Дегустація ерзац-продуктів

Бажання спробувати ерзац-продукти виникло спонтанно, як тільки розпочалась повномасштабна війна. Причиною цього було очікування економічної кризи та суттєвого зниження купівельної спроможності, через що довелося б споживати дешевші замінники дорогої їжі. Однак, на щастя, цього не трапилось і ціни зростали поступово. Проте подорожчання все ж відчутне — і по вартості, й по зменшенню ваги. Ще й зарплата топчеться на місці. Тому все одно в родині змушені економити на харчах. Особливо, напередодні чергового здорожчання енергоносіїв. Тож частіше замислюєшся: чи не замінити молочні жири на рослинні, а каву на цікорій або ячмінь? Відповідно, дегустація ерзац-продуктів напросилась сама по собі.

Правда, перелік продуктів-замінників довелось розробляти самому, оскільки ніхто не підказав. Та й здешевлені аналоги в магазинах треба було ще пошукати.

1. На роль ерзац-продуктів вибрав паштет печінковий "Домашній з грудинкою" (замість ліверної ковбаси), ікру червону імітовану, суміш рослинно-вершкову, продукт молоковмісний сирний плавлений "Дружба", крабові палички, морозиво молочно-рослинне, напій ячмінно-цикорієвий "Галка" і продукт молоковмісний згущений з цукром. Ці продукти заміняють ковбасу, ікру лососеву, масло вершкове, сир плавлений, м'ясо краба, морозиво вершкове або пломбір, каву та згущене молоко.

Звичайно, ідеальний варіант огляду — зробити порівняння ерзац-продуктів зі справжніми. Але така дегустація була би дороговартісною, а зйомки довгими. Тому обмежився лише замінниками. І, як виключення, порівняв деякі з них. А головне — порівняв за вартістю з оригінальними продуктами.
[ Читати більше (+39 фото)... ]

Зайва покупка або Дієвий маркетинг

Купив новий смартфон в родину, щоб мама могла сама дивитись повітряні тривоги. А заодно придбав чохол для смартфону, бо магазин пропонував як додатковий аксесуар зі знижкою. На подібні штуки я зазвичай не ведусь, але не було впевненості, що чохол буде в комплекті зі смартфоном, оскільки апарат бюджетний — а в телефонах подібного рівня виробники можуть щось не докладати. Огляд чомусь не додумався подивитись, а в описі не вказали. Тому вирішив: нехай буде (тим паче, зі знижкою).

І що вийшло?! Довелося редагувати замовлення (в фотозвіті про смартфон напишу чому) — в результаті за чохол довелося доплатити. Як кажуть: "Ну, чтош..?"

Прикол в тому, що чохол привезли із затримкою. Ще й зі смартфоном йшов заводський чохол. Отакої! Лоханувся:) Гроші невеликі, але все одно можна було й обійтись, враховуючи, що зараз на роботі простій.

Правда, в деяких оглядах розказують, що заводські чохли погані і треба купляти сторонні, то може і знадобиться.
А що ви купляли такого, що потім виявилось зайвим?

Ну і мода!

Мода — відвертіше нікуди. rofl


Видання виправлене та доповнене

Ох, вже цей перфекціонізм! То те не так, то се хочеться зробити краще! Раніше "заднім числом" доповнював фотозвіти, бо кількість знімків здавалась недостатньою. Або просто не давало спокою бажання покращити фоторепортажі (оскільки іноді вони сумбурні або незадовільної якості). А цього разу вирішив (причому, спонтанно) поредагувати самвидав про вітчизняні автомобілі сучасності.

Отож, змінив три сторінки у випуску про ІЖ-2717-90: переставив картинки, щоб автомобіль ззовні був на початку, а потім вже зсередини; через це довелося прибрати одну картинку і додати опис. А ще уточнив деякі нюанси про виробництво, оскільки з'явились сумніви (не підтверджено випуск базової вантажної версії на ЛуАЗі (можливо, то був імпорт)).

Складність полягала у тому, що після оновлення Акробату інструменту для скріншоту з програми не стало. Ще й масштабування інше. Тому довелося коригувати під розміри раніше зробленого. Сподіваюсь, це непомітно.

Засрали вікно

Якщо в житті немає нічого цікавого, пригоди з'являються самі по собі. Наприклад, на днях почув за вікном звук "чвяк". Думаю: "снігу не було, може пташка нагадила, чи струсили випраний одяг — і забризкало". Потім, через якийсь час, побачив, що по вікну розмазаний слід, наче від гівна і лежить шматок чогось коричневого. Правда, за структурою несхоже на какавельки. Придивився — монтажна піна. Ну, думаю, "гарні" сусіди. Мабуть спеціально, з хуліганських мотивів (у нас такі мешканці, що самі вандалять свій під'їзд!). І, головне, фіг кого звинуватиш, бо незрозуміло, за якою траекторією летіло. Єдине ясно, що квецьнули згори. Але які можуть бути звинувачення без прямих доказів? Коротше, розбирайся, як хочеш. Пізніше, коли "попустило" емоції, припустив, що могли закріплювати кабель, який вирвали з кріплень під час поривів вітру восени минулого року — тому що мотилявся він знатно. Можливо і ненавмисно забруднили. Однак все одно, залишився неприємний осад, бо як не як — додаткова причина для роздратування. Вже думали, що доведеться замінювати вікно.

На щастя, засране вікно вдалося відмити.

До речі, добросусідства давно немає. Хоча раніше ходили в гості один до одного. Але мешканців, які заселились до будинку на початку, залишилось дуже мало. Хтось помер, хтось виїхав на інше місце. Після повномасштабної війни також повиїжджали деякі старожили.

