Степан Брацюнь презентував патріотичну виставку

  • 19.02.15, 19:20


Відбулося  урочисте відкриття інтерактивної  виставки про Майдан  і АТО «НА ВЕРШИНІ СВОБОДИ ДУХУ».

Конгрес Українських Націоналістів  за адресою:  м. Київ, Дніпровський узвіз, 1 презентував потужний музейно-виставковий комплекс. Захід патронував особисто Голова Конгресу Українських націоналістів Степан Брацюнь.

На виставці представлені: роботи відомих фотографів Сергія Мельникоффа, Андрія Гузенка, Олександра Клименка, фото з архіву КУН, розгорнуто виставку плакатів часів Майдану і створених для учасників воєнних  дій активістами Музею плакату при журналі «Музеї України» та виставка дитячих малюнків «Мир і майбутнє очима дітей».

Прийшли учасники АТО

Виставка плакату від Майдану до АТО

Голова КУН - перспективний політик

Розмальовані каски - шедеври

Плакати для АТО

Страшне залізо з Музейної експедиції в АТО

Афіша виставки

Фотороботи С.Мельникоффа

З Майдану...

Намет КУНу

Роботи Асі Колос

Директор Музею плакату при журналі Музеї України Віктор Тригуб

Прийшли бійці Донбасу і 92 бригади ЗСУ


Поет Олег Побережний
Прес-служба Музею плакату

«на вершині свободи духу»

  • 18.02.15, 11:12

Ти був на Майдані? У тебе залишились пам’ятні про Майдан речі? Прийди і візьми участь у створенні живої експозиції про події  Майдану  та війни  на Сході …

Інтерактивна  барикадна виставка про Майдан  і  наше  воєнне сьогодення

«НА ВЕРШИНІ СВОБОДИ ДУХУ»

19 лютого 2015 року о 14 годині  у  приміщенні Конгресу Українських Націоналістів за адресою:  м. Київ, Дніпровський узвіз, 1  урочисте відкриття інтерактивної  виставки про Майдан  і  наше  воєнне сьогодення «НА ВЕРШИНІ СВОБОДИ ДУХУ» 

В центрі Києва, на печерській площі Слави, розпочинає діяльність нова мистецька платформа. Фактично, музейно-патріотичний центр під особистим патронатом Голови Конгресу Українських Націоналістів Степана Брацюня.

-Події останніх місяців стали вирішальними у нашій історії! – зазначив Степан Брацюнь,-  Майдан, Небесна Сотня, Перемога, підла окупація Криму, кривава війна на Донбасі, шок цивілізованого світу, абсолютна нова міжнародна реальність. Україна стала іншою, продемонструвавши міць і єдність Нації. Саме це ми спробували показати виставкою “ НА ВЕРШИНІ СВОБОДИ ДУХУ “.

-Розгорнуто виставку плакатів часів Майдану і створених для учасників воєнних  дій активістами Музею плакату при журналі “Музеї України”, фотовиставки. Відтворено куточок і атмосферу найбільшого протесту нашої історії.- розповів директор Музею плакату Віктор Тригуб, – Заплановані зустрічі з справжніми майданівцями і учасниками  бойових дій.

-Ми розуміємо ризики і значення цього мистецько-патріотичного експерименту! – сказала куратор виставки, шеф-редактор журналу “Музеї України” Наталка Іванченко, – Вдячні активістам Конгресу Українських Націоналістів  за розуміння і чітку підтримку. Працювали в жорсткому темпі, одночасно вирішуючи масу організаційних питань. Без жодної бюджетної копійки чи сприяння державних установ. Ентузіазм і патріотизм завжди перемагають!

Експерти, які вже побували на виставці в часі її творення,  очікують громадського схвалення сміливої музейно-патріотичної акції.

Конгрес Українських Націоналістів демонструє прогресивний стиль партійної роботи. І це викликає щиру симпатію!

Прес-служба

 

Ти був на Майдані? У тебе залишились пам’ятні про Майдан речі? Прийди і візьми участь у створенні живої експозиції про події  Майдану  та війни  на Сході …

Інтерактивна  виставка про Майдан  і  наше  воєнне сьогодення

«НА ВЕРШИНІ СВОБОДИ ДУХУ»

19 лютого 2015 року о 14 годині  у  приміщенні Конгресу Українських Націоналістів за адресою:  м. Київ, Дніпровський узвіз, 1 відбудеться  урочисте відкриття інтерактивної  виставки про Майдан  і  наше  воєнне сьогодення «НА ВЕРШИНІ СВОБОДИ ДУХУ» 

Інтерактивна  виставка про Майдан  і  наше  воєнне сьогодення  «НА ВЕРШИНІ СВОБОДИ ДУХУ».  В центрі Києва, на печерській площі Слави, розпочинає діяльність нова мистецька платформа. Фактично, музейно-патріотичний центр під особистим патронатом Голови Конгресу Українських Націоналістів Степана Брацюня.

Організатори – політична партія Конгрес Українських Націоналістів, Музей плакату при журналі “Музеї України” та міжнародна громадська організація «Альянс Балто-Чорноморських Націй».

-Події останніх місяців стали вирішальними у нашій історії! – зазначив Степан Брацюнь,-  Майдан, Небесна Сотня, Перемога, підла окупація Криму, кривава війна на Донбасі, шок цивілізованого світу, абсолютна нова міжнародна реальність. Україна стала іншою, продемонструвавши міць і єдність Нації. Саме це ми спробували показати інтерактивною  виставкою про Майдан  і  наше  воєнне сьогодення «НА ВЕРШИНІ СВОБОДИ ДУХУ»

19 січня 2015 року початок о 13-00 прес-конференція організаторів інтерактивної виставки про Майдан  і  наше  воєнне сьогодення «НА ВЕРШИНІ СВОБОДИ ДУХУ». 

На виставці будуть представлені роботи відомих фотографів: Сергія Мельникоффа, Андрія Гузенка, Олександра Клименка, розгорнуто виставку плакатів часів Майдану і створених для учасників воєнних  дій активістами Музею плакату при журналі “Музеї України” та виставка дитячих малюнків «Мир і майбутнє очима дітей», а також   інсталяції створені очевидцями Євромайдану, українськими митцями, фільми, відео-арт, поетичні презентації.

Адреса: м. Київ, Дніпровський Узвіз,1  (метро Арсенальна, пл.  Слави, поруч із Палацом дітей та юнацтва)

У Володимир-Волинському музеї виставка відомих польських журналі

  • 15.02.15, 20:31


Вкотре сусідня Польща демонструє солідарність з українським народом.

Відчайдушна боротьба українців за свої права знайшла підтримку та прояви поваги в усіх без винятку європейських країнах, однак саме сусідні поляки чи не найбільше реально допомагали нам на протязі останнього буремного року. Особливо це відчували жителі, прикордонних з Польщею областей  - Волині та Львівщини.

Наближається рік відтоді як на вулиці Інститутській у Києві під час протестів було розстріляно понад 100 активістів, які прагнули жити у вільній демократичній європейській державі.

Хочеться згадати проте, як польські журналісти у минулорічні зимові дні своїми репортажами не просто висвітлювали події на Майдані Незалежності, а й використовуючи статус міжнародних кореспондентів захищали деяких протестантів від побиття працівниками беркуту.

І сьогодні сусідня Польща активно допомагає Україні. Гуманітарні вантажі, швидкі допомоги, лікування воїнів учасників АТО у своїх шпиталях, активна міжнародна діяльність.

У цей час у Володимир-Волинському історичному музеї  відбувається унікальна виставка  «Україна. Революція Гідності», у якій події українських протестів виражені світлинами відомих польських журналістів Піотра Аполінарського, Павла Боболовіча, Констянтина Чаваги, Рафала Дзенцьоловського, Войцеха Янковського та інших.

