Пісня онколога.

  • 19.05.14, 01:29
Поділюсь... Давно тут не писав. Думав, що нікому це не цікаво буде. Але, можливо, це варто робити. Спробую ще. Поділюся своєю піснею.

https://www.youtube.com/watch?v=POwhLdjVJcc

Радіо-програма про профілактику рака.

Я з дружиною взяли участь в радіо-програмі, присвяченій профілактиці раку. Викладаю цей ефір, можливо, це буде комусь цікавим.

Одразу зазначу, що мета цієї замітки - поділитися тим, що я знаю. Але не є метою провокувати черговий срач та обговорення чи гарні у нас медики, чи погані. Вже говорено-переговорено, тому повторно в тисячний раз не варто.

Куди дівати Кіровоградських безпритульних? В лікарні.

В продовження попередньої теми. Таки вийшла наша програма. Хто там куди мене збирався послати за те, що я підняв тему, чи варто підміняти соціальні служби лікарнями - це не важливо, тема ж нікуди не зникне. Якщо я її піднімаю - просто є малееееенький шанс, що щось поліпшиться. Може й не набагато. А може й не поліпшиться. Але я "полагаю, что все это следует шить"...

Соціальні служби працювати не можуть. Обласній владі вигідно створювати видимість роботи - якусь проблему показово вирішити по телебаченню за допомогою "Гарячої лінії губернатора". А безпритульні будуть або взимку вмирати десятками або сотнями людей і надалі. А "найкмітливіші" будуть жити в лікарнях... Чи так залишиться назавжди в нашій країні? Про це ми сперечалися та не дійшли згоди. Владі вигідніше, щоб так залишалося, як є...


Лікарня? Чи притулок?

  • 21.05.13, 23:34
Чомусь мені здається, що це важливо не тільки кіровоградцям. Тому вирішив дати посилання на свої роздуми на цю тему і тут.

http://uc.kr.ua/bezprytulni/


А пытки, стало быть, оставили…

http://uc.kr.ua/doctrorliza/

Просто немає слів, що можна ще додати до цього:

"Что касается отсутствия хосписа в Кировограде… Скажи, у вас есть смертная казнь в Украине?

– Нет, давно отменили.

– А пытки, стало быть, оставили… Вам надо ввести назад смертную казнь и убивать тех, кого не берут ни на выездную помощь, ни на стационарное отделение. Еще и семью больного пытаете. Зачем нужен хоспис? Я всегда отвечаю – хоспис строят для себя. Для меня, для тебя, для него. По той причине, что каждого человека, даже крайне одинокого и замкнутого, окружают минимум пять-шесть людей в городских условиях. И рак – это ад не для одного."

Це доктор Ліза спілкувалася зі сценарістом "Синдрому Дракона", журналістом Кіровоградського походження - Юрієм Смірновим. Про необхідність створення хоспісу в Кіровограді багато розмов багато років. Але результату - нуль. Чи щось зрушить це питання з мертвої точки? Можливо, треба, щоб доктор Ліза приїхала з Росії та влаштувала це, бо в самих нічого не виходить... unsmile


А от інтерв'ю це, як на мене, варто прочитати багатьом. І не кіровоградцям також. Саме тому ділюся ним тут.

http://uc.kr.ua/doctrorliza/

Нетрадиційне "лікування" раку.

Ось, власне, чому я вирішив створити новий блог. Хочу поділитися сюжетом. Так вийшло, що на Кіровоградському обласному телебаченні я один з ведучих програми про медицину, лікування хвороб - "Наше здоров'я". Це не робота, це хоббі, я на громадських засадах цим займаюсь, не отримуючи оплату, скоріше несу певні невеликі збитки у вигляді бензину. Але це мені цікаво. Сподіваюсь, що й корисно людям.

Я знаю, що у нас в народі дуже популярно лаяти медицину, медичних працівників. Знаю, що далеко не всі ми ідеальні. Ну, добре, якщо всі навколо, окрім медиків, ідеальні. Пропоную далі цю тему не розвивати - вже багато сказано та написано на цю тему, що ми ще нового додамо?

Отже. В мене на прийомі була жінка, в якої діагностовано рак шлунку. Спочатку вона вирішила "полікуватися" нетрадиційними методами. А коли прийшла на прийом, достатньо яскраво описала свої враження. Я попросив все це повторити для нашої телепрограми, а вона не відмовилася. Ось і вийшов сюжет, яким я дуже хочу поділитися. Також в цьому сюжеті ділиться думками на цю тему завідуюча відділенням, в якому я працюю - Наталія Резунік.

Хто впевнений, що йому варто ставити на собі експерименти, застосовувати ліки, які наприклад призначені для тварин, чи рідини, які призначені для літаків - я не маю ілюзій, що я тут переконаю. Кожен має вибір. Але моя задача - дати інформацію. Дивіться, аналізуйте, приймайте рішення, але інформовано приймайте.

В будь-якому разі, всім міцного здоров'я!!!

http://www.youtube.com/watch?v=EuLreUTKWis


Знайомство

  • 24.03.13, 12:32
Мої вітання!

Я - Андрій Гардашніков. Лікар-онколог. Працюю в хіміотерапевтичному відділенні Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру.

В мене вже був блог на I.UA. Однак я вирішив розпочати з чистого листа. Та від свого імені, не ховаючись за ніками. Цікавіше ділитися тим, що я вважаю важливим, від власної особи, від свого імені. Сфера моїх інтересів не включатиме популярних тут сварок. Я сподіваюсь на коректне спілкування, засноване на взаємній повазі.

Моя шана всім. Може вийде написати щось цікаве та щось важливе.