Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

У Харкові відкрили Центр утримання безпритульних тварин

Центр побудували менше ніж за рік, його територія займає 1,7 га.  Будівництво центру обійшлося в 15 млн грн, з яких 4,75 млн грн виділено з міського бюджету, 3,5 млн грн - з Фонду охорони навколишнього природного середовища міста Харкова, 6,7 млн грн - з обласного Фонду охорони навколишнього природного середовища.

У головному корпусі центру розміщуються ветеринарна клініка з двома відділеннями і стаціонаром для безпритульних тварин і тварин харків'ян; приміщення для обслуговуючого і адміністративного персоналу; притулок для кішок на 50 місць; службові та підсобні приміщення.

Сам притулок для бездомних собак складається з круглого павільйону на 100 місць та майданчика для вигулу та дресирування собак. Круглий павільйон з вольєрами призначений для утримання перспективних собак, які пройшли карантин і можуть бути передані охочим узяти собі домашнього вихованця.

Раніше відловлених бездомних собак утримували в придбаному у 2010 році загальному вольєрі з 30 секцій, розрахованому на одночасне утримання 100 собак. Тепер тварини проходитимуть перетримку протягом семи днів у нових вольєрах карантинного майданчика. Він розрахований на 500 собак. Після проходження карантину перспективних тварин переводитимуть до притулку.

Тепер у центрі перебувають 100 собак і 20 кішок.

Крім вилову бездомних тварин, у центрі надаватимуть й інші послуги, наприклад прийматимуть у городян домашніх тварин і їхнє потомство, від  яких відмовилися, конфіскованих за рішенням суду домашніх тварин, підшукуватимуть їм господарів.

Як відзначили в центрі, уведення притулку в експлуатацію дасть змогу узгодити поводження з бездомними тваринами в Харкові з нормами Міжнародної конвенції із захисту тварин і європейськими стандартами.

Директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова повідомила, що це єдиний центр такого рівня в СНД, де застосовуються сучасні методи поводження з тваринами. У створенні центру орієнтувалися на досвід англійських колег. «Це визнаний у всьому світі спосіб поводження з тваринами. Собак, які не пройшли відбір після карантину, присипляють спеціальним препаратом, що не викликає мук. В Англії цей укол називають
«укол милосердя», - додала Юлія Шаповалова.

http://www.city.kharkov.ua/uk/news/u-harkovi-vidkrili-tsentr-utrimannya-bezdomnih-tvarin-14335.html
6

Останні статті

Коментарі

114.06.12, 11:36

Те, що їх будуть присипляти при певних умовах - однозначно добре. Бездумне милосердя таке ж безглузде, як і бездумна жорстокість.

    214.06.12, 12:20

      314.06.12, 15:50Відповідь на 1 від Icebear

      Я дуже сподіваюсь на те що цей досвід застосують і в Києві. Бо те що пропонується зараз (або СВП або пожиттєве утримання десятків тисяч собак державним коштом) - абсурд, особливо в умовах нашої країни, враховуючи нестачу коштів і кількість собак на вулицях
      І що саме цікаве всі державні притулки в Європі, яка набагато багатша всеодно працюють саме за такою схемою, пожиттєві - лише приватним коштом.

        414.06.12, 15:50Відповідь на 2 від LisaAlisa-888

        Хоч десь здоровий глузд переміг

          514.06.12, 23:50Відповідь на 4 від tanjuwa

          Хоч десь здоровий глузд перемігага, навіть не чекала, шо у нас таке може бути)

            621.06.12, 09:15

            Мені сподобалось що Шаповалова не додала в договір з Four Paws пункт про обов'язкове повернення тварин на вулицю. Це було б замкнуте коло.

              721.06.12, 09:52Відповідь на 6 від first

              Шаповалова взагалі молодець, вона наразі єдина хто реалістично дивиться на цю проблему і головне пропонує дієві, абсолютно законні і прийняті в усьому цивілізованому світі методи вирішення, а не ставить експерименти