Виставка організована Міністерством закордонних справ Польщі за ініціативи Генерального Консула Республіки Польща у Луцьку Кшиштофа Савіцкі та за підтримки Польського фонду «Свобода та демократія».

Підтримали такі ініціативи сусідньої держави відомі володимир-волинці  Сергій Шишкін, Констянтин Зінкевич, молодий співак Олександр Стемковський  та інші.

Виставка вже побувала У Луцьку, Тернополі, Острозі та Дубні.

Від Майдану до АТО - виставка від Музею плакату

  • 15.02.15, 18:35


 Найменший музей світу повертається до активного виставкового життя. Музей плакату України при журналі "Музеї України" закінчує підготовку масштабної виставки під умовною назвою "Від Майдану до АТО".

-Музей має унікальну колекцію сучасних плакатів. Нам є що показати! - заявила куратор МПУ Наталка Іванченко, - Нині тривають перемовини з Головою Конгресу Українських Націоналістів Степаном Брацюнем, який вирішив підтримати акцію, надавши обладнане приміщення в центрі Києва. Сподіваємося встигнути до роковин Небесної Сотні...

Музей плакату став першим офіційно зареєстрованим музеєм такого профілю в Європі. Розпочинався у селі Нові Петрівці, поблизу славнозвісного Межигіря. Однак, через брак виставкових площ був змушений переїхати до Сучасного села Національного музею у Пирогові, де у кімнатці в 15 квадратних метрів розгорнули легендарну виставку "Плакати Майдану". Фактично, маємо перший народний музей Майдану, відкритий ще 27 лютого 2014 року, коли столицею ще блукали банди тітушек...

-У бурхливі дні Майдану, довкола сторінки Музею плакату на Фейсбуці, стихійно виникла Плакатна сотня, анонімно створені агітаційні матеріали розходилися мільйонними накладами. А сторінка МПУ взяла світовий музейний рекорд відвідуваності - 202 000 читачів на добу! - розповів заступник директора МПУ Юрій Сорока, -  Потім була контрпропагандистська кампанія по Криму. І з перших тижнів АТО команда часопису "Музеї України" через Музей плакату і Музей української пропаганди реально підтримує наших хлопців на фронті. Зроблено кілька виставок, у тому числі для батальйонів "Айдар", Першої бригади Нацгвардії, батальйону імені генерала Кульчицького, 92 бригаді ЗСУ, батальйону "Київщина" МВС, бату "Миротворець", штабів НГУ... Відбулося кілька музейних експедицій на передову під час активізації бойових дій.

-Конгрес Українських Націоналістів вирішив підтримати таку масштабну мистецьку акцію! - повідомив Голова КУН Степан Брацюнь, - І у 2013, і в 2014, і в 2015 роках, Україна перебуває в драматичних історичних ситуаціях, коли вирішується доля Нації. І відповідне агітаційне забезпечення - плакати, фотографії, листівки, газети, журнали повинні залишитися для нащадків, аби молодь розуміла, якою дорогою ціною дається свобода. Раді співпраці з командою часопису "Музеї України"!

Місце проведення і дату відкриття оголосимо пізніше. Головне, процес пішов, а Київ очікує відкриття ще однієї мистецької платформи!

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", директор Музею плакату

Special Report: Ukrainian volunteers make dangerous journey to c

  • 12.02.15, 17:01

Міжнародний канал ЮА-Тудей підготовив великий репортаж про волонтерів Самооборони Троєщини і Майдану, які зібралися в Музеї української пропаганди при журналі "Музеї України"

Ukrainian army gets steady supply of aid from volunteers

Ukrainian volunteers give press conference in Kyiv and talk about their experience of taking supplies to the frontlines in eastern Ukraine. Some volunteer groups face attacks by Russian-backed militants as they try to deliver aid to Ukrainian soldiers.

Ukraine Today caught up with some of the volunteers that have made the journey to the frontlines.

http://uatoday.tv/society/ukrainian-volunteers-make-dangerous-journey-to-combat-zone-to-help-soldiers-408232.html





Волонтери Самооборони в Музеї на Троєщині

  • 10.02.15, 07:29

 

В Музеї української пропаганди відбулася прес-конференція волонтерів АТО. Виступили Дмитро Бричок – координатор Самооборони Троєщини, Робін – керівник конвоїв Самооборони Майдану, Віктор Тригуб - редактор журналу "Музеї України", Ігор Педоренко – Самооборона Звенигородки, Дмитро Жанков – фотокор.

Завітав Іван Вікован – директор Національного музею-заповідника “Битва за Київ у 1943 році”, представники діаспори з США і Канади…

Приїхали телегрупи 1+1, ТРК “Київ”, Еспресо ТБ - вели пряму трансляцію…

Кілька днів тому група Самооборони Майдану, Троєщини і Звенигородки, за участі редактора журналу "Музеї України" здійснила гуманітарний рейд за маршрутом Артемівськ-Новоайдар-Щастя-Станиця Луганська. Бійцям на передовій і на блок постах передали продукти, одяг, взуття, ліки, подарунки...

Спілкувалися з бійцями 92 бригади, батів "Айдар", "Київщина" імені генерала Кульчицького... В Станиці Луганській реально відчули всі "принади" передової...

-Як завжди подарували бійцям плакати і патріотичні календарі від активістів Музею української пропаганди Юрія Неросліка, Катерини Крючкової, Насті Самойленко, - повідомив редактор журналу "Музеї України" Віктор Тригуб, - Сподіваємося, у Станиці Луганській буде розгорнуто міні-виставку плакату просто на базі Нацгвардії. Привезли кілька експонатів... Крім того видали спецвипуски "Універсальної газети" і газети "Секунда"...

-Застерігаємо волонтерів-початківців від ризикованих поїздок без попередніх консультацій в зону реальних бойових дій! - зазначив представник Самооборони Майдану Робін, - Продумуйте маршрут, попереджайте командування певного підрозділу, подбайте, аби Вас зустріли, чи пояснили, як їхати. Не викладайте маршрут і час відправлення в мережі! Не забувайте про міни! Без потреби не сходьте з асфальту! Везіть те, що потрібно бійцям!

-Самооборона Троєщини виникла під час Майдану, налічує 600 членів, майже 50 наших хлопців воюють, - розповів координатор Дмитро Бричок, - Ми постійно відправляємо в зону бойових дій різноманітну допомогу, підтримуємо дружні стосунки з багатьма підрозділами. Спільно з Музеєм укр проп при журналі "Музеї України" напрацювали досвід виготовлення патріотичних плакатів, в АТО відкрили кілька патріотичних виставок. Нині розробляємо плакати-календарі для солдат. Друкуємо спецвипуски газети "Секунда", "Універсальна газета", журналу "Нова Січ" для фронту. Проводимо певні агітаційні кампанії в ЗМІ та мережі. Готуємо черговий гумконвой.

Самооборона Троєщини чекає підтримки від патріотів для героїв фронту!

Корпоративна картка Приватбанку 5169330505539954 отримувач ГО "Самооборона Троєщини"

Контакт

Самооборона Деснянського району

(063) 610-03-66

-Ми відкрили кілька точок у великих торгових центрах Деснянського району Києва, - повідомив Д.Бричок, - Розповсюджуємо листівки. Поставили візки, куди можна покласти подарунок хлопцям. Хтось жертвує кошти - великі витрати на доставку - часто під обстрілами... Завжди раді людям, які допомагають реально - грошима, транспортом, паливом, продуктами, медикаментами, одягом...

Самооборона Троєщини діє за принципом передачі допомоги з рук волонтерів в руки бійцям на передовій. Ніяких посередників! Долучайтеся!

І що потрібно:

Цигарки, продукти, консерви, кава, чай, вода, уніформа, бронежилети, каски, чоботи, спальники, засоби особистої гігієни, білизна, сірники, запальнички, ліхтарики, бинти, жгути, знеболюючі, антибіотики, засоби очищення води...

-Самооборона Звенигородки здійснює регулярні рейди в зону АТО! - розповів Ігор Педоренко, - Було багато поїздок. Доставляємо все, що потрібно. Особлива увага - нашим землякам добровольцям і мобілізованим. Допомагаємо одягом, касками, бронежилетами... Дбаємо, аби громада про своїх захисників не забувала!

Волонтер Дмитро Жанков яскраво описав власні враження...

Директору Національного музею-заповідника "Битва за Київ у 1943 році" Івану Віковану було передано для вічного зберігання осколок Граду, що вбив під Дебальцево двох гвардійців...

-Нацмузей "Битва за Київ у 1943 році" здійснює науковий патронат Музею укр пропаганди! - заявив І.П.Вікован, - Допомагаємо організовувати Музейні експедиції в АТО, збираємо експонати, готуємо експозицію про захисників України. Особлива увага - створення плакатів. Нині готуємо акцію, аби музеї виготовили плакати-календарі і передали нашим воїнам...

Приємно, що до музею завітали журналісти і волонтери з США і Канади. Відбулися переговори про співпрацю...

Прес-служба


Найважчий волонтерський маршрут в АТО

  • 10.02.15, 04:48


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В Музеї української пропаганди відбулася прес-конференція волонтерів АТО. Були Дмитро Бричок – координатор Самооборони Троєщини, Робін – керівник конвоїв Самооборони Майдану, Віктор Тригуб - редактор журналу "Музеї України", Ігор Педоренко – Самооборона Звенигородки, Дмитро Жанков – фотокор.

Завітав Іван Вікован – директор Національного музею-заповідника “Битва за Київ у 1943 році”, представники діаспори з США і Канади…

Приїхали телегрупи 1+1, ТРК “Київ”, Еспресо ТБ, які вели пряму трансляцію…

Гумовий броне-ковчег 92 бригади

  • 07.02.15, 13:48


Просять продовжити цикл "Легенди АТО". Після рейдів вздовж лінії фронту накопичується маса журналістських цікавинок. У тому числі, історій, розказаних під час вечері чи біля багаття на блок-посту. Деякі ідеї слід масово поширювати - адже вони можуть врятувати життя...

Отож, про простий і ефективний спосіб бронювання автомобілей, придуманий мобілізованими інженерами 92 бригади ЗСУ.

Наша армія змушена воювати на радянській техніці 25-35 річного віку. Ці музейні експонати постійно ламаються, не мають ніякого захисту. Але, їздити треба - йде війна і нічого іншого нема!

У той же час, автоматна черга чи недалекий вибух снаряду біля автівки з солдатами, можуть стати фатальними для пасажирів і водія.

Найдешевший спосіб "бронювання" радянських вантажівок в АТО придумали в Харкові. Транспортерна гума!

Тримає кулі 7,62 і дрібні осколки чудово! Перевірено боєм.

Ми побачили це диво технічної творчості на блок-посту під Артемівськом. Передавали хлопцям гуманітарку. Загружали в кузов старезного ГАЗ-66, про вік якого було якось незручно і питати... Його і назвали Ковчегом...

Я звернув увагу на кабіну, обшиту товстою транспортерною гумою. Почав розпитувати. Офіцер і водій із задоволенням все показали. Гуму треба закріплювати лише вгорі. Кілька міліметрів повітряної подушки гасять швидкість кулі чи осколка і змінюють їх траекторію. Те саме роблять з кузовом.

Якщо куля залетить, врятує бронежилет...

Зрозуміло, в умовах бою, де гармати і міномети гатять прямою наводкою, це мало що дасть. Але, вантажівками у бій і не ходять!

Бійці стверджують, що їх аматорські випробування і кілька попадань в машини куль і осколків, підтвердили ефективність гумового щита. Дехто навіть наклеїв гуму на пластини броніків...

