захисники України вбивають українців

  • 22.01.14, 10:08
тільки-но побачила новину про смерть 2 людини на вул. Грушевського і мене охопила чи то відраза до влади, чи то відчай.Словом, я розплакалась. і у голові крутиться одне, як можна йти на свого ж таки земляка, брата, друга і захищати невідомо чий добробут. Це все виходить за межі чисто людських відносин, людяності й братерства, люди борються між собою, а Яник та вся ого банда сидить собі у теплих кімнатка і з ухмилкою спостерігає за всім цим. хліб від людей забрали вже давненько і не віддають, а видовище зараз собі влаштували. блін, де справедливість?

P.S.А мій тато напророкував ці заворушення ще 2 роки тому, він казав: люди не витримають цього тиску і гвалтування - вони повстануть.

А Закарпаття розцвіло...

  • 19.01.14, 17:59
Теплий січень став початком весни на Закарпатті. У Мукачеві розцвіли сакури, а на високогір"ях - первоцвіти та дикі маргаритки.

Безалкогольне життя: свідомий вибір

  • 16.10.13, 13:14
Пити чи не пити обирає кожен сам. Однак на той чи інший вибір впливають чимало чинників. це і соціальні умови, і виховання у сім"ї, стресовитривалість чи навпаки слабодухість людини... а можливо і генетична спадковість.
про це краще розкажуть напевне наркологи та психологи.
я ж хочу висловити суб"єктивну думку. особисто я не вживаю алкоголю, хіба що ну вже у дуже великі свята можу скуштувати трохи вина. інші види алкогольних напоїв для мене табу. 
так я вирішила для себе ще років 15 тому. а все тому, що у дитячих очах зовсі не привабливими виглядали сянілі тьоті та дяді. якось закарбувалось у дитячій психіці, що ось так я виглядати нізащо не хочу. навіть у період гормональної перебудови, будучи підлітком, я радше пробувала курити (і то, слава Богу, мені не сподобалось), ніж пити.
безалкогольне життя мене повністю влаштовує, хоча дивує людей, з якими мені доводиться зустрічатись. рідні та близькі знають про мої принципи і не прагнуть змінити мене.натомість я прагну змінити їх. мені хочеться, аби люди, що оточують мене не вживали алкоголь.однак змінити людину не можливо, якщо вона сама цього не хоче.
мені доводилось чути, що люди які не п"ють - злі, бо вони не вміють розслаблятись. а ви що про це думаєте?

горе-мати залишала немовля одного у квартирі на 3-4 доби

  • 11.12.11, 08:37
Ця історія мене морально вбила. Мати, яка залишала немовля одного на квартирі, мені знайома. Молода дівчина рано залишилась сиротою. у спадок від померлих батьків їй залишилась квартира, яка згодом, як дівчина підросла, стала птитурлком для пройдисвітів та п"яниць. У 20-літньому дівчини з"явився такий же ненадійний і п"яниця наречений. жили вони разом близько року.Дівчина завагітніла. Як мені відомо, сім"я у них не склалась. вона виносила дитину, народила і загуляла. Про немовля частенько забувала. І мені, як молодій мамі, просто у голову не вкладається, як про свою дитину можна забути. а ця жінка просто йшла з дому на кілька днів і залишала беззахисну дитину без їжі, уваги і догляду!!!!!!!!!
це тривала близько півроку, поки сусіди цієї горе матері не підняли на сполох міліцію, місцеву службу у справах дітей, лікарів. як згодом зясувалось, дитинка недоотримувала необхідних їй для розвитку вітамінів та мінералів і тепер має набутий рахіт. а горе-мати постане перед судом.
мене ця історія шокувала. кожен раз як дивлюсь на маленьку дитину, думаю, як можна залишати на призволяще беззахисну крихітку, яка і нівчому ні перед ким не винна .

