хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Цікава географія і моя карта )

      Початком великих географічних відкриттів можна вважати діяльність португальських мореплавців XV століття і натхненника їх звершень принца Генріха Мореплавця (4.03.1394-13.11.1460).
        Саме вчора 13 листопада з цікавістю читала про епоху відкриттів. І як з"ясувалось, саме вчора були роковини смерті цієї видатної людини.
         Цікаво, що сам Генріх в морських експедиціях участі не брав, але був прозваний мореплавцем за свій внесок в їх організацію та фінансування, залучення до них купців, судновласників та інших зацікавлених у відкритті нових торгових шляхів осіб.
У 1415 році принц Генріх став великим магістром португальського ордена Христа - могутньої і багатої організації. На її кошти на перешийку мису Сагреш Генріх побудував цитадель, звідки до кінця своїх днів організовував морські експедиції на захід і південь, створив навігаторської школу, залучив найкращих математиків, астрономів з арабів і євреїв, збирав відомості де і звідки тільки міг про далекі країни і плавання , морях, вітрах і течіях, бухтах, рифах, народи і берегах, почав будувати більш досконалі і великі кораблі. Капітани виходили на них у море, не тільки натхненні на пошуки нових земель, а й добре підготовлені теоретично.
Ще зі школи захоплювалась географією і особливо цікавий був цей період. Читаєш і уявляєш все наче казку. Зрозуміло, що заглиблюючись в реалії не все так казково і чудово, тим більше в ті часи.
Пару років назад мені схотілось зробити цікаву карту світу. На її виготовлення затратила 3 дні, ну звичайно не з ранку до вечора, а так у задоволення, між справами lol На жаль оригіналу не збереглось, а от відредактована є. Зараз багато інгредієнтів карти вицвіло, на жаль. Але все ж вона висить на кухні і ще радує око smile


Інгредієнти:
пшениця, горох, просо (нащипала з нового віника), пшоно, кукурудзяна крупа, манка, рис, гречка, льон, мак насіння і коробочки, чай, зіра, чорний перець горошком, гвоздика, бадян, кава в зернах, кісточки фініка, лаврове листя, розмарин (листочки), насіння кориандру, куркума мелена, кориця мелена, якась лікувальна трава, шкірка червоного перцю
От такі справи podmig
38

Коментарі

114.11.18, 13:18

ухти

    214.11.18, 13:35



    а шо там Росія - на штати роздерта?

    і Україна трошки більша - аж до Сочєй

      Гість: Nahibator

      314.11.18, 13:35

      Отличная карта.

        414.11.18, 13:38Відповідь на 2 від ёlkа



        а шо там Росія - на штати роздерта?

        і Україна трошки більша - аж до Сочєй
        Батя, я старалась

          514.11.18, 13:38

          супер

            614.11.18, 13:39Відповідь на 1 від ranok_v_misti

            ухти Дякую! Це поки що замість гербарію Гербарій то я зібрала, але ж треба щось зробити з тих запчастин зрєю і згадую минуле

              714.11.18, 13:40Відповідь на 3 від Гість: Nahibator

              Отличная карта.Дякую!

                814.11.18, 13:41Відповідь на 5 від Стрийко Зеник

                суперДякую, друже! захопливо було її робити

                  914.11.18, 13:42Відповідь на 6 від Каре

                  ухти Дякую! Це поки що замість гербарію Гербарій то я зібрала, але ж треба щось зробити з тих запчастин зрєю і згадую минулео, гербарий) знов забула

                    1014.11.18, 13:44

                    шедеврально
                    ....в город приехал новый художник Феофан Копытто.
                    Первая его работа вызвала в городе большой шум. Это был портрет заведующего гостиничным трестом. Феофан Копытто оставил станковистов далеко позади. Заведующий гостиничным трестом был изображен не масляными красками, не акварелью, не углем, не темперой, не пастелью, не гуашью и не свинцовым карандашом. Он был сработан из овса. И когда художник Копытто перевозил на извозчике картину в музей, лошадь беспокойно оглядывалась и ржала.
                    С течением времени Копытто стал употреблять также и другие злаки. Имели громкий успех портреты из проса, пшеницы и мака, смелые наброски кукурузой и ядрицей, пейзажи из риса и натюрморты из пшена.(С)"Золотой теленок"
                    сорри, не удержался

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      13
                      попередня
                      наступна