Закуска з баклажанів.

 Баклажани люблю в будь-якому вигляді: печені, смажені, консервовані. Рецепт цієї закуски розказала подруга. Ділюся, бо він того вартий!

Баклажани ріжемо невеликими кубиками, кидаємо в підсолений окріп і проварюємо декілька хвилин. Переварені можуть розповзтися. В цей час нарізаємо цибулю і підсмажуємо до золотистого кольору. Поки цибуля смажиться, баклажани відкидаємо на друшляк і даємо можливість стекти. Додаємо їх до цибулі і смажимо далі. За декілька хвилин вливаємо небагато вершків і протушуємо. Сіль, перець -  за смаком. Особисто я додала ще й часник, бо для мене баклажани без часнику, що хліб без масла. Якщо любите зелень, підійде петрушка. Закуска смакує  охолодженою. Смачного!    

.  

Короп запечений з лимоном

Оскільки рибу я люблю, то в запасі завжди є парочка улюблених рецептів. Цей рецепт не потребує високих кулінарних навичок, тому доступний для приготування усім. Рибу можна брати будь-яку, яка вам подобається, тільки цілу тушку. Я часто запікаю саме коропа. 

В почищеній рибі роблю досить глибокі надрізи на спинці з обох боків, вставляю в ці надрізи порізаний лимон,  натираю спеціями для риби . Мені подобається лимонний перець від "Еко". Залишаю на півгодинки, щоб промаринувалася.

Через півгодини закладаю всередину рибини багато зелені для аромату і в духовку для запікання. Час приготування залежить від величини риби. Але риба готується швидко, тому довго чекати не прийдеться.  Швидко, просто і надзвичайно смачно!  Смачного! 

Варіації на тему курки

 Відпустка нарешті настала dance І тепер замість лежати і нічогонеробити захотілося пофантазувати на кухні. bazar  В холодильнику знайшла курячі стегна, отож з них і творила. Отже:

1 кг курятини

1 середній кабачок

1-2 помідора

200 г твердого сиру

200-300 г шампіньонів

майонез , 

спеції для курки 

Курятину посипала спеціями , потерла десь третину всього сиру на крупній тертці і все це залила майонезом, і відставила на деякий час промаринуватися.

Кабачок, гриби і помідори порізала на шматочки і перемішала. Варто робити це безпосередньо перед відправкою до духовки, бо стечуть соком. 

Промариновану курку виклала на застелене фольгою деко. Можна викласти у посуд чи форму, але в мене було забагато курки. Зерху на курку рівномірно розклала овочевий мікс. Якщо майонезу в курці було небагато, то можна ще трішки полити зверху ним та посипати рештою натертого сиру. Всю цю "фантазію" ставлю в духовку хвилин на 40.  Смакота вийшла.mmmm Я навіть не встигла сфоткати, бо набігла голодна рідня і швидко втоптала ту смакоту.

P.S. Курочку нарешті сфоткала. Ось таке вийшло! 

Французкие котлетки

Услышала мельком в какой-то кулинарной передаче про французкие котлетки. Готовила их Елена Воробей. Как-то меня это заинтересовало... Приготовила - понравились. Вот выкладываю

Понадобится: 

Филе куриное — 500 г

Яйцо - 1 шт.

Лук - 1 шт.

Сметана (или майонез) — 150 г 

Мука — 3 ст. л.

Зелень (я брала укроп)

Соль (по вкусу)

Масло растительное Филе куриное нарезать мелкими кусочками, добавить обжареный на раст.масле лук, сметану и муку, нарубленую зелень и побольше, соль по вкусу.  Хорошо все перемешать. Выложить ложкой на хорошо разогретую сковороду.

Жарить на сильном огне. Куриное филе жарится очень быстро и не требует длительной термической обработки. Котлетки очень сочные и ароматные. 

Приятного аппетита! 

Квасолеві котлетки

Останні коментарі до однієї з моїх кулінарних заміток знову повернули мене до книги "Кулінарні фіглі" Марії Матіос. Не було ніякого бажання до великих кулінарних шедеврів, здоров’я трохи підвело.unsmile Але війна війною, а обідати всім хочеться.eda Отже, на обід - ліниві голубці і квасолеві котлетки.mmmm Цитую з книги квасолеві котлетки, бо ліниві голубці - страва і так всім добре відома.

