В його будинок влучив снаряд, розбило майстерню...

  • 04.08.22, 19:54

Плакати – то живопис війни. Лише плакати можна розвішувати в бліндажах, напіврозбитих опорниках, в штабах…

Та і в прифронтових музеях, під обстрілами, ховають все цінне, аби зберегти енергетику, на стінах залишають плакати…

Плакатотворець Юрій Нерослік бачив війну зблизька.

Влітку 2014 року записався добровольцем. Потрапив у 92 бригаду під рідним Харковом.

Саме їх кинули на прорив до Іловайська. Де вже чекала засідка. Колону рознесло артою… Юрій з побратимами, пішки, без води і їжі кілька днів пробивалися до своїх. Вийшли. Ніхто не зрадив, не здався, хоч всі східняки.

Контузія, госпіталь, знову бригада – Сектор А зони АТО – Щастя…

Сапери-бобри…

Весь цей час, у вільні хвилини, Юрій Нерослік малював плакати – в його доробку більше тисячі робіт!

…Віртуально ми познайомилися під час Майдану. Саме тоді Юрій почав малювати. Став активістом Плакатної сотні, фундатором Музею плакату України при журналі “Музеї України”. Арт-директор.

В зоні АТО ми провели понад 100 виставок. Всі прифронтові музеї Донеччини отримали виставкові комплекти від Неросліка. На жаль, кілька музеїв з його роботами було знищено вже під час Великої війни…

Разом відкривали виставки в Костянтинівці і Торецьку. З його плакатами я проривався в обстріляні Мар`їнку і Новомихайлівку. Волноваха, Маріуполь, Широкіне, Сартана…

Організовували виставки в Стокгольмі, Хельсінки, Таллінні, Ризі, Вільнюсі, Празі…

Плакати Неросліка виставлялися в Національних музеях, вишах, школах…

Старі рани і вік дали про себе знати. Інвалідність…

Однак, після 24.02 Юрій допомагав бійцям рідної 92 бригади і теробороні захищати Харків на околицях.

В його будинок влучив снаряд, розбило майстерню. Встиг врятувати картини – адже Нерослік ще знаний живописець!

У ті жахливі дні навіть умудрився розгорнути плакатну виставку на крайньому блок-пості, в підземному гаражі. То і була перша плакатна фронтова виставка цієї війни…

Нині готуємо вже офіційну, в Києві.

-Шукаю кошти, аби надрукувати патріотичні плакати масовим накладом і передати хлопцям на передову! – каже арт-директор Музею плакату Юрій Нерослік, – Адже, крім дитячих малюнків на фронті майже нічого немає… Наглядна агітація має велике значення, особливо у стресовій ситуації. Жаль, що цього не розуміє наш Мінкульт, ігноруючи проблему… Нині багато художників створюють плакати, безкоштовно дозволяють поширювати їх для ЗСУ, як наприклад художниця з Іспанії Олена Завітайло. Але, все впирається в поліграфію – потрібні значні кошти… Сподіваємося на волонтерів!

Нині художник Юрій Нерослік збирається до Праги. В Чехії виставляють його картини. Можливо буде і виставка плакату. Звертаємо увагу нашого Посольства в Празі – сприяйте! Будемо писати офіційно від Музею плакату…

Плакати Юрія Неросліка живуть власним життям. У багатьох країнах. Плакати Символи нашої Історії.

Наближаємо Перемогу! Кожен на своєму посту.

Віктор Тригуб, директор Музею плакату при часописі “Музеї України”

від художниці з Іспанії Олени Завітайло

  • 02.08.22, 16:03

Виставки фронтового плакату будуть розгорнуті просто на передовій! Окрема президентська бригада імені гетьмана Богдана Хмельницького, що захищає Донеччину отримає в дар виставку художниці з Іспанії Олени Завітайло!

Музей плакату розпочинає акцію “Плакати для фронту”. Суть проста – музейники звернулися до художників-плакатотворців з проханням надати макети своїх патріотичних робіт, або вже роздруковані шедеври.

