На чай із пирогом.

І знову про їжу tort, тільки тепер захотілося солоденького і запашного. Щось до чаю. Був у мене рецепт тіста на дріжджах.  Замісила і пофантазувала і ось що вийшло.

 

Тіста виявилося багато, тому ось ще 

І сам рецепт тіста : 

7-8 скл. борошна

350 г молока

350 г цукру

140 г маргарину

4-5 яєць

100 г дріжджів (звичайних) 

1/3 скл. олії 

ванілін 

Начинка у мене ягідна : вишня, шовковиця, полуниця. Це тісто добре використовувати для пиріжків із солодкою начинкою. Смачного! mmmm

Закуска з баклажанів.

 Баклажани люблю в будь-якому вигляді: печені, смажені, консервовані. Рецепт цієї закуски розказала подруга. Ділюся, бо він того вартий!

Баклажани ріжемо невеликими кубиками, кидаємо в підсолений окріп і проварюємо декілька хвилин. Переварені можуть розповзтися. В цей час нарізаємо цибулю і підсмажуємо до золотистого кольору. Поки цибуля смажиться, баклажани відкидаємо на друшляк і даємо можливість стекти. Додаємо їх до цибулі і смажимо далі. За декілька хвилин вливаємо небагато вершків і протушуємо. Сіль, перець -  за смаком. Особисто я додала ще й часник, бо для мене баклажани без часнику, що хліб без масла. Якщо любите зелень, підійде петрушка. Закуска смакує  охолодженою. Смачного!    

.  

Короп запечений з лимоном

Оскільки рибу я люблю, то в запасі завжди є парочка улюблених рецептів. Цей рецепт не потребує високих кулінарних навичок, тому доступний для приготування усім. Рибу можна брати будь-яку, яка вам подобається, тільки цілу тушку. Я часто запікаю саме коропа. 

В почищеній рибі роблю досить глибокі надрізи на спинці з обох боків, вставляю в ці надрізи порізаний лимон,  натираю спеціями для риби . Мені подобається лимонний перець від "Еко". Залишаю на півгодинки, щоб промаринувалася.

Через півгодини закладаю всередину рибини багато зелені для аромату і в духовку для запікання. Час приготування залежить від величини риби. Але риба готується швидко, тому довго чекати не прийдеться.  Швидко, просто і надзвичайно смачно!  Смачного! 

Варіації на тему курки

 Відпустка нарешті настала dance І тепер замість лежати і нічогонеробити захотілося пофантазувати на кухні. bazar  В холодильнику знайшла курячі стегна, отож з них і творила. Отже:

1 кг курятини

1 середній кабачок

1-2 помідора

200 г твердого сиру

200-300 г шампіньонів

майонез , 

спеції для курки 

Курятину посипала спеціями , потерла десь третину всього сиру на крупній тертці і все це залила майонезом, і відставила на деякий час промаринуватися.

Кабачок, гриби і помідори порізала на шматочки і перемішала. Варто робити це безпосередньо перед відправкою до духовки, бо стечуть соком. 

Промариновану курку виклала на застелене фольгою деко. Можна викласти у посуд чи форму, але в мене було забагато курки. Зерху на курку рівномірно розклала овочевий мікс. Якщо майонезу в курці було небагато, то можна ще трішки полити зверху ним та посипати рештою натертого сиру. Всю цю "фантазію" ставлю в духовку хвилин на 40.  Смакота вийшла.mmmm Я навіть не встигла сфоткати, бо набігла голодна рідня і швидко втоптала ту смакоту.

P.S. Курочку нарешті сфоткала. Ось таке вийшло! 

Тонізуючий напій "Райхан"

Якось у дорозі знайома пригостила чудовим напоєм, який дуже добре освіжає. Готується він  просто і швидко, а на смак - чудо.bravo Зараз у літню спеку, буде якраз доречним. 

Напій "Райхан" готують з базиліку.  Ця назва в перекладі означає ”базилік”.

Листя фіолетового (синього) базиліку покласти у каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Як тільки вода закипить і потемніє — додати у воду половинку лимона і варити ще п’ять хвилин.За смаком можна додати цукор. ”Райхан” смакує охолодженим. Що потрібно:

5 л води, 300 г фіолетового базиліку, 1/2 лимона

Французкие котлетки

Услышала мельком в какой-то кулинарной передаче про французкие котлетки. Готовила их Елена Воробей. Как-то меня это заинтересовало... Приготовила - понравились. Вот выкладываю

Понадобится: 

Филе куриное — 500 г

Яйцо - 1 шт.

Лук - 1 шт.

Сметана (или майонез) — 150 г 

Мука — 3 ст. л.

Зелень (я брала укроп)

Соль (по вкусу)

Масло растительное Филе куриное нарезать мелкими кусочками, добавить обжареный на раст.масле лук, сметану и муку, нарубленую зелень и побольше, соль по вкусу.  Хорошо все перемешать. Выложить ложкой на хорошо разогретую сковороду.

Жарить на сильном огне. Куриное филе жарится очень быстро и не требует длительной термической обработки. Котлетки очень сочные и ароматные. 

Приятного аппетита! 

Квасолеві котлетки

Останні коментарі до однієї з моїх кулінарних заміток знову повернули мене до книги "Кулінарні фіглі" Марії Матіос. Не було ніякого бажання до великих кулінарних шедеврів, здоров’я трохи підвело.unsmile Але війна війною, а обідати всім хочеться.eda Отже, на обід - ліниві голубці і квасолеві котлетки.mmmm Цитую з книги квасолеві котлетки, бо ліниві голубці - страва і так всім добре відома.

"... готуєте квасолеві або соєві котлетки. Звечора Ви вже зварили квасо­лю (першу воду через 5 хвилин після початку кипін­ня — злили), пропустили через м'ясорубку, зміша­ли із невеликою кількістю м'ясного фаршу, додали сире яйце, ложку крохмалю, трохи смаженої цибу­лі, трохи — сиру (бажано домашнього, хоча мож­на і того, що вже третій день сохне в холодильни­ку), зробили маленькі акуратненькі котлетки, по­смажили — і будьте ласка. До речі, такі котлети вигідні тим, що їх можна їсти й холодними, розі­грітими на другий чи й третій день — а вони сво­го смаку не втрачають..."

 

Смачного !  mmmm

Чому в красивих жінок частіше народжуються дочки...

Еволюційний психолог Сатоши Канацава з Лондонської школи економіки, автор книги Десять політично некоректних істин про людську природу, озвучив своє бачення процесу людської еволюції.

Озвучену теорію виклав журналіст Джеремі Лоренс на сторінках The Independent. Канацава засновує своє бачення на відомих і досить розповсюджених теоріях, відповідаючи на питання, чому в красивих жінок частіше народжуються дочки, учений наводить гіпотезу Тріверса-Уільярда, що говорить: якщо батьки можуть передати дітям риси, більш сприятливі для особин певної статі, дітей цієї статі народиться більше. Канацава припустив, що у красивих людей більше дочок, оскільки з точки зору еволюції головна перевага жінки над її суперницями – краса, і знайшов статистику на підтвердження цієї тези. Любов чоловіків до блондинок Канацава пояснює тим, що світле волосся – ознака молодості (з віком вони темніють). Полігамію він вважає невід'ємною рисою людської природи: "Якщо майновий розрив великий, жінці краще ділити з кимось багатія, ніж вести моногамний спосіб життя з бідняком". Подружжя, у яких є сини, а не дочки, рідше розлучаються, адже синам батько потрібніший: він гарантує, що нащадок успадкує багатство і соціальний статус, вважає Канацава. Кризу середнього віку чоловіків Канацава пояснює не старінням, а тим, що їхні дружини виходять з репродуктивного віку. Сексуальні інтрижки чоловіків-політиків учений вважає нормою: до політичної влади чоловіки тому і прагнуть, аби привабити більше жінок. Сексуальні домагання, яким чоловіки піддають жінок на роботі – не дискримінація жінок, а лише частковий вияв поведінки чоловіків із потенційними конкурентами, вважає Канацава.

Нагадаємо, раніше іспанські учені встановили зв'язок між спілкуванням з красивими жінками та виділенням стресового гормону кортизолу в чоловіків. Його надлишок загрожує діабетом, гіпертонією і навіть імпотенцією, застерігають дослідники.(с)


Цікаві спостереження, як на мене. 

Рыба запеченная в сухарях

500г филе любой крупной рыбы 1/2 лимона 6-8 кусочков тостерного хлеба 1 пучок зелени петрушки 2 зубчика чеснока 150 г твердого желтого сыра 4 ст. ложки растительного масла приправа к рыбе перец, соль Рыбу нужно разморозить, промыть, подсушить, удалить крупные кости и разрезать на  порционные кусочки. Кулинарную фольгу смазать растительным маслом, выложить на нее кусочки рыбы, полить лимонным соком, посыпать приправой, посолить, поперчить по вкусу и отставить на 30 мин.

Тостерный хлеб нарезать мелкими кубиками, а твердый сыр натереть на крупной терке. Перемешать с 2 ст.л. растительного масла, измельченной петрушкой и чесноком. Равномерно выложить на кусочки рыбы приготовленную хлебную массу.

Выпекать рыбу в духовке при температуре 190 градусов около 30 мин. Подавать к столу горячей с лимоном. Приятного аппетита! 

Приятного аппетита! mmmm

Телятина с вишнями

Это блюдо способно украсить любой праздничный стол. Имеет нежный и изысканный вкус. Вот решила поделиться со всеми. 

Понадобится:

500 г мякоти телятины или говядины

4 больших луковицы

3/4 ст. вишен 

250 г сметаны

3 ст.л растительного масла

2 ст. л. томатной пасты

1 ст. л. муки

острый перец, соль

Мясо разрезаем на порционные кусочки и слегка отбиваем. Перчим, солим.

Лук нарезаем кольцами и обжариваем на растительном масле.

Вишни очищаем от косточек.

Когда лук поджарится, выкладываем отбивные и тушим мясо в собственном соку 10 мин. на маленьком огне. 

Томатную пасту развести в стакане кипяченой воды, добавить к мясу и тушить минут 40. Если мясо все еще жесткое, тушим дольше.

Готовим соус: сметану смешиваем с мукой, солим, перчим, добавляем вишни и хорошо размешиваем.Можно по вкусу добавить немного сахара, совсем немного. Это придаст кисло-сладкий вкус соусу.

В этот соус выкладываем отбивные с луком (без жидкости, в которой они тушились) и подогреваем.  Пробуйте и наслаждайтесь! Приятного аппетита! mmmm

А я сегодня встречаю гостей drink

P.S.: Пока писалась заметка, "сегодня" стало "вчера". 

P.S. : Огромное спасибо Philosopher от всех гостей за рецепт закуски из кабачков! spasiboВо-первых, ее съели моментально, во-вторых, были удивлены столь простым и безумно вкусным блюдом и в-третьих , не сразу поняли , что ЭТО из кабачков. mmmm 

Сторінки:
1
2
попередня
наступна