хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Виставка плакату "Крим - це Україна!"

  • 03.04.14, 14:04


Подвиг і зрада. Так коротко можна охарактеризувати події в Криму під час підлої російської окупації. Історики і правоохоронні органи ще дадуть всебічну оцінку, сподіваємося, винні будуть покарані, достойні нагороджені. На все  потрібен час...

А Музей плакату України при журналі "Музеї України" вже готує виставку плакату "Крим - це Україна!".

Майдан породив хвилю плакатотворчості, що перетворила скромну сторінку Музею плакату на Фейсбуці у світового лідера серед офіційно зареєстрованих музеїв. Маємо інтернет-феномен маленького музею, що розміщується у двох кімнатках будинку Тернопільської області відділу Сучасне село Національного музею народної архітектури та побуту України у Пирогові. Сторінку ФБ стабільно відвідують 60-100 тисяч читачів щодоби. Матеріали музею радо публікують сотні сайтів України та інших країн. Експерти лише почали вивчати цей рекорд.

Виставка "Плакати Майдану", відкрита у Нацмузеї у Пирогові, стала першою офіційною виставкою Майдану, створену у музеї Національного рівня. Перед її презентацією було підпалено поле поруч з музеєм, Самообороні довелося докласти певних зусиль, аби забезпечити охорону від залишків здичавілих тітушек, яких на той момент ще не вивезли з Києва... Висловлюємо подяку народним депутатам Л.Ємцю, В.Бондаренку, директору музею Д.Зарубі за реальну підтримку!

Час був важкий, небезпечний. Пережили навіть надпотужну хакерську атаку... Втратили кілька сайтів...

-Я навіть не підозрював, які гострі моменти доведеться пережити з виставкою "Плакати Майдану" - ділиться Генеральний директор Нацмузею у Пирогові Дмитро Заруба, - Ми стали першими, серед Національних музеїв, хто розгорнув виставку такого емоціонального патріотичного звучання. Відповідно, отримали весь пакет погроз... Але, щиро пишаємося, що спільно з Музеєм плакату зробили таку добру справу. Інтриги тривають і досі... Вже справою честі стала виставка "Крим - це Україна!". Адже, ми підтримуємо давні стосунки з митцями кримських татар, спільно робили з ними резонансний фестиваль. Я особисто наполіг, аби виставка "Крим - це Україна!" була розгорнута саме у Пирогові! Відкрию секрет - ця виставка могла відбутися на платформах найпрестижніших виставкових майданчиків... А буде у нас!

-Ми трохи здивовані аморфною позицією Мінкульту, особливо баришні, що багато років піарила фонд зловісного олігарха Р.Ахметова, прославляючи Януковича, а нині чомусь стала ПЕРШОЮ заступницею Міністра культури України, намагаючись перебрати на себе керівні функції! - обурюється політолог, заступник директора Музею плакату Сергій Пархоменко, - Саме вона консервує найгірші кадрові проблеми колишнього режиму, заважаючи прогресивним перетворенням. Ми будемо ініціювати комплексну перевірку діяльності Фонду Ахметова і вимагаємо негайної відставки такої сумнівної особи з Мінкульту!

Попри всі негаразди, виставка готується до відкриття, монтується, доповнюється.

Дбаємо про охорону...

Днями, повідомимо про офіційну презентацію.

Віктор Тригуб, редактор журналу "Музеї України", директор Музею плакату

 

 













0

Коментарі