хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Український Фен-шуй ;)

       Одного часу стало дуже популярно облаштовувати свій будинок/квартиру за правилами фен-шуй.
      Люди розуміють, що знаходячись в гармонії з навколишнім світом, розуміючи закони природи, можна вже на духовному рівні «замовити» собі і своїм рідним краще життя. У магазинчиках з усякою китайським символічним начинням за допомогою своїх товарів нам пропонують вирішити чи не всі домашні негаразди. Мудрість Китаю де-хто  закріплює в голові і дотримуючись до неї вірить, що вона допоможе. Але чому ми забули про власну культуру?



      Коли мої подруги і знайомі вдарились в придбання різних фен-шуйських штучок, я постійно чомусь не могла вникнути в цю повальну захопленість. Одного разу навіть собі придбала одну штуковину smutili . Не знаю що воно мені дало, але до душі не припало )).
   З з часом постійно порівнювала нашу пракультуру і Китайський фен-шуй.  І мене все ж таки більше тягне до наших витоків. Мабуть велике значення має, так званий, Код Нації umnik  angel .  
Я вже давно замислювалась, що і у наших предків повинні були бути свої традиції з благоустрою житла та обійстя.
     Отже зіставляючи матеріали, ми можемо усвідомити, що у будинках наших бабусь все розташовувалося саме так, як можуть описувати навчальні джерела! Але, найважливіше - культура народу залежить від землі, на якій він живе.
        Саме земля, її клімат, пейзажі, рослинний і тваринний світ формують світогляд і вірування людини. Те, що вважається добром для одних, може обернутися великою бідою для інших. У пустелі вода - благо, а ось в болотистих місцях вона символізує смерть. Може так і з китайським фен-шуй: можливо не всі його ідеї - благо для нас? Тому завжди в першу чергу треба думати про своє коріння.
      «Звичайно, стародавня традиція правильного розміщення предметів у просторі придумана в Китаї, але закони життя і там, і у нас працюють однаково, – говорить етнограф Яна Яковенко. - Я не маю на увазі матеріальний достаток. Мова про те, що ми, як і китайці, теж пов'язані з землею, на якій живемо, хімічно і енергетично. Ми - діти землі і підкоряємося її життєвим законам, які закодовані в різних ритуальних дійствах, предметах, обрядах, що передаються з покоління в покоління.»
    

 
Цікаво провести паралелі між символами фен-шуй і нашими прадавніми традиціями.
Що можна віднести до оберегів українського Фен-шуй:
Рушники - Традиційним оберегом на більшій території України є рушник. Споконвіків він символізував долю, життєвий шлях, тому на рушнику можна було «прочитати» про традиції родини, візерунок «розповідав» про її життєві пріоритети.
Вінок - Оберегом від нечистої сили, лихого ока здавна був вінок. Вінок виступає символом сонця. Виплітали його із квітів, листя, трави, хвої, колосків тощо, засушували, освячували.
Лялька - Родині, яка довго чекає на народження малюка, дарували оберіг – ляльку. Це була лялька-мотанка, одягнена в традиційний український одяг.
Часник, трави, сіль, мак
Калина, Дуб
Лелеки, Півень
Кішка, Собака
Піч

Наші предки знали, як зробити своє життя затишним і комфортним.
І якщо уважно дослідити це цікаве питання ми побачимо, що українське народознавство надзвичайно різноманітне і виробило систему власних вірувань і оберегів, які ні в чому не поступаються китайському.



22

Коментарі

Гість: _Любимая_

126.04.18, 11:54

    226.04.18, 11:57

    Наші предки знали, як зробити своє життя затишним і комфортним.(с)головне- нікому не заважати і не нав*язувати своє бачення не своєї оселі

      326.04.18, 12:06

      А репортаж из Сорочинской ярмарки будет? Хотя чую спиной Петриковская роспись держится на волонтерских началах

        426.04.18, 12:09Відповідь на 2 від disu

        Наші предки знали, як зробити своє життя затишним і комфортним.(с)головне- нікому не заважати і не нав*язувати своє бачення не своєї оселі Звичайно, кожен обирає те, що йому особисто припало до душі

          526.04.18, 12:10Відповідь на 3 від tehnolog

          А репортаж из Сорочинской ярмарки будет? Хотя чую спиной Петриковская роспись держится на волонтерских началахСорочинський ярмарок ХХІ століття - це зовсім інший ярмарок
          А Ви були у Петриківці?

            626.04.18, 12:22

              726.04.18, 12:24

              где-то вычитал что хвалённый фен-шуй изначально был о том как правильно зарыть жмура

                826.04.18, 12:24Відповідь на 1 від Гість: _Любимая_

                  926.04.18, 12:25Відповідь на 6 від vilga

                    1026.04.18, 12:25Відповідь на 7 від vilga

                    где-то вычитал что хвалённый фен-шуй изначально был о том как правильно зарыть жмуратакого не чула

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна