хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Тяжке дитинство ))))

Що ми їли? Нащо воно нам було треба? ))
Замітка Ordinary  http://blog.i.ua/user/6518361/2248832/ навіялf спогади про дитинство. Ні, звичайно воно не було настільки тяжким як згадували бабусі про своє. Але з їхніх спогадів ми дізнались, що коли була голодовка, в їжу йшло все що росло поряд. Робили якісь млинці з лободи, суп з кропивою. А коли настало літо, їжі додалось, виросли калачики, пасльон, трава, різні квіти. То ж бабуся нам і розповіла, що калачики можна їсти.
Отже: що і навіщо ми їли з підножного корму.
Топінамбур. Ця рослина росла у нас на межі з сусідами. Росте вона високою і таким чином наче робить природню загорожу, паркан на межі був, а топінамбур наче додавав краси. Деякий час ми не здогадувались що це можна їсти. Але одного року бабуся вирішила прорідити зарості і покликала нас спробувати смакоти. На смак воно нам нагадало капустяний качан, який мама вирізала з середини, коли різала капусту. Ну з плодами топінамбура зрозуміло, але ж одного разу взимку, коли ми наламали сухих дрючків цієї рослини, ми помітили, що серцевина м"якенька і біла. І чомусь здалось, що її можна вживати як жувальну гумку vkaske на запах воно схоже на соняшникове бадилля uhmylka короче, пару раз жування цієї екзотики нам вистачило lol




Пасльон: його нам показала мама і розповіла, що вони їли його в дитинстві. Ці ягідки в принципі смачні. Іноді ми їх під"їдали  cat






Акація: навесні, коли вона квітує, поряд розноситься чудовий аромат, який так і притягує до себе. Багато її не з"їсиш, то ми брали по суцвіттю і йшли собі далі гуляти. Ми витягували з середини стовбчик, який мав в собі нектар і був солодкий і саме його їли.



Бузок (Сирень): ця рослина своїм ароматом теж притягує до себе. Іноді ми відривали квіточки і висмоктували солодкий нектар. Але частіше зривали суцвіття і сиділи над ним, вишукуючи квіточку, яка мала 5 пелюсток, це вважалось за щастя love   треба було загадати бажання і з'їсти її .







Калачики: про них розповіла бабуся. Щоб було смачно, треба обирати не застарілі плоди, але і не дуже молоді. Дійсно воно цікаве на смак.

      

Трава (пирій, мишій і т.п.): смак дещо подібний до калачиків. Тут треба розламати травину в місці вузлового стику і пожувати солоденьку світлу частину трави chih

 

Клєй - так ми називали деревну смолу, яка сочилась з вишень, черешень, абрикос. Не знаю що в ній смачного, але вона своєрідна на смак і ми часто її шукали і їли lol   Тут бажано обрати свіжу, нещодавно витікшу, щоб вона була м'якенька, та вона і смачніша, бо стара має деревний присмак umnik  





Мурашки: одного разу хтось розповів, що мурашки кислі на смак. Ну звичайно, нам же обов'язково треба в цьому переконатись prostite Ми відривали жопку і пробували на язик snegurka так, дійсно - кисле. Тут вже одного разу було достатньо, бо жалко мурашок



Насіння шишок: ніхто не розповідав, придумала спробувати сама mmmm і потім дала молодшій сестрі. Насіння схоже на смак кедрових горішків, але ж ну дууууже мізерне, на жаль unsmile





Фізаліс: зараз про нього можна багато прочитати, взнати, а тоді його вирощували для краси. І от у подруги ми вперше його скуштували. Не скажу що він одразу сподобався, але з ним так як з оливками parik треба з'їсти декілька раз, щоб зрозуміти і вподобати





І на останок Дереза: плоди цієї рослини мені подобаються на смак. Воно мені нагадує помідорчики, так ми його й називаємо lol Колись дідусь нарвав цілу жменю і ми з ним ласували цими ягідками. Бабуся дуже кричала на нього, бо боялась, щоб вони були не отруйні. На що дідусь зі сміхом розповів, як вони в дитинстві наче горобці обносили ці зарості ягідок.







А ви що їли з "екзотики" в дитинстві? ;)
27

Коментарі

121.10.18, 16:54

неотруйні пасльонові легко можна сплутати з беладоною. Тому мама наказувала нам нічого подібного краще не пробувати.
Так само і дереза:
"Рослина отруйна, через що виключена з широко тиражованих травників. Але не зважаючи на отруйність рослини, висушені плоди (дозріла ягода з насінням) використовують проти хвороб печінки й нирок за суворим дотриманням припустимих терапевтичних доз." (Вікіпедія)

    221.10.18, 17:02

    а медвеже вушко, а ірис польовий, а зелені абрикоси?..

      321.10.18, 17:08Відповідь на 2 від BESTIA555

      а медвеже вушко, а ірис польовий, а зелені абрикоси?..зелень я опустила, бо думаю її їли всі а ведмеже вушко і ірис польовий, нам дітям асфальта ніде було знайти то ми не їли такого. А що в них їстівного? квіточки?

        421.10.18, 17:09

        Жареных кузнечиков

          521.10.18, 17:10Відповідь на 1 від МятежнаЯ

          неотруйні пасльонові легко можна сплутати з беладоною. Тому мама наказувала нам нічого подібного краще не пробувати.
          Так само і дереза:
          "Рослина отруйна, через що виключена з широко тиражованих травників. Але не зважаючи на отруйність рослини, висушені плоди (дозріла ягода з насінням) використовують проти хвороб печінки й нирок за суворим дотриманням припустимих терапевтичних доз." (Вікіпедія)
          Ми знали яка беладонна, а пасльон мама казала щоб їли не багато. Та і дерезу жменьку нарвемо, то і все

            621.10.18, 17:11Відповідь на 4 від Zmeelove

            Жареных кузнечиковні, такого не їли ))) але от зараз спробувала б і кузнєчіков, і жабку, і гадюку

              721.10.18, 17:11Відповідь на 3 від Каре

              а медвеже вушко, а ірис польовий, а зелені абрикоси?..зелень я опустила, бо думаю її їли всі а ведмеже вушко і ірис польовий, нам дітям асфальта ніде було знайти то ми не їли такого. А що в них їстівного? квіточки?кінціви солодкі були...

                821.10.18, 17:12Відповідь на 6 від Каре

                Жареных кузнечиковні, такого не їли ))) але от зараз спробувала б і кузнєчіков, і жабку, і гадюкуЛягушачьи лапки и змею я гораздо позже попробовал

                  921.10.18, 17:24

                  Вас летам радители не кармили?

                    1021.10.18, 17:31Відповідь на 3 від Каре

                    а медвеже вушко, а ірис польовий, а зелені абрикоси?..зелень я опустила, бо думаю її їли всі а ведмеже вушко і ірис польовий, нам дітям асфальта ніде було знайти то ми не їли такого. А що в них їстівного? квіточки? із
                    сальвіі висмоктували нектар,типу як ти- з акаціі,тільки по моім спогадам у сальві з усіх дитячих смоктунців-найбільше *нектару* було.
                    ще гризли виноградні вуса, нуууу...і ревінь-певно ти просто забула випадково назвати

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      11
                      попередня
                      наступна