Новорічний конвой в зону АТО

  • 22.12.14, 12:12


На Новорічні свята хочеться дива і подарунків. Особливо бійцям АТО, вимушених зустрічати 2015 в бліндажах, на блокпостах, в казармах... Активісти Самооборони Троєщини ризикнули провести гуманітарний конвой найгарячішими місцями - від Дебальцевого до Щастя і Станиці Луганської.

-Вся зібрана допомога, подарунки будуть цілеспрямовано доставлені безпосередньо у бойові підрозділи! - зазначив координатор Самооборони Троєщини, начальник каравану Дмитро Бричок, - Хлопці просять привезти те що їм дійсно необхідне! Перш за все батарейки і акумулятори типу R-123 - для тепловізорів і приладів нічного бачення. Ліхтарики - як маленькі так і потужні. Теплий одяг, взуття. Дешеві мобільні телефони, планшети, оргтехніку. Просять вітамін С, антизастудний комплект ліків, мазі...

Продуктами бійці більш-менш забезпечені, везти їх у таку далечинь - дорого...

Волонтери звертаються по допомогу до всіх небайдужих! Потрібні кошти! Деталі за телефоном.

Контакт - Самооборона Деснянського району

(063) 610-03-66

Корпоративна картка Приватбанку 5169330505539954 отримувач ГО "Самооборона Троєщини".

Команда журналу "Музеї України" теж приєднується до каравану в рамках Другої Музейної експедиції в АТО. Збираємо експонати для нових виставок на користь Музею укр пропаганди та Національного музею "Битва за Київ у 1943 році". Подаруємо комплекти патріотичних плакатів...

Нині головне - закупити і доставити все необхідне у прифронтову зону! Потрібна підтримка волонтерам!

Прес-служба Самооборони Троєщини

Гвардійці прийняли участь у виставці патріотичних плакатів «Захи

  • 22.12.14, 09:43

В День святого Миколая організатори акції «Захисти і повернись!» передали гвардійцям, які перебувають в районі АТО, часточку родинного тепла.

В музеї української пропаганди на Троєщині стартувала виставка патріотичних плакатів. Мета заходу підтримати бійців, які новорічні та різдвяні свята зустрінуть в окопах в районі бойових дій.

«Концепцію плакатів розроблювали разом із психологами. Зокрема згадки про сімейний затишок є одним з вагомих факторів боротьби з пост бойовим синдромом. На передовій досить часто немає навіть мобільного зв’язку, щоб зателефонувати родині, а досвідчені солдати взагалі виходять на зв’язок вкрай рідко. Тому такі плакати – з дітьми та дівчатами нагадують, що боєць в першу чергу захищає своїх дітей, дружин, родини, – говорить ініціатор акції «Захисти і повернись!» Юлія Казмірчук. – Я сама мати трьох дітей і вдячна кожному солдату, що на війні. До речі, мої діти стали моделями для цих плакатів». За її словами декілька комплектів плакатів вже передали добровольчим батальйонам («Айдар», «Миротворець», «Київщина»), штатним підрозділам Збройних сил та Нацгвардії.

До акції підключились і представники самооборони Троєщини, які регулярно передають необхідні речі бійцям АТО. Вони зібрали чергову передачу з теплих речей, провізії. І разом з плакатами скоро відвезуть на передову. А представникам Національної гвардії самооборонівці передали електронні карти району АТО. Також готується програма коректування артилерії, вона, найближчим часом, також буде передана нашим бійцям.

Нацгвардійці щиро подякували усім небайдужим громадянам за підтримку армії.

«Часто баночка меду, дитячий малюнок, яскравий плакат, пара шкарпеток, переданих волонтерами солдату, мають більше моральне значення, ніж багатогодинні промови і мільйонні обіцянки, – відзначив представник Нацгвардії майор Євген Роженюк, – Душевне тепло рядових патріотів, їх реальна підтримка – головне! Саме тому ми переможемо».

майор Роман Герасіменко, фото з сайту «Музеї України»

http://vv.gov.ua/news.php?nid=6426&lang=ua

Юлія Казмірчук з акцією "Захисти і повернись!"- бійцям АТО

  • 20.12.14, 10:01


Думаємо про хлопців на фронті... Волонтери зони АТО разом з кращим стилістом Східної Європи Юлею Казмірчук, бійцями Нацгвардії, фотомоделями, Самообороною Троєщини, активістами презентували  акцію «Захисти і повернись!». Подарунки і яскраві плакати як моральна підтримка нашим бійцям, що будуть зустрічати Новий Рік в окопах.

Нині триває збір подарунків. Формуються гуманітарні каравани. Зроблені плакати для батів "Айдар", "Київщина" і "Миротворець", ЗСУ,Нацгвардії... 

-Ми довго думали, як морально підтримати наших солдат на передовій! - ділиться ініціатор акції "Захисти і повернись!" Юлія Казмірчук, - Радилися з психологами. Вирішили зробити кілька яскравих фотосесії з красунями-фотомоделями, дітками. Проект підтримала заступник директора Музею укр пропаганди при журналі "Музеї України" Анастасія Самойленко, модель Настя, фотографи Роман Савосько, Людмила Мицик. Дружно взялися - все швидко і вважаю якісно зробили! Плакати вже передані на фронт. А ми думаємо про продовження акції!

Начальник гуманітарних караванів "Самооборони Майдану" Олександр Курза привіз до Музею на Троєщині великий мішок військових трофеїв - гільзи, частини Градів, осколки... Ми розширили експозицію про зону АТО. Між іншим, Сашко став заступником редактора нашого журналу "Нова Січ" і спеціальним кореспондентом в зоні АТО...

