Один из виновников Иловайской трагедии

  • 08.05.19, 22:35

В Брюсселе подтвердили: один из виновников Иловайской трагедии - Геннадий Корбан 




Одним из виновников Иловайской трагедии, унесшей жизни полтысячи украинских солдат, в августе 2014 года, является тогдашний заместитель председателя Днепропетровской областной государственной администрации Геннадий Корбан. 

Такой вывод сделан в фильме «Битва за Днепр», который представил в Брюсселе эстонский журналист-расследователь Кристер Парис.

«По данным иностранных СМИ, Игорь Коломойский создал настоящую частную армию, тратя 10 миллионов долларов в месяц и сосредоточив вместе с Корбаном, до 20 тысяч бойцов, - рассказал К. Парис. - Именно здесь, в Днепропетровской облгосадминистрации, приняли решение атаковать оккупированный Иловайск. Ресурсов было как бы достаточно. Молодые люди, часто без всякой военной подготовки, были полны патриотизма и чувствовали обязанность защищать Украину. Впоследствии это стало одной из крупнейших катастроф в нынешней войне. Теперь, спустя четыре года, люди до сих пор спрашивают: что же произошло, и кто в этом виноват?».

Чтобы понять все причины Иловайской трагедии, Кристер Парис записал интервью с очевидцами трагических событий августа 2014 года. В частности, доброволец Ярема Галайда подтверждает роль Геннадия Корбана в побуждении бойцов к штурму Иловайская.

«Корбану захотелось свое имя поднять, я так понимаю это все. Он собрал всех командиров добробатов, поскольку финансирование их шло из Фонда обороны страны, он начал их шантажировать, принуждать идти в бой, в Иловайск», - рассказал Кристер Парису Ярема Галайда.

Собственно, отправка добровольцев из Днепра на штурм Иловайска - это уже смертельно опасное задание, поскольку бойцы были неподготовленные и не имели нужного вооружения, выяснил Кристер Парис.

«Добровольческие подразделения не имели тяжелого вооружения. Они находились в штате в министерства внутренних дел, и они не были предназначены для ведения серьезных боев. Основное назначение - зачистка уже освобожденных территорий от остаточных банд террористов», - рассказал в интервью эстонскому журналисту блогер и историк Дмитрий Вовнянко.

Роль Корбана в Иловайской трагедии отметил и начальник Генерального штаба Виктор Муженко. Правда отметив необходимость всесторонне расследовать обстоятельства организации этой кампании. В фильме приведена соответствующая цитата министра.
Еще одной причиной разгрома добровольцев в Иловайске является прямое вторжение кадровых военных российской армии, и циничный расстрел безоружной колонны украинских солдат в так называемом «зеленом коридоре».

Справка: Геннадий Корбан, украинский бизнесмен, в 2014-2015 годах - заместитель председателя Днепропетровской облгосадминистрации. Обвиняемый украинскими правоохранителями в похищении людей и хищении благотворительных средств, собранных в качестве помощи украинским солдатам. Геннадий Корбан признал свою вину и 23 марта 2016 решением суда уже был приговорен к 1,5 годам тюрьмы условно за похищение депутата Верховной Рады Украины, бывшего председателя Государственного агентства земельных ресурсов Сергей Рудыка (ст. 349 УК Украины).








Про що збрехав прихильник Зеленського — Ігор Коломойський

  • 07.05.19, 17:00
Останнім часом в ефірі українських медіа Ігоря Коломойського в рази більш ніж майбутнього президента України Володимира Зеленського. Зазвичай сірі кардинали залишаються в тіні, а їх маріонетки на вигляді, а тут прямо такий парадокс і дисонанс. 

З іншого боку, це дозволяє повною мірою оцінити міру брехливості, або правдивості заяв персон, так або інакше, але які будуть причетні до управління нашою країною. Власне, перевірка правдивості сказаного Ігорем Коломойським про “Пріват” і демографічну ситуацію в Україні, у виконанні Voxukraine.





