Будівництво гідроелектростанції та історичне середовище маєтку

  • 09.10.14, 07:57

Державний історико-культурний заповідник «Самчики», зважаючи на неможливість будівництва малої гідроелектростанції /МГЕС/ в гідрогенеруючій історичній будівлі млина (1905-1960 рр.) та незадовільний стан гідротехнічних споруд на греблі р. Случ (за висновками замовлених обстежень ТОВ «РЕСУРСЕКОЕНЕРГО»), не заперечує будівництво МГЕС в шлюзі мосту (1905 р. побудови). Але, з метою захисту традиційного історичного середовища унікального палацово-паркового ансамблю «Садиба Самчики» (млин та гребля з мостом перебувають під державною охороною як пам’ятки архітектури у складі палацово-паркового ансамблю), недопущення втрати успадкованого вигляду й об'ємно-просторової структури історичного населеного місця, застерігає ТОВ «РЕСУРСЕКОЕНЕРГО» про завчасне юридичне оформлення вимог Заповідника щодо будівництва (зовнішній вигляд, обшири), ремонтування гідротехнічних споруд (мости, гребля), відтворення втрачених елементів мосту та шлюзів, зовнішнього вигляду гідрогенеруючої історичної будівлі млина, утримання водного плеса р. Случ на узгодженому рівні (як одного із компонентів палацово-паркового ансамблю), попереднього погодження проектної документації, тощо. /Із листа директора заповідника Богдана Пажимського до Управління культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації, від16 липня 2014 р./.

Зауваження
Державного історико-культурного заповідника «Самчики»
щодо проектної документації на будівництво мікро-ГЕС на р. Случ
в охоронній зоні регулювання забудови пам’ятки архітектури та містобудування національного значення «Садиба Самчики»

Серед основних художніх композиційних елементів пам’ятки архітектури та містобудування національного значення палацово-паркового ансамблю «Садиби Самчики» Державного історико-культурного заповідника «Самчики», як і маєтків України XVIII-XIX ст., є – рельєф, насадження, вода, архітектура. Плесо р. Случ, мости, гребля, млин – серед провідних компонентів композиції палацово-паркового ансамблю. Плесо водної поверхні, як декоративний елемент, відіграє одну з основних ролей в просторовому вирішенні ансамблю. Названі компоненти палацово-паркового ансамблю, серед інших, входять безпосередньо до його терену, охоронних зон які створюють містобудівне історичне середовище населеного місця. Реалізатор будівництва МГЕС, перш за все мав би врахувати це, але на превеликий жаль цього не сталось, чим поставив заповідник в надто скрутне юридичне становище: компроміси мають бути з обох сторін.
ТОВ «РесурсЕкоЕнерго» не погоджувало роботи з будівництва і виготовлення проекту МГЕС із Державним історико-культурним заповідником «Самчики», відтак, згідно із Генеральним планом розвитку заповідника має попередньо узгоджувати та погоджувати проектну документацію в напрямках робіт на історичних архітектурних об’єктах (млин, мости, гребля) та історичного ландшафту (водне плесо р. Случ, береги тощо), а саме:
1. При реконструкції (ремонті) дерев’яних конструкцій та покрівлі даху млина й фасадів використовуючи автентичні матеріали або наближені до них – дахівка, цегла у відновлені пошкодженого карнизу, вохра у фарбуванні фасадів млина і його деталей тощо. Недопущення будь-яких архітектурних змін.
2. Архітектура будівлі МГЕС в шлюзі мосту повинна бути у характері (стилі) мосту із використанням цегли та каменя із розшивкою кладок. Не перевищувати по висоті міст з його парапетом й декоративними цегляними стовпчиками. Стіни – кам’яні із цегельними деталями (обрамлення вікон, кути кам’яних стін які переходять в завершеннях декоративними прямокутними стовпчиками, подібними до стовпчиків парапетів мосту). Покрівля – вагонного типу, формою подібна до цегляних пологих арок мосту, що опираються на кам’яні бики.
3. Зняття ґрунту (намулу) перед опорними стінками греблі та парку палацово-паркового ансамблю «Садиба Самчики» на глибину не менш ніж на 50-70 см.
4. Відтворити опорні стінки греблі та парку.
5. Наповнити басейн р. Случ перед греблею на рівень води 1956 року.
6. Для відводу води (аварійний спуск) біля будівлі млина відтворити канал довжиною 60 м. до основного русла води нижнього б’єфу річки.
7. Відбудувати (відтворити) зруйновану кам’яну стіну укріплення мосту.

