хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

www.zarvanycia.cc.ua Святий Онисим

  • 28.02.17, 12:04

www.zarvanycia.cc.ua Святий Онисим

Святий Онисим († 95) — жив у місті Колоси у Малій Азії і був невільником-поганином у багатого чоловіка Филимона, який став християнином. 

Одного разу Онисим, провинившись перед Филимоном, зі страху перед карою втік до Рима, де в той час св. Павло перебував у в'язниці і проповідував Христову науку. Апостол Павло у Посланні до Филимона заступається за Онисима. Під впливом св. апостола Онисим прийняв св. Хрещення та згідно Послання до колосян (Кол. 4.9) був спіпробітником апостола Павла. 

Згодом Филимон простив Онисимові провину і відпустив його на волю. Відтоді Онисим ревно допомагав св. Павлові у його апостольській праці. Він разом з Тихіком відніс листа св. Павла до колосян. Перед смертю св. Павло висвятив Онисима на єпископа Верії. Покинувши у 67 році Рим, Онисим проповідував Христову віру в Греції і країнах Малої Азії. Був єпископом м. Візантія (Константинополя). У часі царювання імператора Траяна святий Онисим був схоплений і приведений на суд до єпарха Тертилли. Загинув мученицькою смертю 95 року, його жорстоко побили камінням і потім усікли голову мечем.

День пам'яті святого апостола Онисима — 28 лютого.

http://www.zarvanycia.cc.ua/ , 
http://vk.com/zarvanycia , 
https://www.facebook.com/zarvanycia.net , 
http://www.odnoklassniki.ru/profile/533438398557 , 
https://twitter.com/Zarvanycia , 
http://blog.i.ua/user/6200557 ,
https://www.youtube.com/embed/545lC7s9Rv0
1

Коментарі