Вишневе, березень 2024.

                 

        

           

           

             

              

            

                

            

В памяти моей. Париж.


        
          
         

         
            
       
        

       

        
        
         

         
        

                    

        

         
                     
         
      
         

З конкурсу на краще фото дикої природи.

Музей природознавства в Лондоні оголосив переможця у категорії People's Choice Award за найкраще фото дикої природи. Ним став британець Німа Саріхані зі знімком сплячого білого ведмедя на айсбергу. Фотограф зафіксував тваринку на норвезькому архіпелазі Свальбард. У пошуках білих ведмедів він три дні провів на експедиційному судні.


"Представитель темных сил".

     На "Радио Долин" -- невероятный Александр Филиппенко, названный в актерских кругах "ярким представителем темных сил" за выразительно сыгранные роли всяких-разных...бяк :). Александр Георгиевич, обитающий теперь в Литве (как многие другие россияне, в том числе и кинокритик Антон Долин), вспоминает интересные эпизоды из своей жизни, рассказывает о новой роли, фонтанирует стихотворными цитатами из Шекспира, Пастернака, Окуджавы, Левитанского, Жванецкого...

Знаменитый актер на артиста вроде как, формально, не учился, он выпускник не менее знаменитого московского физтеха, был членом успешной студенческой команды МФТИ не менее знаменитого Клуба веселых и находчивых (КВН). 
Сыграл больше 100 ролей в фильмах, среди них -- "Баллада о доблестном рыцаре Айвенго", "Мой друг Иван Лапшин", "Черная стрела", "Убить дракона", "Трудно быть богом", "Мастер и Маргарита", "Ленинград"... В прошлом году вышла еще одна лента с участием Александра Филиппенко -- трагифарс режиссера Резо Гигинеишвили "Пациент №1" об умирающей советской эпохе.

Достойно выглядит и общественная позиция этого человека. Он выступал против военных действий в Чечне, участвовал в правозащитных акциях, критически отзывался о путине, осудил аннексию Крыма, высказывался за освобождение фигурантов  так наз. Болотного дела, Навального, Серебренникова, Олега Сенцова, Светланы Бахминой... А 19 мая 2022-го красноречиво опубликовал в Facebook свое фото в вышиванке. 
Осенью 2022-го театр Моссовета не продлил ему контракт (по формулировке Википедии -- "уволен за антивоенную позицию"), и супруги Филиппенко уехали в Литву, к дочери, которая уже год там проживала. 

Это интересно смотреть и слушать:

Цитати. Сергій Сингаївський про Україну.

…на початку 1980-х довідався про роль українця Феофана Прокоповича, сподвижника Петра І. Той підказав цареві, як збудувати імперію, до якої входила б і Україна. Тоді я відчув якусь дитинячу гордість. Мовляв, це ж наша людина, а чого досягла! То була психологія підлеглого. Тільки зараз починаємо розуміти, що ми не лише жертва. Позиція жертви вкрай небезпечна насамперед для неї самої. … без нас — невідомо, чи існувала б Російська імперія. Тисячі українців своїм розумом, інтелектом, умінням зробили це можливим. Я про це не думав 1985 року, як і герой мого роману.

                                                                               Сергій Сингаївський, український письменник, перекладач.

Виноградное ожерелье.

          

          

          
           

           
             
          
          
             

          

              
                            
          


Прогулки по Киеву: Оболонь.

  • 09.09.23, 21:06
       

       

           

         

         

         

         

         

         

          

         
       

                        

          
                                                                                                                                         

На згадку про літо.

       

       

       

       

       

          

       

       

         

       


Сварки та справи, емоції та рефлексія.

Наталя Мосейчук з Валентином Гладких і Тарасом Загороднім провели важливу розмову про наші пріоритети, зловживання демократією, культуру спілкування.  Для тих, хто цікавиться психологією, вміє рефлексувати і слідкує за драматичними подіями в Україні.
Поміркуємо.

Чому ми сваримось?
Критика потрібна, але не всі здатні критикувати з повагою.
Чи маємо ми впливати на ворога і як це робити?
Загальна справа має бути важливішою, ніж особиста неприязнь та непорозуміння.
Про Петлюру і Скоропадського.  
Коли на терезах особиста поразка (невиправдані амбіції) і поразка країни...

https://www.youtube.com/watch?v=Z6zPUEa8l3E&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%96%D1%8F%D0%9C%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%B9%D1%87%D1%83%D0%BA
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
40
попередня
наступна