хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Час коли плачуть чоловіки…


І тільки мертвих людей уже ніхто не поверне…

Висловлюю свої співчуття, всім жертвам режиму, яку полягли за нашу свободу, за сонячне небо над головою, за те щоб наші діти виросли в кращій країні. Слава Україні!!!

Позаду важкий тиждень, хоч він ще і не закінчився, але вже можна зробити деякі висновки, 100 трупів, 1000-чі покалічених за дві доби, Київ пережив за останні 2 дні, напевне те саме, що пережив період війни…


Кульмінацією усієї трагедії стала угода між Януковичем і опозиційними лідерами, за засвідченям від ЄС: Федеральний міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр, Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський та керівник департаменту континентальної Європи Міністерства закордонних справ Французької Республіки Ерік Фурн’є.


Текст угоди:

Стурбовані трагічними випадками втрати життів в Україні,

Прагнучи негайно припинити кровопролиття,

Рішуче налаштовані прокласти шлях до політичного врегулювання кризи,

Ми, сторони, що нижче підписалися, домовилися про таке:

1. Протягом 48 годин після підписання цієї угоди буде прийнято, підписано і оприлюднено спеціальний закон, який відновить дію Конституції України 2004 року зі змінами, внесеними до цього часу. Підписанти заявляють про намір створити коаліцію та сформувати уряд національної єдності протягом 10 днів після цього.

2. Конституційна реформа, що врівноважуватиме повноваження президента, уряду та парламенту, буде розпочата негайно і завершена у вересні 2014 року.

3. Президентські вибори будуть проведені одразу після прийняття нової Конституції України, але не пізніше грудня 2014 року. Буде прийнято нове виборче законодавство, а також сформовано новий склад Центральної виборчої комісії на пропорційній основі відповідно до правил ОБСЄ і Венеціанської комісії.

4. Розслідування нещодавніх актів насильства буде проведено під спільним моніторингом влади, опозиції та Ради Європи.

5. Влада не запроваджуватиме надзвичайний стан. Влада й опозиція утримаються від застосування силових заходів.

Верховна Рада України прийме третій закон про звільнення від відповідальності, який поширюватиметься на ті ж правопорушення, що й закон від 17 лютого 2014 року.

Обидві сторони докладатимуть серйозні зусилля для нормалізації життя в містах і селах шляхом звільнення адміністративних та громадських будівель й розблокування вулиць, скверів і площ.

Незаконна зброя має бути здана в органи Міністерства внутрішніх справ України протягом 24 годин з моменту набрання чинності вищезгаданим спеціальним законом (п.1 цієї Угоди).

Після зазначеного періоду всі випадки незаконного носіння та зберігання зброї підпадатимуть під чинне законодавство України. Сили опозиції та влади відійдуть від позицій протистояння. Влада використовуватиме сили правопорядку винятково для фізичного захисту будинків органів влади.

6. Міністри закордонних справ Франції, Німеччини, Польщі та Спеціальний представник Президента Російської Федерації закликають до негайного припинення всіх видів насильства та протистояння.

м. Київ, 21 лютого 2014 року

 

Перемога чи поразка час покаже , я зараз не беруся оцінити, оскільки ще всі на нервах, і не відійшли від того шоку, що відбувався на протязі останніх днів у столиці.


Мені здається, що така угода це скоріше поблажка для Януковича, можливо я радикально настроєний, але за цю сотню трупів необхідно судити(смертна кара в Україні відмінена!).

Далі про угоду, деякі пункти як на мене, мають а ж надто білі плями, зокрема, перевибори президента, весь майдан люди вимагали негайної відставки, а опозиція сказала про перевибори які можуть відбутися а ж у грудні місяці, а новий президент фактично почне працювати після інавгурація, а ж у лютому. Я вважаю це неприйнятним, і перевибори мали б відбутися одразу, після того, як підпишеться нова Конституція Януковичем.

Також, після того як Янукович підпише закон про нову Конституцію, потрібно одразу вирішувати питання з виборчим законодавством, бо як показують події, з довиборів, опозиція може мати непогану підтримку, але через виборче законодавство можуть програти на рівному місці. І мене ще цікавить той момент, що дострокові вибори в нашій країні можливі тільки згідно Конституції, коли президент, або подав у відставку, або не може виконувати свої зобов’язання через хворобу, або вбитий. Наскільки мені відомо, жодної з цих умов на сьогодні не виконано, а тому, це ще одна біла пляма на цій угоді.

Далі розслідування, спільно з ЄС, це добре, але для початку необхідно затримати було тих регіоналів, які вже покинули територію України, і які зараз можуть бути вже де завгодно, бо ж близько 60-ти регіоналів місцезнаходження є невідомим.

Тому, я думаю, що сьогодні ще не останній день революції, і є дуже багато питань, які необхідно вирішити, але головне щоб це відбувалося мирним шляхом.


7

Коментарі

Гість: shipkin

121.02.14, 21:39

нас опять обманут

    анонім

    221.02.14, 22:12Відповідь на 1 від Гість: shipkin

    нас опять обманутХолодний розум - http://blog.i.ua/user/1494975/1361476/

      321.02.14, 22:16

      Як я розумію то нікого не збираються судити?Треба влаштувати народний суд.

        421.02.14, 22:29

        Я далека от политики, но то, что яныку дали срок до декабря меня очень возмутило..фактически получается, что палач будет "править" страной еще целый год... Сейчас на майдане поставили ультиматум, чтобы до 10 утра он подал в отставку...на его месте я бы застрелилась, но он трус и никогда на это не пойдет...
        В статье размышления очень правильные. Спасибо!!!!