хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Нокла вже не та

Моєму теперішньому смартфону скоро буде 5 років (або 6 - якщо рахувати рік випуску), тож настав час замінити на щось сучасніше — бо в браузері не відкривається більша половина сайтів, магазин додатків вже декілька років як зачинився, а сам смартфон почав швидко розряджатись. А оскільки я користувався Нокіями, то хотілося б продовжити традицію. Але... новинки, презентовані нещодавно не радують. Точніше, так: новинки, які збираються завозити, не влаштовують. Чомусь український ринок залишать без топових моделей X10/X20. Купувати "дешман" (C20, G10, G20) не хочеться. На більшості з них — урізана операційка Android Go Edition. Я мав з нею справи (у батьків були простенькі смартфони на такій системі — вони гальмували і глючили).

Став придивлятись до інших виробників, але: Яблукофони уродські і дорогущі, Сяомі, Редмі і Хуавей — шпигунські китайфони без історії і з уродським дизайном, масовий продукт, без підтримки сервісів Гугла і з власними оболонками. Вони навіть сормоляться писати бренд під екраном. Оппо теж нонейм з уродським дизайном і дивною назвою. Самсунги відомі, але камери у вигляді павучих вічок. А хто ще є на ринку?

Хочеться якийсь ексклюзив. Навіть, Нокіа — не дуже поширена (смартфони займають 2% ринку смартфонів). Blackberry, начебто, вже не випускають. Що ще є?

Не менш важливий аспект — дизайн. Треба, щоб основні камери були по центру, в круглому блоці або рядочком. Ну і бажано, щоб під екраном була назва бренду.

Якщо підшукувати альтернативу Нокії (бо HMD нахабніють з цінами і пропонують застарілі характеристики), приглянувся OnePlus 8. Нонейм, але хоч виглядає стильно. Проц Snapdragon 885 (а не MediaTek), підтримка 5G, основна камера на 48 Мп. Проте у нього є суттєвий недолік — ціна. Samsung Galaxy S10+ теж, начебто, більш-менш. Особливо, за характеристиками. Однак "ціна кусається".

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

33%, 1 голос

67%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
2

Коментарі

120.04.21, 09:49

"Яблукофони уродські і дорогущі"
Дальше можно не читать.
Купи за 100 долларов б/у IPhone 6S, и он даже сегодня будет на голову выше узкоглазых 108 мпикселей на ведроидных недо-процессорах с гигабайтами оперативы. Дело не в железе. Дело в умении писать компактный, удобный и безглючный софт - шо для операционки, шо для приложений, шо для камеры. Потом вдруг оказывается, что и не нужен такой уж 12-ядерный суперпроц, и 1 гига оперативки почему-то хватает, и приложения откликаются мгновенно.
Но да, айфон ведь уродский и пафосный. Лучше продолжать колоться об кактус и сравнивать кто круче: медиатек или кортекс или еще какая ленивая хрень для обработки зажравшегося софта.

    220.04.21, 09:59

    Забыл про главный минус андроидов. Через 3-5 лет устройство превращается в глючный тормоз, т.к. разработчики и ОС и приложений не заботятся о совместимости и производительности для предыдущих моделей.
    Айпад 2013 года до сих пор имеет весь набор необходимых приложений, они шустро откликаются, но да, часть из них яблоко само остановило от обновления, чтобы продолжило работать как надо. Андроид 2014 года - усталый кирпич, не способный даже новости открыть в браузере.

      320.04.21, 10:03Відповідь на 1 від T Rex

      6S вже не модний.
      Там оновлення безпеки хоч приходять? І яка вона може бути за 6 років юзання? Якщо замінювати, то на нове.

        420.04.21, 10:08Відповідь на 2 від T Rex

        Забыл про главный минус андроидов. Через 3-5 лет устройство превращается в глючный тормоз, т.к. разработчики и ОС и приложений не заботятся о совместимости и производительности для предыдущих моделей.
        Вони зацікавлені, щоб частіше купляли.
        Та й технології не стоять на місці. У мене смартфон підтримує лише 3G.

          520.04.21, 11:04

          Зараз непогані Оппо і Реалмі

            620.04.21, 14:00Відповідь на 3 від Makcімаліст

            6S вже не модний.Аа, я не знал, что заметка про моду. А то модный андроид - кагбэ вызывает когнитивный диссонанс в принципе

            Там оновлення безпеки хоч приходять?
            А что это? Приходят обновления IOS. Я не слышал, чтобы у яблока вообще подымался вопрос дырявой безопасности, поэтому немного удивлен.


            І яка вона може бути за 6 років юзання?
            Такая же, как у любого айфона на последней версии IOS. Да, 6S еще тянет последнюю версию.


            Якщо замінювати, то на нове.
            Это из разряда "стоит ли менять старую Chery на новую Geely, или взять семилетний VW Passat" ?

              720.04.21, 15:45

              Раз уж речь о ведроидах, обрати внимание
              http://blog.i.ua/user/886749/2368948/
              Хоть более-менее фотки выглядят прилично.

                820.04.21, 17:51Відповідь на 1 від T Rex

                Купи за 100 долларов б/у IPhone 6S
                І ходити з павербанком, бо він розряджається за кілька годин?

                  920.04.21, 18:05Відповідь на 1 від T Rex

                  Якось Вас кидає від Go-недосмартфонів за 2000 грн до флагманів за 16000 грн.

                  За 3000–4000 грн можна купити щось більш-менш робоче з 4G, великим акумулятором і камерою, що вміє фотати текст. Якщо брати з екраном менше FullHD, то достатньо оперативи 2–3 ГБ (краще 3). Якщо з FullHD, то треба, мабуть, від 4 ГБ. У мене Redmi з MediaTek 2,5-літньої давності за 3000 грн уже трохи застарілий (4 ядра) — трохи тупить, але терпимо. Єдиний суттєвий недолік — під час розмови інколи спрацьовує екран, і щокою-вухом натискаються якісь кнопки.

                  Якщо чесно, головне — щоб не тупив і в кишеню влазив. Дизайн — ну не знаю. Куплю за 10–15 тисяч грн, а тоді випадково невдало сяду на нього або в туалеті на кафель скину... А так за 3 тисячі не жалько.

                    1020.04.21, 19:24Відповідь на 1 від T Rex

                    Не підтримують гугл, здається, лише Huawei — навіть Honor їхній дружить із гуглом.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна