"На високих підборах вздовж лінії фронту АТО"

  • 02.11.14, 22:08


Зустріч з пресою в Музеї української пропаганди

5.11.14 о 14-00

Відома журналістка і громадський діяч Ірма Крат повернулася з безпрецедентного рейду вздовж фактично усієї лінії фронту АТО. Зупинилася в Слов`янську, де провела три страшних місяці у полоні… Зустрілася з багатьма бійцями і командирами, дізналася чимало цікавого, сенсаційного, завезла гуманітарну допомогу…

Погляд суспільно активної жінки на цю війну. Участь беруть волонтери, громадські діячі…

5 листопада 2014  о 14-00  Музей укр пропаганди, Київ, Троєщина, Драйзера,8  2 поверх

Повідомляйте про участь – тел..0933900558

Настя Самойленко - лице Музею української пропаганди

  • 02.11.14, 21:06


Звичайна українська дівчина. Красуня. Патріотка. Розумниця. Анастасія Самойленко - нове обличчя Музею української пропаганди при журналі "Музеї України". Сподіваємося, у дівчини почнеться стрімкий злет у світі кіно і великих медіа!

Настя стала героїнею двох серій фоторобіт талановитого фотохудожника, креативного директора журналу "Музеї України" та наших Музею плакату і Музею укр пропаганди Катерини Крючкової. І нові творіння стрімко здобули міжнародну популярність!

"Чарівна діва, жінка-воїн. Валькірія допомагає хоробрим серцем і духом українським воїнам, ніжно захищаючи їх своїм мечем від зла та нечисті. Своїм поглядом вона спалює зло і загарбників, залишаючи від них тільки попіл...

У ясні ночі, коли матінка Природа буяє у всій своїй красі і силі, зацвітає квітка папороті. Вона прекрасна, як молода дівчина, як тепле українське сонечко, могутня, як незламна сила української душі..." - так описує Катерина свої роботи.

До речі, події Євромайдану стали одними з центральних у житті Насті, адже вона є їх активним учасником!

-В минулому році, у листопаді, я навчалася в КНЕУ на магістра, і добре пам'ятаю свій перший похід на Майдан з великою кількістю студентів... Ми несли на Майдан, що мали - їжу, медикаменти, приносили навіть підручники... - написала Анастасія.

Ночували на Майдані лише з однією думкою, аби наша влада почула знедолених студентів, що дійсно бажають кращого життя для своєї неньки України!!!

Ми щодня сподівалися, а що може нас сьогодні почують?! Але, влада ніби не звертала на нас уваги, тільки намагалась будь-яким чином нас звідти прибрати, та чим більше влада робила боляче Майдану - тим більше щоразу на Майдані з'являлося людей, в серцях яких оживало кохання до України!

Події Майдану - одні із найважливіших кроків мого життя...

Невеликого зросту у старовинній вишиванці рудоволоса Анастасія Самойленко сором’язливо підходить до бійців-учасників АТО і зі словами подяки вручає їм серію плакатів, які вона підготувала з подругами. На цих світлинах Анастасію не впізнати: на частині з них вона в образі жінки-воїна у чорній сукні та довгим мечем, а на іншій – ніжна, у великому віночку з двома синьо-жовтими метеликами.

«Ми передаємо частинку себе на фотографії, а фотографія у солдатів це все, що вони мають. І та картинка, яку вони бачать, чи то з орнаментами нашої вишивки, чи прапору, чи герб – збагачує їхнє серце», – каже вона для Радіо Свобода.

Відзначив спільну творчість Насті і Катерини канал ТВі, Громадське радіо, інтернетники...

З радістю розмістять плакати з Настею бійці Національної гвардії України, які регулярно беруть участь у акціях Музею української пропаганди на Троєщині.

Тож Анастасія Самойленко офіційно визначається обличчям Музею української пропаганди і Музею плакату України! Її фото вже розміщено на обкладинках наших сторінок в Фейсбуці, на сайтах, поширено в пресі. Сподіваємося виготовити календарики і плакати, які поїдуть в зону АТО.

А ми продовжуємо співпрацю з юними фотомоделями, яких повинен відкрити світ!

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", куратор Музею української пропаганди

Міністерський водевіль «Герої Майдану»

  • 02.11.14, 12:55


Закінчується дія скороченої програми післямайданівського уряду. Актори – найгероїчніші «герої» Майдану, що були найближче до трибуни.

