хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

"Плакати Майдану" в Нацмузеї Пирогів - чекайте!


Завершується основний етап Конкурсу народного плакату протесту Музею плакату при журналі "Музеї України". Розпочинаючи конкурс, ми навіть не уявляли, які драматичні події нас чекають! Сталося так, що Музей плакату опинився в епіцентрі запеклої плакатної війни, яку, слід сказати, ми виграли!
А "збирання аматорських картинок" стало безпрецедентною політичною акцією. Сторінка Музею плакату України, відкрита у Фейсбуці 24 грудня, перетворилася на потужне ЗМІ з добовою аудиторією у 200 тисяч! За підтримки сайтів "Музеї України", "Нова Січ", Хай Вей, Народних блогів та інших, ми змогли організувати повноцінні плакатні інформаційні кампанії.
Патріотизм і героїзм майданівців, Самооборони, Правого сектору піднявся неймовірно, у той же час, як вороги та опоненти були повністю знищені морально, висміяні...
Інформаційна війна була виграна повністю! У тому числі художниками, фотошоперами, демотиваторщиками...
-Музей плакату України при журналі "Музеї України" формує паперові копії електронних версій робіт з Конкурсу народного плакату протесту для колекції виставки "Плакати Майдану".- Повідомила куратор виставки Наталка Іванченко, - Просимо відгукнутися авторів! Запрошуємо спонсорів та інформаційних партнерів! Допомога була б дуже доречною!

-Про концепцію виставки "Плакати Майдану". Буде плакатна стіна пам`яті Небесної сотні. І спробуємо графічно показати історію протесту. - сказав кандидат історичних наук Віктор Карпов, - Використовуються роботи Стронга, Ю.Журавля, О.Недождія, М.Рудської, Н.Шуст-Цимбалюк, І.Когутяк, А.Єрмоленка... та інших авторів, більшість з яких невідомі...
Нагадуємо, всі плакатотворці, чиї роботи потрапили на Конкурс народного плакату протесту, можуть взяти участь у виставці Плакати Майдану, що незабаром відкриється у Нацмузеї в Пирогові. Більшість робіт не підписані, є проблеми з авторським правом. У разі якихось непорозумінь - повідомляйте! Час був скланий...
-Ми пишаємося тим, що у відділі Сучасне село скансену, вже більше року діє унікальний Музей плакату! - зазначив Гендиректор Нацмузею у Пирогові Дмитро Заруба, - Вражені мужністю плакатистів, які у найдраматичніші моменти Революції відкрито підтримували свій народ. Попри погрози і арешт. Хочемо запросити народних депутатів і представити найяскравіших художників до державних відзнак. Ці митці - справжні герої!
Нині закінчуються підготовчі роботи, виготовляються копії, йде монтаж. Відкриття вирішили зробити скромним, лише для преси. Про дату повідомимо. Вхід - безкоштовний.
Плакати, навіть нашвидкоруч зроблені любителями у ті страшні тижні, масово поширені соціальними мережами, мали колосальний вплив на суспільство, закордонну аудиторію. Допомогли перемогти.
Тепер цей творчий пласт потрібно систематизувати, вивчити і зберегти для історії. Саме цим займається Музей плакату України.
Сподіваємося, надалі Україна розвиватиметься мирно...
Віктор Тригуб, директор Музею плакату при журналі "Музеї України"







0

Коментарі