-За кілька годин на фронт вирушає наш черговий караван з ліками, теплими речами, новорічними подарунками, відповідно передамо і плакати від Юлії Казмірчук та активістів музею! - сказав О.Курза, - Ми раді такій продуктивній співпраці, увазі преси! Будемо сприяти у поїздках на фронт!

До музею завітали наші надійні друзі з Нацгвардії - керівник прес-служби Північного оперативного командування НГУ Євген Роженюк і учасник бойових дій, сержант 27 бригади НГУ Андрій Галашов. Гвардійці отримали у подарунок фірмовий комплект плакатів про Нацгвардію авторства арт-директора журналу "Музеї України" Юрія Неросліка, що нині воює у 92 бригаді НГУ під Щастям, роботи від Юлії Казмірчук...

-Часто, баночка домашнього меду, малюнок дитини, яскравий плакат, пара шкарпеток - переданих волонтерами солдатам, мають більше моральне значення ніж багатогодинні промови політиканів і мільйонні обіцянки! - відзначив майор НГУ Євген Роженюк,- Душевне тепло рядових патріотів, їх реальна підтримка - головне! Саме тому ми переможемо!

-Бійці вдячні звичайним людям, які від душі нас підтримують! - розповів сержант НГУ Андрій Галашов, - Аби не допомога селян Донеччини влітку, нам було б дуже важко! Вони зуміли налагодити доставку води, продуктів, хоча ризик для них був смертельним. Народ швидко зрозумів бандитську суть ДНР-ЛНР, і тепер любов до України, патріотизм є для них чимось природнім. Ніяких гасел! Лише добрі справи!

-Мобільна група Самооборони Троєщини планує виїзд в зону АТО десь 26 грудня! - зазначив координатор СТ Дмитро Бричок, - Веземо новорічні подарунки, ліки, продукти, плакати від нашого музею. Всі, хто може підтримати - телефонуйте (063) 610-03-66. Турбота про наших захисників - головне!

Заступник директора Музею української пропаганди, фотомодель і актриса Анастасія Самойленко подякувала всіх учасників акції, запросила на нові заходи. Між іншим, в Музеї вже є куточок батальйону "Айдар", першого комбата якого, а нині депутата, ми плануємо запросити в гості. Як і комбата "Миротворця". Але, то згодом.

Головне, наші захисники отримали до свят теплі плакати "Захисти і повернись!".

Вдячні керівництву Національної гвардії України, Самообороні Майдану, Самообороні Троєщини, команді Юлії Казмірчук, ТД "Радосинь", Деснянській РДА Києва за підтримку акції "Захисти і повернись!". Продовжимо!

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", директор Музею української пропаганди

Фото - Роман Савосько, Наталка Іванченко, Ростислав Тригуб, Людмила Мицик



Захисти і повернись!

  • 18.12.14, 17:04


Зустріч з пресою волонтерів АТО.

19.12.14  о 14-00 Музей української пропаганди на Троєщині

Волонтери зони АТО разом з кращим стилістом Східної Європи Юлею Казмірчук, фотомоделями, Самообороною Троєщини, активістами повідомлять про акцію «Захисти і повернись!». Подарунки і моральна підтримка нашим бійцям, що будуть зустрічати Новий Рік в окопах.

Збір подарунків. Формується гуманітарний караван. Зроблені плакати для батів Айдар і Миротворець. ЗСУ. Будуть бійці Нацгвардії…

Російській пресі вхід категорично заборонено! Жорстка акредитація.

Київ, Троєщина, Драйзера,8 2 поверх, Музей укр. Пропаганди.

http://mproua.do.am/publ/zakhisti_i_povernis/1-1-0-185

Кінець Мінкультівському свавіллю! Д. Заруба повертається в Музей

  • 17.12.14, 04:58

Крига Мінкульту скресла: рішенням київського суду Дмитра Зарубу  поновлено  на посаду гендиректора Національного музею народної архітектури та побуту України.

Протягом останніх місяців відбувалося  протистояння Міністерства культури України з Національним музеєм народної архітектури та побуту України – працювала жорстка бюрократична машина знищення одного із найуспішніших директорів українських музеїв.

Нове «майданівсько-ахметівсько-поплавське» керівництво, начитавшись  листів та пасквілів від «друзів» та «діячів» музею, чомусь люто зненавиділи Зарубу і, використовуючи ахметовські та януковські методи, вирішило звільнити енергійного та креативного генерального директора та   поставити на його місце більш лояльного та гнучкого директора.

Для розуміння ситуації, нагадаємо хронологію боротьби Мінкульту  з Зарубою.

30 січня 2012 року Дмитро Заруба був призначений на посаду генерального директора Національного музею архітектури та побуту України за контрактом.

З цим рішенням не погодився звільнений директор Павло Федака, який розвернув  судову тяганину проти Мінкульту  у своєму родовому гнізді – Закарпатті.

Його підтримали  заслужені «діячі» музею і розпочали потужну епістолярну підривну роботу, описуючи злодіяння новоприбулого керманича музею.

Міністерство мляво відписувалося та програвало суди.

Зрештою, рішенням Ужгородського міськрайонного суду на посаді директора музею був поновлений Федака П.М., який звільнився за згодою сторін 13.10.2013 р.

Але, у Федаки виявилась закоротка пам'ять, він забув про заяву  і знову подав до суду.

В цей час в країні революція, Мінкульт нехтує засіданням суду  і знову програє. 11 грудня 2013 р. Федаку П.М. Ужгородський суд поновлює на роботу у музеї вже на посаді генерального директора.

Але, Федака зволікає  - весь революційний період відсиджується  в Ужгороді.

В березні 2014 року, до Міністерства культури прийшла нова влада.