Пройшли парламентські перегони. Днями виходять на сцену нові учасники  Майдану та АТО за портфелями, кріслами та державними коштами.

Нагадую, Арсеній Яценюк, як лідер перегонів, вже надав доручення до понеділка офіційно представити кандидатури на посади членів майбутнього Кабміну, зазначивши, що кожен кандидат повинен пройти процедуру публічних слухань.

І тут почалися звітування.

Один із перших подав голос міністр культури. Не дарма його називають Голосом Майдану. Провів прес-конференцію – звітувався про свою роботу.

Але, трішечки «спалився». Точніше, «прибрехав».

А може то  любі «міністерські друзі»  представили  йому невірний текст?

Відкриваємо завісу.

На наших очах розігрується водевіль у класичній театральній постановці.


Сюжет простий.

Протягом кількох років міністерство дорікають щодо призначення директорами у найбільших заповідниках та музеях України: Переяслав, Києво-Печерська лавра, «Софія Київська», Музей у Пирогові, Музей Шевченка, Національний  художній музей.

Найбільше перепадає першій четвірці. Вони, мов та кістка, застрягли у горлі всім міністрам. Призначення відбулося при М. Кулинякові. Про нього вже ніхто й не пам’ятає, а про цю фантастичну четвірку: Олену Сердюк, Павла Довгошию, Дмитра Зарубу та Любомира Михайлину так чешуть язиками – аж перевіряючи здригаються!

Голосу Майдану «доброзичливці» підказали одним махом вирішити всі ці проблеми за його каденцію.

Отже, Довгошиї не продовжили контракт. Після багатомісячного конкурсу, з великими проблемами і великою кількістю перемовин, призначили недосвідченого новенького. Поки на рік. Співчуття...

До Лаври направили перевіряючих – вже кілька місяців  вони там дихають десятилітнім порохом музейної документації. Не знають, що робити з сотнею незаконно звільнених науковців, які судяться, виграють, поновлюються, отримують компенсації з бюджету, деякі вже дійшли до Європейського суду…

Сердюк ніяк не могли зачепити . І ось – перст долі! – падає стіна. Тепер працює комісія, яка з’ясовує, чому «Софія Київська» не слідкувала за стіною, яка знаходиться на балансі місцевого ЖЕКу. Чомусь не помічаючи всього іншого набору порушень…

«Це є дуже тривожний сигнал – падіння муру. В офіційному поясненні йдеться про те, що стіна не становить історичної цінності, що причина падіння – у недоліках будівництва в 1960-ті роки… Насправді, якщо чесно, все набагато серйозніше. І та проміжна довідка, яка в мене є, від тієї комісії, яка створена для вивчення питання, вона показує, що в пізніші роки там здійснювалися підземні роботи. Чому на це не звернули увагу раніше – велике питання.  Комісія буквально наступного тижня має надати свій висновок і за його даними ми будемо приймати рішення. Рішення, яке стосуватиметься і пані директорки щодо її відсторонення. Якщо буде достатньо тих важелів», – пояснив ситуацію міністр Євген Нищук .

Ну, й славнозвісне Пирогове. Тут шоу!

У 2012 році, після перевірки КРУ, було звільнено Павла Федаку. На його місце призначили Дмитра Зарубу. Протягом двох  років Федака судиться з міністерством за своє крісло у Балогівському королівстві – Закарпатті. Суди він, звісно, виграє. Міністерство  йому винне не тільки посаду, а й 150000 гривень (виплачує музей).

Зрештою, у жовтні 2013 року, екс приїхав до музею, написав заяву про звільнення за згодою сторін – і поїхав до рідних та любих «Карпатських Русинів».

Кінець першого акту.

Другий акт почався, коли прийшов до міністерства Євген Нищук.

Знову витягнули доктора наук на світ божий. Закрутили нове судове діло –  звісно,  програли. На користь Федаки. Його знову  викликали. Сказали йому – дякуємо і в  той же день підписали наказ про звільнення у зв’язку з закінченням контракту.

Але, під шумок, звільнили Зарубу. Закон є закон. Але, якось не побачили юристи мінкульту, що 1 жовтня вони йому продовжують відпустку, бо людина захворіла, а 2 жовтня – звільняють. Не додивилися. Роботи купа. В папірцях заплутались. Ну, буває.

Правда, Заруба планує судитися. І суд гарантовано поверне його в директорське крісло. Порушено купу законів. Оце халепа! Прорахувалися.

Вихід знайшли. Аби він не рипався – направимо йому аудит. В кращих азарівсько-ахметівських традиціях. Правда, міністру не скажемо, що перевірки  проводити до кінця 2014 року, без дозволу Кабміну, заборонено! Він папірці всі підпише.  Йому ніколи розбиратися. Он скільки на нього бідного сценарієв  звалилося.

І тут починається юридичний хаос.

Правда, є ще один казус –  доручили  терміново формувати уряд.  А якщо Голос Майдану не  пройде? І це вже зрозуміло...

Прикро, вакантна посада гендиректора у музеї в Пирогові, пропадає.  Потрібно  швидесенько заповнити.

Так,  хто там відповідає всім критеріям гендиректора етнографічного скансену? Хто крутився поблизу трибуни? О, представник Музею Гончара. Теж майданівець. Разом Різдво та Маланку робили. Людей розважали.

Знайшли нового героя!

Так. З аудитом трошки не встигаємо. Але, грець з ним, скажемо міністру, що то не аудит, а комісія. Хіба він в цьому розбирається? Він взагалі, ні у чому не розуміється…

 Головне – встигнути вчасно!

І для Голосу Майдану досягнення –зачистив  кулиняківських посіпак!

А що, красивий сценарій!

Так, закінчемо швиденько аудит, пардон, комісію, не 25, а 5 листопада. Текст висновків вже підготовлений.

Як і сценарій красивої промови для міністра.


Фанфари. Завіса.

Міняємо маски…

В кулуарах театру. Коли до влади в Міністерстві культури приходять випадкові, непідготовлені люди, на їх спинах, до кабінетів заповзають не менш некомпетентні, але цинічні, підлі, жадібні гієни. Банальний кадровий дерибан починають маскувати красивим словом Реформа!

Жахливо, що від тієї професійної недолугості знову страждають найбільші музеї та заповідники.

Сподіваємося, що днями Мінкульт зачистять від всіх тих навколотрибунних комедіантів, які залишають після себе лише недобрі спогади… А страждають музеї...

Саме такі невдахи зраджують Майдан…

Цікаво, кого  призначать  новим героєм міністерства?

А от що буде з такими знаковими музеями в цей смутний час, перед такою важкою зимою, подумали?!

Л.Спостережлива


Лицарі Нацгвардії і фотомоделі зони АТО зустрілися в музеї

  • 01.11.14, 11:39


Красуні з обкладинок фотохудожниці Катерини Крючкової спілкувалися з офіцерами Національної гвардії України. Вже легендарна фотомодель АТО Аня і Анастасія, чия патріотична фотосесія здобуває популярність, відвідали Музей української пропаганди при журналі "Музеї України".

Прес-конференція в Музеї української пропаганди "Лицарі Національної гвардії". Учасники: лейтенант Дмитро Кальний, капітан Олег Повалій, ст.л-т Олександр Токовенко, (67 бригада НГУ, нещодавно повернулася з Маріуполя), майор Євген Роженюк - начальник групи зв. з гром. і ЗМІ   Північного оперативно-територіального об`єднання, Ірина Алєксєєнко - заступник Голови Деснянської РДА, Олександр Поштар - Самооборона, фірма Аква Ас, Катя Крючкова - креатив-директор журналу "Музеї України", Віктор Тригуб - Музей укр пропаганди, фотомоделі зони АТО Аня і Анастасія...

Офіцери НГУ розповіли про службу в зоні АТО, відзначили високий бойовий дух наших військ, подякували волонтерам за допомогу. Відзначили, що патріотичні плакати про Нацгвардію, створені арт-директором Музею української пропаганди Юрієм Неросліком, нині мобілізованим у 92-гу бригаду ЗСУ та яскраві плакати креативного директора журналу "Музеї України" Катерини Крючкової прикрашають намети бійців, піднімаючи настрій.

Спасибі журналісту Радіо Свобода Ірині Стельмах за пряму трансляцію і відеосюжет!

http://www.radiosvoboda.org/media/video/26668605.html Дяка Інні Гоголь (ТВі)

http://tvi.ua/program/2014/10/31/sohodni_o_1800_vid_31102014

та Вікторії Пашковській (Еспресо ТБ)!

Організатор зустрічі - Музей української пропаганди при журналі "Музеї України" висловлює подяку командуванню Національної гвардії України, 27 бригади, Північного оперативно-територіального об`єднання НГУ, Деснянській РДА Києва, ТД "Радосинь"...  Все для перемоги!

Прес-служба Музею української пропаганди

Красуні і офіцери

Олександр Поштар - фірма Аква Ас, виготовляє унікальні фільтри для очистки води в бойових умовах. Дуже велика проблема для АТО - вода...

Ведучий - редактор журналу "Музеї України", куратор Музею укр пропаганди Віктор Тригуб

Євген Роженюк подарував МУП гранотомет!

Офіцери 67-ї бригади НГУ в Музеї на Троєщині

Настя і Аня подарували свої нові плакати

Аня вважається у військах "фартовою дівчинкою". Її фото з газети вирізали і клеїли на броню. Щастило...

Заступник Голови Деснянської РДА Ірина Миколаївна Алексєєнко готова до співпраці!

Квіти від Нацгвардії

Офіцери...

Колекція МУП з АТО росте...

О.Поштар і К.Крючкова

Аня - вона ж "дівчинка з перцем". Символ...

Анастасія - супермодель з Майдану. Скоро презентуємо її фотосесію...

Цей плакат популярний в підрозділах НГУ... Аня.

 

І піліво, і паліво директора музею МО

  • 31.10.14, 10:37


         Національний військово-історичний музей України, що підпорядковується Міністерству оборони України, як «Замовник», в особі тимчасово виконуючого обов’язки начальника музею Таранця Владислава Володимировича, що діяв на підставі статуту музею та фізична особа-підприємець Шереметьєв Олексій Євгенович, як «Виконавець» уклали 10 серпня 2013 р. договір про надання послуг з оформлення та проведення виставки «Пісня про сокола».

Вид та вартість робіт зазначені у специфікації, яка є додатком до договору та невід’ємною частиною договору. За договором Замовник зобов’язується прийняти та оплатити надані Виконавцем послуги. Вартість послуг становить 73 550 (сімдесят три тисячі п’ятсот п’ятдесят) грн., в тому числі ПДВ 12 258 грн. 33 коп.

Спеціфікацією до договору передбачено:

№ з/п Найменування послуг з оформлення та проведення виставки «Пісня про сокола» Вартість послуг (грн.)
1
  • Розробка архітектурно — художнього рішення виставки
  • Розробка прив’язки до місця, уточнення розмірів
4000,00
2 2.1. Підбір та опрацювання   матеріалів для проведення виставки

 

2.2. Розроблення плану передбачуваним заповненням зон виставки виставковим обладнанням

4000,00
3 3.1. Розробка дизайн проекту стендів виставки та їх виготовлення

 

3.2. підготовка технічного завдання для дизайну

3.3. здійснення аналізу та функціонального зонування виставкового місця

3.4. розроблення концепції та художнього проекту

15000,00
4 4.1. Монтаж освітлювального та звукового обладнання

 

4.2. здійснення технічного розрахунку і робочого креслення для виготовлення всіх нестандартних конструкцій, елементів оформлення, електричні схеми підключення освітлення, обладнання, елементів оформлення і експонатів стенду, схему установки на стенді акустичних систем.

5500,00
5 Виготовлення та монтаж декорацій 22750,00
6 Монтаж виставкового обладнання 7100,00
7 Виготовлення та монтаж діорами 15200

Відповідно до акту виконаних робіт: розроблено архітектурно-художнє рішення виставки, розроблено прив’язку до місця, уточнення розмірів, здійснено підбір та опрацювання матеріалів для проведення виставки, розроблено план заповнення зон виставки виставковим обладнанням, розроблено архітектурно — художнє рішення виставки, розроблено прив’язку до місця, уточнення розмірів, розроблено дизайн проекту стендів виставки та їх виготовлення, підготовлено технічне завдання для дизайну, здійснено аналіз та функціональне зонування виставкового місця, розроблено концепцію та художній проект, здійснено монтаж освітлювального та звукового обладнання, здійснено технічний розрахунок і робочі креслення для виготовлення всіх нестандартних конструкцій, елементів оформлення, електричні схеми підключення освітлення, обладнання, елементів оформлення і експонатів стенду, схему установки на стенді акустичних систем.

Якщо звірити зазначені види робіт із статутними завданнями музею, то стає очевидним, що музей сплачував кошти сторонній організації за роботи, які повинен виконувати музей.