Музей плакату при журналі “Музеї України” буде осмислено передавати їх у фронтові частини для підняття духу бійців. Досвід великий – музей працює у зоні АТО з 2014, організував десятки Музейних експедицій, забезпечив плакатними комплектами всі основні музеї Донеччини та у багатьох військових частинах у Щасті, Станиці Луганській, Новомихайлівці, Мар`їнці, Торецьку… У тилових закладах культури, школах, музеях…

Нині чимало наших друзів воюють, відповідно просять передати комплекти патріотичних плакатів  з символікою їх частин, календарики… Щось яскраве, життєстверджуюче, чим можна прикрасити порожні стіни…

-Журнал “Музеї України” і Музей плакату через пресу і соціальні мережі попросили художників надати вже створені патріотичні твори, аби передати їх на фронт, у тому числі як персональні виставки, – розповіла координатор проекту з ГО “Гуманітарна ліга” Наталка Іванченко, – Як не дивно, першою відгукнулася видатна українська художниця з Іспанії Олена Завітайло. Її роботи перших днів війни стали знаковими. Нині ми роздруковуємо кілька комплектів і передаємо 20 окремому батальйону спеціального призначення – Окрема президентська бригада імені гетьмана Богдана Хмельницького. Спробуємо організувати виставку майстрині в якомусь музеї Києва чи інших міст…

Олена Завітайло, біографічна довідка.

Народилася 18 червня 1985 року в селищі Клавдієво Київської області Бородянського району.

Після аварії на Чорнобильській АЕС з батьками перебралися на Полтавщину. Виросла в селі Новоаврамівка Хорольського району, закінчила місцеву гімназію. Вищу освіду здобула в Полтавському педагогічному університеті на факультеті філології та журналістики. Будучи студенткою другого курсу пішла працювати редактором художньо-публіцистичних програм Полтавуського обласного радіо. Починаючи з 2006-го по 2011 рік здобула три Всеукраїнських та три Міжнародних нагороди, серед яких два гран-прі у сфері журналістики. Нагороджена спеціальним призом журі Всеукраїнського фестивалю теле і  радіопрограм «Калинові острови» за літературну майстерність.

Літературні твори друкувалися у колективних збірках поезії, українській та обласній періодиці, Національних альманахах “Золота доба” та «Нова проза», журналі «Рідний край», Антології сучасної української літератури, українсько-американському журналі  “Ukrainian People”, що виходить друком в Північній Америці (Чикаго штат Іллінойс) Лауреатка другої премії Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози ім. Івана Чендея (2019 р.).

З 2013-го по 2017-ий  – журналіст обласного видання «Події та коментарі».

Засновниця та організаторка Міжнародного мультимистецького етнофестивалю «Свіччине весілля» ( 2016 -2017 рр.)

https://uk.wikipedia.org/wiki/Свіччине_весілля_(фестиваль)

Авторка збірки оповідань «Діточки»

Ілюстраторка, засновниця художнього проекту Пригода ART

https://www.facebook.com/Ілюстратор-Пригода-ART-109194903910655

 та співзасновниця видавничого проекту Книжкова майстерня «Гранка».

https://www.facebook.com/grankabooks

Переможець Всеукраїнського конкурсу на розробку оригінал-малюнків поштових марок 2017 р.

https://asfu.dp.ua/2016-01-07-16-38-23/ukrpochta/novosti-ukrpochti/243-pidsumki-vseukrajinskogo-konkursu-na-rozrobku-original-malyunkiv-poshtovikh-marok-z-rizdvom-khristovim-ta-2017-rik-mizhnarodnij-rik-stalogo-rozvitku-turizmu.html

з 2018 року проживає в Іспанії.

Королівство Іспанія, місто Мурсія

Сайт Музею плакату – https://musplakat.wordpress.com/

Благодійна підтримка проекту – картка Приватбанк – 5168755437879915

Команда Музею плакату України продовжує діяльність. Нині наша віртуальна колекція патріотичних плакатів налічує кілька сот робіт. Очікуйте нових виставок!

Переможемо!

Віктор Тригуб, директор Музею плакату при журналі “Музеї України”

Вічна молодість організму від Костянтина Стасюка

  • 27.07.22, 06:30

Вічна молодість організму від Костянтина Стасюка таємниці і факти.

Споконвічне прагнення людини не хворіти і завжди залишатися молодим втілюється у реальність.