До їхніх рук потрапила нова купа листів про діяльність Дмитра Заруби і рішення суду.

Тепер Мінкульт зволікає – чи то кандидатуру не підібрали, чи не ризикнули змінювати Зарубу Д.В.

Судове рішення запустили у роботу лише восени – мабуть, за цей час визначились з наступною кандидатурою: більш лояльною та гнучкою.

Отже, 2 жовтня 2014 року Зарубу  було звільнено з посади генерального директора Національного музею народної архітектури та побуту України, у зв’язку з поновленням на роботі працівника, а саме Федаки П.М.

Юридична служба Міністерства так швидко виконала вказівки керівництва, що навіть не звернула уваги, що  Заруби Д.В  в цей день не було на роботі: звільнення відбулося в період його тимчасової непрацездатності (лікарняний), під час його  перебування у відпустці. До речі, його належним чином так й не відкликали: документи щодо  відкликання з відпустки та звільнення надійшли факсом до музею  лише 6 жовтня 2014 р.

8 жовтня  Міністерство викликає Федаку П.М. до Києва для ознайомлення з наказом   про його звільнення з посади генерального директора у зв’язку з закінченням терміну  контракту.

Для повного «знищення» Заруби Д.В. 7 жовтня 2014 р. до управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві надійшла заява (в журналі єдиного обліку № 789) стосовно можливих неправомірних дій посадових осіб музею.

За результатами розгляду заяви управлінням по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві до Міністерства культури України  був направлений лист від 8 жовтня 2014 р. № 3/5-5741 з вимогою надати інформацію та належним чином завірені копії документів, а лише у разі відсутності відомостей та документації ініціювати комплексну перевірку фінансово-господарської діяльності музею за певним переліком питань.

Жодних запитів чи доручень Міністерство культури України щодо надання зазначеної  в листі інформації та документів музей не отримував.

 

Наказом Міністерства культури України від 13.10.2014 р. № 857 «Про проведення позапланового внутрішнього аудиту» Міністерством культури України здійснюється позаплановий внутрішній фінансовий аудит та аудит відповідності з питань фінансово-господарської діяльності Національного музею народної архітектури та побуту України та дотриманням ним законодавства у період 2012 - листопад 2014 р.

Хочеться звернути увагу: зазначений аудит проводився з порушенням ст. 31 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», якою встановлено, що перевірки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснюються до кінця 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб’єкта господарювання.

В той же час, у зв’язку із запровадженням таких обмежень на проведення перевірок контролюючими органами, постановою Кабінету Міністрів України від 13.08.2014 р. № 408 «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» затверджено Перелік державних інспекцій та інших контролюючих органів, яким надаватиметься дозвіл Кабінету Міністрів України на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб – підприємців. До цього переліку також включено Міністерство культури України.

На запит Музею Міністерством економічного розвитку і торгівлі України було надано відповідне роз’яснення, яке підтверджує незаконність проведення Міністерством культури України  аудиту.

Заруба Д.В, знаючи про звільнення Федаки П.М,  подає заяву щодо поновлення на посаді генерального директора, але йому відмовляють, чекаючи висновок  аудиту.

Як бачимо,  дії минулого керівництва Міністерства культури України були спрямовані на дискредитацію Заруби Д.В., як керівника, з метою призначення на посаду генерального директора музею іншої  особи, яка в свою чергу лобіювала б та діяла в інтересах певних осіб вчиняючи незаконні оборудки з майном та земляними ділянками Музею статус яких наразі невизначений.

 

Звільнення Заруби відбулося  більше ніж два місяці тому.

За цей час було проведена аудиторська перевірка , яка так і не виявила фінансових порушень.  Прокуратура порушень у роботі музею  теж не знайшла. Все керівництво Мінкульту пішло у відставку.

16 грудня було прийнято рішення суду щодо поновлення Заруби  Д.В. на посаді генерального  директора НМНАПУ.

 

Тепер чекаємо виважених  кроків  Кириленка В.М. – наказу про повернення Заруби Д.В, на посаду генерального директора НМНАПУ.

 Сподіваємося, що цього разу  здоровий глузд переможе!

І.Петренко, юрист

 

Від Комітету порятунку скансену у Пирогові:

До нового керівництва Міністерства культури України

Просимо  Вас зупинити міністерське  свавілля в організації «каруселі» навколо  посади  гендиректора Національного музею народної архітектури та побуту України.

 

Дмитро Заруба – вже сьомий директор якого планують  посунути  невгомонні безвідповідальні «представники громадськості».

 

Зараз музей потребує доброзичливої та конструктивної робочої атмосфери,  фахових керівників. Попереду зимовий період, купа невирішених фінансових питань та проблем. 

 

Аби музей  в майбутньому не став купою дров,  його має очолювати менеджер з сучасним європейським мисленням, який здатний  не тільки зберегти національну спадщину, але й підняти музей на світовий рівень.

 За три  роки роботи Заруба Д.В. показав себе ефективним  директором, який у часи фінансової скрути зміг утримати музей й добитися успішних показників та наповнити бюджет країни.

 Сподіваємося, що всі свої кроки Ви будете робити без емоцій, як досвідчені керівники та політики.

Не робіть помилок попередників – приїдьте до музею і вивчіть ситуацію.

 

Київський скансен – унікальний музей не тільки в Україні, а й у світі.

Це – дивовижний острів  стародавньої української культури.

Його варто зберегти  для нащадків! Отож, просимо діяти зважено, не провокуючи нової масштабної медійної війни, яку ви одразу програєте…

Акція для зони АТО "Захисти і повернись!"

