Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Загадка

  • 12.09.12, 17:30
Вже не вперше чую від знайомих, особливо з регіонів що вступити на бюджет то  є велика проблема, а,вступивши, діти і батьки бояться чхнути в бік деканату щоб не дай Бог не вилетіти... Причому мова часто йде про абсолютно непрестижні вузи/спеціальності на які вступають "аби корочку отримати"

При цьому і у КПІ і у Шевченка і в НАУ щороку говорять про проблеми з набором на бюджет. Да, є спеціальності на які традиційно конкурс зашкалює (програмісти-економісти-філологи), але їх можна перерахувати на пальцях. На решту беруть всіх бажаючих без жодних проблем. Якщо багато бажаючих - ще й додаткові місця на бюджет роблять...
5

Останні статті

Коментарі

112.09.12, 17:42

Моя кума за поступление на бюджет своей дочери заплатила 6,5 тыс дол. И это в нашем городе.))
Конкурс на бюджет выше, чем на контракт. и мест меньше.

    212.09.12, 17:48

    Продолжим тему у Вас в заметке?)
    А зачем ребенку, который имеет талант допустим к программированию, идти на лингвистику или наоборот? Я думала, наступило время, чтобы не "кудавозьмут", а "кудаталантесть". Да где там. Где свободно туда и идти? Плохой принцип.

      312.09.12, 17:50Відповідь на 1 від Мари_НКа

      Я такі історії чую щороку.
      Я цього року сама обдзвонювала людей зі зовсім смішним балом і вмовляла до нас вступати. На бюджет. На деяких факультетах готові були самі доплачувати щоб тільки до них прийшли. Причому гарантії працевлаштування по тим спеціальностям на порядок вище ніж у економістів чи філологів з конкурсом 100 чоловік на місце
      І де логіка?

        412.09.12, 17:54Відповідь на 2 від JokondaL

        Я про такі варіанти не говорю. Мова йде про те що на того ж філолога можна вступити в Іняз, можна в КПІ, можна в Драгоманова, можна в Києві, можна у Львові, можна в Харкові. І конкурси будуть дуже суттєво відрізнятись.
        У моїх знайомих дитина вступила в Дніпрі на контракт. По цій самій спеціальності зі своїми балами він міг вступити в КПІ або НАУ безкоштовно.

          512.09.12, 17:57Відповідь на 2 від JokondaL

          І є ще один важливий нюанс - коли у дитини є талант це одне, але якщо рішення приймають за дитину батьки? А це абсолютно не рідкість. У 80% відповідь абітурієнта "Я пораджусь з мамою"
          Причому батьки рішення приймають виходячи зі своїх якихось міркувань, які нічого спільного з бажаннями і здібностями дитини не мають.

            612.09.12, 17:58Відповідь на 3 від tanjuwa

            Тю. точно шо-дурдом.

              712.09.12, 18:05Відповідь на 4 від tanjuwa

              У меня друзья в КПИ и Шевченка. Так мало того, что бюджетных мест мало, да еще и взятки за экзамены страшные.

                812.09.12, 18:07Відповідь на 5 від tanjuwa

                Каждый судит со своей колокольни. Но вот те варианты, что Вы описываете, мне не встречались. Как-то больше - хотят поступить и денег нет, чтобы за бюджет заплатить, как это не смешно. (и тех. специальности тоже)

                  Гість: Sotofa

                  912.09.12, 18:29

                  я тоже диву даюсь, когда зазывают бездарей на бюджет, чтоб места не пропадали, а потом оказывается, что чье-то неплохое дите за бешенные бабки учится на такой же специальности.

                  И это, признавайся, дерете взятки страшные за экзамены?

                    Гість: Sotofa

                    1012.09.12, 18:32

                    а вообще, мне кажется тут проявляется тяга нашего народа к ажиотажу. Кто-то пустил страшный слух, что куча денег в карман и только так, и понеслась - сразу же ищутся связи кому б дать и все такое, вместо того, чтоб разобраться как есть на самом деле

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна