хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Мені теж, чомусь, хочеться порахувати чужі гроші

  • 08.08.17, 15:18
       Не знаю, що зі мною. Вірус який на мене попав рахівницький від декого чи що?  ХЗ. 
Але хочеться мені залізти в кишеню чужій людині. Зокрема - С.М. Ротару.

       А чого це тобі так захотілося, Мила,  спитаєте ви мене? А я вам скажу чого:  прочитала я вчора в новинах, що Софія Ротару відсвяткувала свій 70-річний ювілей десь на Сардинії, довгого віку їй і здоров'я! (https://tsn.ua/glamur/direktor-sofiyi-rotaru-rozpoviv-yak-vona-shudla-na-10-kg-i-chomu-ne-vistupaye-v-ukrayini-ta-rosiyi-972485.html)

       Директор артистки розказує, що Софія Михайлівна похудла, повна сил і енергії, хоча вже на пенсії. На щастя, вона  від  пенсії, яка у неї складає 1756 грн., не залежить.  Вона її віддає на лікування однієї хворої дівчинки, за це ще раз їй подяка і побажання довгого  віку й здоров'я.   І живе зірка за рахунок виступів на вечірках, правда, лише закритих,на  корпоративах і концертах

       Але турбуюють мене  не гроші від її виступів, а  її пенсія.

1756 грн. Люди!!!! 1756 гривень. Народна артистка!!! І чому така мізерна пенсія у людини, яка отримує тисячі за свої виступи? Як  нараховують пенсію артистам естрадного жанру? Під чиєю егідою творицця таке беззаконня? 

        Почнемо здалеку. Прирівняємо радянську зарплату С.М до зарплати радянського інженера. Бо тоді їхні зарплати були співвимірні.  Тоді пенсія С.М. має бути в Україні мінімальна, 1300-1400. Плюс понаднормові. Начебто, все сходиться, скільки податків сплатив у ПФ, стільки і отримав. В цілому виходить 1600-1700 з надбавками за стаж і  "сєвєрні". 

        Але ж - з розпадом СРСР С.М. пішла на вольні хліба і зарплата її суттєво зросла.

Цитата Єдіти Пьєхи, коллєги по гарячому цеху: «Я начинала свою концерт­ную деятельность в 1957 г., - призналась «АиФ» Эдита Пьеха, народная артистка СССР, певица, - со ставки 3 рубля. У нас на эстраде тогда была тарификация по трём категориям. Артистам низшей категории платили 3 рубля за концерт, второй категории - 5 рублей и высшей от 13 до 19 рублей. Артистам камерных жанров, например исполнителям народных песен, платили больше. Когда у меня концертная ставка была 19 рублей, у Людмилы Зыкиной - 33 рубля. И ей, как народной артистке, выплачивали до трёх ставок за концерт. Помню, я даже ходила к тогдашнему минист­ру культуры, чтобы выпросить себе «камерную» ставку, как у Людмилы Георгиевны, но мне, увы, отказали. Получая 13 рублей за выступление, я давала иногда по три концерта в день. Мой личный рекорд - 39 сольных концертов за 13 дней на Дальнем Востоке. Я копила на платье от Зайцева, которое стоило больше 1000 рублей. И вот когда я накопила эти день­ги, у меня их украли вместе с красивым кошельком. Когда к власти пришёл Михаил Горбачёв, ставки были отменены, гонорары стали договорными. В конце 80-х за мои концерты платили до 150 рублей. А потом цены поползли вверх. И уже в начале 90-х я получала 2-3 тысячи рублей и чувствовала себя тогда невероятно богатой».

      А всі ми знаємо, що С.М. - артистка першого ешелону і мала такі ж гонорари, а то і вищі (корпоративи тримаємо поки-що в голові, типу два рахуємо - три в умі). Податки платяться? Платяться. Для правдоподібності візьмемо до уваги реформи грошові, такі, сякі, які пройшли тоді, розділ імперії і відокремлення в самостійну державу. Все одно щось не сходиться. Якщо вже така мала пенсія у артистки  та всенародно улюбленої з її гонорарами, то куди братися тим, хто отримував мінімалку?

      Їдемо далі. А далі артистів знімають з "довольствія" і вони всі стають ФОПовцями і самостійно платять податки зі своїх середніх і не дуже середніх доходів. Ось тут ми витягаємо тих три, що тримали в умі і починаємо дивуватися середньоарифметичному, яке ну ніяк не хоче збігатися в наших математичних діях.
 Вартість одного виступу - орієнтовно порядку 30-50 тис. єврогривень   (http://akulamedia.com/naidorozhchi-ta-naipopuljarnishi-znamenitosti-ukraini-v-2013-mu-rotsi-reiting). Переводимо в гривні, легенько заздримо отриманій сумі і дивуємося, чому ми теж не пішли тоді в артисти. Пан Поплавський недорого ж тоді брав у своєму Кульку за диплом.
        
          Податки з таких величезних сум, які є запорукою великої  пенсії і забезпеченої старості, перераховуються артистом  відповідні?  Думаю, що так. Адже не  було ж ніяких кримінальних справ по ухилянню від сплати податків, як було із  капіталістичною співачкоюМ. Кабальє.  Тоді чому наша Софа заробила таку малу пенсію???? Коли біле стало сірим?  Чому виходить, як у тому вислові - "все сходится, а ребеночек не наш" (с)

      Незрозуміло? От і я над цим думаю. Несправедливо з нею держава обійшлася, не цінить її.
Ось у О. Білозір, такої ж народної,  і то - пенсія 5 тис. гривень (https://ukr.media/politics/306041/). А Софія Михайлівна рижа чи шо?

іронічне, взагалі-то
23

Останні статті

Коментарі

Гість: The Wall

18.08.17, 15:26

бедная Ротару. Скинемся ей на гречку?

    28.08.17, 15:27

    1. слава и признание дороже любых денег.
    2. где слава там и в деньгах не нуждаются.

    Так что, Милочка, не рвите сердце за артистов. У них всё нормально.*mone y*

      38.08.17, 15:29

      озадачила)

        Гість: ОстровОкеан

        48.08.17, 15:29

        это от безделья , если бушешь занята то чужие грошы считать ни колы буде

          58.08.17, 15:31Відповідь на 1 від Гість: The Wall

          бедная Ротару. Скинемся ей на гречку?Та не дуже й то бідна.
          Десь приховані ті її тисячі
          На гречку скинемося. На оплаті на доставку розоримося

            68.08.17, 15:32Відповідь на 2 від Вискарион

            1. слава и признание дороже любых денег.
            2. где слава там и в деньгах не нуждаются.

            Так что, Милочка, не рвите сердце за артистов. У них всё нормально.*mone y*
            я і не рву, я вопрошаю про приховані доходи
            депутатів бачимо тільки...

              Гість: The Wall

              78.08.17, 15:32Відповідь на 2 від Вискарион

              1. слава и признание дороже любых денег.
              2. где слава там и в деньгах не нуждаются.

              Так что, Милочка, не рвите сердце за артистов. У них всё нормально.*mone y*
              Дай тыщу баксов, ая тебя признаю

                88.08.17, 15:33Відповідь на 3 від Маммамія

                озадачила)це я спеціально, щоб не тільки я одна про це думала

                  98.08.17, 15:33Відповідь на 4 від Гість: ОстровОкеан

                  это от безделья , если бушешь занята то чужие грошы считать ни колы будеДякую, Кеп, це іронічна замітка, і хотілося б, щоб люди прочитали між рядків.

                    Гість: ОстровОкеан

                    108.08.17, 15:40Відповідь на 9 від Ми Ла

                    это от безделья , если бушешь занята то чужие грошы считать ни колы будеДякую, Кеп, це іронічна замітка, і хотілося б, щоб люди прочитали між рядків.да не Кеп а бармалей, а вообще не давно один турок сказал ты на сталона похож

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      12
                      попередня
                      наступна