Колись конструктори і спеціалісти з озброєння, вивчать питання і оприлюднять висновки. Невідомо коли і хто... А гумові броне-ковчеги вже зараз оберігають наших воїнів!

Отже, наше завдання - максимально поширити цю інформацію у військах, отримати відгуки і нові пропозиції. Щось удосконалити... І зробити це варто максимально швидко! Захищаємося!

Україна переможе!

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", із зони АТО

 

Волонтеры Троещины вернулись из зоны АТО!

  • 07.02.15, 10:57

Вернулись с поездки!
Все доставили и разгрузили. Теперь можем выложить маршрут и фотоотчет.


Первая остановка-город Артемовск. Встретили ребят из 92 бригады, загрузили им еды и одежды. Гремело там конкретно, в Дебальцево было не добраться. Решили со временем не затягивать и после долгой дороги прибыли в Новоайдар (бат. "Киевщина"), пораздавали бойцам все необходимое.

С утра после небольшого отдыха выдвинулись в Счастье. По дороге у всех блок-постов следы боев. Остатки сгоревшей техники. Блиндажи, окопы, разрушенные здания.

Прибыли в Счастье, бат. Айдар. Атмосфера этого города невероятная, сила духа и отвага этих людей захватывает!Ощущение полнейшей свободы, и ценность каждой дальнейшей прожитой минуты возрастает.

Конечная точка- Станица Луганская. Здесь же постоянные бои, периодически гремит от ударов артилерии и минометов. Передали гуманитарку,и обратно в путь!

Итог: Маршрут был долгим, тяжелым и опасным. Ощущения непередаваемые, все вернулись живыми. Отдельное спасибо Виктору Тригубу, редактору журнала Музея Украины, ,а так-же нашим коллегам и спутникам с Самообороны Звенигородки,и Самообороны Майдана!!!

Более подробная статья - https://samtroe.wordpress.com/
Больше фото - http://vk.com/album267816753_211132508

Волонтери передали гвардійцям броньований мікроавтобус

  • 06.02.15, 18:43

В селище Станиця Луганська до військовослужбовців батальйону оперативного призначення (резервістів) імені генерала Сергія Кульчицького навідались учасники музейної експедиції.

Ініціатором експедиції став редактор журналу “Музеї України” Віктор Тригуб. Окрім збору нових експонатів для Національного музею-заповідника “Битва за Київ у 1943 році”, Музею плакату України та Музею української пропаганди учасники доставили на передову продукти харчування, свіжі газети, журнали, патріотичні плакати, календарі.

Ось як описує свою зустріч з нацгвардійцями Віктор Тригуб на інтернет сторінці журналу “Музеї України”:

- Нам назустріч виїхав мікроавтобус нацгвардійців батальйону імені генерала Кульчицького. Зустрілися, поїхали на базу. Освітлення немає. Гвардійці мешкають у темряві бетонного недобуду. На декілька годин запустили генератор.

На другому поверсі спостережний пункт, склад медикаментів, медпункт… Скрізь постійно гупає. У деяких місцях до кордону з РФ чотири кілометри. Пряма наводка… Може прилетіти куди завгодно. І до нас… Днями снаряд “Граду” впав за 200 метрів від цієї бази… Нервую.

Розгрузилися. Підходять хлопці з “Правого Сектору”. Пригнали з Німеччини броньований мікроавтобус Mercedes-Benz у подарунок. Гвардійці дякують. Приїхав командир батареї – забирати автомобіль і гуманітарку. Передав йому наші плакати, зняв відео. Поспілкувався про нагальні потреби підрозділу.

Порадившись з друзями із Самооборони Майдану, Самооборони Троєщини та Самооборони Звенигородки, теж передали бус Volkswagen, на якому ми возили гуманітарну допомогу сьогодні, бійцям батальйону імені генерала Кульчицького. Реально підтримуємо наших хлопців…

http://vv.gov.ua/news.php?nid=6790&lang=ua&mid=1


Автор: