хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Дегустація німецьких консервованих страв

Як і обіцяв, продегустував німецькі консерви з гуманітарної допомоги, які отримали батьки. До середини квітня продуктові набори видавали всім охочим пенсіонерам солідного віку. А серед тих продуктів траплялися й зарубіжні харчі. Зокрема, супи швидкого приготування (2 види), про один з яких вже робив пост. Була в гуманітарці й польська локшина швидкого приготування (яку теж оглядав). Не обійшлося й без консерв: тушонки, паштетів, і навіть цілих страв. Останні якраз привернули особливу увагу, адже консервовані страви в магазах не зустрічав. А німецькі — й поготів.

1. У наявності були три німецькі консервовані страви "La Finesse" — зелена капуста з каселером і чотирма метенденами (німецькими ковбасками), суп-гуляш з яловичиною, горохове рагу з коктейльними ковбасками та беконом.

Мені було цікаво спробувати незвичні консерви. Шкода, що нормально вдалося продегустувати лише 2 страви, тому що одну приготували неправильно. Втім, й так непогано.

2. Строк придатності — аж до 2024 і лютого 2025-го. Могли б ще полежати, але переживали, щоб не зіпсувались від умов зберігання. Та й контент потрібен. Тому вирішили не відкладати на довго.


3. Зелена капуста з каселером (німецька страва з копченої свинини) і метенденом (це німецькі ковбаски), 800 г. Написано, що на чотири порції, але їсти довелося самому. Батьки проігнорували.


4. Склад. Інгридієнти натуральні: 44% зеленої капусти (напевно, броколі), 21% картоплі, 12% каселеру (копечної свинини), 11% метендену (німецькими ковбасками зі свининою), а ще йодована сіль, регулятори кислотності, антиоксиданти, екстракт яловичини, та багато чого іншого.


5. Особливість даних консерв у тому, що їх потрібно варити на плиті 8-10 хвилин. Причому, помішуючи.


6. Кришка забезпечена вушком, за допомогою якого бляшанку можна відкрити навіть однією рукою.


7. Розпаковка. Видно багато капусти і ковбаски. А ще ця консерва дуже пахуча. Мамі запах одразу не сподобався.


8. Висипаю вміст бляшанки у каструлю.


9. Страва у каструлі. Виглядає, як... як би це сказати..? як перетравлена їжа.


10. Проварив. Запах лише посилився. Пахне копченостями і, нібито, томатами. А може так пахне капуста.


11. Наклав у тарілку. Ця фраза видається двозначною. Особливо, дивлячись на вигляд і сильний аромат капусти броколі.


12. Шматочки картоплі. Капуста (схоже, броколі). А на дальному плані — ковбаски. На смак дуже солоне. Але смачно.


13. Куштую ковбаску. Сильно перчена. При цьому, в міру солона.


14. Є і м'ясо. Навіть попався величезний шматок.
Що у підсумку? Консервована капуста броколі з німецькими копченостями і ковбасками сподобалась. Хоча з сіллю перебір. Суб'єктивна оцінка — 5.


15. Друга консервована страва — горохове рагу з коктейльними ковбасками. Теж у бляшанці по 800 г. Пишуть, що розрахована на 4 порції. У складі вода, 35% гороху, 8,8% бекону, 5,5% коктейльних ковбасок з молочним білком. А ще спеції, сіль, цибуля, загущувач, борошно.


16. Нажаль, відзняти "розпаковку" і процес приготування не вдалося, оскільки мама одразу взялася готувати. Ну і, звісно, зробила так, як вважала за потрібне: розбавила водою вдвічі. Тому ця страва виглядала як гороховий суп з сосисками.


17. Бекон. Хоча більше нагадує копчене сало. Прожовується добре.


18. Горох і морква. Горошок зелений.


9. Коктейльна ковбаска. На вигляд і смак, як звичайна сосиска.


20. Картопелька.
Не знаю, як ця страва могла б смакувати у першопочатковому вигляді, але навіть у розбавленому сподобалась. Хоча потрібно було досолювати. Оцінив на 5.


21. Суп-гуляш з яловичиною. Вага вдвічі менша — 400 г.Що таке гуляш? Солодкий перець (паприка) з м'ясом. А тут ще й з печерицями.


22. Відкрив. Пахне, як кілька в томатному соусі. За консистенцією наче суп.


23. Банка не дуже зручна, оскільки не можна повністю вивільнити. Ось, один грибок залишився. Треба виколупувати.


24. Виливаю консервований суп (а звучить як?!) у каструлю.


25. Гуляш у каструлі.


26. А це вже підігрітий суп-гуляш. Помітно томатний соус, гриби печериці, шматочки м'яса і солодкого перцю.


27. Гриби нарізані великими шматками. Попередньо їх не відварювали, тому смак трішки незвичний. Майже сирі печериці.


28. Маленькі шматочки м'яса. Схожі на ковбасу.


29. "Гущі" багато. Хоча і томатного супу-пюре теж було достатньо. На смак дуже пересолене, з невеличкою гірчинкою. Не гостре. На вигляд краще, ніж на смак (посередній і пересолений). Тому оцінив на 4.

Дві з трьох страв мені сподобались. Вони смачні, ароматні та поживні. Правда, 800 грам на чотири порції — це малувато. А ось на двох-трьох вистачить.

На цьому закінчую огляд продуктів з гуманітарки. Але в запасі ще є нові та незвичні вермішелі та локшини швидкого приготування з супермаркетів.

А на закінчення — відеоверсія дегустації.


4

Коментарі

118.09.22, 13:52

Всі німецькі страви, мабуть що без винятку, навіть вода, з консервантами. В молочних продуктах мало відчувається. В солодощах зовсім не відчувається за винятком горіхів. Що характерно, що коли починаєш їсти ці продукти, ти зовсім не відчуваєш цього, а тільки згодом, щось на зразок, коли приймаєш антибіотик і тільки коли починає він виводитись з тіла, ти відчуваєш його в мочі, в поті. Але цей смак їжі відчуває дуже малий процент людей, мабуть тільки ті, котрі мають чутливість до антибіотиків. Дуже багато консервантів якраз ось в цих продуктах, які ви представили, а ще в яйцях і ковбасі, там ну дуже занадто це відчувається. Німці зовсім не відчувають цей смак, їх привчили до нього, як і нас до наших консервантів. Ось ви відчуваєте смак антибіотиків в яйцях, які купуєте в магазині? А я так

    219.09.22, 18:59Відповідь на 1 від Tро*На*

    У складі консерванти відсутні (що дивно).
    І як їх можна відчути на смак?

      322.09.22, 02:37

      Поїжте німецьку їжу дві неділі, ось як раз ці супи і ви відчуєте смак консервантів, якщо не відчуєте, то відчує ваш шлунок, тоді треба буде пропити пробіотики. Всього десь десять процентів українців відчуває цей смак консервантів, але вони вважають, що то смак оцету(уксус), але це не так, це консерванти. У вас з'явиться важкість в шлунку, пропаде апетит, може з'явитися навіть нудота і запор. Всі ознаки, що мікрофлора в шлунку постраждала.

        423.09.22, 16:31Відповідь на 3 від Tро*На*

        Тоді це відчуття, а не смак.