Салат з редькою.

САЛАТ З ЧЕРВОНОЮ (ЧОРНОЮ, ДАЙКОН) РЕДЬКОЮ

 

одна цибулина

одна червона (або чорна або дайкон) редька

2 солодкі перці

пучок зелені петрушки та кропу

сіль, цукор, нерафінована соняшникова олія

 

 

Технологія приготування:

 

Очищену цибулину  нарізати тоненькими напівкільцями, посипати цукром і сіллю, перемішати. Очистити від шкірки редьку та потерти на крупну тертку і додати до цибулі; посипати цукром і сіллю та  притиснути  до цибулі. Перець порізати соломкою та  додати до цибулі та редьки. Зверху посипати дрібно посіченою зеленню. Полити олією. Та дати постояти 30 хвилин. Перед вживанням перемішати.

Домашний хлеб

В народі кажуть: «Хліб всьому голова». Складно однозначно підтвердити чи спростувати цей вислів, але більшість страв Ми їмо з хлібом. Отже випікаємо домашній хліб.

Домашній  хліб випікають в рівномірно прогрітій з усіх сторін печі (або в газовій чи електричній духовці).

Перед початком виготовлення хліба необхідно щиро побажати всім людям завжди і у всьому здоров'я, добра, успіхів та благополуччя і зберігати цей позитивний настрій на протязі всього процесу.

вода 500 мл

сіль (маса солі залежить від особистих смаків і визначається інтуїтивно з урахуванням власного досвіду)

цукор 2-3 столових ложки

дріжджі (15 - 20 - 25 грам) 

борошно вищого ґатунку  близько кілограма

два домашніх яйця (від курей, що вільно пересуваються на подвір’ї  і харчуються зерном  з додаванням до 20% кукурудзи)

запашна нерафінована олія або рафінована (70-75 мілілітрів),

масло вершкове (20 грам)

Технологія приготування:

В ємкість  наливають воду, додають солі, цукру, дріжджі та 400 грам борошна. Суміш перемішують рухаючи ложку за годинниковою стрілкою, до утворення однорідної маси. Потім додають яйця та олію і знову перемішують до утворення однорідної маси. Суміш залишають на годину у теплому місці, щоб дріжджі почали активно працювати.

Додають борошно і вимішують хліб до тих пір, поки тісто не стане еластичним і  не братиметься до рук. Тісто викладають у форму змащену маслом і дають підійти в теплому місці. Випікають при температурі 180°С близько 45 хвилин.