"... готуєте квасолеві або соєві котлетки. Звечора Ви вже зварили квасо­лю (першу воду через 5 хвилин після початку кипін­ня — злили), пропустили через м'ясорубку, зміша­ли із невеликою кількістю м'ясного фаршу, додали сире яйце, ложку крохмалю, трохи смаженої цибу­лі, трохи — сиру (бажано домашнього, хоча мож­на і того, що вже третій день сохне в холодильни­ку), зробили маленькі акуратненькі котлетки, по­смажили — і будьте ласка. До речі, такі котлети вигідні тим, що їх можна їсти й холодними, розі­грітими на другий чи й третій день — а вони сво­го смаку не втрачають..."

 

Смачного !  mmmm

Рыба запеченная в сухарях

500г филе любой крупной рыбы 1/2 лимона 6-8 кусочков тостерного хлеба 1 пучок зелени петрушки 2 зубчика чеснока 150 г твердого желтого сыра 4 ст. ложки растительного масла приправа к рыбе перец, соль Рыбу нужно разморозить, промыть, подсушить, удалить крупные кости и разрезать на  порционные кусочки. Кулинарную фольгу смазать растительным маслом, выложить на нее кусочки рыбы, полить лимонным соком, посыпать приправой, посолить, поперчить по вкусу и отставить на 30 мин.

Тостерный хлеб нарезать мелкими кубиками, а твердый сыр натереть на крупной терке. Перемешать с 2 ст.л. растительного масла, измельченной петрушкой и чесноком. Равномерно выложить на кусочки рыбы приготовленную хлебную массу.

Выпекать рыбу в духовке при температуре 190 градусов около 30 мин. Подавать к столу горячей с лимоном. Приятного аппетита! 

Приятного аппетита! mmmm

Телятина с вишнями

Это блюдо способно украсить любой праздничный стол. Имеет нежный и изысканный вкус. Вот решила поделиться со всеми. 

Понадобится:

500 г мякоти телятины или говядины

4 больших луковицы

3/4 ст. вишен 

250 г сметаны

3 ст.л растительного масла

2 ст. л. томатной пасты

1 ст. л. муки

острый перец, соль

Мясо разрезаем на порционные кусочки и слегка отбиваем. Перчим, солим.

Лук нарезаем кольцами и обжариваем на растительном масле.

Вишни очищаем от косточек.

Когда лук поджарится, выкладываем отбивные и тушим мясо в собственном соку 10 мин. на маленьком огне. 

Томатную пасту развести в стакане кипяченой воды, добавить к мясу и тушить минут 40. Если мясо все еще жесткое, тушим дольше.

Готовим соус: сметану смешиваем с мукой, солим, перчим, добавляем вишни и хорошо размешиваем.Можно по вкусу добавить немного сахара, совсем немного. Это придаст кисло-сладкий вкус соусу.

В этот соус выкладываем отбивные с луком (без жидкости, в которой они тушились) и подогреваем.  Пробуйте и наслаждайтесь! Приятного аппетита! mmmm

А я сегодня встречаю гостей drink

P.S.: Пока писалась заметка, "сегодня" стало "вчера". 

P.S. : Огромное спасибо Philosopher от всех гостей за рецепт закуски из кабачков! spasiboВо-первых, ее съели моментально, во-вторых, были удивлены столь простым и безумно вкусным блюдом и в-третьих , не сразу поняли , что ЭТО из кабачков. mmmm 

Куриный салат с помидорами

Свежие помидоры , куриное филе и твердый сыр нарезаем кубиками. Чеснок, зелень, зеленый лук измельчаем. Подготовленные компоненты смешиваем, солим по вкусу и заправляем. Для заправки я слегка взбиваю растительное масло, немного уксуса, французкую горчицу . 

Прятного аппетита! 

Итальянский салатик

Это один из моих самых любимых салатов. 

Итальянский салатик  или салат из помидоров и моцареллы 

500 г помидоров "черри"

250 г сыра "моцарелла"

2 маленьких луковицы

по 50 г оливок и маслин

4 ст. л. оливкового масла

3 ст. л. сухого красного вина 

уксус, перец, соль, базилик

Помидоры "черри" разрезаем пополам, сыр - небольшими ломтиками, лук шинкуем кольцами и маринуем в сухом красном вине. Из маслин и оливок удаляем косточки или изначально берем без косточек и разрезаем . Базилик мелко рубим. Смешиваем помидоры с маслинами и оливками и раскладываем на тарелке вместе с ломтиками сыра. Добавляем лук и заправляем. 

