хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Про Євробачення-2022

За старою традицією (з 2016 поку) спостерігав за пісенним конкурсом "Євробачення". Цього разу дивився виступи в інтернеті, час від часу перемикаючись на коментатора від "Суспільного", щоб можна було почитати враження і отримати відповіді на свої запитання. Це було незручно, адже на першому каналі радіо замість "Євробачення" був об'єднаний марафон, однак так можна було оцінити не лише пісні та спів, а й виступи.

Перший півфінал здався слабкішим, ніж другий, у якому було багато фріків і непоганих пісень. Однак саме у першому півфіналі виступали "Kalush Orchestra". Ледве не прогавив їхній виступ. Що можна сказати..? Співали не зовсім ідеально. Було помітно, що хлопці нервувались. Втім, фальшивили й інші виконавці, тому на їх фоні "Kalush Orchestra" виступили непогано. Здивувався, звідки в гурті взявся фронтмен іншого гурту, "Сальто назад" — Саша Таб. Може поясните?
А ще був приємно вражений реакцією глядачів. Напевно, в цьому зіграла роль не лише пісня й виконавці, а й політика (деякі кажуть, що цей конкурс занадто політизований). Але як би то не було, участь України у "Євробаченні" видається дивом. Бо в 2015-му, через російсько-українську війну на Донбасі наша країна не приймала участь у конкурсі. Та й у цьому році виступ на "Євробаченні" був під питанням: спочатку через зловживання переможця — Аліни Паш, і її дискваліфікації, а потім через повномасштабну війну Росії проти України.

У першому півфіналі можна було проголосувати (не за учасника зі своєї країни). За правилами конкурсу, у півфіналах мають право голосу глядачі та слухачі з країн-учасниць півфіналу. Хоча вибирати було ні з кого. Більш-менш привернули увагу австрійці з танцювальним треком від співачки Pia Maria та ді-джея LUM!X, про якого знав раніше. Запам'ятались незвичні "Сабволкери" — виконавці у жовтих "вовчих" масках.

Ну а що про "Kalush Orchestra"? Вони таки пройшли відбір до фіналу. Правда, виступатимуть у першій частині. А це, кажуть, не дуже гарно. Мовляв, більше шансів на перемогу матиме учасник, який виступить в середині фіналу.

Другий півфінал видався цікавішим. По-перше, там виступали легендарні "The Rasmus". По-друге, там було більше пісень, які сподобались. Втім, з України не можна було голосувати.

В другому півфіналі сподобались виступи учасників від Мальти, Кіпру, Бельгії, Польщі. Але найбільше сподобалась драйвова танцювальна пісня "We Are Domi" від Чехії.

Представлення артистів було зроблене у вигляді показу виконавців з дрону на фоні пам'яток і міст Італії. Подумав, а що будемо показувати, якщо наша країна буде проводити конкурс? Зруйновані міста? Та й частина країни під рашистською окупацією. Хоча висловлюють припущення, що у разі перемоги "Євробачення" проводитимуть не в Україні, а у Польщі. Але для цього потрібно ще виграти. Шанси на перемогу у хлопців з Калуша є, але найбільш вірогідним видається потрапляння у проміжок між 5 і 10 місцями. А ви як вважаєте?

Про фінал, скоріш за все, не буду робити окремий пост. Можливо, напишу кілька рядків про справдження або несправдження своїх прогнозів.
2

Коментарі

Гість: Лунница

113.05.22, 12:51

На мой взгляд самая забавная и классная песня у Норвегии. И номер тоже классный. Наши молодцы потому что наши. В остальном- максимально уныло. С каждым годом все унылее. А, вот еще, Израиль- этакая смесь наших Казаков и Кончиты Вурст. Но ни до кого не дотянулись. Так, на минималках. Подача артистов не интересная и тухлая. Ведущие- такое себе фэ.

    213.05.22, 12:53

    лолшто? баба победила, но её подвинули группой мальчкиов, которые поют про бабу, ещё и фронтмента подменили
    йа и бу это ЄБУ, нихрена по человечески сделать не могут

      313.05.22, 12:54

      но самый сок это "з України не можна було голосувати"
      типа мы учавствуем, но не учавствуем

        413.05.22, 13:31Відповідь на 2 від Neuromaniac

        лолшто? баба победила, но её подвинули группой мальчкиов, которые поют про бабу, ещё и фронтмента подменили
        йа и бу это ЄБУ, нихрена по человечески сделать не могут
        Ну так і правильно, що посунули. Дискваліфікація за фальсифікацію документа про відсутність виступів на Росії. Не потрібно було після 2014-го їздити в Лаптєстан і прикидатися патріоткою.

