Зі святами!

  • 14.10.18, 09:05
Всіх нас зі Святами. 



Меня терзают смутные сомненья...

  • 13.09.18, 10:33
Недавно обговорювали у замітці Змєєлова тему бомжиків, ну типу взяти-помити-влаштувати на роботу і т.і. і тут вчора випадок. Гуляю я ввечері з собакою, вечір вже темний. Собаку завів син і він(пес Оззі) дурний, як ...як...таких дурних псів я ще не бачила. Самий дурний з двох, що я мала. Синуля поіхав на навчання, а мені наказав годувати-прибирати-вигулювати. Собака дістався вже дорослим і розбалуваним, ми його ще доростили і добалували. Воно не вміє ні нормально стояти, ні ходити. Воно або скаче на місці, або бігає, як скажене. На повідку воно теж ходить не нормально, а аномально. Бере його в зуби і тягне вперед з силою Камаза.

І от мчимо ми по вулиці і на шляху мітимо всі забори і дерева, повертаємо в глухий провулок (є у нас там біля магазину де люди не ходять) і шукаємо де притулити волохату дупу для важного діла. Не знаю як у всіх нормальних собак, а цей присідає і починає шукати зручного місця, може так навприсядки пройти пару метрів, а потім з довольною пикою все зробити.
Бачу, що танцював-танцбвав і різко передумав, почав щось нюхати і підскулювати. Я туди. Щось підсмердює. Я далі. Підсмердює сильніше. В рот мені ноги (ну типу омайгод!). Труп! Я тягну пса назад на дорогу і тут стоять два хлопці.
- Пацани, ідем зі мною, там хтось лежить.
- Та це бомж. Він вже пару днів тут ночує.
- А може він вмер?
- Ні, сьогодні був живий.
Ну я б була не я, якщо б не пішла перевірити тіло на живість. Пру вже я пса в темний провулок, Оззі явно пручається і не хоче, бо він вже там все понюхав і воно явно пахне не колбасою...ну хіба трохи можна вловити в районі капців нотки свіжого хлєбушка. Я не здаюсь. Стою перед тілом у формі зірки, бо одну руку пес тягне назад, а іншою я намагаюся дотягнутися до тіла, ногами вгризаюся в землю.
- Мужчина, ви живий?
- ...
- Мужчина, ви живий?
- Ы
- Мужчина, вам погано?
- Ыы
- Мужчина, викликати швидку?
- Ыыыди на хуй.
Зрозумівши, що тіло дихає, я пішла за вказаною адресою до себе додому. Назад ми з псом йшли мовчки і тихо. Я була трохи ображена за неінтелігентну відповідь, пес був в розпачі від того, що забув, сходив він по-великому чи ні.
Коли я все розповіла чоловіку, він по-перше чомусь не здивувався, що я в темному провулку знайшла бомжа, а по-друге, запропонував віддати мужчині моє тепле одіяло і його светра....щоб людини було на що зранку опохмелитись.
Нікуди я не пішла, але довго думала різні банальності, що такі люди самі винні, що в наш час легше пристроіти собаку у сім'ю, що я нічого не зможу змінити і воно тому дядьку і не треба і таке інше. Але чомусь спалось дуже хреново...

P.S. Всіх люблю


40%, 14 голосів

9%, 3 голоси

20%, 7 голосів

31%, 11 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Про шишки клубнічка

Отаке.

Картинки по запросу формы члена

А!!! А ви шо подумали?

Годна пєсня

  • 27.08.18, 09:54
Останнім часом мало що торкає, а це прямо ну дуже...дуже. Інші пісні у них так собі, а ця прямо дуже... Ну і респект хлопцям, що мають бороди. Борода, то канєшно...ех

Пісня зробила мій день. Хлопці там копають землю і я піду перекопаю стару клубніку.


Перший досвід в живцюванні

Для "негопітніх", як би назвав наш відомий класик, живцювання - це розмноження рослин з гілочок і листочків. 
Почалося все з того, що мене взяли завидки, коли ранньою весною у сусідки яскраво-жовтими квітами сяяла форзиція. Рослина манила мене і наче насміхалася. Кожного разу, як я проходила повз сусідського паркану, із-за якого виглядала ця красуня, я чула: " Олю-ю-ю, ти кульо-о-ома, ти просто мусиш мати таку красу-у-у". Як тільки кущ наростив нові пагони, я пішла на діло під прикриттям свого малого Степана з легендою типу ми тут туди-сюди гуляємо з коляскою по вулиці і нічого тирити не збираємось. В зручний момент, я тихенько відламала пару молодих гілочок і швидко дриманула займатись вкоріненням.

