хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Моя майже улюблена тварина


ПАНТЕРА
(ну ладно, хто сильно розумний - леопард).
Вчені довели: тварина одна. Те, що пантера чорна - випадкове явище меланізму. Іноді чорна пантера народжується від цілком плямистою леопардихи, чия шкіра нагадує гру сонця в листях.

Однак, якою б чорною не була пантера, звичайно леопардові плями на ній все-таки проступають - ледве, правда, помітні на її темному хутрі. Народжуються, але дуже рідко, леопарди-альбіноси й так звані флавісти: для цих немов не вистарчило у природи чорної фарби - плями бляклі, охристі, щонайбільше шоколадні.
Отже, пантера, або леопард, - як хочете - це, мабуть, найкрасивіші звіри Африки й Азії.

Яскраві, як спалах, чорні, як тінь під місяцем. Зуби у них білосніжні. Причому, ікла розміром з лезо фінки й гострі. Тим, у кого шкіра вийшла чорна, вигідніше триматися в лісах погустіше, у плямистих леопардів багатший вибір місць. Ці звіри мають чудовий слух і зір. Нюх дуже слабкий. Дивовижні майстри підкрадатися! Гущавина, ліс, пітьма, а звір ні на сухий листок, що шурхотить, не наступить, ні на гілку, яка може хруснути. Леопард, якщо не голодний, не образить і козенятка, але є у нього слабкість, яка ставить його на шлях особливого роду ворожнечі з людиною. Він не любить собак і душить їх, як тільки це вдається.

Леопарди не люблять воду й дощ. Вміють спати на деревах, ховаючись в листі так, що їх і не помітиш. Правда, іноді хвіст прибрати забудуть - висить, попереджаючи, що ходити тут небезпечно. Сплять вдень, полюють вночі.

P.S. Вибачайте, текст взяв з читанки дитячої. Але фотки сам підшукав.
3

Коментарі

17.05.08, 21:58

Кстати, я заметила, что по детским книжкам интересне узнавать что-то новое. Предложения не усложняются научными терминами. Сама люблю почитать детские энциклопедии

    Гість: sonichka

    28.05.08, 01:10

      Гість: Stefano

      38.05.08, 12:38

      Гарні киці

        Гість: Данік

        48.05.08, 18:57

        Ось де кошки відіграються на собаках

          Гість: feride

          58.05.08, 21:05

          Супер