хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

"Плакати Майдану" - буде пересувна міжнародна виставка?!

  • 11.02.14, 19:17

Майдан спровокував небувалу народну творчість. Хтось пише вірші, пісні, а більшість, несподівано для себе, почала малювати картини і плакати. Маємо поки що незбагненний феномен. Сталося так, що Музей плакату України, який до Майдану тихо існував на окраїні суспільної уваги, раптово опинився в епіцентрі подій, розпочавши Конкурс народного плакату протесту.
Процес пішов відразу після звірячого побиття юних студентів Євромайдану. Це обурило і згуртувало націю. Відповідно, виникли перші плакати. Після  мільйонного віче, розпочалася  плакатна хроніка. Що стала війною...
Команда Музею плакату при журналі "Музеї України", спробувала зібрати і зберегти кращі зразки графіки. Спершу на сайтах, потім на спеціально відкритій сторінці у Фейсбуці. Результат перевершив всі сподівання. За півтора місяці, сторінку відвідало десь півмільйона людей! 30-35 тисяч читачів щодня! Ми стали абсолютним рекордом відвідуваності нової музейної сторінки офіційно зареєстрованого музею! Підтяглися художники. Як професійні, так і аматори. Майстри фотошопу та демотивації. Фотографи... Нині маємо безпрецедентну базу данних плакатних робіт про Майдан.
Виникла ідея сформувати пересувну міжнародну виставку "Плакати Майдану", відібрати кращі авторські роботи, презентувати її безпосередньо на Майдані (скажімо у Київраді) і провезти основними країнами Євросоюзу, перш за все тими, які допомагали найбільше - Литва, Польща...
Вже почалися перемовини з художниками. Звернулися до дипломатів.
Вимальовується потужна мистецько-політична акція.
Відповідно, запрошуємо структури, здатні підтримати фінансово. Піар - гарантуємо!
Часу мало! Тому просимо художників, згідних на участь, потенційних меценатів, відгукнутися максимально швидко!
Контакт через сторінку Музею плакату України у Фейсбуці, через сайти "Музеї України", "Нова Січ". Проект все-одно буде реалізовано!
Нині феномен плакатної творчості вивчають соціологи, психологи. Музей плакату встигли звинуватити у пропаганді екстремізму, тероризмі, роботі на іноземні спецслужби... Ще раз підкреслимо - ми відбираємо лише вже оприлюднені у мережі роботи! Ніяких судових заборон  не маємо. Ми не ЗМІ! Ми - музей! Плакати - експонати. Кількість відвідувачів наших віртуальних експозицій залежить від популярності.
Те саме і з виставкою "Плакати Майдану". Буде підтримка і попит - проект піде. Ні, залишимся у мережі...
Все дуже просто.
Отож, стартуємо!
 Просимо відгукнутися художників - надайте музею дві-три копії кращих на Вашу думку плакатів у зручному для Вас форматі, відповідно підписаних і оформлених.
Всі учасники стануть лауреатами нашого конкурсу. Якщо вийде, будуть навіть невеликі премії...
Це наша - Плакатна революція, і ми повинні перемогти!
...І що б не казали - плакатну війну у Росії ми виграли блискуче...
Віктор Тригуб, директор Музею плакату України, редактор журналу "Музеї України"



0

Коментарі