        Нічого зробити не можуть, тому що Аліна Паш була улюбленицею президента і суспільного телерадіомовника.

          513.05.22, 13:39Відповідь на 3 від Neuromaniac

          но самый сок это "з України не можна було голосувати"
          типа мы учавствуем, но не учавствуем
          Ви читаєте між рядків, чи я незрозуміло висловився?
          У півфіналах можуть голосувати люди з країн-учасниць. В першому півфіналі виступали учасники з України. Відповідно, з України можна було голосувати. У другому півфіналі не брали участь, тому що вже виступали у першому. Відповідно, не мали права голосувати. Що незрозуміло??? Самим за себе не можна голосувати і у півфіналі, і у фіналі. Як можна голосувати за самого себе? Чи, може ви з тих, хто самі собі ставите лайки?

            613.05.22, 16:20Відповідь на 4 від Makcімаліст

            Ну так і правильно, що посунули. Дискваліфікація за фальсифікацію документа про відсутність виступів на Росії. Не потрібно було після 2014-го їздити в Лаптєстан і прикидатися патріоткою.тю, а шо тут такого? Джамала ж могла ножками щеголять уже перед окупантами страны агрессора, а потом взяла и поставила на ЄБ песню против правил, и ничо
            ну а Паш кажися западэнка — ты шо, смеешь сомневаться в патриатизме титульных регионов?

            Нічого зробити не можуть, тому що Аліна Паша, ну ясно) в любой непонятной ситуации надо винить бабу
            прям на все случаи жизни ответ

              713.05.22, 16:37Відповідь на 5 від Makcімаліст

              Ви читаєте між рядківне, тока между букав

              У півфіналах можуть голосувати люди з країн-учасниць. В першому півфіналі виступали учасники з України. Відповідно, з України можна було голосувати. У другому півфіналі не брали участь, тому що вже виступали у першому. Відповідно, не мали права голосувати. Що незрозуміло???нихуя не понятно, но очень интересно (с)

              так, ну за себя низя — эт понятно
              предположу, что один участник может только в одну половину — тогда тоже пока понятно
              мы учавстовали в первой, поэтому можно было голосовать не за себя — ну ок
              а во второй половине нас не было и поэтому голосовать не за себя нам уже низя? серьёзно?!


              Чи, може ви з тих, хто самі собі ставите лайки?а что, так можно было?!

                813.05.22, 17:48Відповідь на 6 від Neuromaniac

                Тобто "титульних регіонів"? Не вперше озвучуєш це. Чому ти вирішив лайна накинути? Жаба тисне? Чи не відрефлексував щось? Шо с ліцом? Го до славного міста Тернополя, чо киснеш в своїх єбєнях?

                  913.05.22, 22:27Відповідь на 8 від G07

                  Не вперше озвучуєша где ещё озвучивал?

                  Шо с ліцом?ты же титек не показываешь, вот и грустное

                  Го до славного міста Тернополятого самого, которое похерило фест ??
                  при чём не какойто лажовый фест, а ивент довольно солидного масштаба, на который раньше охотно съезжались звёзды с мировым именем ?!
                  лолда, уже бегу

                    1014.05.22, 13:58Відповідь на 6 від Neuromaniac

                    Ну так і правильно, що посунули. Дискваліфікація за фальсифікацію документа про відсутність виступів на Росії. Не потрібно було після 2014-го їздити в Лаптєстан і прикидатися патріоткою.тю, а шо тут такого? Джамала ж могла ножками щеголять уже перед окупантами страны агрессора, а потом взяла и поставила на ЄБ песню против правил, и ничоПро виступи Джамали за "поребриком" нічого не чув. І, якщо що, правила змінили минулого року. А закон не має зворотньої дії. Так що ви неправі!

                    ну а Паш кажися западэнка — ты шо, смеешь сомневаться в патриатизме титульных регионов?Оцінювати Аліну не збираюся. Я її творчістю не цікавлюсь.
                    Вислів "титульні регіони" натякають, що ви латентний рашист. Не здивуюсь, якщо так воно і є.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна