хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Дієтичні салатики ;)

    З самого дитинства вважала цю травичку звичайним бур"яном. Але трохи після 40-ка років мені відкрили очі. Не дарма кажуть: В сорок лєт жизнь только начинаєтся umnik lol
    Отже, як Золушка в принцесу, звичайний бур"янець перетворюється в елітну добавку до салатів. Так про що я? Про Рукколу chih



     Вперше її спробувала і її особливий специфічний гіркуватий смак не сподобався. Думаю, дай почитаю про неї і виявилось що воно досить корисне https://polzavred.ru/rukola-poleznye-svojstva-dlya-zdorovya.html

Рукола содержит много витаминов и полезных веществ:

  • микроэлементы: железо, медь, марганец, селен и цинк;
  • макроэлементы: калий, магний, кальций, фосфор и натрий;
  • витамины: В1-В4, В5, В6, В9, А, С, Е, и К.

     В молодых побегах растения присутствует много йода, необходимого для обитателей удаленных от моря населенных пунктов, и флавоноидов, укрепляющих кровеносные сосуды. Рукола полезна людям, страдающих от венозной недостаточности, тромбофлебитах и повышенного артериального давления.

     Употребление руколы налаживает обменные процессы, улучшает пищеварение и укрепляет нервную систему. Рукола показана при стрессах и депрессиях, повышает уровень гемоглобина, выводит излишек холестерина, рекомендуется при малокровии. Регулярное употребление полезной травки полезно больным сахарным диабетом.

   Употребление рукколы полезно при ожирении. Врачи рекомендуют устраивать разгрузочные дни с включением в меню одной только рукколы. Витамины, содержащиеся в зелени, придадут энергию, а минимум калорий поможет избавиться от лишнего веса.

       А у нас її росте відімо-нєвідімо, то ж як кажуть: Флаг в рукі ))) І стала я нашукувати і придумувати як її застосувати, щоб було і корисно, і смачно. То вже пару років із задоволенням вживаємо рукколу. А на днях вичитала і зробила парочку салатиків. Досить дієтичні. То ж ділюсь з Вами smile  tort
                        
                  САЛАТ З КУРИЦЕЮ І ГРЕЙПФРУТОМ
•    курина грудка – 500 г     грейпфрут – 1 шт.  руккола – 100 г
•    петрушка,  свіжа м"ята,  соєвий соус – 100 мл
•    оливкова олія – 2 ст. л.  кунжут – 1 ст. л.
(Я не додавала петрушку і м"яту)
Курину грудку нарізати пластами, залити соевым соусом, додавши приправ і оливкової олії, залишити на 30-40 хвилин. Кунжут підсмажити на сухій сковороді до золотисто-коричневого відтінку. Петрушку з м"ятою помити, просушити і мілко порубити. Грейпфрут очистити від кожури, плівок і насіння, м"якоть порізати або порвати на невеликі кусочки.
      Злити залишки соєвого соусу з філе і обсмажити курицю на разігрітій сковороді до рум"яної скоринки.
      Рукколу помити, просушити і викласти на блюдо. Посипати листя  зеленню, додати грейпфрут і порізану курину грудку. Посипати салат кунжутом і полити заправкою.
     Заправку можна робити на свій смак.
     Я роблю таку: оливкова олія, соєвий соус, лимонний сік або гранатовий соус, перець, іноді трохи меду
    І ось результат на ліТсо lol



А по ходу зробила ще один салатик. Теж цікавий і дієтичний

                    САЛАТ З ГРЕЙПФРУТОМ І СИРОМ
•    грейпфрут – 2 шт. помідор – 2 шт.  червона цибуля – 1 шт.  сир – 200 г
•    маслини без кісточок – 50 г оливкова олія – 3 ст л. зелень – 1 ст. л.
•    сіль, перець –  за смаком

       Грейпфрут очистити від шкірки, плівок і насіння. Помідори нарізати  кубиками, сир порізати кубиками. В салатнику змішати грейпфрут з помідором і сиром. Додати оливкову олію, спеції і зелень. Прикрасити салат маслинами і порізаною червоною цибулею.
       Особисто я не люблю цибуляну гіркоту, то цибульку трохи помаринувала. І замість оливок додала каперси, які давно стояли і чогось чекали )))   І заправку зробила аналогічну попередньому салату з додаванням каперсового розсольчику.
І ось результат:


Смачного, дівчатка! mmmm  podmig


                     
12

Коментарі

124.05.18, 10:18

не дражнися

    224.05.18, 10:25Відповідь на 1 від disu

    не дражнисяа чо? до вечора ще час є, можна на вечерю приготувати

      324.05.18, 10:27

      мамадорогая, кАк это вкуууууусна
      абажаю рукколу!!!

        424.05.18, 10:31Відповідь на 3 від Маммамія

        мамадорогая, кАк это вкуууууусна
        абажаю рукколу!!!
        і я тепер її полюбляю
        Дякую!

          524.05.18, 10:32Відповідь на 2 від Каре

          не дражнисяа чо? до вечора ще час є, можна на вечерю приготуватиа канєшна,якщо ото всьо—живe в твоєму холодильнику,то можна

            624.05.18, 10:34

            У меня с рукколой не скалося. Приходиться радоваться что в капусте петрушке и укропе тоже многа витаминов и микроэлементов)))

              724.05.18, 10:38Відповідь на 5 від disu

              не дражнисяа чо? до вечора ще час є, можна на вечерю приготуватиа канєшна,якщо ото всьо—живe в твоєму холодильнику,то можнавсе почалось в понеділок з грейпфрутика зайшла в маркет і побачила гарнючі спілючі грейпфрути Порилась в салатах і пошла по бєздорожью а рукола пів двору заполонила і ввіду того, що тепер вона в любімчиках, ми їй дозволяємо вольгтно почуватись у відведених місцях
              Ну а ти ж знаєш: женщіна із нічего может сделать прическу, істеріку і салатік так що інгредієнти в салатик можна +/- варьювати

                824.05.18, 10:40Відповідь на 6 від Манго

                У меня с рукколой не скалося. Приходиться радоваться что в капусте петрушке и укропе тоже многа витаминов и микроэлементов)))Ну звичайно
                Я так і не змогла полюбити кінзу Тілько зачую запах мене аж трусить, так не подобається я навіть в кафе питала чи в салаті присутня кінза, якщо так, то прошу мені не додавати

                  924.05.18, 10:43Відповідь на 4 від Каре

                  мамадорогая, кАк это вкуууууусна
                  абажаю рукколу!!!
                  і я тепер її полюбляю
                  Дякую!
                  я ее уже лет 10 полюбляю)))) даже замораживала, но быстро слопала, в этом году хочу больше заморозить!

                    1024.05.18, 10:45Відповідь на 9 від Маммамія

                    мамадорогая, кАк это вкуууууусна
                    абажаю рукколу!!!
                    і я тепер її полюбляю
                    Дякую!
                    я ее уже лет 10 полюбляю)))) даже замораживала, но быстро слопала, в этом году хочу больше заморозить!
                    Я думала заморозити, але посумнівалась. А як вона виглядає коли розмерзнеться, не каша? І на смак яка?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна