хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Дніпровське КБ "Південне» запатентувало нову зенітну ракету

  • 19.05.18, 17:05

 Ukrainian military pages.



Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» 10 травня отримало патент на зенітну керовану ракету нової конструкції. Заявка на видачу патенту до Українського інституту промислової власності («Укрпатент») була подана торік у жовтні.

Згідно опису зенітна керована ракета, складається з відсіку наведення з притупленим радіопрозорим обтічником оживальної форми, відсіку керування, реактивного силового блока, бойового відсіку з вкладною осколково-фугасною бойовою частиною, маршевого РДТП (ракетний двигун твердого палива), крил, розташованих біля центра мас, хвостового відсіку з аеродинамічними рулями, до того ж крила та рулі повернуті під кутом 45 до площин стабілізації, а реактивний силовий блок і бойовий відсік утворюють єдиний 30 відсік.

ЗКР відрізняється тим, що реактивний силовий блок виконаний у вигляді паралелепіпеда зі закругленими ребрами, на гранях якого рядами встановлені імпульсні двигуни, поздовжні осі яких перпендикулярні поверхням граней та паралельні площинам стабілізації, осі симетрії граней реактивного силового блока співпадають з площинами стабілізації ЗКР, до того ж імпульсні двигуни на взаємно перпендикулярних гранях розташовані зі зміщенням.

В результаті:

  • підвищена керованість ЗКР на будь-якій ділянці траєкторії при одночасному вмиканні необхідної кількості імпульсні РДТП;
  • забезпечується технологічність збирання відсіку та технологічність конструкції;
  • забезпечується необхідна точність стрільби.

Для пояснення роботи запропонованої корисної моделі прикладені креслення, де на фіг. 1 55 показаний поздовжній розріз ЗКР, на фіг. 2 показаний поперечний розріз (А - А) відсіку з імпульсними двигунними установками, а на фіг. 3 розгортка W поверхні А, розріз якої показаний на фіг. 2, де:


поз. 1 - реактивний силовий блок; 
поз. 2 - корпус; 
поз. 3 - грань корпуса силового блока; 
поз. 4 - посадкове місце під імпульсний двигун; 
поз. 5 - імпульсний двигун; 
поз. 6 - нарізне з'єднання; 
поз. 7 - яруси імпульсних двигунів; 
поз. 8 - ряди імпульсних двигунів; 
поз. 9 - бойове оснащення

Робота запропонованої корисної моделі здійснюється наступним чином: в ЗКР після виходу з ТПК за командами системи керування (у відповідності до програми польоту) здійснюється ввімкнення необхідної кількості одиничних імпульсних двигунів в потрібному напрямку для творення корегуючого зусилля за трьома каналами керування.

Внаслідок технологічності конструкції реактивного силового блока, імпульсні РДТП підключаються від єдиної системи керування і створюють бокові та обертаючі корегуючі зусилля на різних ділянках траєкторії польоту ЗКР, наприклад під час виходу з ТПК на ділянці схилення (початкова ділянка керованого польоту ЗКР) та на ділянці наведення на ціль (кінцева ділянка польоту ЗКР) з необхідними перевантаженнями і забезпечує задану точність стрільби.

Таким чином поставлена технічна задача вирішена та досягнутий новий технічний результат.



7

Останні статті

Коментарі

119.05.18, 17:09

    219.05.18, 17:11

    зато мы делаем ракеты (с)

      319.05.18, 17:13Відповідь на 2 від Поговорим

      зато мы делаем ракеты (с)Ты предлагаешь не делать?

        419.05.18, 17:14Відповідь на 3 від Геннадий М

        зато мы делаем ракеты (с)Ты предлагаешь не делать?ты че - там в виде шутки

          519.05.18, 17:16Відповідь на 4 від Поговорим

          зато мы делаем ракеты (с)Ты предлагаешь не делать?ты че - там в виде шутки

            619.05.18, 17:18Відповідь на 1 від Андрій1961

            Кстати, у нас создана и работает компания «FireFly», которая руками инженеров-выходцев с Южмаша делает ракеты для рынка США. По типу компании Илона Маска.

              719.05.18, 17:26Відповідь на 6 від Геннадий М

              Кстати, у нас создана и работает компания «FireFly», которая руками инженеров-выходцев с Южмаша делает ракеты для рынка США. По типу компании Илона Маска.О! Не знал! Спасибо, интересная информация!

                819.05.18, 17:38Відповідь на 7 від Андрій1961

                Да я сам об этом узнал недавно из местной прессы.

                  919.05.18, 17:46Відповідь на 8 від Геннадий М

                  Да я сам об этом узнал недавно из местной прессы.Что ж, ракетостроение у нас не сдохло, несмотря ни на что! И это очень радует!

                    1019.05.18, 17:48Відповідь на 9 від Андрій1961

                    Да я сам об этом узнал недавно из местной прессы.Что ж, ракетостроение у нас не сдохло, несмотря ни на что! И это очень радует!Потихоньку выкарабкиваемся из "ямы", кто бы и что бы не говорил.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна