хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Мер Микола Греков: Дармоїди вiд народу. Про АМУ

  • 08.12.17, 12:58


Вони повинні працювати на нас, а вийшло все навпаки. У 2010 році я був обраний міським головою Олександрівська і, коли почав виконувати обов’язки, дізнався, що місто входить в АМУ (Асоціація міст України), куди громада робить регулярні внески.

Доброволець ЗСУ Микола Греков, мер окупованого міста Олександрівськ згадує недавні події і розмірковує про проблеми місцевого самоврядування.

За це, АМУ повинна відстоювати інтереси місцевого самоврядування і права територіальних громад. Насправді, це фейкова структура, якою влада користується як презервативом, як, до речі, і її керівником, обраним з мерів міст, та дирекцією, яка і сама не проти залізти в будь-який владний зад.

Це збіговисько, яке навіть не може постояти за себе і своїх членів.
Після того, як я звернувся в 2011 році, в АМУ і до мерів міст, з пропозицією в день місцевого самоврядування не горілку пити за рахунок бюджету, грантів і підприємців, а вийти і відстояти свої права, я маю на увазі права місцевого самоврядування та територіальних громад, через 15 хвилин після моєї телеграми мені зателефонував Луганський губернатор Престюк і почав погрожувати аж до фізичної розправи, і заткнувся лише після того, як був посланий на…. Потім мене вмовили не робити розсилку і пообіцяли обговорити мою пропозицію на АМУ. І тут понеслося – сотня перевірок, 5 кримінальних справ, прес з усіх боків.
Зі своїми колегами, мерами міст-супутників, ми створили секцію таких міст при АМУ, хоча зустріли доволі значний опір від мерів великих міст, керівництва та дирекції АМУ, Асоціації малих міст, які входять в АМУ. Нас відмовляли і заважали, ніби ми у них шматок хліба відбираємо.
Але була й користь з АМУ.

Так виглядає, що всупереч прийнятої в цій установі практиці, АМУ дала мені адвоката Івана Макара, з яким ми подружилися і доля досі веде нас разом.

Частину справ ми виграли, частину, під нашими аргументами закрили самі правоохоронці, хоча І.Макар мене попереджав, що все рівно вони мене дотиснуть. В 2012 в травні, СБУ і прокуратура Луганської області сфальшували проти мене ще одну кримінальну справу і три місяці я провів у СІЗО. За цей час секція міст-супутників в АМУ була розпущена.
Дякую адвокату Івану Макару, що від мене не відмовився, хоча АМУ вже не хотіла щоб він мене захищав. А коли почався Майдан і все закрутилося, я багато разів звертався і навіть приїздив до Києва, щоб АМУ зібралася і висловила свою думку з приводу того, що відбувається в країні чудес, але керівники Асоціації ухилялися.

Кримська Донецька і Луганська дирекції АМУ відкрито виступили на підтримку Януковича і Путіна, а сама Асоціація мовчала і мовчить досі.
Ми з І.Макаром пішли добровольцями в батальйон “Айдар”, але як і раніше намагалися зробити хоч щось, щоб Асоціація висловилася з приводу війни, анексії, окупації, але вона мовчить.

Макар після року служби в ЗСУ і демобілізації був звільнений з АМУ. Вже замість Вілкула, ламаючи через коліно волю мерів, вибрали нового голову Кличка на цю посаду замість Садового, якого хотіли мери, а АМУ, як і раніше, мовчить і продовжує облизувати владні зади.
Частина мерів з окупованих територій зрадила присязі і перейшла на службу до терористів-сепаратистів, частина знаходиться в розшуку, як, наприклад, Кравченко, частина в СІЗО. Всі вони проводили референдум, агітували і організовували мітинги, протести, вивезення тітушок, закликали створювати озброєні загони.

Дехто з тих, хто проводив референдум, досi є мерами в містах і спокійно працює далі. І ні МВС, ні СБУ, ні прокуратурі до них немає претензій. Аналогічно й депутати місцевих рад, які привели війну, вільно їздять туди-сюди і живуть і в ОРДЛО, і в Україні, і мають там і тут бизнес. Ніхто не притягнутий до відповідальності, нікого не позбавили українських нагород, звань і українських закордонних паспортів, за якими сепаратисти-терористи мандрують по світу. А АМУ, як і раніше мовчить, а всі мери-сепари досі залишаються членами АМУ!
В грудні 14 року я з І.Макаром, приїхали на річні збори АМУ, але їх через наш приїзд скасували. Мені жодного разу звідти не дзвонили, хоча у нас на окупованій частині Донбасу і Криму дуже мало мерів, які відмовилися служити путінським терористам-сепаратистам і під загрозою свого і своєї сім’ї життя, залишивши все своє майно, виїхали з окупованих та анексованих територій. – пише в соцмережах

Николай Греков

А АМУ навіть не подумала за таких своїх колег. Напевно, гусак свині не товариш. І якщо мовчить АМУ і її керівництво, то нехай МВС, СБУ і прокуратура дасть оцінку діяльності цих слуг народу…

Та й ВР варто дати відповідь, хто ми – мери чи …

Що з місцевим самоврядування на тих територіях і чи приймуть закон щодо функціонування місцевого самоврядування на цих територіях – невідомо. Порятунок утопаючих – справа рук самих утопаючих.
Отака подяка за допомогу від вічного мера окупованого міста АМУ і колегам, українським мерам, багатьох з яких він не вважає навіть своїми колегами, і якому соромно за АМУ, за деяких її членів і за тих, хто їх обирає.

0

Коментарі