хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

У День пам’яті та примирення

  • 08.05.18, 21:50

Друга світова війна – рубіжна й найжорстокіша подія в історії сучасного світу. В неї було втягнуто 67 держав, 80% населення земної кулі, тривала вона довгих 6 років. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто безвісти пропав. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні.

Україна втратила п’яту частину населення: близько 3 млн. чол. На фронтах, і 5,5млн. у зоні окупації. Міста обезлюдніли і лежали в руїнах. Понад 10 млн. жителів України залишились без даху над головою і жили в непристосованих приміщеннях та землянках. Немає на українській землі родини, у літописі якої не залишила трагічні сторінки та жахлива війна.

У День пам’яті та примирення керівництво Дружківки, начальники відділів виконавчого комітету та структурних підрозділів міської ради поклали квіти до братської могили радянських воїнів Південно – Західного фронту, що у сквері Перемоги. Учасники заходу схилили голови перед героями, які відважно й самовіддано боролися з нацизмом, хто своєю стійкістю, мужністю і самовідданістю на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги показали істинний приклад патріотизму.

У закладах освіти міста з метою патріотичного виховання учнівської молоді проведений цикл заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення: відеоуроки з обговоренням «Українці, які в лавах Об’єднаних Націй перемогли агресора» (з використанням відеоісторій Українського інституту національної пам’яті), уроки мужності «Мужність і відвага крізь покоління», акція «Маки пам’яті»,   тематичні експозиції в шкільних бібліотеках, тематично-інформаційний урок «Історичний погляд на патріотизм української молоді в період Другої світової війни».

Учні гімназії «Інтелект» представили театралізований виступ «Обличчя війни», у якому через танці та пісні розкривали тему «У війни – не чоловіче обличчя», читали вірші «У війни – не жіноче обличчя» та  виконали театралізовану композицію «У війни – не дитяче обличчя». Захід закінчився хвилиною мовчання та піснею «Свята Перемога» у виконанні учнів молодших класів. Учні та вчителі ЗШ І-ІІІ ступенів №6 провели святковий конкурс строю та пісні, присвячений Дню примирення і перемоги над нацизмом «Нас пісня вела до перемоги» у сквері «Ювілейний». У конкурсі взяли участь учні 1-4 класів, які підготували воєнні пісні. Свято розпочалося урочистою лінійкою, під час якої діти виразно читали вірші про події Другої світової війни. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих у ті роки та поклали квіти до пам’ятника воїнам – визволителям Дружківки.

У закладах культури проведений вечір слави «Шана за подвиг, вдячність за мир»; літературно-музичне свято «Пісні воєнних років єднають покоління». У Дружківській школі мистецтв відбувся концерт до Дня пам’яті і примирення.

У Дружківському історико-художньому музеї почала свою роботу виставка «Ветеран», де представлені  портрети  ветеранів Дружківки, що за життя позували у образотворчій студії самодіяльним і професійним художникам, а ще пейзажі та плакати з фондів музею.

 

 

 

 

 

0

Коментарі