Взгляд со стороны

  • 06.05.19, 19:55

Май 4th, 2019
Степан Демура прокомментировал президентство Зеленского

rp_demura_51-400x177111111111111111111111111-390x17211111.jpg


Известный биржевой аналитик Степан Демура прокомментировал президентство Зеленского. И если в Твиттере он сказал кратко: «Если правильно понимаю, с завтрашнего дня в Украине будет опять хаос. Ничему людей жизнь не учит…«, то во время проведения семинара в Сити-Классик в Москве Демура дал более развернутый ответ.

По его мнению, при президенте Зеленском будет вероятно большой откат назад как в политической системе государства, так и в экономике. «У Зеленского нет не то, чтобы команды, нет вообще людей которые как-то, что-то понимают в экономике. А про политику я вообще не говорю — Кремль счелкнет их всех как орешек.» Вероятнее всего Украину ждут большие потрясения, переформатирование парламента и власти, а также усиление влияния России.

А украинцам Демура дал снисходительное напутствие: «Ладно, ребят, зла не держите. У вас есть симпатичная страна — климат хороший, политическая система перспективная, расположены рядом с Европой. Осталось только поумнеть«




В чому суть?

  • 05.05.19, 21:20


Продираючись  через  німу безнадію,

Серед мороку сміючись над жартами,

Краєм ока ми бачимо -  наші мрії

Стали давно вже інцестами

 

Але біжать таргани струмком крізь вуста,

Лоскочучи рот волохатими лапками,

Шепчуть - істина життя не така вже й  проста,

Ну а смерть – лиш удари тапками.


А насправді істина тут:


Картинки по запросу суть життя картинки

Rammstein по-українськи

Група B&b Project  створили кавер-поппурі з уривків найвідоміших пісень Rammstein: Du Hast, Мein Herz Brennt, Sonne, а також новою Deutschland. При цьому музиканти використовували український національний музичний інструмент - бандуру, а також акордеон




Чорна вишиванка

  • 03.05.19, 22:30

Що символізує чорна вишиванка: цікаві традиції нашого народу


Что символизирует черная вышиванка: интересные традиции нашего народа

Вишиванка — один з головних символів українського народу. В кожного узору на вишиванке є певний сенс і зашифрований символ. Що означає вишиванка чорного кольору і коли її можна надівати?

Традиційно, такий національний одяг шиють з білого льону і розшивають червоними, чорними або синіми нитками. Є святкові вишиванки, а є такі, які носять щодня. Останнім часом можна часто побачити вишиванки чорного кольору, хоча багато їх побоюються, вважаючи їх символом трауру і печалі. Чи так це насправді?


Білий колір вишиванки є для слов'янського народу символом Бога Батька, оскільки саме в цьому кольорі полягає життя, чистота і енергія. Вважається, що вишиванка білого кольору приносить здоров'я і успіх своєму господареві. А ось сорочки чорного кольору незаслужено зв'язують із сумом і навіть смертю, але це зовсім не так. Традиція носити чорну вишиванку — це не сучасна дань моді, а давня українська традиція. 

Вишиванка чорного кольору символізує мудрість, знання і багатство, саме чорну...

Чорні вишиванки менш поширені чим білі, особливою популярністю вони користувалися на Поділлі. Частіше всіх вишиванки такого кольору носять літні люди і це обгрунтовано, адже саме вони є носіями знань і мудрості. Інколи в чорних вишиванках ховають небіжчиків, напевно через це їх і стали вважати символом трауру, хоча це лише один з варіантів використання і значення цього одягу.


Під час Другої світової війни, чорні вишиванки дуже любили українські солдати. По-перше, вони мають прекрасні маскувальні властивості, а по-друге, чорні вишиванки більш практичні і не так швидко брудняться.  Чорна сорочка не несе негативної енергетики і не наділена жодними злими сенсами, з точно так само як і традиційні білі вишиванки можна носити в будні і свята. Головне у вишиванке — це правильно підібрані узори символи, а ось білого вона буде кольори або чорного абсолютно не важливо, тому можете сміливо мати в своєму гардеробі обидві.



Картинки по запросу козак у чорній вишиванці картинки

Картинки по запросу козак у чорній вишиванці картинки

Картинки по запросу козак у чорній вишиванці картинки


Картинки по запросу козак у чорній вишиванці картинки




Якою була українська 400 років тому.

  • 30.04.19, 20:10



Декому  ще пам'ятні лубянськие вкидання про те, що нібито в 1918 році українську мову кагбе придумали дядьки з австро-угорського генштабу. Цей фейк довго ходив в мережі, але навіть олюднена вата перестала репостіть і лайкать ця кремлівська дурниця, завдяки, освіті в т.ч. і в українських блогах. 

На щастя, вдалося знайти в журналі «Кіевськая старизна» 1883 роки, випуск 12, без перебільшення унікальне і надзвичайно рідкий твір у своєму роді. Дві інтермедії початку 17-го століття. Вони збереглися в польській транскрипції у відомого польського письменника І. Крашевського. Твір називається:
«Трагедія або образ смерті пресвятого Іоанна Хрестителя, Посланника Божого, в 5-ти діях, з додаванням двох інтермедій, написаних Яковом Гаватовичем, вчителем вільних наук та філософії у Львові. Представлена була в Кам’янці на ярмарку, в день того ж св. Іоанна Хрестителя, 1619 року, а надрукована у св. Миколая на передмісті Яворівському».


Що ми знаємо про українську мову? Вона гарна, мелодійна. Перші літературні твори співочою, солов’їною були написані Шевченком («Кобзар» 1840 року) та Котляревським («Енеїда» 1798 року). А де більш ранні твори? Їх не було чи їх знищили? Ворожа пропаганда говорить, що до 19-го століття української мови взагалі не існувало або ж вона є діалектом слов’янської чи російської мови.

Всі літописи, діловодство, листування, викладання велися церковно-слов’янською, яка фонетично та граматично далека від української мови. Ця офіційна мова церкви, нав’язана, так званими «просвітителями», Кирилом та Мефодієм, була чужа народу. В ортодоксальному середовищі церковно-слов’янська була аналогом «мертвої» латинської мови католицького світу, яка не мала народу носія і була мовою освіти, науки та літератури. Тому ми зараз і читаємо літописи, наукові та художні твори середньовіччя малозрозумілою, штучною і схожою на російську мовою.Яскравим прикладом є «Граматика» Мелетія Смотрицького видана в 1619 році друкарнею Віденського братства. Ця книга лягла в основу «Російської граматики» Михайла Ломоносова.



А якою мовою говорив простий люд? Яка мова була душею нашого народу? Невже Шевченко та Котляревський вигадали українську на основі польського чи російського діалекту? Ні, вони були першими хто наважився надрукувати і показати поезію живої розмовної народної мови.

Українську літературну традицію вони перейняли у студентів та викладачів Києво - Могилянської академії (Митрофана Довгалевського, Георгія Конисського та інших), які на початку18-го сторіччя писали інтермедії українською мовою.

Інтермедії це короткі драматичні твори, в яких на сцену виводяться простолюдини, що говорять «слогомпростым, деревенским мужицким» («Піитика» М.Довгалевкого 1736-1737) з дотепним анекдотичним сюжетом, який нерідко був запозичений із життя народу.

На щастя, вдалося знайти в журналі «Кіевская старина» від 1883 року, випуск 12, без перебільшення унікальний і надзвичайно рідкісний твір в своєму роді. Дві інтермедії початку 17-го сторіччя. Вони збереглися в польській транскрипції у відомого польського письменника І. Крашевського. Твір називається: «Трагедія або образ смерті пресвятого Іоанна Хрестителя, Посланника Божого,ем, вчителем вільних наук та філософії у Львові. Представлена була в Кам’янці на ярмарку, в день того ж св. Іоанна Хрестителя, 1619 року, а надрукована у св. Миколая на передмісті Яворівському».

Твір передрукований із журналу «Кіевская старина» мовою оригіналу. Насолоджуйтеся українською мовою, якій 400 років.

Інтермедія після другої дії «Кіт у мішку».

(Климко з горшками, Стецько тримає на спині кота в мішку).

Климко.     Що ты тутъ, побратиме, собі порабляешь?

                     Кажи мені, як живешь, та якъ ся маешь?

Стецько.   Я тут не роблю ничого. Ось иду до дому свого

                     Та и зъ тоіеми горшками, якъ зъ своими сусідами.

Климко.   Та на щотакъ много маешь? – либой на жонку кидаешъ?

Стецько.     На що? Чи хочешь вірити, що люблю хороше жити,

                     Всёго достатекъ варити кажу, та ся не курчити,

                     Такъ яко приналежаетъ сподарови, що все маетъ.

Климко.       Бохмесь, чоловікъ хорошій. Либой маешь много гроши.

Стецько.     Та що маю? Кл. Та дожитокъ. Ст. Маю тотъ на полю вшитокъ.

                     Суть тамо овцы, бараны, котромы частую паны;

                     Суть волы, та й коровы, - все маю, коли-мъ здоровый.

Климко.       Та и много поля маешь? Стецько. Маю, - та щотакъ питаешь?

Климко.       Бо хочу тобі вікъ служити, зъ тобою вік провадити.

Стецько.     Коли хочешь, гаразд служи, хоть ся и шинкаркомъ длужи.

                     Коли пінізи маемо, - все мы тое поплатимо,

                     Лише хоць вірне служити. Климко. Кажи-жъ, що будешъ варити

                     Для мене. Ст.Хотъ видишь горшковъ мнгого, що-мъ до дому свого

                     Тутъ покупивъ на ярмарку,- купилемъ и тую мірку,

                     Що будемъ собы зъ ней пити, - та питаешь, що варити

                     Буду? Ось в тоімъ борщика, въ тоімъ яглы до молока;

                     Коли рыбы достанемо, въ тоімъ коропы розписто,

                     Въ тоімъ капусту густою, въ тоімъ розпустимо лою,

                     До гороху, оттакъ знаишь, та и пироговъ ся наишь;

                     Въ горщику ихъ поваремо, та и в тимъ шпирокъ насмажемо.

                     Та що бысь хотівъ иншого? Що маемъ, наваримъ много.

Читати повністю :  http://www.bezvodovka.com/pysmena/ukrainska_mova_400.html

Такою мовою говорили козаки Сагайдачного та Хмельницького. Такою мовою співали матері колискові своїм дітям десятки поколінь. Тому за чотири століття вона майже не змінилася. А це означає, що українська мова була майже такою ж за чотири сторіччя до написання цих двох інтермедій. І ще до татаро-монгольської навали зі сходу в Київській Русі лунала наша рідна солов’їна. Окрім того, «Граматика» та інтермедія видані в один і то й же 1619 рік, але написані вони різними мовами.


Я вот о чём думаю:

  • 25.04.19, 20:50
Недавно советник Зеленского в сфере безопасности и обороны некий Иван Апаршин "порадовал" военных тем, что уже через 5 лет их зарплата превысит 1 тысячу евро. Очевидно, он не знал, что уже сегодня бойцы получают от 800 долларов (20 тысяч гривен). 

То есть, через пять лет боец на передовой будет получать от 30 000 гривен. Что тут можно сказать... Если сейчас боец на передовой получает от 20 000, то значит прирост за пять лет - 10 000 гривен? Мощно, да. Правда у нас почти такой прирост был за последние 12 месяцев. 

И вот ещё,после чего  хочется дико ржать. Но не от веселья, это был бы смех сквозь слезы… Во-первых, денежное содержание военнослужаещего выплачивается из основного фонда бюджета. А деньги от аренды/продажи имущества поступают на спецфонд. Во-вторых, денежное содержание закладывается исходя из размера бюджета МО, который утверждается Верховной Радой. В-третьих, все пять лет через суды команда Степан Полторак возвращала имущество, которое за бесценок разбазаривали, а теперь - хренак - и снова пришли ТЕ ЖЕ САМЫЕ ЛЮДИ. Ну, зашибись, да...