Профіль

Пан нОЧкА

Пан нОЧкА

Україна, Рівне

Рейтинг в розділі:

Останні статті

цитата

  • 13.02.13, 18:20
Самая трудная  вещь на свете -- это думать своей собственной головой. Вот, наверное, почему так мало людей этим занимаются.look

Вітання з Днем ангела!

  • 06.02.13, 13:38
Любі ОКСАНКИ! Вітаю з Днем ангела!!!

Проблеми з поштою i.ua

  • 29.01.13, 10:29
 Сьогодні не  можу увійти у свою пошту. Можливо в когось такі ж проблеми?

Цитата...

  • 02.12.12, 17:29
«Кто хочет - ищет способ, кто не хочет - ищет причину»

Сократ

Притча!

  • 28.08.12, 21:20
   

Орлица отложила яйца в гнезде на вершине высокой горы. День за днем она высиживала их, оберегая своих будущих детей и согревая их теплом своего тела. Как-то раз, когда она улетела на охоту, на гору взобрался человек, который взял одно яйцо и, спустившись с горы, положил его под курицу, которая высиживала свое потомство.

Курица высидела это яйцо, а родившегося орленка воспитали все курицы курятника, так, как они обычно воспитывали своих цыплят.  Естественно, живя с курами, он стал считать себя курицей. Немного странно было то, что он не был похож на других куриц, но, может быть, он был уродом?

Он вырос, умея не летать, а только запрыгивать на свой насест. Он был  обыкновенной  курицей, но внутри его билось сердце орла. Иногда он чувствовал, что его жизнь совсем не похожа на ту, какой она могла бы быть. И сколько он ни силился, он не мог придумать, какой могла бы быть его жизнь. Поэтому он приучал себя к мысли,  что он такой, какой он есть - курица. И он в этом преуспел.

Однажды старый орел в поисках пищи приблизился к куриному двору и уже было приготовился броситься вниз, чтобы выхватить добычу пожирнее,  но, он не мог поверить своим глазам.  Среди куриц гулял молодой орел во всем великолепии, и куры его не боялись, а наоборот, иные задиристые петухи даже отгоняли его от кур.

Старый орел забыл о еде, спикировал на куриный двор и приземлился рядом с молодым орлом. Тот, видя и слыша, что куры мечутся в поисках спасения от "ужасного чудовища", как кричали они, упал на землю и спрятал голову в крылья, в надежде, что людоед не тронет его. Когда старый орел развел его крылья, молодой орел, боясь открыть глаза, забормотал:

- Пожалуйста, позволь мне вернуться к моим сородичам!

Но старый орел схватил его когтями и поднял в воздух. Молодой орел даже не пытался вырваться. Он прощался с жизнью. И тут старый  орел разжал когти и выпустил его. Молодой орел камнем полетел вниз, кувыркаясь и роняя перья. Но, его крылья расправились под потоком ветра, и он почувствовал, что падение прекратилось, а какая-то неведомая сила поддерживает его. Он рискнул открыть глаза и увидел всю землю, от горизонта до горизонта. Увидел под собой свой курятник, который раньше он считал всем миром. Старый орел спланировал поближе к нему и сказал:

 - Лети за мной.

Они опустились на берег ближайшего горного озера, тихого, без всякой ряби, которое было, как чистое зеркало, и молодой орел увидел свое отражение в озере, а рядом отражение старого орла. Это было внезапной трансформацией его видения мира. В то мгновение, как молодой орел увидел, кто он такой, он издал великий клекот. Горы  эхом отразили его. Он никогда раньше так не кричал, потому что всегда считал себя курицей и никогда в этом не сомневался.

Старый орел сказал:

- Моя работа сделана. Теперь всё зависит от тебя. Хочешь ли ты вернуться обратно в курятник?

Молодой орел рассмеялся и сказал:

- Прости меня, я совершенно забыл, кто я такой. И я безмерно тебе благодарен за то, что ты помог мне вспомнить.

Не моє, скачано!

Кольоротерапія. Значення кольорів!

  • 15.08.12, 21:09

Зелений  - відноситься до холодної гамі, але є самим м'яким з квітів цієї палітри. Він заспокоює, але майже не гальмує життєві процеси організму. Однак, є у зеленого один важливий недолік чи гідність. Це дивлячись з якого боку дивитися. Зелений безпосередньо впливає на ділянку головного мозку, що відповідає за апетит. Коротше кажучи, він його підвищує. Тому якщо кухня у господині повністю оформлена в зелених тонах, то їсти там будуть багато.

