На чай із пирогом.

І знову про їжу , тільки тепер захотілося солоденького і запашного. Щось до чаю. Був у мене рецепт тіста на дріжджах. Замісила і пофантазувала і ось що вийшло. [Приєднана картинка]Тіста виявилося багато, тому ось ще [Приєднана картинка]І сам рецепт тіста : 7-8 скл. борошна 350 г молока350 г цукру140 г маргарину4-5 яєць100 г дріжджів (звичайних) 1/3 скл. олії ванілін Начинка у мене ягідна : вишня, шовковиця, полуниця. Це тісто добре використовувати для ...

Читати далі...

Закуска з баклажанів.

Баклажани люблю в будь-якому вигляді: печені, смажені, консервовані. Рецепт цієї закуски розказала подруга. Ділюся, бо він того вартий! Баклажани ріжемо невеликими кубиками, кидаємо в підсолений окріп і проварюємо декілька хвилин. Переварені можуть розповзтися. В цей час нарізаємо цибулю і підсмажуємо до золотистого кольору. Поки цибуля смажиться, баклажани відкидаємо на друшляк і даємо можливість стекти. Додаємо їх до цибулі і смажимо далі. За декілька хвилин вливаємо небагато вершків і...

Читати далі...

Короп запечений з лимоном

Оскільки рибу я люблю, то в запасі завжди є парочка улюблених рецептів. Цей рецепт не потребує високих кулінарних навичок, тому доступний для приготування усім. Рибу можна брати будь-яку, яка вам подобається, тільки цілу тушку. Я часто запікаю саме коропа. В почищеній рибі роблю досить глибокі надрізи на спинці з обох боків, вставляю в ці надрізи порізаний лимон, натираю спеціями для риби . Мені подобається лимонний перець від "Еко". Залишаю на півгодинки, щоб...

Читати далі...

Варіації на тему курки

Відпустка нарешті настала І тепер замість лежати і нічогонеробити захотілося пофантазувати на кухні. В холодильнику знайшла курячі стегна, отож з них і творила. Отже:1 кг курятини1 середній кабачок1-2 помідора200 г твердого сиру200-300 г шампіньонівмайонез , спеції для курки Курятину посипала спеціями , потерла десь третину всього сиру на крупній тертці і все це залила майонезом, і відставила на деякий час промаринуватися.Кабачок, гриби і помідори порізала ...

Читати далі...

Тонізуючий напій "Райхан"

Якось у дорозі знайома пригостила чудовим напоєм, який дуже добре освіжає. Готується він просто і швидко, а на смак - чудо. Зараз у літню спеку, буде якраз доречним. Напій "Райхан" готують з базиліку. Ця назва в перекладі означає ”базилік”.Листя фіолетового (синього) базиліку покласти у каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Як тільки вода закипить і потемніє — додати у воду половинку лимона і варити ще п’ять хвилин.За смаком можна додати цукор...

Читати далі...

Французкие котлетки

Услышала мельком в какой-то кулинарной передаче про французкие котлетки. Готовила их Елена Воробей. Как-то меня это заинтересовало... Приготовила - понравились. Вот выкладываю Понадобится: Филе куриное — 500 г Яйцо - 1 шт.Лук - 1 шт. Сметана (или майонез) — 150 г Мука — 3 ст. л. Зелень (я брала укроп)Соль (по вкусу) Масло растительное Филе куриное нарезать мелкими кусочками, добавить обжареный на раст.масле лук, сметану и муку, нарубленую зелень и побольше, соль по вкусу...

Читати далі...

Квасолеві котлетки

Останні коментарі до однієї з моїх кулінарних заміток знову повернули мене до книги "Кулінарні фіглі" Марії Матіос. Не було ніякого бажання до великих кулінарних шедеврів, здоров’я трохи підвело. Але війна війною, а обідати всім хочеться. Отже, на обід - ліниві голубці і квасолеві котлетки. Цитую з книги квасолеві котлетки, бо ліниві голубці - страва і так всім добре відома. "... готуєте квасолеві або соєві котлетки. Звечора Ви вже зварили квасо­лю (першу воду через 5...

Читати далі...

Чому в красивих жінок частіше народжуються дочки...

Еволюційний психолог Сатоши Канацава з Лондонської школи економіки, автор книги Десять політично некоректних істин про людську природу, озвучив своє бачення процесу людської еволюції. Озвучену теорію виклав журналіст Джеремі Лоренс на сторінках The Independent. Канацава засновує своє бачення на відомих і досить розповсюджених теоріях, відповідаючи на питання, чому в красивих жінок частіше народжуються дочки, учений наводить гіпотезу Тріверса-Уільярда, що говорить: якщо батьки можуть...

Читати далі...

Рыба запеченная в сухарях

500г филе любой крупной рыбы 1/2 лимона 6-8 кусочков тостерного хлеба 1 пучок зелени петрушки 2 зубчика чеснока 150 г твердого желтого сыра 4 ст. ложки растительного масла приправа к рыбе перец, соль Рыбу нужно разморозить, промыть, подсушить, удалить крупные кости и разрезать на  порционные кусочки. Кулинарную фольгу смазать растительным маслом, выложить на нее кусочки рыбы, полить лимонным соком, посыпать приправой, посолить, поперчить по вкусу и отставить на 30 мин.[Приєднана...

Читати далі...

Телятина с вишнями

Это блюдо способно украсить любой праздничный стол. Имеет нежный и изысканный вкус. Вот решила поделиться со всеми. Понадобится:500 г мякоти телятины или говядины4 больших луковицы3/4 ст. вишен 250 г сметаны3 ст.л растительного масла2 ст. л. томатной пасты1 ст. л. мукиострый перец, сольМясо разрезаем на порционные кусочки и слегка отбиваем. Перчим, солим.[Приєднана картинка]Лук нарезаем кольцами и обжариваем на растительном масле.[Приєднана картинка]Вишни очищаем от косточек.Когда лук...

Читати далі...

Сторінки:
1
2
попередня
наступна