хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Незвичні зарубіжні локшини швидкого приготування

Оскільки зараз не до вилазок і навіть не до виставок знищеної техніки окупантів, знову повертаюсь до дегустацій. Тим паче, цього разу в огляді будуть прикольні продукти — зарубіжні локшини швидкого приготування. Причому, більшість із них з незвичними смаками. Саме тому змінив назву огляду на "Незвичні зарубіжні локшини швидкого приготування".

Ці сублімати збирався спробувати наприкінці осені. Однак вирішив, що хоча б раз на місяць потрібно щось опублікувати.

1. У цій дегустації 5 зарубіжних локшин швидкого приготування: Maggi Magic Asia (стакан) з яловичиною, Maggi Magic Asia Saucy (стакан) арахісова, Maggi Magic Asia Saucy (стакан) з солодким чилі, Amino зі смаком червоного борщу і Amino з гуляшем.

Хотілося б скуштувати й інші смаки, але, нажаль, це все, що зміг знайти у супермаркетах з цих лінійок смаків. Зараз асортимент дуже обмежений. Найчастіше, торгівельні мережі пропонують лише два різновиди. Або, взагалі, лише один (як з яловичою локшиною в "базовій" серії Maggi Magic Asia). Тому дегустую те, що є у наявності. Точніше, те, що було, — ці локшини на момент публікації зникли з продажу.
2. Перша половина (більша частина) дегустації була представлена лінійкою локшин "Maggi Magic Asia" в стакані. Писали, що вони виготовлені в Україні, однак штрих-коди іспанські та швейцарські. На сайті супермаркету були й інші різновиди, але у місцевому "Сільпо" знайшов лише ці. Ще й відеоогляд запоров:(

3. Прикол з цими локшинами в тому, що у них кінцевий строк споживання — 11.2022. Мабуть, вони всі були з однієї партії.

4. Асортимент "базової" лінійки "Magic Asia" складається з шести смаків: яловича (саме таку купив), качина, куряча (з перем чилі), чилі, каррі, креветка.

5. "Соусна" лінійка "Magic Asia Saucy" також має 6 смаків: солодкий чилі (придбав), арахісове соте (купив), червоне каррі, класична Азія, теріякі, курка з кунжутом.

6. "Maggi Magic Asia" (стакан) з яловичиною була у продажу майже все літо. На початку нею були заставлені всі полиці. Ну а потім поступово і вона стала зникати з супермаркету.

7. Смак банальний. Але нова лінійка локшин. Купляв за 28 грн. (по акції).

8. Склад написаний на німецькій, угорській, грецькій. Українського перекладу немає.
Інгридієнти, начебто, натуральні. Локшина і, частково, спеції містять соняшникову олію. А підсилювачів смаку зовсім не знайшов!

9. Зручна упаковка стакан. Розмітка, звичайно, "незрозумілими" мовами.

10. Сухі спеції пахли яловичиною, а після залиття окропом аромат послабшав.

11. Запарена локшина. Гарна на вигляд і смачна. Якісна.

12. Бульончик дуже солоний з кислинкою і ледве відчутним ароматом яловичини. Ще й гостренький, хоча написано, що локшина негостра. Оцінив на 3. Мені не сподобалось.

13. Наступна локшина з люксової "соусної" серії "Magic Asia Saucy". Зі смаком арахісового соте. Дуже незвичний смак. Вперше бачу локшину з арахісом! У супермаркеті побачив випадково — на момент купівлі на сайті мережі цей різновид був відсутній. Купляв зі знижкою, по 26,5 грн.

14. Верхню частину упаковки зіпсували наліпкою з прибалтійськими мовами.

15. Локшини "Maggi Magic Asia" і "Maggi Magic Asia Saucy" — продукція концерну "Nestle", якому в Україні нажелить завод, де випускали "Мівіну". Ще варто зазначити, що цей концерн неохоче виходив з російського ринку.

16. Акцентують увагу на соняшниковій олії. Зазвичай, локшину і спеції роблять з пальмової. Але найсмішніше те, що пальмова олія таки є у спеціях (правда, не пригадую в яких саме смаках).

17. Верхня частина має язичок, яким зручно відкривати упаковку навіть однією рукою (другою фільмував відео, яке благополучно забракував).

18. Всередині стакану позначки іншими мовами. Добре, що хоча б англійська присутня.

19. У соусній лінійці два пакетика зі спеціями (у "звичайній" — один).

20. Термін зберігання на спеціях і упаковці локшини чомусь не збігається.

21. Спеції висипав гірочкою:)
Одразу відчув арахісовий аромат.

22. Залив окропом. "А пахне як!"

23. Гармонійне співвідношення соусу і локшини. Соус кольору кави з молоком. Аромат дуже незвичний.

24. Середньо солоно-солодко-гіркий. Смак і армат арахісовий. Не сказати, що дуже сподобалось, але соус незвичний. Ще й локшина увібрала в себе частину соусу. Тому оцінив на 5.

25. Ще одна локшина з лінійки "Magic Asia Saucy" — з перцем чилі. Смак незвичний, хоча локшину з таким смаком я вже куштував цього року ("Мівіна Street Food (стакан)").

26. Як і попередню локшину, її я побачив випадково. На полиці було буквально декілька штук. Смак непоганий. Тому я взяв одразу дві, навіть попри відсутність знижки (брав за 34 грн.). Завдяки цьому є сподівання, що на цей різновид буде й відеоогляд.