Зелений  є самим універсальним, різні відтінки якого роблять різний вплив. Світлі відтінки діють заспокійливо, темні створюють відчуття рівноваги та впевненості.  Зелений налаштовує на спокійний лад, дає відпочинок очам, знімає втомлюваність . Зелений колір позитивно позначається на зміні і розвитку характеру у дитини. Дитина починає проявляти живий інтерес до навчання і до пізнання навколишнього світу. Також зелений колір наділяє дитини впевненістю в собі і сміливістю. Але якщо дитина-флегматик, тоді краще не захоплюватися зеленим кольором.

 Синій  - антипод червоного. Він майже повністю гальмує будь-яку активність. Знижує тиск, температуру. Знижує робочу активність. Має заколисливий ефектом.

 Синій колір хороший для оформлення спальні і спального місця. Однак, є одне АЛЕ. Якщо для вас ліжко-це місце звершень і перемог, синій колір для неї не підійде, краще використовувати червоний. Викликає відчуття розслаблення, створює спокій і відчуття прохолоди, сприяє зменшенню апетиту (для цього використовуйте сині тарілки). А коли ви пригнічені або шукайте відповідь, треба побувати в приміщенні, де інтер'єрі переважають сині тони.

Синій колір передає глибину і чистоту, тому пробуджує уяву і викликає інтерес до так званих "далеких світів". Для того, щоб залучити або звернути увагу дитини на конкретний предмет, досить використовувати трохи синього кольору.

 Блакитний  - синій з білим. Цей колір теж володіє заспокійливим ефектом, але не настільки сильним, як синій. Фактично блакитний вважається жодним кольором. Його часто використовують для оформлення офісних приміщень, тому що він допомагає зібратися з думками, зосередитись і гасить емоції.

Блакитний колір висловлює легкість, свіжість і невагомість. На психіку дитини він здатний надати розслабляючу і заспокійливу дію. Здатний синій колір і знизити тиск. В кінці робочого важкого дня блакитний відтінок у приміщенні може зняти напругу, проте не варто і забувати, що зайва блакитний колір в приміщенні може викликати почуття відчуження і холоду. 

 Фіолетовий  - самий що гальмує колір з усієї кольорової гами. Його довгий вплив на людину загрожує появою постійного відчуття втоми.

 Сірий, чорний, коричневий  - депресивні кольору. Ні в якому разі не можна застосовувати в оформленні житлових приміщень, особливо, якщо крім цих квітів немає інших. Навіть якщо вам дуже подобаються ці кольори, постарайтеся розбавити їх яскравими плямами. Диванними подушками або вазочками.

Люди старшого покоління напевно пам'ятають світильники з помаранчевими абажурами. У темряві зимової ночі вони розганяли морок і дарували відчуття тепла, спокою і піднімали настрій

Білий  створює відчуття простору, але якщо його багато - він негативно діє на людину, може виникнути відчуття самотності. Білий колір повинен розбавлятися яскравими деталями. Цей колір включає в себе всі кольори. Це колір очищення, чистоти і досконалості, дає відчуття чистоти і свіжості.


Ваш улюблений колір?



0%, 0 голосів

13%, 2 голоси

0%, 0 голосів

6%, 1 голос

6%, 1 голос

19%, 3 голоси

13%, 2 голоси

13%, 2 голоси

13%, 2 голоси

19%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Дитина у дитячому закладі.

  • 02.08.12, 20:24

  Я зіштовхнулася з проблемою адаптації дитини до дитячого садка. Моя подруга-кума має намір віддати дитину в дитячий садок, де їй запропонували для адаптації дитини, залишати зпершу на півдня.

Дорогі МАМИ! Перші дні (які можуть затягнутися до 2-3 місяців) в садку для вашої малечі дуже важкі:

- новий колектив, не зрозумілий для дитини, і що саме головне, в цьому колективі всі «улюблені мамині і татові синочки та дочки» ніхто не хоче поступатися своєю іграшкою, а відповідно соціальним статусом;

- довго знаходитись без матусі малечі зараз важко, оскільки дитина в цьому віці ще не усвідомлює себе без батьків (дуже часто, дитина відчуває, що її покинули назавжди, особливо коли батьки лякають: «Я тебе покину», «Я тебе віддам ….» );

- нові правила, розпорядок дня, навіть дисципліна – все це нове для дитини і не звичне, тому ваша дитина протидіє, тому що не задовольняє її бажань та переконань;

Новий колектив. Щоб краще адаптуватися до нового колективу дитині потрібно бачити знайомі, дружні обличчя. Дуже добре якщо потрапить в групу зі своїм другом, з яким вже гуляли, гралися, були разом на святкуванні… smile

Розлука з мамою. В перший день не залишайте дитину саму в садку, дозвольте їй ознайомитись з групою, вихователем, атмосферою… Спробуйте і ви долучитися до активного ознайомлення, зверніть увагу на нові позитивні речі: куточок для гри, цікаві іграшки, нові друзі… Якщо у вашої дитини не спостерігається негативних емоцій можна залишити не більше як 20 – 30 хвилин. І що дня час перебування дитини збільшуйте індивідуально, наскільки подобається вашій дитині в садку. Після відвідування садочка, ОБОВ’ЯЗКОВО розпитуйте дитину про її враження.

