Роллікс ___ Зупини 4ас)

А може так не треба, чи варто зупинитись на мить або заплющити очі та вниз не дивитись
Не хочу стати я сірою тінню безмовною з холодними стінами думками ділитись
До самої прірви, до згубного краю ступаю, ногами міряю страх
Та я ще не певний, чи знову повірю словам, що тремтять на губах:

Зупини час. Скільки лишилося нам?
Прожени біль. Знову між нами стіна…

Зачинені двері, застиг погляд на стелі, так дивно, як лунко годинником тікає пульс
І не так вже й цікаво, що стане відтепер, і не важливо не скільки чи впаду або зірвусь
До самої прірви, до згубного краю ступаю, ногами міряю страх
Та я ще не певний, чи знову повірю словам, що тремтять на губах:

Зупини час. Скільки лишилося нам?
Прожени біль. Знову між нами стіна

Мій біль стане стіною, спробуй розбити, якщо є сили
Не зупинили, час тікає, ще ближче до прірви, а ми не змінили нічого,
лишилася крихта остання до згубного краю, не вірю, не знаю…
І далі ступаю, на жаль, не помічаючи сенсу, наче згасаю

Різдвяне ворожіння ....

Різдвяне ворожіння на ім'я чоловіка із золотим кільцем
На столі розкладаємо папірці з іменами претендентів на руку і серце.
Протягують нитку через золоте кільце і проводимо над папірцями. На тому, над яким воно заколивалося сильніше за все, написане ім'я судженого.


Різдвяне ворожіння "Гребінь" Дізнатися про те, хто буде судженим, можна, побачивши його в віщому сні. Для того щоб приснився віщий сон, потрібно чистим гребінцем розчесати на ніч волосся, вимовити: "Суджений-ряджений, прийди до мене наряджений" і покласти гребінець під подушку. У сні майбутній наречений причеше своїй нареченій волосся.


Різдвяне ворожіння "Місток"
Роблять з прутиків місток і кладуть його під подушку, загадуючи: «Хто мій суджений, хто мій ряджений? Переведи мене через місток ».


Різдвяне ворожіння "пересіл"
Їдять перед сном щось солоне. Лягаючи спати, кажуть: «Хто мій суджений, хто мій ряджений, той пити мені дасть». Іноді просто беруть наперсток води і наперсток солі, змішують і п'ють.


Різдвяне ворожіння за допомогою кота
Гадаюча повинна погладити кота. Якщо кіт заурчіт - бути чоловікові добрим і ласкавим. Якщо царапнеть - буде чоловік забіякуватих. Якщо мявкне - буде чоловік балакучий і гулящим. Якщо втече - найближчим часом весілля не бути.


Різдвяне ворожіння "Кільце, хліб і гачок"  
Поклавши на підлогу кільце, гачок і шматок хліба, накривають ці три предмети хусткою, з-під якого потім і виймають, кому що дістанеться. Якщо вийме кільце, то жених буде красунчик, якщо хліб - багатій, а якщо гачок - то бідняк, тому що бідняк завжди горбиться від праці і перед всіма згинається.

 

Бумбокс - Наодинці

Один наодинці. Всі навколо
Золотоординці, у чужій хатинці.
Ти наодинці і сам себе питаєш, що робити маєш.
Ти наодинці, з ким говорити, кого слухати, сам собі Андрюха.
Ти наодинці, дні такі повільні.

Приспів:
Ну, давай! Телефон мій! Дзвони! Дзвони! Дзвони!
Ну де всі вони, де всі вони є?
Ну давай! Не мовчи! Ну! Дзвони! Дзвони! Дзвони!
Особистий Вавілон
Now You’re Alone.

Один наодинці все, що маєш – сміття твоє.
Ти наодинці – хто ж тепер тобі настрій псує?
Все, що лишив на потім, мар’яни дим і попіл
Вогняну воду пив мій пил,
Та пам’яті не втопив.

Приспів

Доброго ранку, порожні пляшки,
І до побачення, випічка й кава!
Всі недобиті добив глечики, горшки,
Ай молодчинка, ай красава!
Швидке горіння нервових клітин
Вихід назовні посеред ночі.
Уваги хочеш, як тамагочі,
Коли ти наодинці, коли один.

Приспів (2)

Український гороскоп. Під Сузір'ям Кози

 

                                22 грудня – 19 січня  

 

  

  Хто народився під небом Кози, для тих Перун розкриває небо; тоді можна просити у могутніх богів всього, приміром, перетворення води на вино, глини на мідь, каменя на хліб, а ще – сили і здоров’я. а хто вмивається срібною водою, той матиме достаток на увесь рік! Улюблений колір – бордовий або чорний. Мила Лада обдаровує Козенят срібною або золотою обручкою з рубіном або малахітом. А ще полюбляють вони джерельної чистоти кришталь. Планета – Сатурн.

    

 Дівчата, які народились під знаком Кози, стануть красунями-чарівницями. Трішки будуть холодні, бо Сонце-Коляда ще не досить зігріло їх, зате рано заміж вийдуть. Ці красуні вірні, дуже люблять свого чоловіка, опромінюючи та уквітчуючи його дорогу.

      

 Хлопці – капризні, зате обережні. А що люблять пісню! Жодне свято не обходиться без них. А як кохають… лише одна Лада знає, але нікому не розкаже. Та не кожна красуня зможе такого легіня причарувати; щастя до них приходить пізно, зате вони довго живуть, а разом з ними – і Правда задля святої Душі всюдисущого і вічно сущого Життя.

 

 

 

 

 

 

  

     Войтович В.

     Міфи та легенди давньої України.

     2008

 

 

 

 

Український гороскоп. Під Сузір'ям Тура

20 квітня – 20 травня

 

 

 

Народжені під знаком Тура відзначаються терпінням, спокійні і привітні. Обдаровані здатністю бути наполегливими. Життєвотворяще світло Дажбога освітлює їхній шлях у досягненні мети. Святе слово життя облагороднює  естетичні смаки, одухотворює Святим духом прагнення стати, приміром, знаним художником або музикантом. Але іноді буває, що їхня природа врівноваженість обертається покірністю обставинам, а часом і лінощам.

 

 Щасливий день для Тура – пятниця, число – 6, колір – голубий і фіолетовий, коштовні камені – сапфір і бірза. Планета – Венера.

   

 Дівчата – чарівні ,наділені привабливою зовнішністю. Святий дух предків благословив їх святою тайною Вічності вміти кохати і бути хорошою матір’ю. вони самі знаходять коханого і тільки з ним виявляють усю глибину любові в ім’я любові. Примхливі. Зате вимогливі, спілкування з ними вимагає терпіння. Єдиний недолік – ревнивість.

    

 Хлопці, народжені під знаком Тура, який є небесним символом України, покликані жити в ім’я пам’яті Духа предків, берегти Віру предків, яка єднає їхнє минуле, сучасне і майбутнє. Люблять, коли до них ставляться з ніжністю і розумінням. Їз задоволенням послухають пораду – тільки не наказ. Дівчата почуваються з ними молодшими. Гарнішими, у цілковитій безпеці. Їхня кінцева мета – пізнавати і приносити щастя іншим.

 

 

 

 

 

Войтович В.

Міфи та легенди давньої України.

 2008

 

 

 

 

Український гороскоп. Під Сузір'ям Барана

                                              21 березня – 19 квітня

 

 

    Народжені під знаком Барана – люди сильні як тілом, так і духом Єдиносущого і Все праведного Господа нашого, вперті у досягненні своїх цілей, створені бути завжди у перших рядах знамен Стрибога.

Досить активні, обдаровані, відзначаються великими розумовими здібностями. Не дивлячись на нелегкий характер, - щедрі, благородні, прекрасні друзі. У любові – вимогливі, схильні до абсолютної влади. До похилих літ наділені міцним здоров’ям.

 

 Щасливий день – четвер , місяць – жовтень, число – 1, колір – червоний, коштовний камінь – усі червоні та діамант. Планета – Марс.

   

Дівчата, народжені під знаком Барана прекрасні, артистичні. В їхніх душах живе душа всюдисущого завжди сущого життя Дажбога. Їх приваблюють вишукані хлопці, але далеко не кожен може дати їм цілковите щастя.

   

 Хлопці дуже цінують та обожнюють таких дівчат, особливо несміливих та невпевнених у собі. Компанійські, доброзичливі, їх усі поважають і люблять.

 

 

 

 

 

Войтович В.

Міфи та легенди давньої України.

 2008

 

 

 

 

Український гороскоп. Під Сузір'ям Ворона.

                                      23 липня – 22 серпня

 

 

Народжені під знаком Ворона щирі, правдиві, відкриті і добрі. Свідомість Дажбога ощасливлює їх своїм життєтворящим світлом і красою; вони утверджують себе трудовими подвигами на славу нашого народу, собі на здоров'я і дітям на життя. Відзначаються хоробрістю у досягненні мети. Талановиті, особливо в мистецтві живопису та скульптури. Здатні впливати на інших людей, бо довіряють їхній переконливості і справедливості. Недолік незначний: не вміють критично ставитись до інших. Досить симпатичні і користуються особливим успіхом в осіб протилежної статі.

 

Щасливий день – неділя, число – 3, колір – усі відтінки жовтого, коштовний камінь – янтар. Планета – Сонце.

 

Дівчата, народжені під знаком Ворона, відрізняються палким темпераментом, люблять гарно одягатися, виявляють себе у різноманітних перемінах. Знайшовши судженого, стають прекрасними господинями і вірними подругами. Горді намаганням хлопців потішити їхнє самолюбство. Таких дівчат досить складно розпізнати, і багато хлопців в них просто розчаровуються.

 

Хлопці – мужні, в сім`ї вимагають першості. Дружина повинна повністю підкорятися своєму володареві. В молодості ведуть безладне життя, стараючись цим засвідчити свою неперевершеність у любові. Ревниві, побоюються сильнішого конкурента. Випадкові негаразди для них – трагедія.

 

 

 

Войтович В.

Міфи та легенди давньої України.

 2008

 

Український гороскоп. Під Сузір'ям Водяника

20 січня – 19 лютого

 

Народжені під знаком Водяника, не беручи за ваду деяку прохолоду до них сонячних богів, наділені неабияким розумом. Вірять, що людина народилася з Любові, бо Дажбог – Любов, і нема віри, вищої за Любов.

Здатні до ворожіння, особливо хлопці, можуть стати навіть волхвами. Цікавляться всім оригінальним і таємничим. Уявлення їхні немає меж; вони вірні та справедливі. Недолік їхній – у щирості душі, яку можуть використати  з корисними цілями як друзі, так і вороги.

 

Щасливий день – субота, місяць – серпень, число – 8. коштовний камінь – сапфір, улюблений колір – фіолетовий. Планета – Сатурн.

 

Дівчата, народжені під знаком Водяника, - це пелюстки, проміння вогнистого світла. Відрізняють від інших вірністю Ладі, бо це вона дарує їм щасливу обручку і милого. Пристрасні в любові, витончені у своїх намірах, добрі господині і полюбляють гостей. Вміють веселитися і подобатися чоловікам, компанійські.

 

Хлопці – воістину справжні внуки Дажбога, хоча дещо неспокійні і неврівноважені, зате своєю особистістю приваблюють до себе інших. Люблять, щоб дружина бачила в них господаря. З повагою ставляться до дівчат, але невинна плітка може змінити їхнє ставлення, люблять обережно. Основне для них – практичність і ділові стосунки.

 

 

 

 

Войтович В.

Міфи та легенди давньої України.

 2008

 

Український гороскоп. Під Сузір'ям Діда

                                        22 червня – 22 липня

 

Народжені під знаком Діда, в сонячній силі купальських днів, самостійні і працьовиті. В них добре розвинене почуття відповідальності, а їхні вчинки заздалегідь продумані. Родинне щастя для них – понад усе. Реальне життя їхнє тісно пов'язане зі світом уяви та фантазії. Це допомагає їм утверджуватися в ім'я Три суття, що є знаменом Дажбожим. Чудово почувають себе під час водних подорожей. Наділені естетичним смаком, мають здібності до поезії і музики. Захоплюються цінними і антикварними речами.

 

Щасливий день – понеділок, місяць – січень, число – 2, колір – зелений, коштовні камені – перли та ізумруд. Планета – Місяць.

 

Дівчата – спокійні, терпеливі, прекрасні жінки і матері. Премудра богиня Лада обдарувала їх неперевершеною любов'ю. любов – це дія, в якій вони почувають себе на вершині вічності й життя. Часто подвоюють свою самонаснажуючу енергію у професійному і суспільному житті. Можуть бути щасливі, коли зрозуміють, що, крім брати, треба вміти і віддавати.

 

Хлопці мають м'який і згідливий характер. Люблять куховарити і знають собі ціну. Прагнуть бути першими, але, на противагу Турам, не добиваються прихильності дівчат, а прагнуть, щоб вони самі їх домагалися. Віддають перевагу молодим і гарним дівчатам, над якими люблять панувати.

    

 

 

Войтович В.

Міфи та легенди давньої України.

 2008

Сторінки:
1
2
4
попередня
наступна