Відтак, Державний історико-культурний заповідник «Самчики» не може погодити проект будівництва МГЕС в сьогоднішньому варіанті до повного узгодження його зауваг ТОВ «РесурсЕкоЕнерго» (особливо у зовнішньому вигляді запроектованої будівлі МГЕС). /лист директора заповідника Богдана Пажимського до Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини області від 17 вересня 2014 р./

"Кіборги" Музею української пропаганди

  • 08.10.14, 22:40

Аудиторія віртуальних експозицій Музею української пропаганди, Музею плакату при журналі "Музеї України" - мільйонна. Крихітні приміщення в Нацмузеї в Пирогові та на забутій Троєщині не можуть вмістити навіть сотої частини електронної колекції.
 Завдяки Фейсбуку, телебаченню, сотням сайтів, музеї формують суспільний настрій багатьох країн.
Звичайно, ворогів чимало. Ніхто з активістів їхати в Росію не ризикне...
Отож, основу музеїв складають роботи креативного директора
Катерини Крючкової, чиї плакати на підтримку армії потрапили в зону АТО 20-тисячним накладом, тиражовані ТБ.
Арт-директор Юрій Нерослік з Харкова - нині сержант 92 бригади, постраждав під Іловайськом, автор серії плакатів про НГУ, ЗСУ, добровольчі батальйони. Нині знову у війську.
Георгій Ключник - з міста Хмельницький. Автор серії антипутінських карикатур, що просто бісять вату. Ворог Кремля.
Віктор Тригуб - редактор журналу "Музеї України", директор Музею плакату України, куратор Музею української пропаганди. Все це придумав, знайшов, розкрутив. Сім років фігурант списку "Врагі Расеї".
Саме ця маленька творча команда веде щоденну інформаційну війну за Україну.
 І перемагає!

Навіть ватніки пишуть рецензії на роботи Жори Ключника!

  • 08.10.14, 18:24

Антипутінські карикатури Георгія Ключника, виявляється, дійшли до героїв. Путлєровські ватнікі, збуджені підколками імператора Пу, лугандонського домбасу, нарешті знайшли у творчості хмельницького художника, щось приємне для себе.Крім них, Жора насмілюється висміювати і недолугість української влади! Що в очах путірашенів є якимось незбагненним подвигом! Спробували б вони щось таке ляпнути проти тов.ПТН ПНХ! А в Україні критичними матеріалами проти влади якогось нікого і не здивуєш. Швидше навпаки - здивує хвала...Музей української пропаганди звертається до керівництва Хмельницької ОДА з проханням організувати персональну виставку в державному музеї області і представлення Георгія Ключника до якоїсь державної нагороди! Ордена, наприклад! Хто ще так гримить на міжнародному рівні в області? Таланти такого рівня треба цінити і підтримувати! З свого боку музей нагородить Жору почесною грамотою!Прес-служба МУП  "Едкие антипутинские карикатуры Жоры Ключника"
В мае 2014 года в Киеве на Троещине был открыт "Музей украинской пропаганды". Судя по репортажам начала лета, музей представляет из себя несколько галерей экспонатов (в основном плакаты разных времён), и расположен в торговом центре по адресу ул.Теодора Драйзера, д.8 (юго-восточная окраина Киева).



