Дурдом! Невже у всіх так, як у нас?

Зайшла сьогодні в місцевий телеграм канал "Департамент транспорту", а там стоїть суцільний ґвалт. parik
Можна навіть сказати місцеві Бої без правил. Перевізники, водії, їхні родичі і підтримувачі проти пільговиків, їхніх родичів і їх співчувальників. stena
Ці бої час від часу загострювались і затихали. То пільговики, не добившись нічого доброго для себе, закусюють губу і затихають, то перевізники затихали (мабуть заморювались в спорах) і давали можливість пільговикам їздити в більшій кількості в салоні.
Суть в тому, що нібито є якісь норми перевезень пільговиків, наче 10% від загальної кількості пасажирів. Я не пільговик, але просто тошно спостерігати за цими боями. Часто була свідком кидання какашок між водієм і пільговиком. В більшості цих випадків водії не розмовляли по-людські з пільговиком, а одразу починали з хамовитого наїзду, звісно і пільговик у відповідь кидався захищати себе і так пів дороги ми спостерігали перекрикування між ними.  
В цій ситуації вважаю і водіїв, і пільговиків жертвами, а винні звісно ж вище.

Читаючи ці баталії, одразу стала пригадувати міста, в яких доводилось їздити у міському транспорті: Київ, Луцьк, Вінниця, Черкаси, Львів, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Умань - і не пригадую якихось суперечок. Я вже не кажу про польські міста, там немає ніяких норм кількості пасажирів. Пільговик просто купує дешевший квиток (щодо безкоштовного не знаю) і їде собі.

Так от мені стало цікаво, чи то я за короткий час не помітила проблем, чи дійсно у нас в Дніпрі хто зна що робиться?

А як у вас з громадським транспортом? 

Лохнесс в озері України

Хто знає, що за "морський змій" рухається поверхнею Морського Ока?

Озеро Синевир, Закарпаття, червень 2023.

1.      1. Анакондіуз звичайний синевірський

2.      2. Лохнеся Синевірська.

3.      3. Компашка якихось підростаючих малявок

4.      4. Жаби прикинулись гадюкою

5.      5. Косяк пуголовок




На справді це Пуголовки сірої ропухи.

Справжні володарі озера.

Вони часто утворюють скупчення і рухаються всі в одному напрямку. А складається враження, що це якийсь великий чорний об'єкт у воді)))


В Україні ці тварини поширені на більшій частині території.

У Карпатах піднімається на висоту до 2000 м.

Основну частину свого часу сіра жаба проводить на суші. До водойми вона відправляється тільки для того, щоб відкласти ікру.

Ропуха легко переносить втрату вологи, запасаючись водою під час купання в ранковій росі.

Дорослі тварини ведуть усамітнений спосіб життя. Вони не виявляють надмірної агресії стосовно одноплемінників, але намагаються поза сезоном розмноження уникати з ними будь-яких контактів.

З метою самозахисту від хижаків і знищення паразитів ропуха звичайна виробляє отруйний секрет в бородавчатих залозах, розташованих в області шиї. У ньому містяться буфадієноліди, катехоламіни, дофамін, епінін, адреналін і норадреналін. Буфотенін, що виробляється амфібією є галюциногенним алколоїдом.

У разі небезпеки жаба набирає в легені багато повітря, сильно роздувається і злегка підводиться на пальцях. Таким чином, вона хоче здатися більше, ніж є насправді, і налякати свого супротивника.

Такий дивний і цікавий світ!

Інформацію дізналась з ФБ та інших джерел parik


Львів загадковий і улюблений

                  Львів - місто легенд, мрій, глибокої історії та архітектури.
     Одне з моїх найулюбленіших міст України. Не знаю скільки раз я була у Львові, але кожного разу з задоволенням повторюю вже бачене, та знаджу щось нове. Обожнюю ходити знайомими вуличками, слухати Львів, вдивлятись в нього, доторкатись до його історії і особливого життя. 
Звісно не дуже приємно гуляти під час дощу, але тут у Львові навіть гуляння під дощем якесь особливе smutili Ну звісно під час зливи вже не погуляєш, але ніяка мжичка не завадить побродити милими львівськими вуличками. Це навіть додає якоїсь особливості, якої не відчуєш в інших містах.
      Отже зібрались ми відвідати Личаківський цвинтар, а щоб дістатись до нього мали йти на зупинку трамвая. Йшли собі, роздивляючись будиночки, нічого особливого не підозрюючи зустріти. І тут - ВАУ! hypnosis  Навіть не готувались до огляду чогось цікавого і зустріли середньовічний замок whosthat love
Це вже потім вдома заглибились в пізнання і дізнались, що то Палац Сосновського.
Навколо не було часу гуляти, отже тепер на заміточці є райончик для пізнання новенького зі Львова drink
А далі фото вуличок і Палацу
 















Палац Сосновського — будівля з елементами неоготичного та неороманського стилів у Львові збудований за проєктом архітектора Юзефа Сосновського. Будівництво завершено 1901 року. Будинок нагадує середньовічний замок. Він складається з двох окремих кам'яниць з окремими входами і сходовими клітками.










