хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Музеї і заповідники Криму приватизують? Чому мовчить Україна?

  • 05.05.14, 03:28


 Комітет порятунку музеїв Криму звертає увагу на початок повзучої приватизації музеїв та заповідників українського півострова. Вже зрозуміло, що дика орда, яка увірвалася на нашу землю, не збирається розвивати і дбати про наше культурне надбання.

Вже почали "корекцію" меж заповідників і охоронних зон музеїв. Чимало подібних установ ліквідують найближчим часом, а землю і приміщення вигідно приватизують. Що буде з музейними колекціями? Теж продадуть, чи тихо вивезуть до Росії?

Вже маємо факт фактичного знищення експозиції Музею ВМС України у Балаклаві.

На жаль, гуманітарний департамент МО України, якому і досі належить музейний комплекс у Балаклаві, чомусь мовчить. Як і дивне керівництво Національного військово-історичного музею України, чиєю філією є два музеї у Севастополі...

Може через те, що всіх тих людей особисто підбирав зрадник України, екс-міністр Лебедєв? А всі вони і досі при посадах, хоча їх проросійські погляди і відкрита співпраця з окупантами добре відомі, зафіксована документально, на відео і фотографіях...

Чи не час новому керівництву МОУ повернути на службу патріотів України, які ті музеї створювали і розвивали? Спроможних розпочати програму захисту і повернення музеїв на державному рівні?

До Комітету анонімно (бояться репресій рашистів!), звернулися патріоти Феодосії, що переживають за долю колекції Галереї Айвазовського. Можливий варіант її фактичного викрадення у громади цього славного українського міста і переправки до якогось російського провінційного музею... Вже є лист до представників трохи схибленої влади в Москві, але культурологи, розуміючи ницість кремляді, благають Україну теж допомогти, привернути увагу міжнародної музейної спільноти, що постарається зробити Комітет порятунку музеїв Криму через журнал "Музеї України", українські, європейські ЗМІ.

Ось повідомлення для ЗМІ, яке публікуємо повністю, акцентуючи увагу на промовистій фразі: "Также оговорены охранные обязательства при приватизации объектов культурного наследия федерального значения, определение границ историко-культурных заповедников"...

"Министерство культуры России подписало соглашение об осуществлении полномочий в сфере государственной охраны объектов культурного наследия с Крымом и Севастополем.

По данным пресс-службы Республиканского комитета Крыма по охране культурного наследия, подписание соглашения состоялось 29 апреля. Документы подписали Министр культуры Владимир Мединский, Председатель Совета министров Крыма Сергей Аксенов и исполняющий обязанности губернатора Севастополя Сергей Меняйло.

В документах идет речь об осуществлении Крымом и Севастополем государственного контроля и надзора за сохранением, использованием, популяризацией и государственной охраной объектов культурного наследия, расположенных на территории Крыма и Севастополя. Также оговорены охранные обязательства при приватизации объектов культурного наследия федерального значения, определение границ историко-культурных заповедников федерального значения, расположенных на территории Крыма и Севастополя".

Комітет ще раз звертає увагу на ситуацію довкола музеїв Криму керівництва Мінкультури, Мінюсту, МЗС і Міноборони України! Час залучати міжнародні організації, подавати судові позови і вимагати мільярдних компенсацій за вилучення і нищення наших музеїв та заповідників. Міжнародне право повністю на нашій стороні!

Чому немає конкретних справ?

Крим все-одно повернеться в Україну!

Віктор Тригуб, координатор Комітету порятунку музеїв Криму, редактор журналу "Музеї України"
0

Коментарі