Зокрема, у розділі 4 “Основні завдання та напрями діяльності Музею” пункті 4.1. “Науково-дослідна діяльність” та підпункті 4.1.1. “з метою глибокого розкриття і відтворення музейними засобами військової історії України, бойової діяльності військових формувань та Збройних Сил України, героїзму, виявленого під час виконання військового обов’язку Музей досліджує музейні предмети, які відносяться до військової історії; здійснює розробку наукової концепції, тематично-експозиційних планів і проектів архітектурно-художнього рішення музейних експозицій і виставок; визначає пріоритетні завдання наукового комплектування фондів”.

За статутом музею у розділі 8 “Експозиційна робота” підпункті 4.4.1 визначено, що на основі реліквій та інших музейних матеріалів, які об’єктивно висвітлюють події військової історії, реалізовуючи розроблені наукові концепції, Музей створює історично достовірні, художньо виразні постійні експозиції, стаціонарні та пересувні виставки.

У відповідності до підпункту 4.4.2 статуту музею створені постійні експозиції, стаціонарні та пересувні виставки обговорюються і приймаються вченою та художньою радою Музею.

Такого обговорення на засіданні вченої чи художньої рад не було і рішення з приводу затвердження чи погодження начебто розроблених наукової концепції, тематично-експозиційних планів і проектів архітектурно-художнього рішення музейної виставки не приймалося.

Повноваження Вченої ради музею визначені підпунктом 5.3.2 статуту. Вчена рада обговорює основні напрями наукової діяльності, перспективні та річні плани роботи Музею, проводить наукові конференції з актуальних питань музейної справи та військової історії, розглядає проекти наукових концепцій, архітектурно-художнього рішення експозицій і виставок Музею та інших військових музеїв, бере участь у прийомі нових експозицій та виставок, розглядає тематичні плани наукових видань Музею.

Щодо виготовлення та монтажу діорами то у договорі не зазначено тематики діорами і вона не виготовлялася хоча кошти за неї сплачені.

Відповідно до п. 5.7. робота Музею ведеться на основі перспективних, річних, місячних та поточних планів. Перспективні і річні плани роботи Музею затверджуються відповідними посадовими особами органів виховної роботи, що здійснюють безпосереднє керівництво діяльністю Музею.

Проведення виставки не передбачене планом роботи Національного військово-історичного музею України на 2013 рік. З усього видно, що музей повинен був взяти орендну плату за проведення позапланової виставки, або, як один з організаторів, надати приміщення для проведення виставки та розділити прибуток від надходжень за вхідну плату на виставку.

Окрім цього, визначені у договорі види робіт замовлені не у спеціалізованій організації, а у фізичної особи-підприємця, яка не являється науковцем та спеціалістом у даній галузі. Зазначені види робіт відносяться до наукової діяльності і ніяким чином не до підприємницької діяльності.

Відповідно до п. 5.1. статуту музею керівник музею керує його діяльністю в межах повноважень, визначених цим Статутом. З усього видно, що дії керівника музею не відповідають вимогам статуту. В результаті його діями державі в особі музею нанесено матеріальну шкоду. - пише сайт polsng

У 2013 році також була проведена виставка “Даєш Київ” та у 2014 році присвячена гетьману Скоропадському. Організаторами цих виставок виступили ті ж дійові особи. А що скаже на це міністр оборони та прокурорське око?

Громадський комітет контролю

Нацгвардія і музеї: будемо дружити!

  • 29.10.14, 19:29

Події АТО, точніше, війну за Донбас, вже зараз потрібно музеєфікувати! Все стрімко змінюється, але нічого забути ми не повинні! Добре, що музеї почали створювати виставки про героїв АТО, збирають експонати. Треба подякувати бійцям Нацгвардії, які приділяють цьому велику увагу.

Музей української пропаганди та Музей плакату при журналі "Музеї України" почали формувати експозицію про АТО ще в травні. Маємо потужну колекцію патріотичних плакатів арт-директора музеїв Юрія Неросліка, нині мобілізованого бійця 92 бригади, що постраждав під Іловайськом. Чимало плакатів Юрія, а також креативного директора журналу Катерини Крючкової представлені на Троєщині. Там же і гільза снаряду з гори Карачун, гранотомет, прапори з бойової машини батальйону "Київщина" з Новоайдару...

За допомогою депутата Київоблради Олександра Приходька, було виготовлено кілька десятків виставкових комплектів плакатів на підтримку Національної гвардії України, які передали у бойові підрозділи, завезли в зону АТО, представили серед іншого, на першій виставці в Національному музеї-заповіднику "Битва за Київ у 1943 році" в Нових Петрівцях...

-Завдяки сприянню майора Нацгвардії, начальника групи зв`язків з громадськістю Північного оперативного об`єднання НГУ Євгена Роженюка, Нацмузей формує колекцію експонатів із зони АТО. - розповів директор музею "Битва за Київ у 1943 році" Іван Вікован, - Скоро представимо. А виставку плакату на підтримку бійців АТО, можна побачити просто зараз… Ми часто приймаємо бійців Першої оперативної бригади НГУ, з якою давно дружимо...

Музейники передали для потреб бійців АТО БРДМ і БТР-60, які після реконструкції, допоможуть бійцям визволяти нашу землю. БРДМ днями відбуде до батальйону “Київська Русь”. БТР ще в ремонті... Бійці АТО обіцяють доправити до музею загиблий танк та іншу пошкоджену бронетехніку, аби люди розуміли, що то таке - війна...

А журнал "Музеї України", за сприяння Самооборони Майдану, Самооборони Троєщини, Нацмузею "Битва за Київ у 1943 році", Музею укр пропаганди, Музею плакату, Нацмузею у Пирогові, здійснив Першу музейну експедицію в зону АТО. Словянськ, Артемівськ, Дебальцеве, Лисичанськ, Сіверськодонецьк, Новоайдар, Щастя... Завезли гуманітарку, зібрали трохи експонатів, налагодили контакти. Побували у батах "Київ-1", "Київська Русь", "Чернігів", "Київщина", "Айдар"... Подарували плакати, агітаційні матеріали... Сподіваємося Музейна експедиція продовжиться і на інші бази Нацгвардії...

Майор Євген Роженюк подарував Нацмузею у Нових Петрівцях унікальний експонат - особисту радіостанцію відомого терориста Беса, захоплену під час однієї з операцій. Була ціла пригода з її доставкою до музею... Нині цей раритет бачили лише журналісти...

Приємно відзначити, що між Національною гвардією України, Нацмузеєм "Битва за Київ у 1943 році", Музеєм української пропаганди при часописі "Музеї України", встановилися взаємовигідні дружні стосунки. Така співпраця піде лише на користь як гвардійцям, так і музейникам, журналістам, а через них молоді, чисельним відвідувачів музеїв...

Фактично, разом ми створюємо літопис подій, учасниками яких ми всі є. Весь український народ.

А про нові знахідки - повідомимо!

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", керівник Першої Музейної експедиції в зону АТО

Знак Невідомому солдату відкрили у Нових Петрівцях

  • 28.10.14, 20:28


День визволення України від німецько-фашистських загарбників відзначили у Національному музеї-заповіднику "Битва за Київ у 1943 році" в Нових Петрівцях на Вишгородщині. Відкрили оригінальний знак Невідомому солдату.

Скульптор Борис Крилов представив дуже несподівану, а від того оригінальну роботу. Можна сказати, повністю відірвався від стандартної радянської школи...

-Вдячні керівництву Київської облради, ОДА, Вишгородській РДА, Новопетрівській сільраді за розуміння і підтримку! - сказав директор музею Іван Вікован, - Дуже допоміг народний депутат Я.Москаленко, представники громадськості. Музей отримав ще один пам`ятник.

Музей, з початком окупації Криму рашистами, демонстративно вивісив прапор Військово-Морських Сил України. Нині на флагштоці - прапор Збройних Сил України.

Завдяки сприянню майора Нацгвардії, начальника прес-служби Північного об`єднання НГУ Євгена Роженка, музей формує колекцію екпонатів із зони АТО. Скоро представимо. А виставку плакату на підтримку бійців АТО, можна побачити просто зараз...

Музейники передали для потреб бійців АТО БРДМ і БТР-60, які після реконструкції, допоможуть бійцям визволяти нашу землю. БРДМ днями відбуде до батальйону "Київська Русь".

День визволення України було встановлено Указом  Президента України № 836, від 20 жовтня 2009 року з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.

У ході  війни саме на території України відбулися ключові бої, які відіграли важливу історичну роль у звільнені Європи.

