хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Відкрите звернення до Міністра культури України

  • 11.12.17, 02:36

Відкрите звернення до Міністра культури України

Шановний  Євгене Миколайовичу!

В переддень Святого Миколая традиційно виставляються чобітки на підвіконня та пишуться записки з найпотаємнішими бажаннями та проханнями до Миколая.

Знаєте, яке найпотаємніше бажання більшості працівників Історичного музею та яке одностайне прохання до Святого? – Негайне звільнення генерального директора музею Тетяни Сосновської.  Оскільки працівники Музею – люди дисципліновані та законослухняні, чобіток з записками вони передадуть через Міністра культури.

Пане міністр! Три роки тому ми з Вами стояли на Майдані, який пізніше назвали Революцією гідності. Так от, те, що відбувається сьогодні в Історичному музеї – знущання над людською гідністю та свавілля, що прикриває некомпетентність та корупцію.

Свавільне призначення некомпетентної особи на посаду директора головного музею країни вашим «папєрєдніком» В. Кириленком  – помилка, яка чомусь досі не виправлена. Ця помилка може мати непоправні наслідки та коштувати надзвичайно дорого – як у моральному, так і у іміджевому вимірах.

Звертаємось до Вас з проханням зробити до Дня святого Миколая найбажаніший подарунок всім музейникам країни і світовій музейній спільноті. Звільніть нарешті «реформатора  музейної справи європейського рівня» директора Національного музею історії України Сосновську Т.В. !

Цей керівник запровадив в музеї такий стиль роботи і методи управління,  що довели до абсурду всі напрямки діяльності.  Директор музею як Герострат, який спалив храм Артеміди щоб прославити своє ім’я, залишиться в історії музею тільки як деспотичний та навіжений дилетант, якому було чомусь дозволено зруйнувати Національний музей історії України.  Ви прекрасно знаєте, що під «креативним» керівництвом п. Сосновської  в Україні вже ніхто не вважає Національний музей історії України не тільки провідним культурним та науковим  закладом країни, а й просто цікавим музеєм. Мова вже нейде про те,  що свого часу цей заклад був визитівкою країни і знаним за кордоном. Т. Сосновська спотворила престиж музею. Значних виставкових проектів не відбувається і не буде створено, бо повністю знищений високий професійний рівень його експозиційної та науково-дослідної діяльності.  Особисто пані зробила все, щоб викинути з музею професіональних науковців з багаторічним досвідом роботи. А для тих поодиноких співробітників,  які ще працюють створила нестерпні умови для роботи, які повністю виключають можливість творчості. Особисто нею зруйнована бібліотека музею, яка має більш ніж сторічну історію формування.  Її не професійна діяльність відкинула розвиток музею на 50років назад.

Ваш подарунок  врятує музей і дасть можливість поступово  відновити і повернути  музейну справу на належний рівень. Якщо ця керівниця допрацює до закінчення свого контракту відновлювати вже не буде що. Не тільки музею, а й державі буде завдано непоправної шкоди,  відповідальність за яку повинні і Ви з нею розділити. Особливу тривогу і занепокоєння викликає ситуація в фондових підрозділах, де  зберігаються унікальні експонати. Замість професіоналів призначені не музейники, багато без профільної світи, а навчати їх і передавати досвід попередніх поколінь – нікому.  За керівництва Т. Сосновської пішли за власним бажанням або вона звільнила сім фондових зберігачів з унікальними знаннями музейної колекції – цей втрачений науковий потенціал вже неможливо відновити і в подальшому несе загрозу глибокої системної кризи.

Звільненням цього  керівника Ви врятуєте не тільки людей, які потерпають від свавілля, самодурства та деспотизму Т.Сосновської, але й колекції, експозицію музею, дай саму будівлю збудовану за проектом відомого київського  архітектора Й. Каракіса.  Зробіть такий подарунок –  і будуть закінчені судові справи, кримінальні провадження, скандали, виклики поліції та жахливі нещасні випадки, яких за всю історію музей не знав. Взагалі аналогічний стан музею було зафіксовано тільки у 20-30-ті рр. ХХ ст., після якого заклад вийшов на пристойний рівень тільки   наприкінці 90-х рр. ХХ ст.

Шановний пане Міністре, не дозвольте остаточно знищити музей!!! Він вже тяжко поранений і волає про допомогу. Звільніть одного не професійного керівника і захистить рештки фахового колективу. Вирішить раз і назавжди цю проблему. Глибоко переконані,  що в цивілізованому, розвиненому суспільстві немає місця для таких керівників.

Євгене Миколайовичу! Ми віримо,  що у Вас вистачить мужності і сміливості зробити цей давно вистражданий  крок  –   станьте для музейників справжнім героєм, який зупинив це божевілля.

Патріоти НМІУ.

P.S. Чобіток з запискою про мрію колективу працівники музею буде передано Міністру під час чергової акції – пікету під стінами Мінкульту.

Записку в чобіток підготував І. Корсун

0

Коментарі