Львів це місто де ти можеш дивитися й бачити, слухати й чути, пізнавати і знати, мріяти й бути у мрії. Про Париж кажуть: “Побачити Париж і умерти”. Про Львів - “Побачити Львів і повернутися ще раз, і ще раз, і ще раз…”. love


Розмови прі свєчах ))

         Вимкнення світла звісно не дуже комфортно в 21 столітті, а тим більше коли в домі все на електриці.
Ну то таке... По-троху прилаштовуємось до графіків і до не графіків, коли позапланово мордор швиряє ракети... В проміжках між відімкненнями швиденько робимо що потрібно, а коли світло вимикають і спати рано або не хочеться, сидимо розмовляємо за чаюванням.
         Згадуємо своїх бабусь і дідусів, які під час другої світової війни взагалі були без світла, без інтернетів, зв"язку. Ми малими дуже любили розповіді бабусь і дідусів про ті давні часи. Можливо нам менше розповідали сумного, але скоріш за все люди намагались замістити погане гумором, переключитись на щось.
      Ми ще наче не старі girlkiss  ну у крайньому разі за віком молодші, ніж були бабусі, коли розповідали нам про життя-буття, але ж коли не має світла сама атмосфера навіює спогади. 
      Вчора якось прийшли спогади вже нашого дитинства, звісно радянського. Пам"ятаю як наприкінці 70-х років вимикали світло, якихось пару років дуже часто це було, бо я терпіти не могла темінь і морок, ні, я не боялась темноти, а саме не любила сидіти в темноті. Ще спливли спогади як в якомусь році під Новий рік, підряд кілька днів вимикали світло і навіть 31 грудня вдень якийсь час не було світла, а потім, коли ми чекали гостей на зустріч Нового року, мама готувала смаколики, в хаті пахло смачною випічкою і добре пам"ятаю різала олів"є при керосиновій лампі lol Вже мали показувати "Голубой огоньок", а світла все не було. Вже і гості прийшли, я відволіклась від спостереження за мамою і ми пішли гратись з гостеням, який прийшов. Всі мали надію, що все ж таки хоч під куранти світло увімкнеться, але чуда не трапилось і зустрічали ми той рік з парафіновими свічками і під запах керосинової лампи. Не знаю скільки святкували батьки, а нас вклали спати і вже на ранок світло було і на радість нам йшла передача "В гостях у сказкі" з традиційною новорічною казкою "Новорічні пригоди Маші і Віті"....

                          
      Вчора всі прийшли з роботи, розігріли вечерю і клац, кіна не буде...
Син говорить: ну як оце? що робити? спати рано, щось робити темно і без електрики й не зробиш...
Кажу йому: ну а що ти думав? не дарма ж по інтернету розганяли про те як харашо жилось в Савецкам саюзє... І оці картинки з бочкою квасу, з самой вкусной в мірє докторской колбасой, з самим вкусним плАмбірАм (я знаю, що правильно плОмбір uhmylka ) і т.д....
                           

От сусіди і вирішили нас повернути в "хароший" Савецкій Саюз... От так без війни, але з віяловими відімкненнями електроенергії, з дифіцитами і чергами за елементарними продуктами і речами але харашо в странє савецкай було жити...  Так от, Ви, які народились вже в країні Україна, дивіться, порівнюйте і знайте що таке СРСР. Вважайте, що прокатнулись на машині часу boyan
   Так що знову мінус в карму хворого сусіда uhmylka

Психопати догрались своїми ракетами

На території Польщі впало дві ракети, є жертви – ЗМІ

Під час ударів по Україні одна з російських ракет влучила по територією Люблінського воєводства в Польщі - було пошкоджено майно та загинуло двоє осіб.

Про це повідомляють місцеве радіо ZET у вівторок, 15 листопада.