Жуйка

Вперше після 20 років пожував жувальну гумку з сухпайка. Боявся проковтнути або що коронки повідпадають, але обійшлося.

Жуйка, як жуйка. М'ятна. Проте тепер замислююсь: а чи не поринути в дитинство і купити жуйки "Турбо"? Так, це не ті, що були раніше, але все одно ностальгія.

Мабуть, спробував, тому що шкода викидати харчі.

Дегустація сухпаю Данії (меню 19)

Продегустувавши вітчизняні сухпайки дійшов до висновку, що попри різне пакування основних страв (бляшані банки, реторт-пакети) і різні види основних страв (швидкорозчинні пюре, сублімовані каші), чогось незвичного годі очікувати. Наповнення може бути ідентичним, відрізняючись лише виробниками. Крім того, з третього сухпаю почали повторюватись кава, мед та джем. Не кажучи про однакові галети. Тому не хотілось оглядати схожі набори. Хіба що, як продовження, розглядав купівлю зарубіжного сухпаю. І тут, як на диво, натрапив на розіграш на Ютубі: за донат на ЗСУ можна було виграти іноземний військовий набір харчування. Тож вирішив поєднати приємне з корисним — і виграв датський сухпай!

Перед зйомками я не знав, це разовий чи денний індивідуальний раціон. Та й, власне, дегустацію відкладав якнайдалі. Як виявилось згодом, недаремно.

1. Перший продегустований закордонний MRE вразив асортиментом. Датський сухпай виявився добовим, на 3846 ккал. Меню доволі різноманітне та численне: мюслі з малиною, рис з шинкою, томатний суп з макаронами, яловичі джерки, тунець у воді, мокрель в томатному соусі, брюссельський паштет, фермерський паштет, цільнозерновий пшеничний хліб, цільнозерновий житній хліб, арахіс з ароматом барбекю, тістечко з ароматом лимону, шоколад, злаковий батончик з ароматом карамелі, протеїновий батончик з ароматом карамелі, цільнозерновий бісквіт, масло з фундука (лісового горіха), малиновий джем, абрикосовий джем, яблучно-персикове пюре, сушена журавлина, драже (пастила) з чорної смородини, напій персиковий, напій лимонний, напій з какао, сублімована розчинна кава (2 шт.), чай зелений (2 шт.). І це лише їжа! А ще є серветки, ложки, зубочистки, жувальні гумки і навіть зубна щітка!

З таким асортиментом дегустація була хоч і цікавою, але виснажливою. А сам огляд вийшов ну дуже масивним — давно не було фотозвіту на 75 фоток. Що казати про відео, яке стало рекордно довгим, на 47 хвилин. До того ж, в процесі зйомки вирубило електрику. Однак знайомством із зарубіжним військовим пайком все одно лишився задоволений!
[ Читати далі (+74 фото + відео)... ]

41-й День народження

Оскільки попередній, 40-й День народження, що відбувся минулого року, не святкував, вирішив проілюструвати хоча б 41-у Днюху. Нехай і з запізненням. Нехай так-сяк (бо вийшло не так, як планував). Але треба, адже як не як — солідний вік. Та й дегустації хотілося розбавити іншою темою. Правда, про їжу теж буде, бо нині це чи не єдине задоволення...

Отож, досягнення такого вікового рубежу відбулось зовсім не святково... Хоча й попередні Дні народження були не так, щоб "Вау!". Однак цього разу не було ні подарунків (подарували гроші, але від батьківських відмовився), мама не привітала, святкового столу не було, собі теж нічого не подарував (попри те, що була крутезна ідея). А пізніше доремонтовував зуби та роботи багато накидали — так що теж було не до гулянки. Втім, щоб якось себе розважити, дещо все ж організував. Наприклад, побалував себе тортиком і алкоголем.

1. Оскільки святкування, як такого, не було, покажу "житіє моє" та чим себе розважав під час і після Дня народження. Заодно розбавлю роздумами про входження до клубу 40+.

До речі, прикольно, що пост про 41-й День народження виявився 441 фотозвітом. А саундтрек чудово підходить під настрій — "очікуючі на найкращі дні".
[ Читати більше (+35 фото)... ]

Модельна лінійка Porsche 911

Розбавлю ниття цікавою систематизацією/класифікацією. Наприклад, модельною лінійкою поточного покоління легендарного спорткара (чи не зовсім?) Porsche 911 (за минулий рік). Він мені не подобається, але вразив асортимент модифікацій. Конфігурація включає різноманітні версії.


Комбінації утворюються таким чином:
- Базова модель (в кузовах купе, кабріолет)
- "4" — повний привід
- "S" — потужніше
- "GTS" — потужніше потужнішої (фактично, суперкар, а не спорткар за характеристиками)
- "Turbo" — потужніше потужніше потужнішої (GTS)
- "Turbo S" — потужніше "Turbo".

Підкажіть ідеї для звіту

Дивне прохання, але тим не менш... Підкажіть ідеї для звіту. Тому що хотів написати про святкування Дня народження, але його фактично не було. На запас був ще один варіант — про вітчизняну військову техніку, однак нормальні фотки знайти важко + авторські права. Тому теж ніяк. Звичайно, є один варіант — дегустації. Але їх потрібно чимось розбавити, щоб звіти були на різні теми.

Як варіанти, огляд пам'яток громади або ставки. Але в села маршрутки їздять рідко, тому теж під питанням.

Правда, стосовно чого ідей вистачає, це як самовипилятись. Сьогодні довелося взяти вихідний, бо нерви вже здають.
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
196
попередня
наступна