Це форзиція. Вона весною прекрасна.
Картинки по запросу форзиция

Потім я собі подумала, що непогано би ще розмножити виноград і гортензію. Як правильно нарізати черенки знайдете в інтернеті. Коротко, берем ділянку з двома парами листочків. Нижні листочки видаляємо разом з бруньками біля них і поміщаємо в суміш грунту і піску, все зволожуємо і накриваємо. Робимо щось типу теплички. Щодня!!! треба оприскувати листячко і слідкувати, щоб земля не пересихала. Десь через місяць буде вам щастя і тоді укриття можна зняти.


Така у мене гортензія. Квіти в цьому році були як голови і колір мінявся від яскраво-рожевого до ніжно-хвіолетового. Колір гортензіі залежить від кислотності грунту. Не ведіться, коли на базарі або в садовому центрі ви побачили рожеву і блакитну гортензію (біла не рахується, то окрема пісня). Щоб на ділянці вас радували рослини різними кольорами, то при посадці під одні підкладіть іржаві цвяхи, або якесь непотрібне залізячча, а інші садіть просто так. Або є спеціальні добрива для них. Ще гортензіі люблять вологу і кислоту. Моя мама під них пару разів за сезон підливає розсіл, що залишається від огірків або сироватку. 

Це мій виноград Кеша або інша назва Талісман, його я і розмножувала. Кеша столовий морозостікий сорт, на всій територіі України може рости без укриття. Ще він стійкий до хвороб і дуже сильнорослий. Швидко, вже на 4-й рік він дає повноцінний врожай. Кеша звичайно потребує мінімального догляду, обрізки і оприскування фунгіцидами, але значно менше, ніж інші столові сорти винограду. Обрізку роблю йому один раз ранньою весною і два рази за сезон прискаю болтушкою власного виробництва. По секрету, тільки для вас, видам рецепт. Берем 10 літрів води і розводимо в ній пачку борної кислоти, столову ложку з горкою соди, столову ложку без горки йоду, трохи марганцю і 5-10 таблеток метронідазолу або трихополу. Якщо для профілактики, то достатньо 5 штук, а якщо ви помітили на кущах винограду перші ознаки хвороб, то треба більша доза. Метронідазол - протигрибковий препарат, сода стимулює сахаристість, йод і все інше дезинфікують.


А це трохи не по темі замітки але по темі співтовариства. Чоловіку на роботі колєга презентував пару насінин кукурудзи, яку хтось колись комусь привіз з Грузіі. Трохи я посадила в Броварах, трохи в селі. І тут і там вона вимахала на славу. Щоб ви оцінили розміри, то ото на фотці зправа іржава труба під виноградом має 2 метри, а кукурудза вже 5 а мо й більше. Вона якась пізня, бо свою нормальну ми вже поїли, а ця тільки видала качани. Спочатку було всього по одному качанчику, а потім вилізло ще по два. 



Ну а тепер питання знатокам. Як мені оті всі рослинки, що попускали корінці, зберегти до весни. На зиму садити в грунт не хочу, боюся, що померзнуть і вся моя робота псу під фіст. В інтернеті пишуть різне, хто каже треба сухий погріб, хто - холодний балкон, хтось взагалі викладає на підвіконні. Але, я думаю, що рослинки все одно мають відпочити в холодку і скинути листячка, щоб весною кинутися в ріст мені на радість. Як мені робити? Маю вологий погріб і холодну веранду.

Про експерименти і все інше

Вирішила я посіяти семена і заодно перевірити тенднціі останньої дачної моди на собі. На форумах помідоролюбів і картоплеманіяків я не зареєстрована, але іноді люблю за ними підглядати з кущів. Цього разу я напідглядала, що багаті збоченці використовують спеціальний гідрогель, а, такі як я, вибирають той гель з памперсів і садять в нього все від розсади перців до дерев.
Взяла я памперс, розпатрошила йому нутрощі і дістала всі тельбухи наружу. Памперс брала новий, не починайте бекати. Вклала все на дно, полила водою, зверху насипала земельки, насіяла семена і знову притрусила земелькою. Все робила, як писали гуру петрушки і селери. Я звичайно читала і негативні відгуки, що то все фігня і все таке...але дуже вже кортіло спробувати на собі. По задумці гідрогель зберігає вологу і не треба потім часто поливати. 
Отже. Я все зробила по інструкції, поклала тепличку для чистоти опиту на сонячне підвіконня і чухнула в село. Коли приїхала, то першим ділом рванула до експерементальної станції і... нічого там не побачила. Земля порепалася за тиждень, а той гель і не думав щось віддавати. Він собі набубнявив від вологи, ще й підозрюю, що паразит ввібрав всю вологу з землі. Семена навіть не проклюнулися. Я все полила і на ранок з'явилися перші всходи. Бідосі чекали вологи і як її отримали, то дружно полізли до сонечка.
Висновок: Гель вбирає і не віддає. Може якщо садити прямо в гель і корінці проростуть в ньому, то схема спрацює, а так НІ-ФІ-ГА. Колись, як буде натхнення, я ще щось спробую виростити прямо в гельові, але поки натхнення зникло, а без нього я не працюю. Та немає експерементів, що не вдаються. Є або позитивний, або негативний результат і той і інший цінні для науки.

