Звіт за липень

  • 29.07.19, 18:04
- Не закрила огірки
- не зробила бусики
- не пересадила вазон
- не скинула жодного кілограма
- не перебрала лахи в шафі
- не відлучила Степана від цицьки
- не ходила по гриби
Але є одне, що я зробила
- дуже сильно втомилася


Врятувати Рокі +18

  • 06.07.19, 11:25
Хочу написати історію одного веселого песика Рокі. Одного сумного дня веселий песик Рокі попав під машину. Господар дуже любив песика і тому відніс його до лікарів в одну велику броварську клініку.
Через декілька днів чоловіку повідомили, що Рокі треба приспати і шансів вилікувати немає. Не будемо фантазувати про методи лікування в тій великій знаній клініці, але віддали собаку у стані розкладання тканин, все смерділо і гнило на бідній собаці. 
Я вже писала, що Рокі дуже любили в його родині і тому вирішили не здаватися, але ніхто не брався допомогти його господарю, всі пропонували достроково відправити песика на радугу і припинити його страждання... Але в одній маленькій ветлікарні, де працює мій синок, є девіз: "Ми не присипаємо тварин, ми їх лікуємо", саме туди і попали 17 березня 2019р. Рокі та його хазяїн, що вже майже втратили надію. Лікарі Таня і Максим (мій синок) одразу взялися за лікування. Було видалено приблизно 30% шкірного покриву і ,нажаль, песик позбувся свого хвостика через те, що він просто згнив і його довелося ампутувати.
Лікування виявилося дуже складним і тривалим, але, завдяки безмежній любові господаря, допомозі Тані і Максима (мого синочка) та шаленому бажанню Рокі жити, все почало загоюватись. Були задіяні всі можливі методи лікування, від традиційних, до накладання на рану опаришів. За Рокі вболівали всі, тому коли Максим розповів про нього в нашій родині, то виплила тема, що колись у війну саме за допомогою опаришів видаляли гниючу плоть. Сумнівно так??! Таня дала дозвіл на дії і передала пацієнта в руки молодого і красивого Айболита. Максим пулею зганяв в рибальську крамницю і придбав пару коробків тих протівних хробачків, потів він їх перебрав і поклав під спеціальну лампу на стерилізацію.
Обережно пінцетом опариші щодня викладались на страшні рани на годину-дві і потім так само обережно знімались
Результат: веселий песик Рокі живий.
На даному етапі ще не все ідеально, але Рокі вже майже не помічає своїх невеликих ран. Він тільки трішки сумує за своїм хвостиком...але тільки трішки.
Фото +18



Я пропонувала Максу написати якусь роботу про це, але він сказав:" Мам, це ж наші будні".
Може хтось подумає, що я хвалюся? Так і є. Моя дитина врятувала одну душу.

Дожилася. Пишу кляузи на сусідів

  • 04.07.19, 18:21
От вам текст моєї кляузи до міської ради. Знизу ще напишу трохи, а поки читайте...

Вітаю.
По вул. Тратата біля паркану школи лежать бетонні плити, що призначені для вкладання у провулки по цій вулиці. За рік їхнього самотнього лежання силами місцевих засранців було "приватизовано" половина плит. Хотілось би знати, коли заплановані роботи, бо шансів побачити плити в провулках вже дуже мало. Якщо все ж таки моїм милим сусідам вдасться заволодіти усіма плитами остаточно, то, я так розумію, провулки облаштовані не будуть чи все ж таки є примарна надія на це?
P.S. Дякую за асфальтовану дорогу, поки все супер. Це до того, що я бачу не тільке погане.
Всім любові і миру. Слава Україні!

Далі знову пишу вже вам. 
Напередодні розповідає чоловік.  Розповідає дуже емоційно, вилупивши очі і брискаючи піною з писка. Звонить йому його друг дитинства, з яким не раз ходили підглядати за тітками в баню і розібрали разом стару Волгу у одного сусіда, то було ще в дитинстві і Волга була іржаіва і не  на ходу, а баня була на вулиці і з зафарбованими вікнами, то вони в чоловічий день нашкрябали зсередини троха в куточках, а в жіночий ходили дивитися. То я все пишу до того, щоб ви мали уявлення, що дружбан дуже близький.
Отже...
Дзвонить той кореш мому чоловіку:
- Сергію, поможеш мені заперти п'ять плит у двір?
- Саня, ти що!!!!?
- В смислі?!!!!
- Так це ж плити в провулок!!!!!
- Ну й що. 
- А тебе (тут дематюкація не дає мені передати всіх матюків, що знає мій обдарований в цьому напрямку чоловік) не засмучує той факт, що плити будуть вкладатись в провулки по нашій вулиці і я живу в одному з провулків?
- То що не допоможеш?
....

 До Санька інші сусіди теж постаралися. 
За моїми спостереженнями У нас на вулиці з 22-х номерів приблизно 7 більш-менш нормальних родини, що не були мною помічені в пижженні  заволодінні державного майна. А я, трясця, вмію спостерігати і все пам'ятаю. Сашка я не здам... не така я вже кончена. 

P.S. Саньок голосув за Зеленського. Ні до чого... просто згадала, як він хотів покращень і змін.

От знову я вам все виклала про себе, а ви вже думайте і додумуйте самі.




83%, 24 голоси

17%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Знову про все й одразу

  • 16.06.19, 12:42
Привіт, втомлені сонцем.
Якщо чесно, то писати нема про що, але пишу. Ну давайте про жару ...
Жара в  Україні це вже закономірність і треба звикати. Мій Степан пристосувався дуже швидко. Я би теж робила, як він, та боюся, що гола тітка буде не така мила, як голе дитя. Мій синок просто в одну мить відмовився від одежі. Натягнути бодай щось це ціла проблема, все натягнуте знімається і кидається по кущам через секунду. Вчора зібрала кавалєра гратися з сусідською  семирічною Машою. Через п'ять хвилин я знайшла свою дитину в купі Машиних іграшок ...голого ...без Маші. Першим ділом в гостях мій Степан зняв майку і труси, але Маша цього не оцінила. Вона одразу побігла подалі від сорому в хату. Прийшлося швидко забирати кавалєра. 
Ще одна пристрасть малого розбишаки це ключі, замки і все,  куди пхаються ключі. Раніше ми замикали хвіртку на замок, та вчора він навчився і його відкривати. Дивлюся я, що дитина моя зникла. Я бігом туди, сюди ... до виходу на вулицю. Бачу, замок відчинений, а мій ексбіционіст шльопає по вулиці зі швидкістю ракети. Шлях до волі перекрили      два дядька зі словами: "Бєженєц, ти куда?!" і я зі словами: "Зара хтось получе по сраці!"


А для тих, хто спитає, чи худну я, чи вже наїла пару кіло ... Порадую і тих і інших. На Пасху я наїла парочку і зупинитись їсти було дуже складно, але потроху-потроху я скинула наїдене і знову пішла в мінус... городи і жара мені у поміч.

Маю на сьогодні


З моменту похуданія на сайті 
92.9 - 81.6 =11.3 
Були цифри і менші, але сьогодні зранку таке, тому що маю, то показую. З "качелями" на Пасху думаю норм. Їм вже все підряд, навіть торти і морозиво, але не по відру, як раніше, а для задоволення.

От і все. Всіх люблю.

P.S. А це фото для Сала. Знайла в архіві. Там троха видно



4 червня. Вітаю всіх тутешніх.

  • 04.06.19, 10:26

















Ну ще у мого чоловіка сьогодні днюха...

