Правда про війну

Все більше і більше подібних інтерв'ю. Та й сам притримуюсь думки, що нам буде кабзда.


Складний випадок

"А нашо ти пишеш про зуби?" Тому що мене це турбує. Ну так, складний випадок. Засмучений. Сказали, що інші зуби теж мабуть доведеться видалити. Чим тоді їх заміняти? Нагуглив, що є вставні щелепи, які тримаються за всю щелепу на проволоці. А якщо не зможу їх носити? І чи зникне від того запалення? 
Імпланти не можна, бо є купа протипоказань і дуже дорого і довго. Коротше, не знаю, що робити. Хіба що, відрощувати бороду і вуса або купити баф, щоб закривати морду (правда, про ковід всі забули і в масках не ходять, тому це буде привертати увагу). Одним словом, є над чим подумати.

Поки шо порадили проконсультуватись у більш просунутих спеціалістів. Але все одно нервую. З іншого боку, ніхто не примусить видалити зуби, якщо я того не захочу.

Наліпки на клавіатуру: після місяця користування

Нещодавно писав про реновацію клавіатури. Так ось, все не настільки чудово, як розказують. Мовляв, надписи стійкі до стирання. Так ось — вони теж стираються. Втішає, що за місяць активного користування звичайна клавіатура облізла би швидше.

Вердикт: наліпки на клавіатуру — не панацея від стирання надписів на клавіатурі. Але це кращий і дешевший варіант, ніж щомісяця купляти нову клавіатуру.


Холодрига

Здається, минулого осінньо-зимового сезону вже був допис з подібною назвою, але в житті багато циклічних речей. Наприклад, зміна сезонів року. Так, звичайно, є світове потепління, однак перепади температур залишаються і яким би довгим і спекотним не було літо (що навіть у вересні гаряче), рано чи пізно холодає.

Цієї ночі була холодрига: термометр показував 16,5°С. Навіть під двома ковдрами замерз. Хоча попередньої ночі було навіть спекотно (але тоді обігрівали кімнату). Від похолодання одразу нежить (насморк).

Довелось вмикати обігрівач, а частину своїх речей переносити до іншої кімнати, бо тісно.  Щоб поставити обігрівач, треба робити перетасовку. Але це не найбільша незручність: прикол в тім, що тепло стає при ввімкненому обігрівачеві. А як вимкнеш — холодає. Й то, обігрівач може нагріти на 1-1,5°С. А скільки при цьому витратить електрики?!

Котел несправний. Та й теж гріє слабо.
Ну і кімната така, найхолодніша. З теплої виперли в свою колишню кімнату, тому так...

А так, після ночі відігрівся. Шмарклі втихомирив. І норм. До наступної ночі. А потім може бути знову те саме.

Про Daewoo Lanos

Не планував цьогоріч робити продовження розповідей про вітчизняні автомобілі, але оскільки вже створив самвидав про популярні "Славуту" і "Запорожець" 968М треба було зробити випуск про не менш легендарний Ланос з шильдиками Daewoo. Хоча б тому, що про нього мало конкретної інформації: як складали, з чиїх машинокомплектів, які комплектації були? Заодно не завадила би інформація про подальшу еволюцію моделі (фейсліфтингів було декілька). Отож, поки блекаут відтерміновувався, вирішив написати. Неспішно. І, як бачите, за півтора місяця встиг. А ще попутно дізнався багато цікавого. Причому знову було від "нічого написати" до "нікуди втулити". Наприклад, про кольори фарбування взагалі не вмістилось.

Попередні випуски:
ЗАЗ-1103 "Славута" 1.2S - читати ТУТ (сьогодні знову обновив)
ІЖ-2717-90 - читати ТУТ
ЛуАЗ-1302 - читати ТУТ
ЗАЗ 968М - читати ТУТ

UPD: 04.2024 Оновив.


Подряпина на окулярах

Помітив подряпину на окулярах. На нових окулярах, замовлених цього року. Неприємно. Незручно знову звертатись, бо не пройшов і рік. Та й невідомо, чи захочуть замінювати одне скельце.

Подряпина з краю, тому не дуже заважає. Але в будь-якому разі оглядовість від цього погіршилась. Добре, що є запасні (старі) окуляри. От що порадите? Юзати старі (вони сильніші, а я вже до слабкіших звик) чи замовляти ще? Батьки скиглять і мовчать.

Русня знову звіріє

Русня знову звіріє. Мабуть мстяться за закріплення наших військ на лівому березі Херсонщини і за підбиті кораблики.

Мигдальне молоко

Спробував мидальне молоко. Не сподобалось. Схоже на жирну жижу з ароматом мигдалю. Як самостійний напій не підходить. Та й коштує дорого. А от якщо додати в каву, то смачно.
Можливо, його і не п'ють без нічого?


Зроблено з мигдальної пасти (але її небагато), води, гліцерину (замінник молочного жиру), цукру і... ароматизатора.

Вважаю, що простіше було замінити молоком з ароматизатором.

Замальовки воєнного часу-2

Повномасштабна російсько-українська війна триває вже більше півтора року. За цей час люди якось призвичаїлися до нової реальності, а навколишній антураж дещо змінився. Через те, що відступила загроза захоплення столиці, нагадувань про війну поменшало і вони стали іншими. Якщо на початку вторгнення були порожні вулиці, численні блок-пости, протитанкові загородження, бігборди для окупантів, евакуаційні електрички, то зараз все відносно цивільно. Хіба що на вулицях і в установах можна зустріти людей у військовій формі. А так, у населені пункти повертаються будівництва і благоустрій.

1. Алея слави — атрибут нинішнього часу, який з'явився у багатьох містах. Боярка — не виключення.

Нафоткав небагато, оскільки і фоткати стрьомно, і показувати майже нічого. Тим паче, зайвий раз висовуватись не хочеться. Та й мобілографія не тягне на художню зйомку. Тому репортажик вийшов доволі скромним.
[ Читати далі (+24 фото)... ]

Мінус зуб

Відмінусував ще один зуб. Тепер не вистачає 6-ти. Як для 40 років, мабуть, багатенько, але вважаю, що є, у кого ще гірше. Звичайно, у когось вони тримаються довше. Але якщо врахувати, що "зубопад" розпочався в 30 років, це ще в межах очікуваного. Якогось дискомфорту, крім психологічного, не відчуваю.Те, що відбувається поступово, майже непомітно (можете записувати в цитатник).

Викорчували так, що нічого не відчув. Знеболення діяло довго. Але після відходняку все одно боліло як і до видалення. А ще бентежить, що лунка заживає дивно. Але і сама проблема з зубом була дивною.