Фото робилося з телефону, то сорі... які є


Це набубнявив гель

Це семена насіяла

Це "сендвіч", як його назвали ті кулібіни.


Це бідосі, що почали вилазити одразу після поливу. 
Їх вже більше, може колись ще викладу фотку готових рослинок.

А тепер улюблена рубрика населення "Ліпим пульку із какульки". Це я була в селі і поки йшли дощі, я собі переводила гвозді і вибивала злість, бо ті дощі забембали. Як їх тре, то нема, а як вже не тре, то йдуть і йдуть. 

Це я зробила лавку з колоди, що залишилася від старого сараю. Колода пролежала років сто і все ще "мироточила" смолою. Для того, щоб закрити ту смолу, я цілий рік поїла чоловіка пивом, а дітей шкідливими газованими напоями, подумали ви? Ну щось типу того. Тільки не рік, а чотири. Почала збирати кришечки давно, то для такого терміну не дуже я й потравила дітей, до того там ще кришечки від молока і всього типу корисного. Лавка вийшла не фонтан, але дурне з голови я вибила точно, бо чоловік дозволив брати тільки старі іржаві цвяхи з відра, що теж простояли в тому сараї 100 років, нові не дав... Нічого, я за це його бритвою ноги побрию.


А це я приспособила старий вєлік для вазонів.


А це ми ще встигли сходити по гриби. Гриби є... часу трясця нема. prostite


Як завжди всіх люблю. Окрема подяка всім, хто пише в товаристві і ходить читати замітки.

Флешмоб

Поступила пропозиція для тих, у кого є бажання щось виростити крім пивного пуза, манікюру й плісняви, зарити у горщечок з земелькою якесь семено й потім зробити замітку з фотками, як воно росло і що з нього вийшло.
Кошенята, гроші і секретики не рахуються. Вони не ростуть...я перевіряла (кошенята, якщо що були вже мертві, може того й не проросли).
А тепер трохи моїх фоточок на тему: Робимо пулю з гімна. 
Це щоб вам не було нудно читати замітку.





Паркан обіцяю перефарбувати... чесслово.

А це я розфарбувала колись камінець, він у мене тепер на клумбі.

А це жучидло.


А це квіточки

А це я зробила отаку доріжку. Виклала плиточками.

Тут видно краще, але це старі фотки


Це рози-мімози


Ото я фоток навикладала, прямо як Ганя Броварська. 



50%, 7 голосів

50%, 7 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

У Disu днюшка!!!!!

  • 18.07.18, 13:23
Дісу по світу бродила,
Взявши маленьку драбину.
Зі всього робила світлини,
Сховавши під шляпу косу.
По вуличках Риму ходила,
Над Альпами гак пролетіла,
Всім серцем Париж полюбила,
У Лондоні зняла Біг-Бен.
Зловила за хвіст крокодила,
Піймала у кадр гамадрила,
Сміялась, любила, чудила...
У сумці спала кенгуру.
Весь світ засняла як хотіла,
Пройшла океан на вітрилах,
В Тібеті замерзла - тремтіла,
На хвильку забігла в Перу.
Там трішки вона відігрілась,
Зеленого чаю попила,
Пончо у мачо купила,
І склала його в чумайдан.
І раптом щось задзвеніло...
Очі Дісу привідкрила,
І тут вона зрозуміла,
Що був це прекрасний сон.
Та сльози Галя не лила,
Косу в зубах закусила,
Знайшла в кладовці драбину
Купила на Киів квиток.
В столиці блукала де хтіла,
Від кадрів в очах мерехтіло,
Під носа вірші буркотіла
І потім все виклала в блог.

P.S. Нехай всі твоі найгарніші сни стануть реальними!