Ще з юних років років з”являлися думки, а чому людина приречена на старість, немічність і смерть.

Відповіді однозначні.

https://www.youtube.com/shorts/Bv_5sYfviWo

Ніщо не вічне – зношуються кістки і хрящі, обезводнюється організм, гальмуються процеси регенерації (оновлення клітин), виникають незворотні процеси патологічних форм розпаду тканин і скільки б провідні Уми своїх часів не билися і не старалися – завжди була Смерть.

Здавалося що вихід тільки один.

Змиритися і хоча б якось продовжити своє існування в цій реальності.

Спостерігали за деградацією окремих осіб, які вели так званий не здоровий спосіб життя, окреслили для себе альтернативу, наївно думаючи, що це і є формула довголіття.

Алкоголь, тютюн, не своєчасний сон, безконтрольне харчування, перчене, солоне, холодне, гаряче і ще чорт знає що!

https://www.youtube.com/shorts/F7smGzsoY-8

Все марно.

Відомий артист Савєлій Крамаров перед смертю сказав ,,Не розумію чому? Я не пив, не курив, вів здоровий спосіб життя, займався спортом, ходив в басейн, а тут на і Рак!


В цілісному світі Світобудови все впорядковано законам збереження енергій, людина це маленький всесвіт яка повинна взаємодіяти з силами навколишнього середовища, жити в гармонії, а не в протидії. А світ це сукупність вібрацій.

При народженні, у здорової дитини, вібрації клітин відповідають нормативам оптимального життєзабезпечення.

https://www.youtube.com/watch?v=DOGA_lpJH1I

А саме – частота вібраційного фону формує молекулярну структуру рідин організму.

Висока частота формує ідеальну молекулярну решітку, що визначається підвищеною еластичністю тканин.

Вся плоть, кістки, м’язи, структури органів, мають високу концентрацію вологи, що і є основою еластичності. Ми знаємо вислів – тіло ніжне як у дитини.

І все було би добре якби ця еластичність зберігалася  і далі…

Біо-динаміка сучасної людини.

Під час  бігу  відбувається гальмування і динамічний удар на кожнім кроці.

Коли тіло знаходиться у верхній точці, всі маси частин і ланок  зміщуються до низу, тим самим збільшують швидкість вільного падіння, що в кінцевій фазі завдає ще сильнішого удару  на поверхню.

Висновки відомі – руйнуються суглоби, деформується хребет.

Потужний тиск на напружені м”язи провокує активізацію серця і органів дихання.

Рухаючись в такому режимі, в м’язах накопичується втома, відтік венозної крові блокується. Що з часом призводить до закупорки судин і тканин.

Звідси буквально всі негаразди: артрити, артрози і лейкостаз, що ми бачимо у всіх спортсменів без винятку.

Це повинно лишитися в минулому.

Час на місці не стоїть – представляємо нову біогравітаційну форму забезпечення ідеальної роботи рухливого апарату і як наслідок організму в цілому.

Система називається ТРИНАДА.

Перше: під час бігу нога  автоматично змінює кут нахилу тіла відносно землі – динаміка бігу в гору. Тазо-стегнові суглоби в цій системі працюють в обертальних режимах, від удару тіла по поверхні сила зворотнього поштовху співпадає з напрямком обертання суглоба, що призводить до прискорення самого обертання, це – використання гравітації як рушійної сили для виконання фізичних дій.

Аналогія – двигун внутрішнього згоряння (стопа – це поршень, нога шатун,  суглоб – колінвал).

Тільки замість вибуху розширення газів в даній схемі – удар стопи.

Друге.

Всі ланки верхньої частини тіла взаємо пов’язані і працюють синхронно в режимі амортизації при зовнішньому тиску.

Третє –  всі структури м”язів працюють в режимі однонаправлених мікро-поштовхів (не плутати з вібраціями). Мікро-поштовхи здійснюються як повертально-поступові так і обертальні одночасно.

Крім цього використовуються як мікро так і макро траекторії, в залежності від характеру дій.

Все це дає можливість утримувати тіло під час бігу в стані часткової невагомості.

Використання в системі мікро-макро частоти коливань клітин, впливає на структури рідин організму.

Всі рідини – кров, лімфа, мастильні речовини – діють в ідеально робочому стані.

