хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Відновлення роботи Windows XP

  • 18.06.20, 02:44
В мене на ноутбуці перестала запускатися WindowsXP. Вискакувало повідомлення, що файл \windows\system32\config\system не знайдено або пошкоджено.
У мене вже таке траплялося раніше. Проблема успішно вирішувалася запуском установочного диску WindowsXP з наступним запуском консолі відновлення. Але цього разу не спрацювало.
В консолі відновлення є крок, коли треба зробити вибір, яку операційну систему треба відновлювати (на випадок, якщо установлено кілька систем). І от на цьому кроці, коли я натискав "1" для вибору системи, ноутбук зависав.
Тоді я спробував запуститися з LiveCD і скопіювати файл system (цей файл є файлом реєстру Windows гілка SYSTEM), але нічого не виходило. Видавалася помилка вводу/виводу. Один з секторів жорсткого диску в якому зберігався файл було пошкоджено. При цьому файл можно було перейменовувати.
В мене виникла ідея: скопіювати повністю файл, пропустивши місця з битих секторів. Зіпсований файл перейменувати, а замість нього записати відновлену копію.
Проблемою виявилося знайти програму, яка могла зробити таку копію. Програми, які я пробував, припиняли копіювання, натикаючись на битий сектор, і (можливо не вміли, а можливо я не знав як це змінити) припиняли копіювання.
Нарешті мені вдалося знайти програму, яка впоралась з завданням.
Це Active@ File Recovery від LSoft Technologies. В мене вона знаходилася на LEX LiveCD в розділі меню "Восстановление". В програмі треба було обрати файл і виконати команду Recovery, а коли з'явилося повідомлення про битий сектор, натиснути на кнопку "Ignore".
Потім я скопіював отриманий таким чином файл до папки \windows\system32\config (попередньо переіменувавши зіпсований файл на system.bad) і перезапустив систему.
WindowsXP успішно перезапустилася.
0

Коментарі