За кілька днів до відвідування садка, розкажіть дитині, що її чекає, не забудьте, що розповідь має викликати лише позитивні емоції. Спробуйте вдома погратися в садочок, таким чином призвичаєте дитину до нового розпорядку дня, навіть дисципліни.

Перед початком відвідування садочка, познайомтесь особисто с вихователем, який стиль виховання чи підходить він для вашої дитини. До особи вихователя потрібно відходити виважено, уважно, спостережливо.

Кольоротерапія (значення жовного кольору) - 2

  • 21.07.12, 11:45

 Помаранчевий - суміш червоного і жовтого. Тобто його вплив на людину схоже на вплив червоного, тільки в більш м'якому вигляді. Характерний тим, що підвищує настрій, стимулює робочу активність і втомлює не так сильно, як червоний. Психологи в один голос рекомендують використовувати його для оформлення дитячих кімнат. Або, наприклад, куточка, де дитина буде займатися активною пізнавальною діяльністю. А ось в дитячій кімнаті помаранчевий колір допоможе дитині переносити самотність.

Жовтий - колір сонця. Чудовий колір для профілактики депресій. Якщо, наприклад, помаранчевий сприяє виходу з депресивного стану, то жовтий попереджає його розвиток. Восени, взимку та ранньої весни жовтий колір нам життєво необхідний. Його можна використовувати у вигляді яскравих плям в інтер'єрі або аксесуарів в одязі.

Жовтий колір можна назвати гармонізують кольором, який викликає радісні відчуття, але при цьому дитина залишається слухняним і зосередженим. До того ж жовтий колір зможе розвинути в дитини апетит. Сприятливо позначається на неспокійних, нервових та збуджених дітей. Жовтий традиційно вважається кольором авантюристів і людей, легких на підйом. Він пробуджує жагу знань. Стимулює прагнення пізнавати, вивчати, пізнавати щось нове. Спонукає кудись йти, їхати,відправлятися в подорожі. 

Кольоротерапія (червоний колір)

  • 17.07.12, 20:37

       У сучасному світі кольоротерапія - це один з розділів психотерапії. Методів колірного впливу-безліч. Це може бути і медитація на колір, коли людина довгий час дивиться на певну гаму. Ефект від кольоромедітаціі міг відчути будь-який, хто довго дивився на оранжево-жовте полум'я багаття. Застосовувати кольоротерапія можна не тільки з подачі та допомогою фахівців, але і самостійно. Для цього необхідно лише знати який колір яким дією на людину володіє.

Червоний - колір дії. Він стимулює і підкірку головного мозку, і безпосередньо клітини кори головного мозку. Вплив на підкірку відбувається у вигляді підвищення тиску, температури, рухової активності і сексуальної активності. Що ж стосується впливу на клітини кори головного мозку, то червоний спонукає додії. Неважливо, буде це робоча активність чи просто підвищена збудливість. Червоний колір може подарувати радість, активізувати і порушити, тому в дитячій кімнаті його використання слід обмежити, в іншому випадку він буде причиною неспокійного дитячого сну. А при гіперактивності дитини радиться взагалі не використовувати червоний колір.

Червоний  - дуже потужне джерело енергії, сприяє швидкому виведенню отрут з організму, допомагає знищити різні віруси і значно знижує запалення в організмі. Це колір активного захисту життєвої сили (візьміть з собою за неприємну розмові червоний предмет і це вам допоможе). Однак це не означає, що все слід розфарбувати в червоний колір. Зловживати їм не слід. Колір несе сильний енергетичний заряд, і всі вечірки і сімейні посиденьки в кімнаті, де переважає червоний колір, будуть закінчуватися суперечками і сварками.

Пам'ятайте, що протягом півгодини червоний колір дає величезний заряд енергії, наш мозок активізується, але потім бадьорість змінюється стомлюваність і дратівливість. А якщо у вас багато червоного кольору в спальні, то відпочити вам не вдасться. Червоний приємний, але не спокійний, викликає агресію, стомлює нервову систему.  Психотерапевти не рекомендують використовувати червоний колір протягом довгого часу. Це загрожує побічними ефектами, такими як перевтома і втому.

корінь "красная щетка"

  • 11.04.12, 22:15
Хто пив корінь "красной щетки"? Чи допомагає від пухлин.
Сторінки:
1
2
попередня
наступна