Разумеется, в музее сразу же начали проводить тематические выставки, посвящённые столь полюбившемуся украинцам х.ю Путина, но речь сейчас не об этом. С 22 июля 2014 года в "музее" представлена выставка рисунков Жоры Ключника, небесталанного художника-фотошоппера из города Хмельницкий, пользующегося определённой популярностью среди грядок укропа. Работы свои художник публикует (как вы догадались?) в фэйсбуке. Мировоззрение художника типично для западенцев, и огромное место в его творчестве занимает "образ ватника".Глядя на подборку его рисунков, хорошо видно, какие навязчивые мысли сейчас в головах у майдаунов. "Ватник - Путин - Люстрация - СлаваУкраине - ВсёПропало - НеЗаТоБоролись". Однако, Жора всегда был критически настроен в адрес украинской власти (что не мешает ему психовать о ватниках и Новороссии), и к октябрю его рисунки становятся всё более едкими. Опасаюсь, как бы он сам не оказался в мусорном контейнере (восторженные рисунки о которых иногда у него появляются).


Интересно, будет ли галерея его работ в музее дополняться новыми, содержащими жёсткую критику хунты Турчинова/Порошенко? Или, как водится, укропропагандоны выберут только рефлексии о Новороссии и ватниках? Несколько эффектных, на мой вкус, работ Жоры, прекрасно подходящих для того, чтобы выводить майдаунов из себя:


Генеральным прокурором Украины после гос.переворота стал бандеровец Олег Махницкий (ВО "Свобода"), затем его сменил не менее одиозный Виталий Ярёма, герой баррикад и соратник Арсения Яценюка.


Комментарий автора: "П.О.П. розповів,що його син,на війні був в "вухо ранений"..."
П.О.П. - спаситель нации Петро Олексійович Порошенко, которого Жора ненавидит не меньше, чем Путина (вот такая вот дисфункция мозга).


Дежа-вю снова и снова. Рисунок называется "Нашёл!"


Антивоенное, в ответ на песню Александра Смика "Це війна"

А вот типично-украинская шиза про х.й Путина и ватники:


И сам противоречивый художник:


Укропропагандоны, разумеется, пытаются подключить художника к своей борьбе:

На столичній Троєщині вирує мистецьке життя. Класик української літератури, народний депутат Володимир Яворівський взяв участь у пресовій презентації ядучих антипутінських карикатур Жори Ключника. Талановитий хмельницький художник створив серію сатиричних малюнків. Його роботи користуються масовою народною підтримкою в соціальних мережах, фактично заборонені в путінській імперії і активно використовуються критично налаштованими до режиму росіянами. Музей української пропаганди – перший на Троєщині, давно підтримує творчість Георгія Ключника, просуваючи в інформаційному просторі.

На столичной Троещине бушует художественная жизнь. Классик украинской литературы, народный депутат Владимир Яворивский принял участие в пресс-презентации едких антипутинских карикатур Жоры Ключника. Талантливый хмельницкий художник создал серию сатирических рисунков. Его работы пользуются массовой народной поддержкой в социальных сетях, фактически запрещены в путинской империи и активно используются критически настроенными к режиму русскими. Музей украинской пропаганды - первый на Троещине, давно поддерживает творчество Георгия Ключника, продвигая его в информационном пространстве.

Про "запрет" ржачно - белоленточники использовали бы рисунки Ключника, да калибр художника маловат. А Император Пу таких блох не замечает, да и рисунков с ним всего несколько. Гораздо больше рисунков про Новороссию и новую украинскую власть... Опасаюсь я за него.

В.Яворівський оцінив антипутінську виставку МУП

  • 08.10.14, 16:35

В дуже оригінальному, чи не єдиному в Україні Музеї української пропаганди, що на Троєщині,  ми відкрили «антипутінську» виставку карикатури художників Георгія Ключника і Юрія Неросліка. Останній – сержант Збройних сил України, учасник АТО, який побував у Іловайському «казані», був поранений і зараз, після нетривалої реабілітації знову повертається на фронт.

Ряд малюнків кладуть наповал цього «ліліпутіна», який вважає себе «велетом».
 Домовились із директором Музею української пропаганди Віктором Тригубом, що пропустимо через музей всіх школярів-старшокласників Троєщини.
Репортаж про захід показали на Першому Національному каналі, каналі 24, 112, розповіли на радіо Ера, були хлопці з УНІАН, повідомили відомі сайти...
Написав у соцмережах народний депутат В.Яворівський.

Приємно чути добрі слова від класика української літератури, давнього члена редколегії журналу "Музеї України" В.Яворівського!
Володимир Олександрович прийшов до музею буквально зразу після відкриття - як відвідувач і як депутат парламенту. Довго і уважно роздивлявся експозицію, поспілкувався з активом. Разом ми відкрили кілька виставок. Завдяки Володимиру Яворівському, музей отримав зручні сучасні стільці... Думали про ремонт...
Був поруч депутат і під час складних моментів у житті музею - разом вистояли! Троєщина отримала і утримала свій перший музей!
 Після того, як Музей української пропаганди прозвучав на всіх головних телеканалах, у ЗМІ, нас навіть трохи помітила місцева влада...
В.Яворівський пообіцяв допомогти з ремонтом приміщення... Нагадуємо...
Взагалі, депутат Яворівський регулярно виступав з високої трибуни Верховної Ради України по резонансним публікаціям журналу "Музеї України". У тому числі, з приводу міжнародної епопеї з поверненням козацьких регалій Січової доби з Ховела, Нью-Джерсі (США). Тоді наша команда протистояла шовиністичному губернатору Кубані Ткачову, який рив дамбу на Тузлу і хотів йти в президенти Росії. Коли українці почали перемагати, до США направили групу спецназівців ГРУ, які банально пограбували Музей кубанського козацтва, переправивши скарби до генконсульства РФ. А ми потрапили до списку "Враги Рассеї"...
Відповідно, вибухнув скандал за участі Президента Джоржа Буша, Кондолізи Райс, В.Ющенка, Путіна... Підтримка В.Яворівського була дуже доречною...
Допоміг Володимир Олександрович і тоді, коли московські попи подали на журнал до суду, вимагаючи довести, що УПЦ МП... щільно контролюється Кремлем і ФСБ... Ситуація була напруженою...
Зараз вибори.
 В.Яворівський знову балотується на Троєщині.
Районом бігає маса радикальних крикунів, головним завданням яких є провокація скандалів і потрапляння на сторінки таблоїдів, після чого - парламент. А чи потрібні вони там?
До речі, класик антипутінської карикатури Жора Ключник готує нову виставку. Сподіваємося побачити на відкритті і Володимира Яворівського!
Перший музей Троєщини діє і звучить!
Віктор Тригуб, куратор Музею української пропаганди

Троєщина побажала ПТН ПНХ

  • 07.10.14, 16:46


Активісти Майдану, згуртовані в Самооборону Троєщини, вирішили привітати проблему Росії, що перетворилася на біду України з днем народження. Зібралися у першому музеї столичного Деснянського району - Музеї української пропаганди, презентували виставку антипутінських карикатур Георгія Ключника. Поговорили...

Блокування європейського вибору, причетність до розстрілу Небесної сотні Майдану, підла окупація Криму, війна на Донбасі, що вартувала життя тисячам українців, підрив нашої економіки...

"Гори в пеклі гебешна тварюка!" - основний наголос всіх виступів.

Лідер Самооборони Троєщини, що налічує понад 600 бійців Дмитро Бричок, розповів про організацію допомоги в зону АТО, де нині воюють понад 40 троєщинців, про забезпечення правопорядку у найбільшому міському районі України - Деснянському.

-Після початку патрулювання, забезпечення дієвого інформування  штабу Самооборони мешканцями району, нашого оперативного реагування, вдалося суттєво підняти громадську безпеку! - підкреслив Дмитро Бричок, - Нам довелося поставити у рамки цивілізованої поведінки деяких особливо нахабних біженців з прифронтових міст. Вони вже зрозуміли, що тут не Домбас...

Відвідувачі мали змогу насолодитися антипутінськими карикатурами талановитого хмельницького художника Жори Ключника "Путя - ти знаєш хто ти..."

- Музей української пропаганди оголошує міжнародний конкурс антипутінської карикатури... - заявив заступник директора, політолог Сергій Пархоменко, - Ми вже маємо десятки робіт художників з України, Росії, Білорусі, Грузії, Франції, Канади, США, Бразилії... Пишіть нам через сторінки Музею плакату і Музею української пропаганди в Фейсбуці. А ПТН хочу побажати, аби здійснився його найстрашніший сон - коли ми піднімемо над Кремлем український прапор!

-Самооборонці розгортають у школах району патріотичну пропаганду. Допомагають проводити конкурси дитячого малюнку, читають лекції. - наголосив активіст Олександр Морус, - Велика увага приділяється студентської молоді. Саме студенти, молоді робітники найактивніше поповнюють лави організації.

-Щоденно триває збір допомоги на потреби наших бійців в зоні АТО. Люди, підприємці, допомагають, хто чим може.- сказав Дмитро Жанков, - Продукти, одяг, взуття, медикаменти... Практично щотижня на фронт вирушають бусики, легковики, вантажівки. Найближчий рейс - наприкінці цього тижня.

-Самооборона Троєщини продовжує стояти на варті спокою району. Відповідно, будемо всіляко допомагати і розвивати наш Музей української пропаганди! - підбив підсумок Дмитро Бричок, - Кожен повинен зробити щось конкретне для України. Тоді і переможемо.

Лалала не співали...

Віктор Тригуб, куратор Музею української пропаганди

“TrashBucketChallenge”дляТаранця з музею МОУ!

  • 07.10.14, 09:43


Небаченого розмаху й потужності набирає всеукраїнська народна люстраційнаакція-флешмоб під умовною назвою «Сміттєвий Бак-челендж» (TrashBucketChallenge) та її різновид з розбиванням особливо ненависних пик, як-от Нестору Шуфричу  - FaceBleedingChallenge!

І, хочеться сказати, справи йдуть успішно – що, з одного боку, є повною прикрою несподіваною для владних чиновників та всіх ставлеників колишньої влади. Допоки до справи візьмуться офіційним шляхом, всі необхідні кадри – кандидати на люстрацію - деякі життєві сенси засвоять швидше! Це є своєрідною «чорною міткою» від народу! А який ще вихід, аби викурити всіх цих тарганів, що позасідали в своїх кріслах?!

Кажуть, комунальники не проти використання сміттєвих баків та контейнерів для люстрації, але вважають, що послуга має бути платною! Так само постачальники з гордістю називають сміттєво-люстраційні баки товаром подвійного призначення – можна лишень уявити, як стрімко зросте попит на них! Адже претендентів на сміттярки – ой, як у нас багато!

Активісти нещодавно до Міноборони принесли міністру В.Гелетею лише скромні чорні сміттєві пакети (мабуть контейнери не встигли підвезти) з прямим натяком на очищення відомства від зрадників, непрофесіоналів і «п’ятої колони», які залишилися у спадок від саламатінсько-лєбєдєвських часів. Ну, справді – скільки ж можна?!

Он один лише директор музею Міноборони В.Таранець чого вартий – лебедєвський призначенець, непрофесіонал, затятий сталініст-реконструктор-«краснийкамандір», був в кращих знайомцях зі всімаколишніми владниими злочинцямилєкарями-захарченками-азаровими-арбузовими, друзяка «бувшого міністра оборони ДНР» Гіркіна-Стрілка, та що там! – послужний список можна продовжувати ще ого як!

Та й, зрештою, припиниться цей «музейний гламур-пром», що спроможний лише на якісь фантастичні у своїй потворності гібридні псевдомузейні виставки!

Ну і що – така людина не заслужила на окремий сміттєвий бак?! Ще й як заслужила! Причому на іменний, щоправда, без зручностей!

Отже акція триває! Свято наближається! пише - linadov

Здається, вже час міністрові оборони Гелетею припинити, нарешті, це неподобство в центрі Києва та розігнати кубло пропутінського «руського миру»! Бо зі сміттярками проблеми не стане…

 

З полум’яним привітом,

активісти.

ОСТАННІЙ день народження путіна

  • 06.10.14, 16:05


Зустріч з пресою самооборонців

Майданівці з Самооборони Троєщини вирішили відзначити, сподіваємося, ОСТАННІЙ день народження кремлівського карлика, що приніс скільки горя Україні.

Київ, Троєщина, Драйзера,8, 2 поверх, Музей української пропаганди, 7 жовтня 14 року, початок о 13-00

Блокування європейського вибору, причетність до розстрілу Небесної сотні Майдану, підла окупація Криму, війна на Донбасі, що вартувала життя тисячам українців, підрив нашої економіки...

Гори в пеклі гебешна тварюка!

Лідер Самооборони Троєщини, що налічує понад 600 бійців Дмитро Бричок з товаришами, розкажуть про організацію допомоги в зону АТО, де нині воюють понад 40 троєщинців, про забезпечення правопорядку у найбільшому міському районі України - Деснянському.

Журналісти мають змогу насолодитися антипутінськими карикатурами талановитого хмельницького художника Жори Ключника "Путя - ти знаєш хто ти..."

А Музей української пропаганди оголошує міжнародний конкурс антипутінської карикатури...

Київ, Троєщина, Драйзера,8, 2 поверх, Музей української пропаганди, 7 жовтня 14 року, початок о 13-00 (поруч з Макдоналдзом, недалеко від РДА)

Лише для журналістів! Повідомляйте про участь -

Самооборона - 063-610-0366

"Голос без ума" - звільнити керівництво Мінкульту!

  • 04.10.14, 21:27


Ми ввічливо спостерігали за хаотичними психологічними блуканнями абсолютно випадкових людей, які очолили Мінкульт. Намагалися якось допомогти, порадити. Мабуть наївні... Ну, що можна чекати від корпоративного конферансьє, ідеологічної грантососки-улюблениці Рінатіка та інших не менш дивних кадрів, які мов таргани, окупували Міністерство? Вони взагалі не розуміються на елементарних проблемах культури! Особливо музеїв...

Маємо ганебний конфлікт в Нацзаповіднику у Лаврі, де ставленики незабутнього Кулиняка напівзаконно звільнили майже 120 музейників!!! Тривають скандали і суди. Мінкульт "безсилий". Хоча, дехто вже дійшов до Європейського суду...

Про цирк у НІЕЗ "Переяслав" вже якось незручно і згадувати. Одіозного директора, екс-приймальника склотари "не змогли" усунути навіть після закінчення контракту. Править чужими руками у статусі заступника! Більше того, "виграє" конкурс на заміщення посади, яким особисто опікується ахметівська грантожерка з Мінкульту! Легендарний скансен колотить чотири роки!

Вирішили добити і найбільший скансен Європи, Національний музей народної архітектури та побуту у Пирогові! Це чи не єдиний заклад, де був відносний спокій, гарні показники, значні досягнення. Ні! Брутально-негайно звільняється успішний Гендиректор Дмитро Заруба і призначається одіозний екс-директор, звільнений за чисельні порушення, корупцію, розвал музею! Це саме той кадр, що оточив себе кримінальними донецькими "казачкамі русскава міра", які здійснювали нічний бандитський наїзд на керівників журналу "Музеї України". Найвеселіше, що нині чимало тих упс-правослабних, затято стріляють у наших хлопців на Донбасі... У них буде база в музеї Пирогів знову? Бравий атаман вже приходив до музею...  Мінкульт під проводом Голосу Майдану, тихо реалізує якусь директиву Генштабу РФ?

Згадується, як з подачі істинно-гускіх правослабних з Лаври та Переяслава, журнал "Музеї України" отримав неймовірний судовий позов з вимогою довести, що УПЦ МП щільно контролюється Кремлем і ФСБ. Це якраз тоді в Переяславі московським попам віддали козацьку церкву, знищивши і розікравши один з музеїв...

Потім був нічний візит високого міліціанта з "профілактичною" бесідою. За кілька днів - "випадковий" напад на шеф-редактора журналу "Музеї України", складний перелом...

В процесі всіх тих подій, ми трохи долучилися до звільнення прикольної блондинки, яка є польовою жінкою якогось з Балог, з посади заступника Міністра культури. Потім з реготом викурювали її з Лаври, разом з не менш прикольною моделлю "Плейбою". Нині та весела баришня у списку блоку П.Порошенка... А колишній міністр, що зараз засів у Лаврі, гучно був звільнений...

Це ще нічого! Головний музей Міноборони України і досі очолюють ставленики злочинця Лєбєдєва, кращі друзі терориста Стрєлкова-Гіркіна! І черговий Міністр оборони теж нічого не може зробити! От безсилий просто...

Таких захопливих історій можна згадати чимало. Воно ж таке тихе, музейне життя...

За ці роки виросло ціле покоління музейних революціонерів, які намагаються відновити справедливість, реалізувати світлі ідеали Майдану. Який переміг, але не скрізь...

Чинуші Мінкульту вже бачили делегації з Переяслава... Вже побачили незалежну профспілку з Пирогова. Ще не розуміють рівня інформаційної кампанії, яка розгортається миттєво через найбільші ЗМІ. Спитайте у Кулиняка і Новохатька... Вони теж не вірили...

Днями активісти з Нацмузеїв у Пирогові, Переяславі, з Лаври, та інших за підтримки журналу "Музеї України" і всіх доступних нам інформаційних ресурсів, почнуть скоординовану спільну кампанію з очищення керівництва Мінкульту і наведення ладу у головних музейних закладах держави.

Якщо треба, досягнемо ганебного публічного вигнання як мінімум трьох невігласів з керівництва Мінкульту. Не чекаючи виборів.

Набридли. Чесно.

Потрібна свіжа кров...

..."Голос Майдану" треба було нагородити почесною грамотою і відправити послом в Гваделупу. Тепер маємо чергове упосліджене нещастя...

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", учасник комітетів порятунку музеїв

В пошуках цнотливої дівчини - символу Майдану...

  • 04.10.14, 13:40

На антипутінській виставці В.Яворівський розповів про фільм про Майдан

На столичній Троєщині вирує мистецьке життя. Класик української літератури, народний депутат Володимир Яворівський взяв участь у пресовій презентації ядучих антипутінських карикатур Жори Ключника. Талановитий хмельницький художник створив серію сатиричних малюнків.

Його роботи користуються масовою народною підтримкою в соціальних мережах, фактично заборонені в путінській імперії і активно використовуються критично налаштованими до режиму росіянами.

Музей української пропаганди - перший на Троєщині, давно підтримує творчість Георгія Ключника, просуваючи в інформаційному просторі. Багато відвідувачів цілеспрямовано їдуть до віддаленого спального столичного Деснянського району, аби насолодитися карикатурами, плакатами арт-директора журналу "Музеї України" Юрія Неросліка, нині бійця 92 бригади ЗСУ, що постраждав під Іловайськом, яскравими фотопортретами креативного директора МУП Катерини Крючкової, а також відомими народними плакатами часів Майдану...

Приємно, що народний депутат В.О.Яворівський постійно підтримує перший музей на Троєщині, бере участь у всіх публічних акціях. Нині ми подумуємо, аби відкрити скромний літературний куточок про творчість письменника, що представляв район ще за часів СРСР...

До речі, саме в музеї на Троєщині, де крім усього іншого є і відома кіностудія, Володимир Яворівський зробив сенсаційне повідомлення про початок роботи над художнім фільмом про Майдан. Днями письменник дописав сценарій...