  • 16.12.14, 11:01

Перед Новорічними святами наших бійців у зоні АТО варто морально підтримати! - Вирішили активісти Музею української пропаганди. Сказано - зроблено! До друку направлено святковий комплект оптимістичних плакатів "Захисти і повернись!"
Ініціаторами акції виступили одна з кращих стилістів Східної Європи Юлія Казмірчук і заступник директора Музею української пропаганди, фотомодель і актриса Анастасія Самойленко.
-Новий рік - традиційне родинне свято! - розповіла шеф-редактор журналу "Музеї України" Наталка Іванченко, - А багатьом нашим чоловікам - синам, братам, батькам, дідам, доводиться зустрічати його на фронті. З усіма ризиками, в холоді, в побутовому дискомфорті. Отож, ми і вирішили трохи морально зігріти наших хлопців, передавши яскраві плакати! Повертайтеся з перемогою!
-Це вже не перша наша акція на підтримку воїнів АТО! - заявила заступник директора МУП Анастасія Самойленко, - Ще на початку літа на фронт масовим накладом відправили плакати патріотичних фотомоделей К.Крючкової, бойові підрозділи ЗСУ, НГУ, МВС отримують виставкові комплекти плакатів арт-директора журналу "Музеї України" Юрія Неросліка - сержанта 92 бригади. Ми агітаційно підтримали батальйони "Айдар", "Київщина", "Чернігів", дві бригади Нацгвардії. І сюрприз до Нового року!
-Я люблю Україну вже тільки за те, що тут уся моя родина. А найголовніше у цій країні народились мої три сина! - говорить Юлія Казмірчук, - Мені, як матері, дуже боляче за наших дітей які зараз захищають нашу Батьківщину! Я майже кожного дня молюся за наших героїв,і молюсь за жінок які на жаль, більше не дочекаються своїх рідних та близьких! Я творча людина, і мені прийшов на думку образ України, аби нагадати усьому світу яка прекрасна наша країна! І в цій красі я показала Українців-щирих, вільних і з Богом у сердці людей! Мій син якому 5 років, запитав у мене"Мама,а Дід Мороз не принесе нам подарунки,він теж на війну пішов?"- мені прийшла думка що, треба зробить плакат який подарує нашим героям свято і трішки домашнього тепла. Діти це наша радість і надія! Дякую своїй команді за допомогу! Я і мої друзі в цю роботу вклали і душу і сердце!  Уся команда буде дуже щаслива, якщо ці плакати підтримають солдат, наших героїв!
-Агітаційні плакати позитивно впливають на повсякденну діяльність військ. - написав психолог батальйону МВС особливого призначення "Київщина" (Новоайдар) Андрій Козінчук, - В зв'язку з тим, що більшість населення планети візуалісти, тобто домінантою сприйняття навколошнього середовища є саме сприйняття через візуальний образ, а аудіальний та кінестетичний (через дотик) - рецесивний. Так от, агітаційний плакат являється фоновим доповненням до системи виховання особистості до свідомого виконання обов'язку по захисту Батьківщини. Представники Музею укр пропаганди були у нас на базі, подарували кілька комплектів плакатів. Ми передали музею прапори, використаний гранатомет... Вдячні за організацію резонансної прес-конференції в МУП! Будемо дружити!
-Ми тут, у місті Щастя, захоплені красою і діловою хваткою фотомоделі і заступника директора МУП Насті Самойленко! - визнав боєць штурмового батальйону "Айдар", до недавнього часу мер окупованого міста Олександрівськ Микола Греков, - Спасибі за персонально зроблений для нас плакат! Дякуємо команді журналу "Музеї України" і Музею укр проп за організацію прес-конференції, відкритті виставки плакату у Щасті! Нам дуже потрібні такі акції і моральна підтримка! Це надихає! Чекаємо у гості!
Офіційними організаторами акції "Захисти і повернись!" виступили Музей української пропаганди при журналі "Музеї України", агенція Юлії Казмірчук.
Плакати будуть розміщені у музеї, а основний наклад відправиться в зону АТО.
Ростислав Тригуб, прес-служба МУП
















Офіційними організаторами акції "Захисти і повернись!" виступили Музей української пропаганди при журналі "Музеї України", агенція Юлії Казмірчук.
тел.+38 050 198 99 99 Київ(Вишневе)

Плакати для батальйону "Миротворець"

