хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Земельний пай. Чи варто брати винагороду за продовження строку.

У мене е земельний пай, 2 га. 
Заробив пай будучи колгоспником 4-е роки у кінці 90-их. Бригадиром працював.
.
.
Мій пай арендуе місцеве сільгосппідприемство. Там таких, здавших пай ім в аренду, десь 70-т чоловік.
Вони там сіють-пашуть, щось заробляють на наших паях, і раз в рік нам вже десять років підряд ( власникам паїв) виплатюють дивіденди.
Ціеї осіні виплатили 6.500 за рік (за 2 га).
.
Мене - влаштовуе. Не цікавить нічого абсолютно по цій темі.
.
Але. Зараз договір закінчився. Що робити далі?
.
а) Пропонують продовжити Договір ще на 10 -ть років. Дають подарунок - стимул 15 тис. грн. За типу продовження договору саме з ними.
.
Що це за стимул? Чого так не мало? 
Ви з цим зіштовхувались?
.
.
Е загальна думка - через 2-7 років у тебе цю землю (пай) заберуть. Якимось чином (законним, есст.). В більшої половини украінців - власників. Щоб ти не вийшов зараз ціеї ловушки, і підписав договір аренди на ці найближчі 7-10-ть років - тобі дають подарунок цей ( 15 тис.). Який можуть собі дозволити, бо це мала частка від ціни майбутньої за цю отриману землю, яка стане іхньою. Чомусь.
.
Е моя думка. Продажу землі в Україні Ніхто не допустить найближчих років 30-ть. Ну 10 - точно.
і Ніхто не зможе забрати в мене пай ніякими законами в найближчіх 40 років - бо я власник. Що подарунок (15 тис. за підписання договору) потрібно брати, все буде по старому, вони 10-ть років будуть тихенько арендувати, а я отримувати щорічні дивіденди по 6 тис. грн.
.
Е думка оригіналів, крепких родів, які типу розумні. Вони відмовляються підписувати жоден з довгострокових договорів, подарунок не беруть, Чекають найближчого продажу Землі ( відміну мораторію), а зараз здають паї в оренду на усне слово мілким орендаторам на короткі терміни 1-2 роки, або обробляють самі. Але залазити в довгострокові договори, як раніше було майже всі робили, - не хочуть.
.
.
щось можете сказати розумного, синька?
  Міських, типу мене, та росіян етнічних місцевих наглих придурків прохання свою думку не писати!!!
.
буде більше 7-ми коментів?)) Щось розумне можеш сказати про мое запитання? Підкажи, будь-ласка!
2

Коментарі

Гість: Зі сходу

117.01.19, 18:03

Це в тебе круто платять, у на с за 10 га так платять, а бонус нічогенький

    217.01.19, 19:05

    Хоч раз розумний пост.
    Почекаю, поки хтось дасть юридично обгрунтовану відповідь.
    Бо я з законами не сильно розбираюсь.
    т Та десь було що по певному строку можна втратити право на використання.
    Проте - якщо все по закону, там кадастр, акт, то можна подовжувати договір.
    Та думаю 10 років це забагато.
    Досить і трьох. А там врахувати індексацію і все таке.
    Стимул? Господарство вже виробило певні плани, способи, стратегію роботи, враховуючи твою ділянку,
    тому йому буде легше не переробляти плани. А стимул поділи на десять років, от і отримаєш певну додаткову платню.

      Гість: Bodrjak

      317.01.19, 19:31

      наоборот, дурик! тот, кто арендует у тебя землю имеет первоочередное право её выкупа у тебя, как только это будет разрешено отменой моратория. Поэтому, тебя арендатор и хочет привлечь "бонусами"– арендовать подольше и первоочередное место в будущем аукционе! В конце прошлого года, перед голосованием в ВР по мораторию, когда многие были уверены, что его снимут, многие арендаторы суетились в плане покупки арендованных участков У нас предлагали по "косарю" зелени за ГА. Я уверен, что и слухи эти – про заберуть землю, продавайтэ щас! – пущены не зря. Ибо, когда МВФ додавит наших баронов и рынок откроют, цена сразу прыгнет А уже сейчас заходят иностранцы и предлагают более выгодные условия, чем наши панове

        417.01.19, 20:22

        1) Та десь було що по певному строку можна втратити право на використання - 2) тот, кто арендует у тебя землю имеет первоочередное право её выкупа у тебя, как только это будет разрешено отменой моратория.
        Так що ми нічого толком не знаем. А думаем, що ми умні.

          517.01.19, 20:27

          Немае такого Зараз по Земельному Закону. Якщо ти арендував Землю у Держави 15-ть років - маеш Право на ії Приватизацію. Але - це не у власника паю, а у держави.
          Чи не можуть вони якось хитро обзаконити цей самий принцип - і після законної аренди землі 15-ти років ПІДРЯД у індивідуального власника паю - забрати в нього землю і пай автоматом. А?

            617.01.19, 20:35

            Я в таке - не вірю. Не може бути наїбалово зі сторони землекористувачів, щоби забрали аж так спокійно в більшої частини українців ( через 10 років, коли Договір Закінчиться) - селян - власників паїв.... ----- іх Землю ( паї).
            от бачите - умніків у нас дохрена, а потолку ніхто нічого незнае. Так що не умнічайте, форум. ФФФФорум)))) іч, демократію інфосвіту розвели - кожне мнить себе богом - а саме нуль і в мізках і в практиці і в можливостях.
            Розслабтесь. толку з вас- 0. Так було і буде.)) Так, дрібниці. десь когось скоректуете трошки. Тому не кричіть, що ви там типу сильно умні.

              717.01.19, 20:38

              Автор,бери 15 тищ і продовжуй дог.Якщо твій кусок з краю,ще можна щось думати.Якщо в середині поля,ти безсилий.Уяви,кругом тебе всі здали в оренду а ти в середині гарний і красівий і поріс бур"яном .Якщо будуть забирати паї,то заберуть у всіх.Права власності ж нема.Матері дають крім річних процентів щей на кожні свята гостинці,олій,сахар,город орють безплатно весною ...В селі 2 орендатори.Другий тільки в кінці року.Ваш дає 15,задобрює на всяк випадок.Випадки різні бувають.Щоб ви не перемитнулись до іншого.

                817.01.19, 20:39

                І не треба про мене думати - думайте Про Себе!!!!! Що - ви. що ви здатні підказати по темі. чи не здатні. про себе, ПРО СЕБЕ ДУМАЙТЕ, синьки

                  917.01.19, 20:44Відповідь на 7 від Одуванка@

                  Автор,бери 15 тищ і продовжуй дог.Якщо твій кусок з краю,ще можна щось думати.Якщо в середині поля,ти безсилий.Уяви,кругом тебе всі здали в оренду а ти в середині гарний і красівий і поріс бур"яном .Якщо будуть забирати паї,то заберуть у всіх.Права власності ж нема.Матері дають крім річних процентів щей на кожні свята гостинці,олій,сахар,город орють безплатно весною ...В селі 2 орендатори.Другий тільки в кінці року.Ваш дає 15,задобрює на всяк випадок.Випадки різні бувають.Щоб ви не перемитнулись до іншого.Це Твереза думка, поважаю. Чітка. як і у мене. Але ти прослухав мимо вух нюанси. Основу я без тебе знаю, бо так само псіхічно здоровий. І про кусок в серидині поля розумію. І сам так іншим казав. Але тут щось нове, ти чуеш?

                    1017.01.19, 21:07Відповідь на 7 від Одуванка@

                    Автор,бери 15 тищ і продовжуй дог.Якщо твій кусок з краю,ще можна щось думати.Якщо в середині поля,ти безсилий.Уяви,кругом тебе всі здали в оренду а ти в середині гарний і красівий і поріс бур"яном .Якщо будуть забирати паї,то заберуть у всіх.Права власності ж нема.Матері дають крім річних процентів щей на кожні свята гостинці,олій,сахар,город орють безплатно весною ...В селі 2 орендатори.Другий тільки в кінці року.Ваш дає 15,задобрює на всяк випадок.Випадки різні бувають.Щоб ви не перемитнулись до іншого.Цьогоріч чув похвальбу, що дозволили змінювати і переносити ділянки саме для таких випадків

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна