хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Перебої з електропостачанням-2

Вчора передумав подорожувати, думаю, попрацюю. Раптом, ні з того, ні з сього, вирубається комп. Монітор ввімкнувся, а комп треба вмикати вручну. Вмикаю: навіть лампочка не загоряється. Ну, думаю, всьо, доклацався. Перевірив світло в кімнатах — в деяких кімнатах лампи світять, в деяких — ні. Ліфт не працює. Холодильник вимкнувся. Навіть водопостачання припинилося. Напевно, це щось з електрикою.

Нашому мікрорайону щось не щастить з електрикою. Лише місяць тому ремонтували квартальну трансформарну підстанцію. По логіці, мало працювати, але ніт — щось зламалося (мабуть так ремонтують).

Детальніші спостереження цікаві. Виявилось, що по одній лінії (з однією фазою) є струм, а по іншій нема. Але слабенький. Тому що вимикач підсвічується, а лампи не працюють. Пізніше дізнався, що не працювали два світлофори(!!!).

Вийшов прогулятись. Коли прийшов додому електрики не було не по одній фазі, а зовсім. Ремонтники явно не поспішали, але на ніч все полагодили.

Мабуть, треба замислится над безперебійником з індикатором напруги. І чому ще не додумалися робити лічильники з замірами і записом напруги?
1

Коментарі

119.08.19, 10:02

А автоматы проверял? Можно ведь так и дальше сидеть с одной фазой, потому что в щитке автомат отстрелил

    219.08.19, 11:04Відповідь на 1 від T Rex

    А автоматы проверял? Можно ведь так и дальше сидеть с одной фазой, потому что в щитке автомат отстрелилЯкщо ліфт не працює, то проблема явно не в щитку. А в електрощитовій під'їзду ніхто не колупався.