  • 15.12.14, 10:45

Створено виставковий комплект плакатів для добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Миротворець".
За основу взяли роботи арт-директора журналу "Музеї України" сержанта 92 бригади ЗСУ Юрія Неросліка, що воює під містом Щастя.
Днями перший комплект буде роздруковано і виставлено в Музеї української пропаганди, куди плануємо запросити командування і бійців "Миротворця".
Нагадаємо, що комбат Андрій Анатолійович Тетерук нині обраний народним депутатом України...
Прикметно, що саме батальйону "Миротворець" буде передано відновлений Самообороною Київщини БТР-60, подарований Національним музеєм-заповідником "Битва за Київ у 1943 році". Машина нині на обкатці - завершується ремонт... Музейний БРДМ-2, відреставрований самооборонцями Боярки, вже воює в баті "Київська Русь" під Дебальцевим...
-Сподіваюся, збережена нами бойова техніка врятує комусь життя! - бажає директор музею "Битва за Київ у 1943 році" Іван Вікован, - А плакати Юрія Неросліка з нашого Музею плакатів, піднімуть бойовий дух! Повертайтеся живими!
-Ми пишаємося активістами Музею плакату, виставкова зала якого вже два роки успішно діє в Нацмузеї в Пирогові! - заявив заступник директора Національного музею народної архітектури і побуту України Дмитро Заруба, - Саме у нас унікальна виставка "Плакати Майдану"! Ми трохи допомогли з виготовленням виставкових комплектів плакатів для Нацгвардії, ЗСУ, батів "Київщина", "Айдар", нині "Миротворець"... Підтримуємо філію МПУ - Музей української пропаганди на Троєщині, що вже стала своєрідною інформаційною базою для бійців АТО і волонтерів. Саме там зустрічаються з пресою наші захисники...
-Наша команда, завдяки Юрію Неросліку і фотохудожниці Катерині Крючкової, створила десятки патріотичних плакатів для воїнів АТО! - повідомила куратор Музею плакату і Музею української пропаганди Наталка Іванченко, - У війська відправлено понад 50 виставкових плакатних комплектів! Робота триває! Чекайте нових пресових презентацій!
Нагадаю, що плакати від журналу "Музеї України" і наших музеїв при редакції, вже мають Перша і 27 бригади Нацгвардії, Північне оперативне командування НГУ, батальйони МВС "Чернігів", "Київщина", нині "Миротворець". Спільно з бійцями штурмового батальйону ЗСУ "Айдар", у місті Щастя, відкрили виставку патріотичного плакату. Нині передаємо їм кілька комплектів "фірмових" плакатів "Айдару", які підуть у бойові підрозділи і в публічні місця визволених територій.
Нині вже виготовлено пробні комплекти плакатів для бату "Миротворець". Днями відкриємо експозицію в Музеї укр пропаганди. Сподіваємося побачити командирів і бійців цього підрозділу!
Нагадуємо, вся ця діяльність тримається виключно на ентузіазмі і невеликих пожертвах! Чекати чогось від чиновників не варто... Отож, цінимо бідь-яку доброчинну гривню! 100 реальних гривень від патріотів - реальніше за абстрактні мільйони від чиновників...
Гривні по Україні: картка Приватбанку 4405885009382455
Дякуємо за довіру і підтримку!
І Україна переможе! А ми продовжуємо творити нову плакатну історію Держави!
Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", директор Музею української пропаганди





















Орден за 400 тисяч. У США продають скарби України

  • 14.12.14, 07:47


Ну що, трохи пограємося в геополітику і міжнародні шпигунські ігри? Поїхали! Знову продають срібник Київської Русі і вже "рідний" нам орден УСРР, але за 400 тисяч доларів! Знову США... Друга частина. Перша почалася рівно рік тому...

Тоді вже кипів Майдан. А на одному аукціоні виставили два дивних радянських ордени України і колекцію гривень і срібників. Команда журналу "Музеї України" спробувала блокувати торги, залучивши МЗС, а відповідно розвідки Грузії, Азербайджану, Вірменії, Таджикистану, Узбекистану, і що найбільш зворушливо - Монголії. Не вдалося. Хоча, шоу потрапило в історію світової розвідки... Повеселилися всі. Дехто злітав до Штатів...

Лише нині ми дізналися, що радянський орден за 250 тисяч дол викупив депутат Олег Л. Потім, не то свою експертизу провів і повернув, не то сам виставив на продаж вже за 400 тисяч! Мабуть на виборах потратився...

Ми з захватом зрозуміли, що це саме його люди безстрашно проникли в путінську Москву, обійшли всі пастки ФСБ, на одному аукціоні, з яким ми тоді воювали, викупили колекцію гривень Київської Русі і з реальним ризиком, контрабандою через дві митниці, доставили до Києва. Це пригода початку 2013 року і саме про неї робив спеціальну заяву до всіх силових відомств нинішній Віце і Міністр культури В.Кириленко. Щиро хочеться подивитися на приватну колекцію Олега! І почути коментар про радянський орден...

І невелика самоцитата:"Все почалося в Англії. Невідомо звідки і як, до Лондону потрапив срібник Володимира, оцінений у 3000 дол.
Шестигранна гривня Київська Русь. Інші гривні...
Орден Трудового Червоного Прапора України за 250,000 доларів буквально шокував експертів! Виникли великі підозри про те, де він міг зберігатися.
100 тисяч за Знак Кримської автономії. Їх сім було? Де взяли, як переправили?

Експерти натякають, що всі ті скарби могли бути викрадені чи підмінені в українських музеях, які через руки кількох перекупників могли контрабандно вивезти до Європи. А нині відбувається банальна спроба їх міжнародної легалізації... То вже справа слідства, якщо воно колись буде проведено.
Особливої пікантності аукціону в США, де все те буде продаватися, додали збірки рідких нагород Грузії, Азербайджану, Вірменії, Таджикистану, Узбекистану, Монголії. Вартість тих лотів - захмарна!
Почувши про сенсаційні торги, ми відразу скопіювали фотографії. Переконатися можна на офіційному сайті -   http://www.russian-medals.net/ 
Написали листа в Мінкульт, МЗС, наші Посольства в США і Англії.
Відповіді з жодного відомства, чи хоча б натяку не отримали традиційно. Вже не дивуємося.
Маючи бурхливий досвід з Козацькими регаліями, пошуками шаблі Мазепи, картин, пригоду з срібниками на торгах у Москві, полювання на німецькі субмарини, ми вже орієнтуємося, за якими шаблонами будуть діяти дипломати. Поганий план! Програш гарантовано! Перевірено на практиці. Не бійтеся діяти на такому рівні! То брутальна геополітика, і саме тут формується імідж держави. Поки не доходить...
Знаючи рівень наших дипломатів у США та Англії, і те, хто і як туди потрапляє, що якось і обговорювати не хочеться, я пропоную власну схему.
Торги будуть в США. Отож, наше Посольство на цілком законних підставах може поцікавитися походженням лотів, власниками, а особливо прізвищами експертів, які завірили свої висновки підписом і печатками. Вони з Києва, здається? Де і коли проводили експертизу? З чим порівнювали? Хоч ті речі в руках тримали?

Чи пересікали скарби митни
й кордон України, Росії, СРСР? Дуже сумнівно. Значить - контрабанда?!
Час жорстко примінити італі
йську схему - лише на якомусь аукціоні виникає щось римське - відразу блокування через Інтерпол, арешт, допит власників - швидке повернення культурних цінностей на батьківщину. Бариги просто бояться Італії! Відповідно, у них відсутня чорна археологія, сумнівне дилерство. Порівняйте з хаосом у нас!
Пару дипломатичних ударів по закордонним торгам - все моментально припинеться!
Час Мінкульту і МЗС України взятися за проблему! І Службу зовнішньої розвідки, яка невідомо чим за
ймається, залучити! Суперелітна тема розвідки абсолютно не розробляється! Докотилися! 
Знаю, що цю статтю моментально роздрукують, покладуть на столи у високих кабінетах - і нічого не відбудеться. Тут ще і Євромайдан згадають - пояснити байдужість легко...
Трагікомізм ситуації у тому, що крім України, на торгах у США є унікальні лоти з Грузії, Вірменії, Азербайджану, Узбекистану, Росії, Туркменії, Таджикістану, Монголії...
Журнал Музеї України просто звернувся до Послів тих країн, повідомивши про факт продажу їх культурного надбання, яке невідомо як опинилося у США та Англії. Наш лист одразу прочитали десяток Міністрів закордонних прав. Там тему скарбів та ще і в Англії та США сприйняли серйозно, як повідомили наші джерела в Англії. Для когось то може перетворитися у новенькі генеральські погони, ордени, посади, відрядження...
Чи зможуть наші Посольства у США та Англії, МЗС України спрацювати на нормальному геополітичному рівні? Адже у суперниках якась дрібна фірма, що забезпечує легальність кільком перекупникам. А призом може стати розкішна колекція, що стане окрасою будь-якого державного музею. Чи просто туди повернеться, якщо виявиться підміна чи крадіжка.
У будь-якому разі Україна переможе. Лише зробіть хоч щось! Як в анекдоті - хоч лотерейний квиток купіть...
Згадується подібне у Москві. Тоді про те написали всі українські газети, сайти, повідомили телеканали. Включився уряд, Посольство України, Мінкульт Росії, Інтерпол, депутати...

Хтось з київських колек
ціонерів ризикнув викупити символічно-легендарний срібник з тризубом і з ризиком переправив до України. Десь у приватних зібраннях. Зник... Як і інше... "

Дмитрий Марков впервые заинтересовался коллекционированием монет и медалей ещё в 1972-м году. В 1985-м он закончил Исторический факультет Киевского Университета, получив ученую степень за работу "Монетное обращение в средневековой России (VIII - XIII вв.)". Его широкий диапазон интересов включает в себя русские и советские ордена, медали и предметы военной истории, русские и античные монеты, антиквариат и многое другое. Им опубликовано несколько статей по этим темам.

В 1990-м году Дмитрий Марков иммигрировал в США, где на следующий год основал собственную фирму "DMITRY MARKOV Coins & Medals" На сегодняшний день Дмитрий является одним из самых больших и авторитетных дилеров мира по русским монетам и наградам. Филиал его фирмы находится в Нью-Йорке.

На сегодняшний день фирма "DMITRY MARKOV Coins & Medals" опубликовала 35 полностью иллюстрированных каталогов-определителей, наряду со многими другими коммерческими публикациями. В 1997-м году, Дмитрий Марков внес свой посильный вклад в развитие советской фалеристики, опубликовав A Checklist of Soviet Orders and Medals.

Кажуть, що цьому діячу заборонено в`їзд в Україну... Як і його партнеру В.Касикіну... Чи не вони причетні до контрабанди культурних цінностей з Києва до США?

Цей срібник варто переправити в Україну! Велике князівство Києві, Святополк "Прокляті", 1015-1019. Srebrennik.
2,85 м Cf.S / S 178. троні перед фігура князя Святополка, в капелюсі
з хрестом, і тримає довгий хрест в правій руці, легенда навколо / Двухрукавние
тамга з однією рукою закінчується в хресті. Хрест в quadrilobe, і
містить гранули в центрі, зверху і зліва і справа вокзал, дно
перевернутий "V". вкрай рідко
Сплав по-видимому, містять високий вміст срібла. Незвично повний пиріг. Сильний знос.
 $ 4000

Орден Червоного Прапора праці України,
Тип 2.
Unnumbered.
1925.
Золото, срібло і мідь. Червоні і сині емалі. Screwback. поставляється з
оригінальний срібний плити і гайки. 42 мм х 40 мм за розміром, значно менше, ніж
1. Тип C / C 12.02.00 (бг). Херф - Куц -. Єдиний існуючий прототип нового
і поліпшення Орден Червоного Прапора праці України, який був офіційно
прийнято, але фактична виробнича так і не відбувся. Будь ласка, зверніться до
«Замовлення радянських республік» Н. Стрекалов / І. Sisolyatin, стор. 298-300, для
Повна інформація про це замовленні. Plate пункт, зображений на обкладинці
вищезгаданої книги. Унікальний і велике історичне значення
стан:
Unworn з бездоганною емалі і багатою патина. Чудова $ 400 000
Екс Нью-Йорк Продаж XXXIII, Болдуін / Марков / M & M 9 січня 2014, багато 2079, пункт решта
сплачена колекціонер з Києва, України.

http://www.russian-medals.net/pics/nysale36-sovorders.pdf

Ось ці речі український народ вже втратив. Аукціон той же. І учасники з боку нашої влади теж. А якби минулого року підключили Інтерпол, активізували наші посольства, підняли шум, таких нахабно-демонстративних торгів цього року не було б... Картинки залишилися...




Нагорода Знак Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки.
 Срібло. Червоні і білі емалі. Screwback. Поставляється з срібною пластиною і маленький
срібло горіх. Згідно останній публікації (по
N.Strekalov / I.Sisolyatin), в цілому 7 осіб були фактично нагороджені цією нагородою-
бейдж. Тільки два значки спостерігаються в приватних руках, в тому числі цього зразка.
Надмірно Рідкісний.
стан:
Дуже незначні ознаки зносу, відмінне інакше $ 100,000






Тип "Київ" гривня срібла. Са. 11-початку 13 століття. Шестигранна. 78 мм.
158.51 гр. Sp.43. У ролях, гладку нижню. Незначні земляні депозити.
рідкісний.
Вибір і проблема вільного $ 2000



Срібник Великого Князя Києвського
Володимир Я, Великий, 980-1015. Srebrennik. 1,79 гр.
 Стоячи перед фігуру князя Володимира тримає довгий хрест в
його ліва рука, його тамга в правому полі, легенда навколо / Облицювальні nimbate фігуру
Христа, легенда навколо. Рваний пиріг з шматочками краю відсутня, поверхня
корозії та фарбування скарб. Проте, хороші деталі типу і частини легендою видимою.
вкрай рідко
і історично важливим
З точки зору фактичного зносу - Дуже  $ 3000

Сподіваємося, цей матеріал прочитає В.Кириленко, в руках якого сконцентрована вся влада в гуманітарному блоці уряду. І щось зробить. Даю просту підказку - торгаші дуже бояться скандалів у пресі і уваги закордонних чиновників... У цьому випадку київських. Навіть москвичі, після спровокованого нами нещодавно скандалу, були готові ПОДАРУВАТИ Україні колекцію гривень при наявності офіційного листа з уряду.

То може Мінкульт просто напише листа господарям аукціону в США? Може подарують? Але, виключно державному музею з Національним статусом! В іншому разі - запит до Інтерполу...

Тут лише італійська схема! Щойно десь щось засвітилося римське - скандал, блокада, арешт, суд, конфіскація. Іншої мови торгаші не розуміють...

Час ще є, заступника Міністра культури з міжнародного блоку вже призначили - дерзайте! Ми - допоможемо...

...Орден УРСР за 400 тисяч хай залишать собі... Мабуть фальшак...

Привертаємо увагу до проблеми і новообраних депутатів з парламентського Комітету з культури і духовності. Там дійсно є масштабні цінителі...

Отож, ще раз просимо В.Кириленка, МЗС України, Посольство України в США офіційно звернутися до Митниці США із запитом про легальність переміщення скарбів України, які продаються на цьому та подібних аукціонах. І час жорстко блокувати такі контори! Пора створити Фонд розшуку культурних цінностей!

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", ветеран розшуку культурних цінностей

Лист №1 написав В.Кириленку редактор журналу "Музеї України"

  • 09.12.14, 05:20

І це досить тривожний симптом. Досвід показує, що після листа №3 відбувається невелика пауза, а потім перший критичний залп на всіх підконтрольних нам сайтах. А їх багато...
Моментально підключається кілька великих телеканалів. А компромату завжди вистачає...
За нашою участю у ганебну відставку відправлено вже трьох очільників Мінкульту, з десяток заступників. А як не хотіли йти...
Тож хочемо дати В.Кириленку, якому трохи симпатизуємо ще від 2006 року, коли він теж дотично долучався до деяких наших міжнародних розслідувань, кілька порад.
Відповідайте на наші електронні листи. Папір ми економимо.
Наведіть нарешті лад у Лаврі і Софії Київській! Скільки ще років терпіти той кадрово-корупційний хаос?
Негайно поверніть підло-незаконно усунутого ахметівськими Гендиректора Нацмузею у Пирогові! Обезголовлений скансен такого рівня просто не переживе зиму! Вина впаде на Вас!

І зрозуміло, реальна допомога нашим хлопцям в зоні АТО, якою чинуші попереднього Мінкульту фактично не займалися...
Отож, старожили редакції вже уклали письмові парі і з насолодою будуть спостерігати за новою командою Мінкульту, більшість яких про наш маленький, але дуже непростий сайт навіть не знають. "Професіонали"... То незнання ненадовго... Цікаво, кого зроблять заступниками?
Чекати недовго...
Старі автори журналу "Музеї України"


Віце-Прем`єр-міністру, Міністру культури України

В.А.Кириленку
Шановний пане Міністре!
Журнал "Музеї України" вітає з призначенням на такі відповідальні посади! Бажаємо успіхів!
Звертаємо Вашу увагу на гостру проблему ідеологічного та культурного забезпечення наших бійців в зоні АТО. У хлопців немає навіть елементарних яскравих плакатів, щоб прикрасити голі стіни казарм, бліндажів, тимчасових помешкань, де вони змушені перебувати протягом тривалого часу, ще й під вогнем...
Команда Музею плакату і Музею української пропаганди при журналі "Музеї України", вже шість місяців намагається виправити ситуацію власним ентузіазмом. Завдяки нашим дизайнерам Катерині Крючкової і Юрію Неросліку (сержант 92-ї бригади ЗСУ, Щастя) та іншим, створено серію плакатів про Національну гвардію, добровольчі батальйони... А для батальйонів "Айдар" і "Київщина" створено і надруковано комплекти плакатів з їх символікою...
Однак, цього мало! Потрібен масштабний державний підхід, продумана стратегія, масові наклади, доставка у війська...
Пропонуємо НЕГАЙНО створити робочу групу при Уряді чи Мінкульті, аби вивчити напрацьований досвід, намітити конкретні плани і просто забезпечити зону АТО і визволені території плакатами та іншою культурологічною продукцією.
З свого боку готові надати різнопланові консультації...
Сподіваємося, Ви зможете вирішити це не таке вже й складне, але важливе завдання! Готові до співпраці!
З повагою,
Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", директор Музею плакату і Музею укр пропаганди

Є плакати для батальйону "Айдар"!

