хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Казочка про пращурів наших русів та Руську Державу

  • 01.05.14, 17:44
Було то , дітки , давно . Років із півтори тисячи тому , коли помер Атіла Князь ,та державу його почали руйнувати собаки-найманці цепові готи-германці , що служили йому проти Риму , та свої ж боляре .

Взяли вони Київ наш та панували 100 років . Князя Буса славетного із боярами оманою вбили та Риму продалися.
Багато лиха народу нашому зробили. Занапастили Батьківщину нашу .

Чимало тоді людей з Землі нашої зрушили за кращею долею.Князь Лєх повів половину народу  на захід та своє князівство лядське заснував .Інші подалися Кесарю Римському та Грецькому служити , багато на північ пішли від навали готтськоі нової землі шукати. Брати-хорвати білі , що мешкали під Карпатами у землю Балканську переселятися стали

Так й прозвали їх русами , бо з Батьківщини зрушили . Й самі себе стали русами та русью звати , як чудинів чудью звали, а вепсів весью . Рушили вони через землі дикі криві болотної косоокої , бо криві ті були , через землі в*яті чорної , що з Африки за Атілу переселилися до Європи, через краї фінські до дикунів свевів , що оленів пасли та заліза не знали.

Оселилися вони у землі свевській та землю ту своєю мали. Свеви її й досі Рутсі називають , та саги склали про рутсів , що з півдня прийшли , та в кожного блискавка у руці була . Блискавкою вони мечі наші звали.Стали руси наші собі жінок свевських брати та дітей народжувати . Стали діти їхні свевською мовою розмовляти , але й своєї не забували , щоб колись на Батьківщину повернутися..

Як готів прогнали, почала Земля наша поволі відроджуватися . Став Київ відбудовуваться , знову люди торгові поїхали в усі землі. Возили вони товари із держав Римської та Грецької аж у землі свевські та фінські за море Варязьке .

За ті часи багато хижаків намагалися Київ захопити . Угри чорні намагалися , булгари та інші азійці угорські та тюркські. Усіх Київ переміг .
Але якось у 9 сторіччі опинився Київ без князя , та стали шукати нащадка славетного від Роду Київського . Знайшли вони Юрия з русів свевських , що свеви Рюіком звали , та запросили у Київ сісти на Стол Київський , що пращури його мали.

Так й повернулися руси наші до Київа , а держава стала руською зватися, тому що руси владу посіли.
Так само , як потому держава наша Козацькою стала зватися , що козацька влада в ній була.

А тепер час відпочивати.


3

Коментарі

12.05.14, 10:21