Притримуючись цих умов,  процеси регенерації клітин не зупиняються у будь якому віці.

Я розумію, що теорія і складний текст не сприймаються, тому, ілюструю кількома відео.

Костянтин Стасюк

А плакатотворці увічнюють події

Музей плакату України продовжує формувати військову колекцію.

Ця страшна війна триває вже більше 75 днів і кінця їй не видно…

Україна тримається, обороняється, має підтримку всього світу – віримо в Перемогу!

А плакатотворці увічнюють події своїми графічними роботами, кращі з яких збирає Музей плакату при часописі “Музеї України”.

Ми не лише збираємо шедеври, а й активно поширюємо їх в Фейсбуці, Твітері, на сайтах Української пресової корпорації, серед української діаспори світу, яка дієво використовує плакати в публічних антивоєнних акціях… Маємо великий досвід ще з Майдану…

Прізвища авторів не вказуємо принципово – безпека! Чимало художників опинилися під рашен-окупацією, в прифронтовій зоні…

Більшість плакатів або підписані, або якось позначені авторами – після війни відкриються… Деякі без підписів взагалі… Хай буде так! Ставтеся з розумінням!

Всі працюють на Перемогу!

Плакати карбують вічність!

Віктор Тригуб, директор Музею плакату при журналі “Музеї України”

Сайт Музею плакату – https://musplakat.wordpress.com/2022/05/11/%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b5%d0%b9-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%82%d1%83-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%97%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b6%d1%83%d1%94-%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc/



















Сергуня

  • 24.04.22, 23:33


Племінник. Познайомилися з ним, коли йому було 2 рочки. Ріс на очах. Я вчив його їздити на своїй старенькій Таврії… Жив у нас, коли вчився в річковій академії…
Потім пішов на флот, обійшов півсвіту…
25.02.22 вже був у військоматі Запоріжжя…
Здається потрапив до 128 бригади. Велика Новосілка, село Роздольне. На початку квітня їх накрило. З 90 бійців вийшло менше 20…
На позиції увірвалися кацапські танки.
Наші теж гакнули…
Фашисти відійшли.
Сергія не було ні серед живих, ні серед мертвих.
Жінка отримала дивну похоронку з неповними даними…
Порадили обійти морги прифронтового міста…
Це жах…
Мені довелося повідомляти про те бабі і діду…
Щоб не в лоб…
Сказав, що в полоні.

Який алгоритм дії у таких ситуаціях?
Солдат Іванченко Сергій Вікторович. 1986 р.н. Запоріжжя…

Адже, крім відсутності тіла є лише білінг мобілки на Оріхівський район Запорізької області…
Зрозуміло, звернулися до державних органів офіційно, але…
Шукаємо і сподіваємося…
Сергуня, ми тебе чекаємо!

В.Тригуб

У плакатотворців своя війна…

  • 21.04.22, 04:02

Війна триває. На жаль… Закінчується другий місяць боротьби за Україну.

Віримо – переможемо!

А Музей плакату України при журналі “Музеї України” підготував нову віртуальну виставку – “Плакати другого місяця війни”.

Дякуємо ГО “Гуманітарна ліга” за підтримку! Сподіваємося на виставку…

Народна віртуальна колекція плакатів стрімко поповнюється!

У плакатотворців своя війна…

В.Тригуб, директор Музею плакату

Плакатна сотня веде напружену інформаційну війну

  • 03.04.22, 20:19

Плакатна сотня веде напружену інформаційну війну. Чимало професійних художників, як і тих, хто колись малював у дитинстві, несподівано почали створювати плакати, карикатури, фотоколажі, навіть агітаційні картини…

Музей плакату України при часописі “Музеї України” вже пройшов подібне під час Майдану, коли виникла легендарна Плакатна сотня, в зоні АТО…

Маємо потужний спалах народної художньої творчості!

Відслідковуємо, що знаходимо, поширюємо сайтами нашої Української пресової корпорації, зберігаємо роботи як віртуальні експонати Музею плакату на сайтах та у соцмережах.

Традиційно нагадуємо про безпеку художників, особливо тих хто малює рашистських вождів – підписуйтеся ініціалами, позивними – особливо ті, хто на окупованій території, чи можуть там опинитися…

Музей публікує роботи у тому вигляді, як знайшли… Прізвищ не вказуємо принципово!

Плакатотворці України тримають свій фронт!

Переможемо!

Віктор Тригуб, директор Музею плакату України

https://musplakat.wordpress.com/

АТО провели понад 100 виставок

  • 26.03.22, 21:37

Музей плакату України при журналі Музеї України діє під егідою ГО “Гуманітарна ліга” в прифронтовому Києві.

Працювали на Майдані, зоні АТО, де провели понад 100 виставок, забезпечили всі основні музеї Донеччини плакатними комплектами…

Діє сайт, сторінка на Фейсбуці, формується нова колекція, роботи якої поширюються сайтами Української пресової корпорації.

https://www.youtube.com/watch?v=lg-EgEBHG-4

Директор Музею плакату, редактор журналу Музеї України Віктор Тригуб розповідає про останні надходження.

Сайт – https://musplakat.wordpress.com/

Сторінка на ФБ – https://www.facebook.com/%D0%9C%D1%83…

Все більше художників включаються в плакатну війну!

  • 26.03.22, 18:08

Стрімко поповнюється колекція Музею плакату. Все більше художників включаються в плакатну війну!

Як професіонали, так і скромні аматори…

Графічні образи миттєво проникають у мозок, залишаючись символами епохи.

Від початку бойових дій, активісти Музею плакату України при часописі “Музеї України” опинилися в реальній прифронтовій зоні досяжній ракетно-артилерійським ударам. Музей діє! Хоч і у віртуальному режимі.

Арт-директор МПУ, ветеран АТО Юрій Нерослік залишився у розстріляному Харкові. В його будинок влучив снаряд – вишибло вікна, відсутня вода. Поки є електрика…

Вікна закрили пластиковими виставковими плакатами – малює…

Підкреслюємо – з міркувань безпеки прізвища авторів не вказуються! Роботи публікуються у тому вигляді, як оприлюднено в соціальних мережах! Слава буде після перемоги…

Нині у нас є надійний партнер – ГО “Гуманітарна ліга”.

-З початком війни активувався Музей плакату України, розпочавши формування колекції народних плакатів. Громадська організація “Гуманітарна ліга” опікується цим унікальним мистецьким проектом! – заявив секретар громадської організації Ростислав Тригуб, – Ми допомагаємо легалізувати діяльність цього музейного закладу, шукаємо партнерів з організації виставок! Результати будуть найближчим часом!

Нагадуємо, Музей плакату України – єдиний офіційно зареєстрований музей подібного профілю у світі!

Зазвучали на Майдані, пройшли АТО. Переможемо і у війні!

Музей плакату

Стрес активував масову народну творчість

  • 21.03.22, 14:44

Формується віртуальна колекція Музею плакату України. Малюнки війни.

Стрес активував масову народну творчість.

За олівець взялися люди, які взагалі ніколи не творили!

Результат – тисячі плакатів, малюнків, карикатур, демотиваторів, фотожаб! Соціальні мережі буквально переповнені художніми образами, які піднімають бойовий дух і не дають провалитися в депресію.

Активісти Музею плакату при журналі “Музеї України”, відслідковують нові шедеври через Фейсбук і Твітер. Поширюємо через сторінку Музею плакату у ФБ, через сайт, на ресурсах Української пресової корпорації…

Авторство не вказуємо принципово – безпека… Підписуйте роботи власноруч!

Наш арт-директор Юрій Нерослік, ветеран АТО, перебуває у напівоточеному Харкові, у його будинок влучив снаряд, вишибло вікна, але – малює! Більше того, не зважаючи на інвалідність, пробивається на крайній блок-пост, до побратимів з 92 бригади, допомагає, навіть розгорнув у тих суворих умовах плакатну виставку, яка стала першою фронтовою на цій війні…

Віримо, війна скоро закінчиться перемогою, і про неї буде вічно нагадувати колекція плакатів…

Україна переможе! Смерть ворогам!

Віктор Тригуб, директор Музею плакату України

Сайти – https://musplakat.wordpress.com/

http://www.museum-ukraine.info/

Сторінка в Фейсбуці – https://www.facebook.com/%D0%9C%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D1%83-UA-923187531058276