Прем'єр Польщі Моравецький скликав екстрене засідання Комітету Ради міністрів щодо питань національної безпеки та оборони через «кризову ситуацію», повідомив його речник Мюллер. Він додав, що більше деталей нададуть після засідання комітету, пише Polsat News.

Чарівна осінь

         Ось і завітала до нас у гості осінь-чарівниця. Потрапивши під її чаклунство, жива природа перетворилася на різнобарвну казку.

        Мені дуже подобається ця пора року за її величну красу. Всі дерева розфарбовуються в яскраві барви, що променисто грають при світлі дня.

        Осінь, мов геніальна художниця, майстерно фарбує всі рослини та надає неповторність кожному деревцю. Ніби в казковому хороводі, стоять урочисто вбрані дерева, нагадуючи мальовничу картину.

Пи.Си. в рамках підтримки сайту культури і побуту angel  але з превеликим задоволенням smile .

Друзі, приятелі, сосайтовці як ви? 








Голова проффессора Лєніна

Із серії: Хай Бог милує! або Дякувати Богу, що я не москаль!



Выбрать «визитку»  11.07.2019
Идея о поисках лучшего символа возникла у создателей проекта «С чего начинается Родина». Его участники ищут в каждом районе Бурятии изюминку, которая бы привлекала туристов и одновременно побуждала местных жителей изучать историю своего края.

Сейчас лидер народного голосования – гигантская голова Ленина. За неё уже проголосовало более 370 пользователей Сети. Всем известная инсталляция имеет высоту 7,7 метра и весит 42 тонны. Она считается самой большой скульптурой головы Владимира Ильича в мире. Создавать её начали в 1970 году, в честь столетия со дня рождения вождя.

Выбор уланудэнцев поддержали и гости города. Например, московский блогер-урбанист Андрей Елбаев, пару месяцев назад посетивший Улан-Удэ, признался, что больше всего в Бурятии его поразил памятник Ленину.

«Голова вождя просто колоссальная, исполинская. Причём Ленин тут немного бурят. Немного добавлена его глазам какая-то раскосость.»

Можна подумати він чистокровний слов"янин boyan

А ось фото вночі, взагалі з фільму жахів hypnosis omg whosthat


Варвари!

Ну от як цих людей можна вважати людьми? Нелюди, які як сарана змітають все на своєму шляху...

16.05.2022

Росіяни знищили унікальний у Європі банк насіння

Це був один із найбільших у світі Єдиний Банк генетичних ресурсів рослин України.

У Банку зберігалося понад 160 тисяч сортів насіння рослин та гібридів з усього світу. Це насіння утримувалося в спеціальних сховищах, щоб майбутні покоління могли його відновити.

Серед знищеного армією РФ насіння було безліч зразків, яких вже немає в Європі та світі.

Навіть за часів окупації Харкова військами нацистської Німеччини цей насіннєвий Банк вдалося врятувати. Російського «визволення» 2022 року унікальне сховище не пережило.

Джерело: провідний науковий співробітник Інституту рослинництва ім. Юр'єва (м. Харків) Сергій Авраменко.

Маріуполь

Місто Маріуполь було засновано у 1778 році у центрі Кальміуської паланки запорізьких козаків у самобутньому Донецькому регіоні та названо на честь спадкоємця російського престолу - Павловськ. Назву Маріуполь місту надано 29 вересня 1779 року замість Павловська розпорядженням Г. Потьомкіна на честь дружини великого князя Павла Петровича Марії Федорівни. У 1780 році в місті та на території повіту поселилися виведені з Криму християни – греки. Згодом у місті було відкрито консульства таких держав, як Італія, Франція, Австро-Угорщина, Туреччина, Греція, Німеччина, Великобританія, Іспанія.


До російського вторгнення в Україну Маріуполь був унікальним містом, індустріальним центром країни, має порт, металургійний та машинобудівний центр, в якому поєднується колорит різних етнічних груп, культурних традицій та освітніх тенденцій. Кожен новий день змінював Маріуполь на місто європейського рівня.


Але прийшли бездушні кровожерливі «освободітєлі», які щодня знищують людей, тримаючи їх в заручниках в місті з повністю знищеною інфраструктурою.

Для порівняння приведу таку інформацію: **В дни німецкої окупації, яка продовжувалась майже 2 роки (з 8 жовтня 1941 по 10 вересня 1943 року), гітлерівці розстріляли в місті біля 10 тисяч чоловік. В Німеччину було угнано біля 50 тисяч юнаків та дівчат. В концлагерях від голода и хвороб загинуло біля 36 тисяч військовополонених. Не дивлячись на масові розстріли та жорсткий окупаційний режим, в місті діяли підпільно-патріотичні групи.

