хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Мовна проблема на Донеччині вирішується через генпрокуратуру

Донецька міськрада вирішила боротися за російську мову в школах за допомогою генпрокуратури і судів. Минулого тижня депутати звернулися до ГПУ з проханням розібратися в невідповідності наказів Міносвіти чинному законодавству.

А юридичному управлінню мерії вони доручили звернутися до суду, щоб той визнав вимоги міністерства неправомірними і відмінив їх, - передає «Сегодня». Йдеться про розпорядження Міносвіти всім школам з навчанням на мовах нацменшин (у тому числі і на російській) перекласти 50% предметів на українську, а також заповнювати на ній класні журнали. Але в міськраді вже знайшли суперечність в міністерському циркулярі: виявилось, що програма не відміняє попередні накази Міносвіти, і школам можна рекомендувати їх і досі дотримуватися.

«Таку помилку ми їм не пробачимо. Навіть наші депутати, коли голосують за нові комунальні тариф, знають, що насамперед потрібно відмінити всі старі. Інакше це йде в розріз із законодавчою логікою», - пояснює секретар міськради Микола Левченко. Щоправда сам Левченко вважає всі ці звернення до суду «мишачою метушнею». На його думку, єдиний шлях до вирішення проблеми - це нове голосування по мові у Верховній Раді і проведення всеукраїнського референдуму. «Кожен чоловік в Україні повинен зробити три речі: побудувати будинок, виростити сина, і визнати російську мову другою державною», - закликає донецький політик.

Але з цим в Донецьку згодні не всі. Так, голова Донецької обласної організації Конгрес українських націоналістів Марія Олійник вважає, що донецькі депутати «зависли» у минулому. «Вони думають, що в Донецьку продовжують працювати радянські школи, - пояснює українська патріотка. - Вони не можуть змиритися з тим, що наша країна стала незалежною». Самі донецькі вчителі не в захваті від наказів Міносвіти. За їх словами, заповнення журналів на українській мові призводить до того, що там з'являється «суржик».

NGO.DONETSK.UA

Докладніше дивіться тут http://ngo.donetsk.ua/donsociety/3029

Майдан.
3

Коментарі

125.09.08, 20:12

Вони мабуть шкодуть, що зараз немає НКВС

    225.09.08, 20:50

    звидкы вам знати що на донеччыни дийецця

      325.09.08, 20:50Відповідь на 1 від Тарас Токар

      Вони мабуть шкодуть, що зараз немає НКВСипать ты дибилЪ

        425.09.08, 20:53

        Да дайте людям говорить и учиться на удобном языке. Или вот инструкции к технике или к лекарствам на украинском - одно непонятое слово и все : гаплык или технике или здоровью, а еще хуже жизни! Кто потом ответит за это. Националисты хреновы. Достали уже блин , везде эту мову тычут аж противно. Я вообще то лоялен к Украинскому там где это уместно, но сейчас они только добьются отвращения.
        Я что не прав?

          Гість: smart boy

          525.09.08, 21:26

          Марию отправить на родину во львов . А вообще достали нацисты. если раньше с партнерами по бизнесу разговаривал по украински то теперь только по русски. Мои поздравления нацам вы победили - вы добились того что если раньше я толерантно относился к украинскому языку то теперь я его и вас мягко говоря неуважаю.