хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Читаємо руни українською

  • 26.11.22, 02:33

У кожному жарті – виключно чиста правда


Багато хто з нас любить жарт. У давнину жартувати любили (і вміли) не менше, ніж зараз. Навіть закляття, спрямовані на добро, можна скласти у жартівливій формі. Наприклад, для побажання довгого життя людині, яка любить поїсти, цілком підійде щось подібне:

Хто багато їсть

і багато п'є,

той багато гадить

і довго не помре

 

Фраза, за великим рахунком, безглузда. Але якщо уважно вдуматися, то вона сповнена глибокого сенсу. Так як той, хто любить поїсти і випити не дурень, навряд чи буде харчуватися якими-небудь мерзенними сурогатами (для цього треба абсолютно не поважати себе, коханого), то й гадити, звичайно, така людина буде досить багато і якісно. А це вже – показник чудового здоров'я. Тому не така проста ця фраза, не настільки вона безглузда, як це могло здатися спочатку.Норвезькою мовою цей вираз звучатиме приблизно так:

Природно, що подібні закляття можуть бути створені виключно для своїх, для друзів, які не образяться на подібну дрібницю, або для самого себе - щоб не так нудно було возитися з старовинами.До речі, про наведений вище текст: рунами вийшло взагалі чудово. Вважаємо: рядок 1 – 12 рун; рядок 2 - 12 рун; рядок 3 - 10 рун; рядок 4 – 8 рун. Разом виходить задіяними 42 знаки. Віднімаємо від цього кількість рун Старшого Футарка і отримуємо в залишку 18 – тобто порядковий номер руни Berkana, яка, загалом, відповідає за здоров'я, оскільки часто використовується для зцілень.Навряд чи буде правильно думати, що скандинавські ерілі були серйозні, сповнені почуття власної гідності, неусміхнені люди, які важливі крокують кам'янистими дорогами з дубовими палицями в руках і висловлюють виключно непохитні, залізобетонні істини. Сувора природа Півночі вимагала компенсації – тому жартувати стародавні скандинави вміли і любили не менше, ніж ми – одні хулітельні віси чого варті! Адже ерілі були нормальними людьми з усіма їхніми перевагами та недоліками. І веселилися, як могли.Якщо хтось постійно незадоволений оточуючим, ходить похмурий чи злий - то про таку людину кажуть, що її, мабуть, мучать запори – інакше вираз обличчя був би веселішим. Такому точно підійшло б закляття «Хто багато їсть»! Дивишся, і запори пройдуть… Можливо, ця фраза і була використана в якомусь із заклинань із побажанням довгого життя. Не дарма вона практично незмінною дійшла до нас крізь століття, відзначені набагато вищою поезією. Тому і можна сказати, що у кожному жарті міститься виключно правда!Головне - не обжератися і не вживати в їжу будь-яку мерзоту подешевше. Інакше тоді точно станеться або жорстокий запор, або жорстокий пронос - що аж ніяк не покращує здоров'я.



100%, 2 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
1

Коментарі