 Нацистським режимом було закатовано понад 5,5 млн. цивільних людей, 1367 тис. військовополонених. 3 млн. чоловік загинули під час бойових дій на території України. 2,5 млн. чоловік депортовано на примусові роботи до Німеччини. Загальні втрати становили близько 20% від всього населення України.

У військах чотирьох Українських та I Білоруського фронтів, які вели бойові дії проти німецької армії на території України, українці складали 50-70 % особового складу, у тому числі близько 300 генералів.

Музей "Битва за Київ у 1943 році" чекає вдумливих відвідувачів!

Прес-служба

Знак Невідомому солдату

І.П.Вікован

 

Скульптор Борис Крилов

Дмитро Заруба: Є виставки плакатів для АТО!

  • 27.10.14, 22:44


10 виставкових комплектів для бійців АТО виготовлено! Музей плакату вдячний одному з керівників Національного музею народної архітектури і побуту України Дмитру Зарубі! Патріотичний плакат йде у війська!

Вже кілька місяців триває акція із забезпечення бійців зони АТО пропагандистськими плакатами. Варто відзначити, що плакатну війну з рашистськими агресорами ми чітко виграли. І це радує!

-Мені приємно зазначити, що Музей плакату у Пирогові і його філія - Музей української пропаганди на Троєщині, опинилися в центрі ідеологічної сутички з агресором! - заявив керівник Нацмузею у Пирогові Дмитро Заруба, - Наші плакати розходяться мільйонними електронними накладами в мережі. Впливають на політичні процеси. Наш колектив вирішив підтримати бійців АТО як гуманітарною допомогою, так і 10 виставковими комплектами плакатів, які Друга музейна експедиція журналу "Музеї України" передасть фронтовим частинам українського війська. Ми переможемо!

Найближчими днями Самооборона Троєщини, за сприяння інших структур, доставить допомогу і плакати в батальйони, які захищають Україну на передових рубежах.

Друга музейна експедиція в зону АТО починається!

Прес-служба Музею плакату України

 

Олесь Городецький проти ЦВК: хто блокує патріота?

  • 27.10.14, 09:45

Державник, справжній патріот України. №57 у передвиборчому списку "Народного фронту". Нахабно блокований ЦВК...
Олесь Городецький, Голова Християнського товариства українців Італії, координатор оргкомітету «Євромайдан Рим». Нещодавно був гостем Музею української пропаганди на Троєщині.

Українці за кордоном завжди допомагали українській державі. Вважаємо, що буде цілком справедливо, якби від нас були люди в парламенті, як це є із закордонними італійцями в Італії. Прикро, що зараз в цьому праві відмовляють.
https://www.youtube.com/watch?v=im7Ck4FpQaM
Взагалі, випадок з паном Олесем знаковий. Громадськість повинна домогтися відновлення справедливості!
- Наше виборче законодавство недосконале. Пересвідчився у цьому сам, коли ЦВК відмовилося мене реєструвати кандидатом в депутати, аргументуючи це тим, що протягом останніх років я «недобрав 20 днів перебування в Україні». При цьому екс-регіоналам Хорошковському та Піскуну це не завадило офіційно стати кандидатами в депутати», - заявив Олесь Городецький.
"ВАСУ розглянувши апеляційну скаргу політичної партії "Народний Фронт" за нововиявленими обставинами, після чисельних судових засідань в різних інстанціях, нарешті, відновив справедливість і скасував постанову ЦВК про відмову мені в реєстраії, зобовязавши ЦВК вчинити дії щодо моєї реєстрації кандидатом в депутати, включеного у виборчий список за номером 57 в загальнодержавному багато мандатному виборчому окрузі.
Представник ЦВК отримав під розписку рішення суду за 6 ГОДИН до початку голосування і повіз його в ЦВК.
Тим не менше голова ЦВК Охендовський досі не виконав рішення ВАСУ і не виніс на обговорення Постанову про мою реєстрацію.
Цікаво, хто ж так наполегливо не хоче мого балотування?
Прошу розцінювати це повідомлення як офіційне звернення до Генеральної прокуратури України, СБУ , ДВС." - написав пан Олесь в ФБ.
-Мою реєстрацію на рішення ВАСУ ЦВК блокує, а іншим - ні. - обурюється О.Городецький,- На виконання рішень Вищого адміністративного суду України та Київського апеляційного адміністративного суду ЦВК зареєструвала 22 кандидати у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування. Без зволікань!!!
Фактично маємо перший серйозний виклик для партії "Народний фронт". Чи зможе політична структура, чиї члени очолюють парламент і уряд, відновити законність, добитися виконання рішення суду, забезпечити мандатом таку знакову і потрібну Україні фігуру, як Олесь Городецький?
Ми починаємо інформаційну кампанію!
Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", куратор Музею української пропаганди



Олесь Городецький, Фабіо Преведелло, Віктор Тригуб в МУП. В Італії буде дві виставки українських плакатів!



Справжніх патріотів - до парламенту!



Цікаві люди бувають в музеї на Троєщині...

Плакати АТО Юрія Неросліка

  • 26.10.14, 02:47

Він малює патріотичні плакати після підривів і розмінувань мінних полів. Сержант Збройних Сил Юрій Нерослік. Зверстано нову пересувну виставку плакату для бойових підрозділів зони АТО "Солдати України". Днями активісти Музею плакату при часописі "Музеї України" особисто розвезуть її базами ЗСУ, НГУ, добровольчих батів на фронті.
Це один з елементів ідеологічної підтримки наших військ в рамках Другої музейної експедиції в зону АТО. Як і доставка різноманітної гуманітарної допомоги та збір експонатів для музеїв.
Завдяки таланту арт-директора Музею плакату та Музею укр пропаганди при журналі "Музеї України" Юрія Неросліка, до речі, учасника АТО, що вийшов з-під Іловайська, виникла ідея пересувних виставок плакату для АТО. Спершу виготовили десять комплектів, потім ще 15, надрукували певні наклади...
Приєднали плакати Катерини Крючкової.
Виставки отримали Перша бригада Нацгвардії, бати "Киїщина", "Чернігів", Північне оперативне командування НГУ, ЗСУ, державні музеї, військомати...
Гарний пресовий резонанс від виставок був у Національному музеї-заповіднику "Битва за Київ у 1943 році", Музеї української пропаганди на Троєщині.
Нині готується Друга музейна експедиція в зону АТО. Бійці традиційно замовляють яскраві пропагандистські плакати - у випадкових приміщеннях, де їм доводиться зустрічати холоди, як правило, обдерті депресивні стіни... Агітація дуже потрібна!
Завдяки підтримці керівництва Національного музею народної архітектури та побуту України, зокрема Дмитра Заруби, вдалося замовити виставкові комплекти плакатів для десяти фронтових підрозділів! Спасибі!
Робота продовжується. Якщо хтось зможе підтримати проект фінансово - будемо вдячні! Гривні по Україні: картка Приватбанку 4405885009382455
Ще раз підкреслимо: гуманітарка, комплекти плакатів передаються на базах бойових батальйонів безпосередньо солдатам та офіцерам! Ніяких посередників! Бойовий дух, патріотизм треба постійно підтримувати!
Варто зазначити, що сержант ЗСУ з 92-ї бригади Юрій Нерослік, справжній подвижник плакатотворення! Їхній підрозділ зараз займається розмінуванням і підривом мінних полів, навчаються... Графік насичений. Бійці втомлюються, холодно... А Юрій кожної вільної хвилини, яких у нього небагато, чи вихідного дня, створює плакати для бійців АТО. Розповів, що творчий підйом був у військовому госпіталі, куди з травмами потрапив після Іловайська... Виспався, заспокоївся, було багато часу...
Частину будь-якого дня, можуть підняти по тривозі - знову бойовий похід. До цього йде...
Сподіваємося, виставки для бійців АТО надрукуємо, доставимо, подаруємо не під час активних бойових дій і з гарним настроєм і погодою.
До речі, відомий правозахисник, юрист журналу "Музеї України" Іван Макар, нещодавно поїхав в гості до добровольців батальйону "Айдар" і несподівано, попри вік і самопочуття записався добровольцем. Про це - згодом.
Попри всі проблеми, бойовий дух наших військ високий. Ми - переможемо! Там, в зоні АТО все сприймається зовсім не так, як на теплому дивані перед телевізором.
Пара теплих шкарпеток, пачка сигарет, банка кави ціниться куди більше, ніж хронічні зойки в соцмережах та ридання професійних плакальщиків.
Кожний повинен виконувати свою роботу. І всіляко допомагати нашим захисникам. Хай навіть то буде пачка сигарет...
Все буде добре!
Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", керівник Музейної експедиції в зону АТО