Для заправки салата взбиваем оливковое масло с уксусом (я брала яблочный), добавляем чеснок перец и соль. 

*******

У меня сегодня были обычные помидоры, а не "черри" и сегодня обошлась только оливками, но вкус салата это не испортило. Приятного аппетита! 

Кулінарні фіглі Марії Матіос або торт "Дамські пальчики"

Потрапила мені до рук цікава книга, написана в художньо-кулінарному жанрі живою українською мовою, смачно пронизаною діалектами, які анітрохи не заважають розумінню змісту, приправлена справжніми перлами народної мудрості і неймовірними життєвими історіями. Читаючи її, я поверталася у своє дитинство, і пригадувалися бабусині повчання і настанови слово в слово. 

Вже говорила я, що книга крім художньої цінності має ще й кулінарну, оскільки автор дає багато випробуваних рецептів на всі випадки життя. Один з них і надихнув мене сьогодні на створення цього торта. 

Рецепт цитую з книги Марії Матіос "Кулінарні фіглі" :

"...Бідний чоловік! Йому знову доведеться вибирати. Ви думаєте, його більше привабить блиск лаку на Ваших чудових нігтиках, навіть якщо лак із берегів Сени? Та побий мене кицька лапкою!

Його ласий, тренований зір яструбом упаде на білосніжні вершини ще не баченого, а значить, не підкореного, як сніги Кіліманджаро, торта. Ви, звичайно, думаєте, що то лише принадна назва і моя вигадка — дамські пальчики? Аж зовсім ні! Подивіться на свій мізинний пальчик. І не забудьте подивитися на кожен пальчик, випечений за моїм рецептом. Але перед приготуванням цього торта не забудьте ввімкнути легку музику. Саксофон, наприклад. Я дуже люблю саксофон. Його звуки дають великий простір для імпровізацій. І хоча понад усе я люблю ще й кулінарні імпрові-зи, все ж застерігаю: боронь, Боже, Вас імпровізувати з рецептом цього торта. Інакше вийдуть не пальчики, а тещин язик. Знаєте, є такий вазон, пласке листя якого якраз відповідає суті тещиного язика. Глядіть мені! Не перелякайте обранця натяком невдалої форми торта — близькою перспективою зустрічі із тещиним язиком, а не Вашими мізинчиками. Отже, дамські пальчики. Беремо каструлю, наливаємо 1,5 склянки води. Додаємо 150 грамів коров'ячого масла. Коли маса закипає, додаємо 1,5 склянки муки, добре розмішуємо і знімаємо з вогню. Чекаємо, поки вистигне. Тоді поступово вливаємо шестеро яєць. Через кулінарний шприц або дірочку в поліетиленовому мішечкові на деко витискаємо тісто довжиною якраз із Ваш мізинець чи вказівний палець. То залежить головним чином від того, як Ви налаштовані на майбутнє із своїм обранцем — манити його мізинчиком чи вказувати вказівним пальцем. Отже, на холодне деко, змащене смальцем, витискаємо тісто у вигляді пальчиків і печемо в не дуже гарячій духовці. Ого-о-о, скільки тих пальчиків набралося! Окремо робимо крем. Раджу Вам сметани не шкодувати, бо пальчики добре вбирають крем і, якщо «економити» сметану, торт може вийти сухим. А це, перепрошую, все одно, що суха шкіра жіночої руки. Отже, сметану (3-4 склянки) змішуємо із двома склянками цукрової пудри. На середину тортівниці кладемо пляшку шампанського, знизу на третину обгорнуту фольгою, а навколо пляшки робимо гірку із пальчиків, обкачаних у кремі. Хочу Вам сказати, що білий колір торта (зверху крем іще можна посипати білою кокосовою стружкою) якнайкраще пасує до урочистості Вашої першої спільної трапези. Іще хочу сказати, що від солодкості крему і довжини печених пальчиків прямо залежатиме черговість смакування тортом і обціловування кожного Вашого пальчика Вашим візаві. ..." (с) Ось, що у мене сьогодні вийшло: 

Тісто замішується надзвичайно швидко. 

Пальчиків вийшло дуже багато. Випікала в три заходи. 

Але пальчики при випіканні збільшуються, тож не треба робити їх великими. 

Фото у автора в книзі немає, тому тут вже я сама викладала так, як собі уявила.

Скажу відразу: так швидко ми не з’їдали ще жоден торт. Чули вислів "тане в роті" , так це про нього.

Смачного! 

Сторінки:
1
2
попередня
наступна