Знову трохи про село і не тільки

  • 01.06.19, 20:59
Нарешті скінчилася школа. Першим ділом я звичайно рванула в село. В селі я спихнула Степана на бабу з дідом, а сама в город. Не знаю, як в інших місцях, а у нас кінець травня це весілля мошок з комарами. А на святковий стіл у них ті, хто затримався на грядках. Що я тільки не купувала і чим себе не мастила, щоб спортити їм апетит, але фігвам. Наквецяла на себе спирту з ваніліном - кусають, облилася одеколоном "Гвоздіка" - кусають. Підказали про дегтярне мило. ОК, труся милом. Чую за спиною підлетіла зграя і дзеготять між собою:
- Чуєш, а що це так смердить?
- Це нова приправа до нашої їжі
- Ммммм, треба спробувати.
Налетіли, обкусали і чую знову:
- Приправа канєшно на любітєля, але їсти можна.
Щовечора я приймала вигляд жаби ропухи, бо всі оті пупиришки мастила йодом. Звичайно!!! Вигляд ропухи приймав і Степан, його ніхто не кусав, бо баба відганяла гіллям з бузини від дитятка кожну мушечку. Але якщо маститься йодом мама, то треба маститись і Степану, бо інакше вереск на все село.
Як пішла полуниця, то щоранку першим ділом малий командир брав бабу за руку і вів до ягід. Він з діловим виглядом ходив між рядків і шукав червоні, перше тикав пальцем на бабу, а потім на полуницю і казав: "Ииии!"
Це означало "рви".
Квіти в селі це гордість кожної хазяйки. А іриси взагалі це окрема тема. Коли цвітуть іриси, то село приймає вигляд ботанічного сада, бо під кожним парканом буяє різноманіття цих квітів.



Разом з ірисами розцвітають маки, рози, ромашки, піони і ще купа всього. Якби не город, то я би могла сутками ходити кругом хати і відкладати у мозок файли з квітами, щоб емоцій хватило до наступного року... Сутками не ходжу, але щоранку роблю обхід території.




Все фоткаю, але через фото все одно не передаються аромати квітів і жужання джмелів.

Ну про гарне досить. Тепер про інших дурних, що риють землю.
Приїхала я з села і ...


Ото помаранчеве, то каналізаційна труба на глибині 80 см. А поруч ще одна яма. А на городі ще пару.Короче, одне придурошне створіння, що має вигляд собаки, почало копати метро від Броварів до Чернігова. Чесслово, якби у мене був пістолет, то я його би вбила і не треба писати мені про терпіння, ви ту яму не закопували. Земля була і на хаті, і на сусідському паркані, і на плитці. Прийшлося перти землю з городу і швидко прибирати сліди злочину, щоб встигнути до приходу чоловіка, бо получив би точно. Тунель було вирито під оцим деревовидним піоном. Він вже відцвів, але якщо він гигнеться і засохне, то я точно куплю пістолет і застрелю дурбецало.



Що повірили?! Не застрелю звісно, але в той момент, як я побачила прірву в клумбі і голі корені, то дуже хотілося.

Оце це створіння. Сидить на цепку і обмірковує свою ганебну поведінку. І що ви думаєте, що він не розуміє?! Все він розуміє, бо коли я показую пальцем на яму, він пригинає голову і робить сумні очі, як у Нікуліна.



Ну тепер все.
Всіх люблю ... крім цього пса ... поки що.

Новые источники удовольствия

  • 21.05.19, 21:53
Из последних...
Какое блаженство натянуть ремень ГРМ и чтоб сошлись все метки.

P.S. Больше таких коротких заметок вы от меня не дождетесь. А сегодня устала.

Кіт хрущеїд

Перекопую місце під старою клубнікою. Я копаю, а котих хрумає хробачків. І не тре мені тут розводити тему, про голодного кота. Кіт їсть виключно курячі шиї і крила....дякую мамі, що привчила. Кіт дістався мамі від сусідки (вона того... трошки померла), а у мами свій кіт, а двох їй забагато і вона дала кота зятю завезти десь на багаті села.... Коротше, кіт живе тепер у нас в Броварах. Звати Адольф Гітлер, бо під носом має чорні вуса. Гітлер трохи чаморошний, бо я йому повистригала ковтюхи.


Щось з відосом якісь трабли. Є воно у замітці чи ні не знаю, то ось вам ссиль.

Подорож. День третій.