«Наголошую, фільм "Освідчення в ненависті" буде саме художній. В основі колізії – доля двох братів по батькові, але від різних матерів. Є і головна героїня – студентка міліцейської академії Катря, неймовірна красуня, котра через бідність родини не може заплатити за навчання. Цнотлива. Міністр МВС хоче на День народження Президента подарувати Катрю йому для втіхи на ніч…

Старший брат Іван служить в Росії у ФСБ і приїхав в Україну, як інструктор зі знищення Майдану. Він привозить з собою снайперів. Між молодшим братом Василем – палким українським патріотом та студенткою Катериною спалахує велика любов. Прекрасна і красива. Василь – сотник на Майдані. Його викрадають беркутівці і тітушки та покидають помирати в селі під парканом. Підбирають люди. Виходжують. Василь таки повертається на Майдан і веде свою сотню у вирішальний бій із беркутівцями та іншими силовиками. Старший брат розставляє в кімнатах готелю снайперів.

–Штука за штуку, – повторює Іван: тисяча доларів за вбитого повстанця. Василь гине одним з перших із "Небесної сотні. Його ховають на Аскольдовій могилі біля «крутян». Катря несе в собі Василеву дитину. Це лише прісний каркас майбутнього фільму. Сценарій стократ цікавіший».

Знайшлися бізнесмени – батько і син Березкіни з Кіровограда, які жертвують кільканадцять мільйонів на зйомки фільму і в листопаді до зйомок приступить молодий, дуже талановитий кінорежисер Валерій Ямбурський  – повідомив Володимир Яворівський.

Враховуючи серйозність намірів, грунтовну підготовку фільм буде резонансним. З початку Майдану, його перемоги, окупації Криму, війни на Донбасі, Україна перебуває серед основних світових ньюсмейкерів, то і увага до першого ігрового фільму про Майдан буде відповідною.

Дуже може бути, якщо картину представлять на відомих міжнародних кінофестивалях, вдасться завоювати головні призи і повернути Україну до клубу провідних кінодержав...

Але, то мрії... Почекаємо початку зйомок, спробуємо повідомити деталі. Сподіваємося, Володимир Олександрович не відмовиться інформувати про такі цікаві події через пресовий майданчик Музею української пропаганди...

До речі, режисер В.Ямбурський отримає надпотужну проблему – яку актрису затвердити на головну роль? Адже, вона автоматично стане неформальним символом Євромайдану. В перші дні протестів обличчям подій стала голівудська акторка Хлоя Моретц, постер якої трохи змінив дизайнер Олександр Лісовський. Ми тоді підхопили те зображення, я написав статтю, антимайданівці звинуватили у порушенні авторських прав здається студії МGM і Стівена Кінга. Почалися загрозливі юридичні рухи… Довелося писати відкритого листа Послу США, аби через Держдепартамент вплинути на дорогих юристів Голівуду… Обійшлося…

Як українським кінематографістам вдасться знайти актрису з параметрами світового рівня, залишається інтригою. У будь-якому разі, дівчина миттєво стане знаменитою…

Процес пішов. У пошуках цнотливої дівчини – символу Євромайдану…

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", куратор Музею української пропаганди

Народний депутат В.Яворівський регулярно відвідує Музей української пропаганди


Перший Національний в Музеї на Троєщині

  • 04.10.14, 09:14


У Києві відкрили виставку карикатур на Путіна

Роботи розмістили в музеї Української пропаганди в одному зі спальних районів столиці. Про народну творчість на наболілу тему розкаже Ольга Лузан.

Як завжди, публічні акції в Музеї української пропаганди відвідує молодіжний актив Самооборони Троєщини під проводом Дмитра Бричка. Хлопці приносять речі з Майдану, прапори...

http://1tv.com.ua/uk/news/2014/10/03/59736

Нині презентували прапор організації, що з добровольцями побував в зоні АТО...

Патріотична молодь Деснянського району завжди йде до свого музею...

Скоро в музеї відбудеться кілька спільних акцій...

Прес-служба