**За період з моменту вторгнення россії в Україну станом на 13.03.22 за час війни (за 18 днів) лише у Маріуполі загинуло 2100 людей, про це повідомила міська влада.

Загиблих містян ховають у братських могилах, біля будинків чи у парках.

Встановити точну кількість жертв у Маріуполі поки що неможливо, кажуть в офісі омбудсмена….



Виникає питання до собіратєля зємєль: Місто Маріуполь почало свій розвиток з часів Російської імперії, то чому ж його так знищують? Що збирає собіратєль? Як можна більше руїн і смертей ні в чому не винних людей, в тому числі дітей? Так хто ти собіратєль? Хто ті, що виконують злочинні не людські накази по вбивству людей?




Горянська ротонда – архітектурне диво Європи

        Одне з семи архітектурних чудес Закарпаття, історичний пам’ятник XII ст. – Горянська ротонда, або церква Святої Анни. Це найдавніший храм цього краю і зразок архітектури романо-візантійського періоду. А ще – одна з найбільш таємничих і найстаріших святинь України, занесена в реєстр спадщини ЮНЕСКО.



Храм розмістився в околицях Ужгорода в мікрорайоні «Горяни», відомому своїми важливими археологічними відкриттями. Саме тут виявили стоянки кам’яного віку, неоліту, епохи бронзи, а також давньослов’янські і давньоруські поселення. До сих пір точно не відомо, коли саме почалося будівництво самої ротонди. Деякі вчені вважають, що будувати церкву почали в XIII ст. Інші говорять про більш раннє «народження» храму – в кінці Х – початку XI ст. Саме це дозволяє дослідникам стверджувати, що Горянська ротонда є третьою найстарішою церквою в Україні, поступаючись Софії Київській та Кирилівській церквам.




Горянська ротонда ( «rotunda» з італійської мови – кругла будова) має абсолютно типову для епохи романизму, але дуже рідкісну форму будівлі – це закруглений шестикутник з міцними стінами завтовшки до 2,5 метрів і вузькими вікнами. Таких храмів в світі – одиниці. Саме ці архітектурні особливості дозволяють деяким вченим припускати, що церква служила каплицею замку і виконувала оборонні функції. Нова частина пам’ятника – готичний прямокутний неф церкви Святого Миколая – був прибудований в XIV в.


Усередині Горянської ротонди збереглися унікальні і дивовижні фрески, створені італійськими художниками школи Джотто більше 700 років тому, яких запросила сім’я Другетів. Розпис не притаманна традиційному іконопису, адже лики святих висловлюють емоції. На стінах в основному зображені сюжети з Нового Завіту. Це найважливіші епізоди з земної життя Ісуса Христа: «Дари волхвів», «Втеча в Єгипет», «Різдво Христове», «Благовіщення», «Воскресіння» і т.д. На східній же стіні нефа можна побачити розписи XV ст., виконані в техніці «саль секко» в манері, властивої тірольської і чеської школам живопису. Цікавий сам архітектурний стиль ротонди, який на протязі її «життя» змінювався від пізньоантичної, так званої візантійської будівельної традиції до романтизму і готики. На жаль, під час нашої подорожі храм був зачинений і нам не вдалось на власні очі побачити саме цікаве. Тому фото фресок не мої, а взяті з інтернету.




Сотні років ротонда стояла забутою, і в 1879 році храм випадково виявили під час ремонту: під старою шпаклівкою побачили неймовірні кольорові італійські фрески. Вже незабаром маленька непримітна церква в Ужгороді стала відомою у всій Європі. Аналіз фресок показав, що їх виконали в дуже складній і вже неіснуючої сьогодні технології: мокра і ще свіжа поверхню стін при розпису вбирала в себе 10-сантиметровий шар фарби.
Сьогодні в церкві Святої Анни щодня моляться парафіяни греко-католицької єпархії та розповідають про дивовижну ауру.
У червні 2012 року ротонда урочисто проголошена малою базилікою, спорідненою з Папською базилікою Santa Maria Maggiore.

З пагорбу від ротонди відкривається гарний вид на Ужгород.


Поряд з ротондою місце тихе і лагідне, в сусідньому дворі ростуть смачні сливи, яблука і виноградик smile


 
Чудова наша Україна!


Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
29
попередня
наступна