27. Відкрив упаковку і побачив, що на спеціях строк придатності вже давно протермінований:(

28. Спеції у вигляді красивого помаранчево-червоного порошку з ледве відчутним ароматом гострого перцю.

29. Залив окропом. Виглядає апетитно!

30. Як і очікував, на вигляд і смак, як "Мівіна Street Food" з аналогічним смаком (солодкий чилі). Хіба що, трохи відрізняється локшина. Така ж пекучо-гостра з солоно-солодким (порівну) смаком і без яскраво вираженого аромату каєнського перцю.

31. Завдяки томатній пасті соус червоний. Густенький.

32. Непогана локшина. Теж просочилася соусом. Даний смак скоріше подобається, ніж не подобається. Оцінив на 4 за 5-бальною шкалою.

33. Четвертим номером дегустації стала польська локшина "Amino" (в попередньому огляді локшин був овочево-курячий різновид). Смак дуже незвичний — червоний борщ.

34. Висипаю локшину в тарілку. Упаковка-стакан у попередніх локшин все-таки зручніша: не треба вимазувати тарілку.

35. Приправи "бурякового" кольору. А ось аромат незрозумілий. Пахне часником і ще якимись спеціями. Можливо, майораном (написаний у складі).

36. Після того, як залив окропом, виглядає смачно.

37. Локшина пофарбувалась у бордовий колір. На смак твердувата. В минулому огляді мені вона сподобалась, а тут — ні. Можливо, недостатньо запарив або спробував ще смачнішу.

38. Бульон дуже кислий. Солоність в нормі. Смак синтетичний. Аромат не сподобався. Оцінив на 4.

39. На завершення дегустації ще одна локшина "Amino" — гуляшова. Обидві ці локшини купляв за знижкою (по-моєму, за 15 грн.).

40. Гуляшовий смак — це м'ясо і перець паприка. Ну, таке...

41. Інгридієнти теж не радують: на першому місці в приправах — сіль, а на почесному другому — підсилювачі смаку.

42. "Комплектація" стандартна — брикет локшини і пакетик з приправою.

43. Сама локшина хаотично переплетена.

44. Спеції коричневого кольору.

45. Локшина після запарювання. Ледве відчуваються томати.

46. Але в цілому аромат не виражений. А ось смак пекучо-гострий (як солодкий чилі), солоний.
Поціновувачі гострого зацінять. Однак, крім гостроти, нічим не вирізняється. Мені не сподобалось. Оцінка — 3.

Зарубіжні локшини швидкого приготування вразили неординарністю смаків. Втім, на смак дуже неоднозначні. І у кожної з локшин є особливості: "Maggi Magic Asia" в стакані, з соняшниковою олією і без підсилювачів смаку; "Amino" в пакетах, з пальмовою ролією і різним глюканатами натрію. Арахісовий і борщовий смаки здивували.

Відзначу ще, що перша половина дегустації не вийшла на відео. 2 рази монтував ролик. Декілька разів ретушував на ютубівському редакторі. Відео завантажувались дуже довго. І кожного разу щось знаходилось: чи невдалий кадр, чи одруківка. Тому плюнув на відеоверсію. Друга частина, по-моєму, більш пристойна. Правда, на час публікації звіту відеоверсія ще не готова.

5

Коментарі

11.09.22, 18:15

Захотелось рамен с морепродуктами...

    22.09.22, 02:01

    По определению не стоит сильно обращать внимание на сроки годности так в пределах два месяца …. Ну это мое личное мнение ; конечно ж не годами просрочено
    Маркетинг даже на соль и сахар ставит срок годности
    Это чтоб чаще покупали

      32.09.22, 02:03Відповідь на 1 від Манго

      Захотелось рамен с морепродуктами...Да да
      Shrimp’S в бумажных стаканчиках

        42.09.22, 11:10Відповідь на 1 від Манго

        Захотелось рамен с морепродуктами...Якраз є локшина зі смаком креветок. Чекає наступної порції дегустацій. Якщо не запортачу відео.

        А рамен потрібно варити.

          52.09.22, 13:56

          Я на сортах мівіни не дуже знаюся. Але коли часто їздив на дачу, використовував (часто — без приправ, бо були цибуля, ковбаса тощо). Ще в лютому трохи накупили всяких мівін, у т. ч. пюре в порошку, нехай валяються.

            62.09.22, 15:54Відповідь на 4 від Makcімаліст

            Есть мгновенный рамен. Осенью бывает в Ашане на днях тайской кухни

              73.09.22, 12:42Відповідь на 6 від Манго

              Есть мгновенный рамен. Осенью бывает в Ашане на днях тайской кухниА чим відрізняється від вермішелі/локшини?

                83.09.22, 12:54Відповідь на 7 від Makcімаліст

                Похож на Ролтон, но с травами и сухими морепродуктами или куркой. Если тайский то из рисовой вермишели. На удивление вкусно

                  99.09.22, 19:09Відповідь на 6 від Манго

                  Есть мгновенный рамен. Купив локшину швидкого приготування. Але інструкція приготування збентежила. Переклав: а її не лише треба зилити окропом, а ще й варити декілька хвилин!
                  Думаю, може не варити, а просто кип'ятком — і вистачить?

                  У Вікіпедії написано, що рамен і локшина швидкого приготування — це одне і теж.

                    109.09.22, 21:37Відповідь на 9 від Makcімаліст

                    Да но не всегда