  • 06.05.19, 11:38
Початок третього дня у минулій замітці, там про Золочів.
Відвідавши крайній пункт нашого запланованого маршруту, ми почали шлях додому. На цьому шляху у нас був намічений такий об'єкт, як форт у Тараканові.
Їдем, їмо, кришемо в машині, слухаємо музичку, задовбуємо папу, бо нам то холодно, то жарко, замацуємо скло руками від ковбаси ... Коли наш провідник Настя повідомляє, що "Чєрєз 500 мєтров пріготовьтєсь к повороту направо....чєрез 200 мєтров не пропустітє поворот...черєз 50 мєтров повєрнітє направо" Повертаємо, дорога грунтова, вся в калюжах, через ліс ...потім якісь хащі. Ми всі витріщаємося у вікна, щоб зрозуміти, куди Настя сказала нам повернути з такої гарної траси. Дорога переходить майже в дві стежки, не приведи боже зараз зустрічну машину, гілля б'є по лобовому. Я обережно питаю, чи бува Настя не бухає там у себе в задзеркаллі.
А саме смішне, що, коли ми оце "мчали" крізь тараканівські джунглі, Настя різко оніміла. Вона перестала підказувати і навіть проявляти ознаки свого віртуального життя.
Мовчимо. Нарешті чуємо: "Ви прібилі в пункт вашего маршрута". 

Перед нами вхід кудись, там темно як у ...


Берем ліхтарик, вмикаємо світло на телефонах, витріщаємо щосили очі і занурюємось в темряву. Сам тунель виявився таким, що ми би могли проїхати й машиною, вліво і вправо є входи в здоровенні кімнати, що йдуть одна за одною паралельно тунелю. 
Виходим на світло.
В рот мені ноги!!!!! Ніфіга собі масштаби!!! Одразу скажу, що на думку всіх моїх хлопців "це самая ахрєнєнная штукєнція" серед всіх замків і палаців. Як виявилося, що форт виконував роль захисної споруди, коли саме тут проходила межа між Російською імперією і австріяками. Потім його мали наміри використовувати в другу світову, але чи німці не мали бажання ходити хащами, чи ще з якоїсь причини, але форт свою пряму місію не виконав. Потім з нього в радянські часи хотіли зробити склад картоплі і буряків, потім склад с/г автозапчастин...не склалося ні з тим, ні з іншим. Колись на цей форт у 1873  році виклалии 66!!!! мільйонів рубликів, задіяли супермоднорозумного архітектора, але на ділі він так і не виконав своєї місії в повному обсязі. Зате нині там крутий майданчик для різних квестів і пейнтболу.

Фотки



Під шаленими емоціями грузимось в машину і пробираємося через вже знайомі зарості. Тут нізвідки з лісу вилазить мужик, щось тримає в руках. Старший придивляється і каже, що дядько несе гриби зморшки.
Тато лупить по тормозах! Нашому папі слово "гриби" навіть просто так говорити не можна. Навіть коли в рекламі кажуть про грибок у ванній, він уявляє, що там ростуть гливи, або рядовки. Знову висипаємо з авто і всі ліземо в чагарник шукати зморшки. Малий Степан копіює поведінку дорослих і уважно заглядає під листячко. За 10 хвилин знаходимо 10 грибів, але тут я не витримую:"Так, харе. Їдем далі!" Всі бурчать і кажуть, що мама як завжди поламала кайф, але лізуть до машини.
Їдем наче вже додому, всі заплановані об'єкти відвідали 
Їдем. Тут на екрані навігатора з'являється напис "історічєскій обьект", "замок".
Папа знову жме на тормоза. Повертаємо вбік і шукаємо той замок.



Тепер все. Додому. Попереду треба переїхати весь Київ. Навігатор показує, що шлях вільний, пробок і аварій не спостерігається. В Київ ми в'їхали вже вночі, все в ілюмінації і дуже гарне, водії спішать додому...
Бровари.
Спати ...спати. 
Завтра ще розгрібати речі, мити машину і декому писати звіт на і.ua. 

Хочу вірити, що далі буде.

Подорож. День другий.

  • 05.05.19, 09:41
Початок: http://blog.i.ua/user/6314888/2285797/
Ранокк почався не з кави.
Прокинулися ми від того, що дощ з неймовірною силою лупашить у вікна. Але що робити, треба збирати лахи і їхати в Лавру. Наостанок годуємо господарського кота Васілія залишками наших котлет і ковбаси, перевіряємо речі, рахуємо поголів'я і направляємося до святих місць. 
Одразу попереджаю, що я наче й  віруюча, але отой весь церковний бізнес не приймаю. В храмі буваю рідко, до сповіді ходила один раз.
Почаївську лавру видно здалека і видовище це неймовірно грандіозне. Масштаби споруди збуджують конкретно. 
Дощ майже затихає, ми починаємо оглядати все навкруги роззявивши роти. В храмі іде служба. Я купую всім свічки і даю настанови: "Ходити тихо, не розмовляти, хто буде тикати пальцем, тому його зламаю". Ходимо, як миші, розглядаємо ікони і розпис. Бачимо якусь чергу. Встаємо в чергу. Виявилось, що всі цілують ікону і причащаються. Вилазити з черги наче й неловко, тому ми всі гуртом цілуємо ікону і причащаємось. Потім з'ясувалося, що нам дуже повезло, бо не всім це вдається і цілували ми відбиток Богородиці на іконі, а це, як виявилося, дуже круто. 
При вході в храм треба хреститись.  Всі автоматом хрестимось при вході в буфет, що при Лаврі. Готують там смачно. Малий Степан ще й заробляє смаколика від тьоті.
Наприкінці заходимо в лавку, купуємо свічки додому, іконку і 8 літрів святої почаївської води. 
Всі  просили привезти їм воду, тому так багато.
Після Почаївської лаври відчуття суперечливі. Сама Лавра вражає величчю і красою, але грошей люди туди несуть торбами і кількість крамниць з іконами і іншим тому підтвердження. В усіх стоять довжелезні черги з бажаючих віддати свої кровні  в кишеню Гундяєва.  Ще мене шкрябнуло по серцю, що в церковній лавці є окремий куточок з підписом "література на українській мові", ніби українці там меншість. Всі попи і монахи балакають на російській, на стоянці багато машин з російськими номерами. Коротше, тема окрема і думки по ній різняться. Але те, що церква зомбує гірше телевізора це уж точно, якого б патриархату вона не була. На цьому крапка, їдем далі. Дощу більше ніде не було. Погодка нарешті була відмінна, сонечко гріло, пташки цвірінькали. 

Фотки змазані сорі

Потім була коротка зупинка в Бродах. Я вимушена була сидіти в машині зі сплячим Степаном. Замок я не подивилася, але хлопці наробили фоток.
Фотки дивіться в інтернеті, бо мої на фотоапараті, а ці гружу з телефона.

Олесько.


Дівчатка, це гребем на аватарки )))

Це якась пані лягли і просять
.

Підгірці.


Олесько і Підгірці розташовані зовсім поруч. Замки зовсім різні за стилем. В Олесько замок, можна сказати, доглянутий, а в Підгірцях хочеться плакати від того, що таке чудо архітектури знаходиться в жахливому недоглянутому стані. В Підгрці ми попали в 16.30, саме в цю годину вхід зачиняється, але охоронник за 50 грн охоче впустив всередину. Потім пустив ще одних, і ще одних ... Охоронник в Підгірцях на свої чайові міг би вже   почати вставляти вікна в палаці.

Останнім найдальшим пунктом нашої подорожі став Золочів. Екскурсію ми запланували на ранок, а ввечері, після  заселення в готель, вимушені були гуляти по місту, бо у нашого тата почалася ломка без кави. Ці кавові наркомани гірші за курців. 
Золочів дуже миле затишне містечко. Центральна вулиця перекрита для транспорту і там все дуже чистенько і файненько. Ще мене здивувало, що в місті ну дуууууже багато аптек. Проходячи повз місцевих батярів, мій екстремал хотів пошуткувати, типу "болєєте да?!", але подумки порахував цілі зуби і передумав.


Це ранком вже в замку

Про каміння з замку шукайте інфу в інтернеті, вона цікава, але багато писати.
В оту дюрку всі пхають пальця і замовляють бажання. Ми звісно теж всі попхали туди пальці.


В замку, як і в усіх замках, є підземелля. А ще в замках бродить багато поляків. От ми доходимо до сходів, що ведуть вниз і поляк поруч мене питає:"До льоху?!!!". Я йому на чистій польській: "Так, пан, до льоху!"

Далі буде...