  • 09.12.14, 01:18

У місті Щастя відкрилася виставка патріотичного плакату. Ця рядова в мирний час подія, нині звучить сенсаційно. Організатори - штурмовий батальйон "Айдар" ЗСУ та Музей української пропаганди при журналі "Музеї України".
Пощастило - обстрілів не було, постраждалих немає...
Ідея виставки виникла під час прес-конференції бійців "Айдару" в Музеї укр проп на Троєщині. Саме тоді, члени редколегії журналу, нині айдарівці - правозахисник Іван Макар та мер міста Олександрівськ Микола Греков, отримали останній комплект патріотичних плакатів для АТО нашого арт-директора, сержанта 92 бригади ЗСУ (теж воює під Щастям) Юрія Неросліка. За кілька днів виставку відкрили...
Що погодьтеся, для прифронтового міста, яке щодня обстрілюють, знаково.
Найближчим часом планується Друга музейна експедиція в зону АТО - база "Айдару" значиться першою. Бійці підшукують нам експонати для музеїв плакату і пропаганди, ведуться перемовини про доставку в Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році" знищеної бойової техніки і обладнання...
Але, то плани. Ми почали думати, як допомогти хлопцям на передовій негайно. Виявилося, практично відсутні плакати про такий славний батальйон! Та і фотографій не так вже і багато... Під обстрілами не до зйомок...
Вирішили використати універсальні роботи арт-директора Музею української пропаганди Юрія Неросліка, що після Іловайська вже служить під Щастям. Як не дивно, на наш погляд, вийшло досить непогано!
-Дуже зручно, що плакати йдуть у комплекті двома форматами А-3 і А-4! - відзначив доброволець Іван Макар, - Більші можна розвішувати у стаціонарних приміщеннях - казармах, світлицях, у публічних місцях контрольованих нами населених пунктів, а менші - в штаби, кімнати відпочинку біля передової. Повірте, у бойових умовах дитячі малюнки, яскраві патріотичні плакати мають величезне значення! Спасибі організаторам акції! Слава рідному журналу "Музеї України", з яким ми скільки пройшли!
-На звільненій від терористів території треба зразу починати ідеологічну роботу, вести українську пропаганду! - переконаний боєць "Айдару" Микола Греков, - Адже, крім прапорів ми фактично нічого не маємо! Тому наш підрозділ всіляко підтримає ініціативу команди Музею української пропаганди із створення серії плакатів для кожної бойової частини! Пишаємося, що лише "Айдар" має повний плакатний комплект! Та ще і авторства побратима з 92-ї, яка воює поруч! Вже познайомилися...
Нагадуємо, команда Музею плакату і Музею української пропаганди при часописі "Музеї України", вже виготовила понад 50 виставкових плакатних комплектів, які подарували Першій і 28 бригаді Нацгвардії, батальйонам спецпризначення МВС України "Чернігів" і "Київщина", Північному оперативному командуванню НГУ... Ця робота буде продовжена, хоча, на нашому скромному волонтерському рівні... Але, хоч щось... Тому звертаємося до всіх небайдужих - знаходьте плакати на сторінках МПУ і МУП в Фейсбуці, на наших сайтах - додавайте емблеми "рідних" вам військових частин, роздруковуйте на принтерах і передавайте хлопцям в АТО! Здивуєтеся ефекту!
Мабуть днями напишемо до нового Міністра культури В.Кириленка з проханням НЕГАЙНО організувати народний конкурс патріотичного плакату для зони АТО і визволених територій. Чиновники у цьому напрямі взагалі не працюють! Хоча, чому колись? Зараз!!!

Віце-Прем`єр-міністру, Міністру культури України
В.А.Кириленку
Шановний пане Міністре!
Журнал "Музеї України" вітає з призначенням на такі відповідальні посади! Бажаємо успіхів!
Звертаємо Вашу увагу на гостру проблему ідеологічного та культурного забезпечення наших бійців в зоні АТО. У хлопців немає навіть елементарних яскравих плакатів, щоб прикрасити голі стіни казарм, бліндажів, тимчасових помешкань, де вони змушені перебувати протягом тривалого часу, ще й під вогнем...
Команда Музею плакату і Музею української пропаганди при журналі "Музеї України", вже шість місяців намагається виправити ситуацію власним ентузіазмом. Завдяки нашим дизайнерам Катерині Крючкової і Юрію Неросліку (сержант 92-ї бригати ЗСУ, Щастя) та іншим, створено серію плакатів про Національну гвардію, добровольчі батальйони... А для батальйонів "Айдар" і "Київщина" створено і надруковано комплекти плакатів з їх символікою...
Однак, цього мало! Потрібен масштабний державний підхід, продумана стратегія, масові наклади, доставка у війська...
Пропонуємо НЕГАЙНО створити робочу групу при Уряді чи Мінкульті, аби вивчити напрацьований досвід, намітити конкретні плани і просто забезпечити зону АТО і визволені території плакатами та іншою культурологічною продукцією.
З свого боку готові надати різнопланові консультації...
Сподіваємося, Ви зможете вирішити це не таке вже й складне, але важливе завдання! Готові до співпраці!
З повагою,
Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", директор Музею плакату і Музею укр пропаганди