зимовий дощ

  • 05.12.11, 09:06
нарешті проливний дощ омив суху землю. склалось враження, що осінь тільки тепер і настала. а календарні осінні місяці були довгим продовженням бабиного і "дідового" літа. для мене осінь пройшла непомітно, час від часу впадали у вічі прекрасні жовто-червоні пейзажі (осінь у Карпатах не може бути непомічена, навіть, якщо ви і на меланхолічній чи затурбованій нотах), які змушували мене кричати: ох, яка краса. а разом з тим і не помітила, як ця краса скінчилась. ось вже початок зими, дощовий початок, а з іншого боку це добре. у нашому районі через посуху у багатьох води не було. зараз все має налагодитись, головне, аби тепер паводку не було. тільки б все у міру.))))

найдорожче зі мною

  • 11.11.11, 17:33
вже півроку не належу сама собі. всю себе, весь час і кожну мить живу задля маленьої крихітки - мого синочка. звичайно, втомлююсь, недосипаю, однак радію кожній хвилинці. і новий статус - мама - мені дуже подобається.

щаслива

  • 31.08.11, 18:00

4 місяці тому я стала мамою. і ця подія змусила мене глянути на світ зовсім іншими очима. тепер вся я належу моєму синочку. я безежно вдячна Богу, що подарував мені крихітку.

 

ненасна погода на Тячівщині

  • 13.12.10, 13:05
На Закарпатті й, зокрема на Тячівщині, прийшла зима й негоду принесла з негативними наслідками для мешканців району.
Першим не надто приємним сюрпризом була ожеледиця. Так, у ніч з з 1 на 2 грудня на території району стався
сильний буревій.Через мокрий сніг з дощем, сильний вітер та різке
зниження температури повітря високовольтні лінії 0,4 кВ обледенілі й були
пошкоджені. А у двох населених пунктах вітер повалив ще й 6 опор. Відтак без
електроенергії залишились мешканці трьох населених пунктів. Впродовж двох днів  3
бригади електриків займались ліквідацією наслідків.
тільки вдалось залагодити ситуацію, як через тиждень через проливний дощ рівень води у річках різко підвищився. Водна стихія завдала чимало лиха: пошкоджено та частково зруйновано автошляхи, підтоплено дворогосподарства, затоплені підвальні приміщення осель. Річкові води зруйнували дамби та берегоукріплення. Досі триває підрахунок збитків, завданих паводком.


у передчутті чуда

  • 07.12.10, 20:05
маленьке життя зародилось 4 місяці тому. таке бажане й, водночас, таке несподіване. Перші признаки його існування були помітні вже на перших тижнях , а ось посправжньому усвідомила, що він у мені, лише нещодавно. Воно, моє диво, заворушилось й я відчула вібрацію, ніби мобільний телефон проковтнула. Буває відчуваю його поштовхи, коли друкую чергову статтю. ))) а іноді прислуховуюсь до животика, а воно чомусь мовчить))).

до сліз обідно

  • 08.11.10, 19:04

коли тебе вже невперше обмінюють на веселу компанію друзів, тобі просто не хочеться більше так жити. і здається настає через певний проміжуток часу інше життя, де тебе люблять, де ти бажана. однак... не надовго і все знову повторюється. ти пробуєш говорити з ним про це, ти кричиш, що так жити не можеш, що краще вже розвестись, аніж залишатись чи не щовечора закрита у хаті насамоті, поки він з друзями тусить. на день його вистачає, він розуміє чи робить вигляд, що розуміє тебе, а далі... а можна я піду погуляю з хлопцями. та блін, хто ти йому, мама, яка готує, прибирає і виховує його? скільки це може тривати? коли він востаннє робив так, аби вам обом було весело, е, ні. весело має бути лише йому. лише він заслуговує на це. а ти виснажена після трудового дня, спи вдома чи не спи, а чекай до півночі на його повернення.

вже пробувала говорити, кричати, плакати... безтолку....

Сторінки:
1
2
3
4
5
7
попередня
наступна