хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Як росія вкрала історію в україни?

  • 23.05.14, 10:11

З XVI ст. в голови людей втовкмачували і вселяли міф, що Російська держава і російський народ беруть початок від великого князівства Київського ; що Київська Русь - колиска трьох братніх народів - російського, українського та білоруського, що росіяни за законом «старшого брата» мають право на спадщину Київської Русі.

Відомо що : - Під час існування держави Київської Русі про Московську державу не було жодної згадки.

Відомо, що Московське князівство, як улус Золотої Орди, заснований ханом Менгу- Тимуром тільки в 1277 році. До цього часу Київська Русь вже існувала понад 300 років ; - Немає жодних фактів про зв'язок Київської Русі з фінським етносом землі «Моксель» і пізніше Московським князівством з князівствами земель Київської Русі до XVI в. У той час, як в 988 році відбулося хрещення держави Київської Русі, фінські племена землі «Моксель» перебували в напівдикому стані. Як можна говорити про якесь «старшого брата», коли цей «старший брат» з'явився на світ кілька століть пізніше русичів - українців. Він не має жодного морального права називати себе «старшим братом», диктувати людству правила існування, насаджувати свою культуру, мову, світосприйняття.

Карта Московії

Усім відомо, що до кінця XV ст. не існувало російської держави, не було старшого брата «великоросійського» і російського народу, а була Суздальська земля - земля Моксель, а пізніше Московське князівство, що входило до складу Золотої Орди - держави Чингизидов.

З кінця XIII до початку XVIII ст. народ цієї землі називали московитами. Московські історики обходять мовчанням питання про своє національне походження.

Московити, великороси - хто вони ? Московити.

Хто такі московити?

У IX -XII ст. великий край від Тули, Рязані і нинішньої Московської області, меря, весь, мокша, чудь, мордва, марі та інші - все це народ «моксель». Ці племена стали згодом основою народу, що прозвав себе «великороси». У 1137 р. на ці землі прийшов молодший син київського князя Мономаха - Юрій Долгорукий, який залишився без княжого столу в Київському князівстві.

Юрій Долгорукий почав князювання Рюриковичів на землях «Моксель», очоливши Суздальське князівство. У нього від жінки місцевого племені народився син Андрій, якого назвали «Боголюбським». Народжений і вихований у лісовій глушині в середовищі напівдиких фінських племен, князь Андрій порвав усі зв'язки з батьківської дружиною і зі старими київськими звичаями. У 1169 р. Андрій Боголюбський захопив і зруйнував Київ : прийшов як варвар, яка не відчував ніякої спорідненості зі слов'янською святинею - Києвом. За короткий час (50-80 років) в кожне фінське поселення був посаджений князь із Рюриковичів, уродженець від матері - мерянкі, муромчанкі, мокшанкі...

 

 НАЙБІЛЬШОЮ БРЕХНЕЮ москалів є нісенітниця про те , що Москва заснована Юрієм Долгоруким в 1147.

Це міф, який не має доказового підтвердження. Москва як поселення була заснована 1272. Цього року був проведена третій перепис населення Золотої Орди. При першому перепису (1237-1238 pp. ) І другий (1254-1259 pp. ) Поселення - Москва не згадується.

 

 

Так з'явилися на землі «Моксель» князівства : Володимирське, Рязанське, Тверське та інші. У цей час на землі «Моксель» починають проникати окремі місіонери з розповсюдження християнства. Про масовий «перетікання» слов'ян з Наддніпрянщини на землю «Моксель», як це стверджують московські історики, не може йти ніякої мови. Для чого слов'янам з родючих земель Придніпров'я йти через непрохідні хащі і болота тисячі кілометрів на невідому полудикую глушину ?

На основі християнства на землі «Моксель» починає формуватися мова, яка з часом стала російською.

Московія, як князівство, що виникло в 1277 р. за наказом татаро- монгольського хана Менгу- Тимура і було звичайним улусом Золотої Орди. Першим Московським князем став Данило (1277-1303) ( молодший син Олександра т.зв. «Невського»). Від нього бере початок династія московських князів Рюриковичів. У 1319 хан Узбек ( про це йдеться у вищезгаданому романі - дослідженні В. Бєлінського ) призначив свого брата Кулхана питомою московським князем, а з 1328 р. - Великим Московським князем. У російській історичній літературі названий, як «Калита», Хан Узбек, прийнявши іслам, знищив майже всіх князів Рюриковичів. У 1319-1328 pp. пройшла зміна династії Рюриковичів на династію Чингизидов в Московському улусі Золотої Орди. А 1598 в Московії перервалася династія роду Чингісхана, яка почалася від князя Івана Калити ( Кулхана ). Т

обто близько 270 років Москвою правили чисті Чингізиди. Нова династія Романових ( Кобиліних ) в 1613 зобов'язалася свято зберігати давні традиції і принесла клятву на вірність старої династії Чингізидів. Московська православна церква в 1613 р. стала стабілізуючою силою, яка забезпечувала зберігання татаро- монгольської державності в Московії.

ЯК ЖЕ СТВОРИЛИ МІФ ПРО РОСІЮ?

Ще за часів князювання Василя III (1505-1533) в Московії зародилася ідея величі, яку висловив представник Московського православ'яМОНАХ ФІЛОФЕЙ : «ДВА РИМИ ВПАЛИ, А ТРЕТІЙ СТОЇТЬ, А ЧЕТВЕРТОМУ НЕ БУТИ». З тих пір у росіян зароджується думка всемогутності і «богообраності», що «Москва - третій і останній Рим». Ці думки поширювалися і затверджувалися в Московії. Скільки крові було пролито московськими князями, а пізніше - царями заради цієї ідеї - маячні.

У царювання Івана IV ( Грозного ) домагання Московії на спадщину не тільки Київської Русі, а і Візантійської імперії посилюються.

Так, за переказами, шапка Мономаха, нібито подарована київському князю Володимиру Мономаху його дідом - базилевсом Костянтином IX, вважалася символом передачі влади Візантією Київської Русі. Враховуючи те, що першим Суздальським князем був шостий син Володимира Мономаха Юрій Долгорукий, то наявність у Московії цієї шапки є «доказом» спадкових прав московських правителів не тільки на Київський великокняжий престол, а й на спадщину колишньої Візантійської імперії.

 

 

Іван IV (Грозний ) вперше в 1547г. вінчався в церкві з титулом Московського царя, як «наслідувач» грецьких і римських імператорів. З 37 підписів, які скріпили грамоту, прислані з Константинополя до Москви, 35 виявилися підробленими. Так Іван Грозний став «спадкоємцем візантійських імператорів». Так узаконилась брехня.

 

  Насправді, шапка Мономаха була золотою Бухарської тюбетейкою, яку Хан Узбек подарував Івану Калиті (1319-1340), який пристосував цю тюбетейку для свого звеличення. ( Логвин Ю. «Кобила, Калита і тюбетейка «Мономаха»/ / Час. - Київ, 1997, 27 березня).

Масовану державну фальсифікацію історії свого народу почав Петро I. Він вперше в 1701 р. видав указ про вилучення у підкорених народів всіх письмових національних пам'яток : літописів, хронографів, хронік, стародавніх історичних записів, церковних документів, архівів і т.д.. Особливо це стосувалося України -Руси. У 1716 р. Петро I «знімає копію» з так званої Кенігсберзької літописі, де було показано «об'єднання» стародавнього літописання Київського і Московського князівств і обгрунтовувалося єдність слов'янських і фінських земель. Однак доступ до «копії» - фальшивку, як і до самого оригіналу, був закритий.

шапка МономахаЦя Петрова фальсифікація стала основою для подальших фальсифікацій - написання так званих «Загальноруських літописних зведень», в яких обгрунтовувалося право Московії на спадковість Київської Русі. На основі цих фальсифікацій 22 ЖОВТНЯ 1721Р. Московія оголосила себе Російською імперією, а московитів - росіянами. Так була вкрадена у законних спадкоємців Київської Русі - українців історичну назву Русь.

Катерина II, продовжуючи фальсифікацію, своїм указом від4 грудня 1783 створює«Комісію для складання записок про древню історію переважно Росії» під керівництвом і наглядом графа А. П. Шувалова, у складі 10 видатних істориків. Основне завдання, яке було поставлено перед комісією, полягала в тому, щоб за рахунок переробок літописів, написання нових літописних зведень та інших фальсифікацій обгрунтувати «законність» присвоєння Московією історичної спадщини Київської Русі та створення історичної міфології держави Російської.

Комісія працювала 10 років. У 1792 р. «Катерининська історія» побачила світ. Робота комісії проводилась в наступних напрямках: - Збір усіх письмових документів ( літописів, архівів тощо ). Ця робота вже частково було зроблено Петром I.

Збір матеріалів проводився не тільки зі своєї країни, а також з інших країн - Польщі, Туреччини та ін. ; - Вивчення, фальсифікація, переписування і знищення історичних матеріалів.

 

У «Скіфської історії» А. І. Лизлова вказується,що жителі Московії - це окремий відособлений самобутній народ, нічого спільного не має з Руссю (мск), Литвою, поляками і т.д.;

 

Так були переписані літописи: «Слово о полку Ігоревім», «Повість временних літ», «Лаврентіївський літопис» і багато інших. Деякі літописи переписувалися по кілька разів, а оригінали знищувалися або засекречувалися. Так, були засекречені «Скіфська історія» А. І. Лизлова, виданої в 1776 і 1787 рр..., «Історія Російська з найдавніших часів» В. М. Татіщева , видана 1747г.

 Написання нових «загальноруських зведень», які писалися в XVIII в., А подавалися так, що вони XI, XIII, XIVвв. Всі ці склепіння проповідували «загальноросійську ідею». Це в той час, коли на київській землі жили слов'янські племена (поляни, древляни, сіверяни та ін.), Які вже були християнами, в «Залещанськіх» землях жили фінські племена ( мурома, меря, весь, мокша та ін.), Які знаходилися в напівдикому стані, і ці племена не мали в історії нічого спільного аж до XVI в. ; - Для обгрунтування єдності Київської Русі і фінських племен були написані тисячі різних зведень. Всі ці склепіння і літописи, як вказується в романі - дослідженні В. Бєлінського, є тільки в переписаному вигляді, І ЖОДНОГО ОРИГІНАЛУ. ЖОДНОГО ! !

Все це вказує на неймовірні за масштабами безсоромності і нахабства фальсифікації при створенні історії Держави Російської.

 

8

Коментарі

123.05.14, 10:17

    223.05.14, 10:35

    Ну если выбросить бухарскую тюбетейку (явно византийская работа), то в принципе ниче так.