хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Відродження столичних водойм

  • 12.10.18, 20:38


Зариблення озера Небреж

13 жовтня на столичних Осокорках відбудеться яскраве, масштабне,  еколого-патріотичне дійство зариблення озера Небреж задля збереження екологічної системи столиці та з нагоди відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці,  Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

 

У 1991 році в Києві було 486 водойм. Сьогодні їх залишилося трохи більше 370. На балансі у КП «Плесо» знаходиться 70 водойм, ще 150 водних об’єктів перебувають в природно-заповідному фонді, а всі інші – з  невизначеним статусом. У столиці паспортизовано лише 4% водойм. Решта не мають а ні власника, а ні  чітко виписаних юридично закріплених меж. Тому їх безжально засипають, забудовують, перетворюють в несанкціоновані звалища. А кожна водойма – досить важлива . У сучасному мегаполісі озера – це блакитні легені столиці.

Протягом багатьох років водоймами ніхто системно не займаєтьсяУвага приділяється лише прибиранню прибережної території,  чого не достатньо для повноцінного життя водойми.  90% столичних озер вимагають комплексного підходу в питаннях їх відновлення. І тут важливу допомогу можуть надати позабюджетні і громадські організації.

В озеро Небреж буде випущено 5 тонн молоді риби. За рекомендацією вчених, це потрібно  для відновлення риб’ячих популяцій і природної біологічної меліорації. Кошти на зариблення надав забудовник ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ».  Запуск риби пройде в рамках розпочатого комплексного облаштування озера Небреж.

Подія дійсно безпрецедентна! Вперше без  бюджетного фінансування, за ініціативою комерційної структури  спільно з вченими, екологами та громадськими організаціями розроблено План по відродженню озера Небреж. Зариблення – це один із етапів реалізації цього плану. Унікальним стане й той факт, що тут на столичних Осокорках  впроваджуватиметься програма зеленого будівництва  в рамках забудови  ж\м «Патріотика на озерах».  Проектом  передбачено збереження природного середовища в процесі створення рекреаційного комплексу в умовах розширення меж мегаполісу.  Це може створити нові тенденції в галузі житлового будівництва.

Під час свята зариблення о. Небреж діти матимуть можливість випустити «золоту рибку» в озеро, загадавши своє найпотаємніше бажання. Краєзнавці Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН  України проведуть пізнавальний Зелений урок, що допоможе розкрити для дітей незвичайну природну красу нашого краю.

Іхтіологи Асоціації рибалок України познайомлять їх з багатим водним світом. Співробітники КП «Плесо» розкажуть про столичні водойми і Правила безпеки на воді.

Дітей і дорослих чекає яскраве свято, конкурси, ігри,  та творчі майстерні і  пам’ятні подарунки. Веселі аніматори створять  настрій присутнім, а кінний театр «Кураж» продемонструє запаморочливі трюки в національному козацькому стилі.

Усі бажаючі  зможуть скоштувати смачного козацького кулішу, випити гарячого чаю з солодощами.

Організатори  та учасники заходу: Банк «АРКАДА»,  забудовник ж/м «ПАТРІОТИКА НА ОЗЕРАХ», Асоціація рибалок України , Державна екологічна інспекція України, Агентство рибного господарства України,  Рибний Патруль в  м. Києві та Київська обл.,  КП «Плесо»,  Національна Екологічна Рада України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти України,  , Сімейний Рибальський Центр «Білі Камені», ГО «Захист», Центр соціальної реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями «Острів Надії»,  ГО «ЕКОконтроль»,  ГО «Міжрегіональний Центр наукових досліджень та експертиз» за сприяння комітету з питань екології Громадської ради при КМДА.

Запрошені та гості свята:керівництво КМДА і Дарницького району столиці, а також очільники державних і районних відомств  і організацій.

 

Місце і час проведення заходу: 13.10.2018 року з 12-00 до 17-00 м. Київ, Дарницький район, вул. Колекторна, озероНебреж (зона благоустрою).

 

Інфомація та акредитація:тел. (066) 444 26 53

 

Прес-служба  АТ АКБ  «АРКАДА»

Людмила Горіцька  – прес-секретар

Начальник служби по звязках

з громадськістю

0

Коментарі